Dagens Pony: Peachy & Grooming Parlour

Peachy


Grooming Parlour 1983-84 Year 2-3


Min köpte jag själv på Nallens i Uppsala och liksom Mickan som köpte sin i Uppsala så är dett en Italy. Naturligtvis ville jag ha den allra vanligaste ponyn i hela Pony Land -en som alla hade och hon är också det, man får inte ge många kronor ens för en mint Peachy. Italy är dock värd lite mer men inte mycket. Peachy är en mycket snäll pony som ofta promenerar med Baby Fifi och hennes två pudlar.
Denna italienska variant skiljer lite. texten på kartongen är på engelska men istället för den ljusgröna täcket så följde en rosa filt med. Håret och mycket tjockare och längre än på HK Peachy och kroppen lite mörkare, symbolerna är också i en strakare färg. Den italienska Peachy är helt enkelt lite mer Peachy och mkt snyggare. Under hoven är hon stämplad ITALY. Det kom även ut en Flat Footed Peachy. Själva spiltan fanns också tillgänglig senare via mail order och den släpptes med samma form men med olika färger och syften. Senare kom en lila version med Kiss Curl också kallas för Grooming Parlour och i USA kom den utan Kiss Curl och hette Brush Me Beautiful Boutique (båda skiljer från den blå versionen med klistermärken och färger på tillbehören samt katten som då heter Snowball). Den kom även ut som ett vitt kök i Europa samt ännu en version i samma blåa färg fast med ponyn Snuzzle istället och med Snuzzle på kartongen men original kammen var istället vit och vad gällande hårbanden så var en vit och en ljusgrön samt med helt andra namn på namnskyltarna.
Ej puffy sticker.

Tillbehör: Katten Twinkles, en rosa korg med en lila sadeljord avsedd till katten Twinkles, en rosa filt, ett lila träns, en lila sadel, 8 st namn skyltar, en gul och en vit hatt.
Kam & Borste: Rosa hjärtborste och rosa original kam.
Satin ribbon: en gul och en mörkgrön (OBS! Smalare än de övriga).




Bild på kartongen



Här kan man se att den är Made in Italy



Baksidan av Pretty Parlour som det står här, på kartongen står det istället Grooming Parlor.


Kommentarer
Postat av: beciell

haha njä.. jag har inte skrivit inlägg som handlar om de ämnena, men orden har kanske använts på ett eller annat sätt..

2011-07-25 @ 23:38:19
URL: http://beciell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0