Svar angående att hitta ponisar!

Jag har fått en fråga om hur man hittar ponier förutom på ebay, blocket och Tradera.


Ja, lite beror det på vad man är ute efter. De flesta av mina MOC/MIB ponier kommer trots allt från ebay så jag tycker ebay fortfarande har det största utbudet.

Ska du ha vanliga ponisar så är de billigast på ebay.
Letar du efter ovanligare ponier är de billigare på Tradera men utbudet på Tradera är ganska skralt.

I det stora hela måste man ha en massa tålamod när man samlar för det går väääldigt trögt. Jag letar fortfarande efter Swirly Whirlys barrette!

Men här kommer några tips:

Det svenska MLP samlar forumet Druvdalen: här kan du lägga upp en tråd i Köpes om det är något du letar efter men det finns också en marknadsplats där folk säljer en hel del saker:

http://www.druvdalen.forum24.se/


Det samma gäller det tyska MLP forumet Wichtelwelt, du kan lägga upp en tråd i Wanted om du inte hittar något i deras sale tråd -jag fick tag på Caramel Crunch barrette tack vare det :):

http://www.meinkleinespony-wichtelwelt.de/


och så har vi kanske den mest ultimata sajten den internationella MLP samlar forumet där du kan hitta riktigt rare stuff, MLP Arena där finns massa saker till försäljning hela tiden och samma här hittar du inte det du söker så lägger du bara upp en tråd i Wanted:

http://www.mlparena.com/


Loppisar är också ett tips såklart även om man inte hittar mycket ponisar numera så gick ett Drömslott i väg på en loppis i helgen rakt framför ögonen på en MLP samlare.

Dessa är de sidor jag använder mig av eftersom att jag bara letar efter oöppnade. Det du nämnde som Show Stable brukar inte vara några problem att hitta då det är ett ganska vanligt playset, Paradisgården är dock svårare och hitta och i synnerhet om man vill ha det komplett i fint skick men jag har sett det MIB två gånger på ebay. Dock får man vara beredd på att lägga ut en hel del för oöppnade saker. Tips: Det finns ett oöppnat Show Stable uppe på Tradera nu, säljaren är jättebra och jag kommer inte va med och buda då jag redan har det :)

Under kategorier här på bloggen har jag länkar till alla dessa nämnda sajter.

Jag önskar dig lycka till i ditt letande och hoppas att detta var till någon hjälp! :D


Kommentarer
Postat av: Jackie

sv; ja, det känns helt overkligt att hon hittade de där två. och faktiskt har jag också tänkt att kanske kan någon ha haft med sig ponies från andra länder till sverige - men sen tänkt att "njae, det kan nog inte hända". :D

2011-10-20 @ 04:31:47
URL: http://sockerkyss.blogg.se/
Postat av: Kashaya

Bra tips.=)

2011-10-20 @ 12:33:26
URL: http://kashaysblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0