Dagens Pony: Posey

Posey

Groom 'n' Style Ponies/Earth Ponies 1985

I detta set: Cherries Jubilee, Lickety Split, Tootsie, Bow-Tie och Applejack

I UK kom de ut som Groom 'n' Style Ponies med dessa 6 st ponier nämnda ovan, i USA som Earth Ponies med ponier från Pegasus & Unicorn seten -visas på backcardet nedan. det rörde sig alltså om två olika backcard beroende på om det var US eller UK.Posey är en utav de abolut mest populära och därmed också blande de vanligsate ponierna men som alltid, svår att hitta i mint skick mycket pga av både blekt hår och åldersfläckar. På grund av hennes enorma försäljningsiffror så släpptes hon flera gånger i andra set med andra ponier som ex "My Little Pony" (UK) med Gypsy och dem också detta på ett helt annat kort och med en annan borste, en blå fågelborsteAll (Obs! Det är alltså denna som kom med magenta tulpaner och inte First Edition i UK). Finns även som So Soft version. Det finns inga versioner med vitt hår eller vita tulpaner, dessa har blivit blekta.

Det finns två versionen av henne en med ljusrosa tulpaner som såldes i USA och en med magenta färgade tulpaner som såldes i Europa och i Sverige, det är alltså inte att tulpanerna blivit blekta (då hade hennes hår blivit vitt för länge sen). Denna pony hittar man också allt för ofta men vitt hår för hennes hår är också fading rose. Den här Posey köpte jag på ebay och är i särklass den finaste Posey jag någonsin sett med fin rosa färg (ännu mer och mörkare än på bilden). De kom med puffy stickers.

I seriena hänger Posey ofta med Trickles och de sköter ponylandets rabbater. Posey planterar och Trickles vattnar med sin vattenkanna, de båda ponierna är timida, snälla och gör inte mycket väsen i från sig, inte ens när de blir kidnappade av en stor jätte.

Borste(US):
Blå fjärilsborste
Satin Ribbon(US & UK): Ljusrön
Kam(UK): Blå månkam



Poseys US backcard



Backcard bilden är lånad av My Little Wiki




Kommentarer
Postat av: mymlplife - Jenny

åh vilken fin Posey!

2011-06-12 @ 20:59:13
URL: http://mymlplife.blogg.se/
Postat av: Johanna

Super fin blogg ! :)

2011-06-13 @ 10:21:36
URL: http://johannabarba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0