Oroväckande trender LCHF m m

Folk äter mer och mer kött vilket är oroväckande.
Ingen var gladare än jag när det ärnligen avslöjades i förra veckan att alla dessa proteinrika dieter inte är något annat än en stor bluff sponsrade av köttindustrin själv -detta är rent ut sagt fruktansvärt, fruktansvär ur många synpunkter.

Det är en stor miljöbov att konsumera mycket kött och mejerivaror. Man kan säga att varje gång du äter kött så bidrar du indirekt till att fler svälter i Afrika -hur? Det ingen tar upp på allvar till debatt är att vi måste ta tag i grundproblematiken, miljön! Det är klimatförändringar som bidragit till svälten, skövlar man skogar förvinner grundvattnet och därmed odlingarna ja ni fattar. Så mycket skog som måste skövlas, så mycket de måste odla och slösa rent vatten, så mycket maskiner som används, så mycket kemikalier och allt detta för djur som egentligen inte skulle ha funnits bara för att de ska bli kött. Att vilja ha en blodig biff eller gå ner i vikt är ingen ursäkt för att orsaka andra ett sådant lidande!

Dessutom går man inte ner i vikt av dieten i sig, de flesta går ner om man ändrar sin kost oavsett vad man ändrar om man sedan slutat så går man upp i vikt och därmed leder det oss in på nästa område. Om man är reumatiker eller diabetiker kan det vara rent ut sagt livsfarligt att börja med dessa dieter och på sikt kan det även för en frisk person ge allvarliga lever -och njurskador pga av de höga proteinhalterna.

De svartlistar dessutom bönor vilket är ett stort j-a skämt, bönor innehåller höga protein halter i synnerhet sojabönan, alla dessa påståenden om bönor är myter och falska utlägg som köttindustrin ligger bakom.
Man kan få i sig en fullvärdig kost genom att bara äta vegetariskt, punkt slut.

Om man vill gå ner i vikt finns det bara en metod som hjälper och som man ska hålla hela livet ut: äta det man vill men mindre och oftare och röra på sig mer!

Jag kände att detta var något som gjorde mig oerhört upprörd och var tvungen att ta upp det även om jag inte driver en sådan typ av blogg. Det är dags att alla tar sitt ansvar och åtminstonde konsumerar mindre kött, helst slutar helt.
Man kan inte fly från kolhydrater hela sitt liv då det är hjärnans bränsle -vill man bli dum eller? Nej, tänkte väl det och den dagen man äter kolhydrater det så går man upp i vikt. På sikt behöver man kolhydraterna så det ar bara dumt att låta bli från början, det är att göra sig en stor otjänst.

Jag vill förtydliga med att köttindustrin gått in med stora miljonbelopp betalar forskare dvs även läkare som forskar för att framhålla dieterna trots att de på sikt är farliga -tro inte på allt läkare säger heller för den delen. Visst forskare köps i alla industrier men jag tycker detta är extra makabert. Detta handlar inte om vem man ska tro på utan det kommer från mycket säkra källor -det är ingen hemlighet direkt att det fungerar så här. Detta är en uppmaning att inte tro på allt men ser och hör oavsett vart det kommer från.

Kom ihåg, detta är 2011 e kr och inte 2011 f kr, vi kan bättre än så. Det är dags att sluta med dessa barbarier för allas välmånde på denna jord och för att inte tala om nästa generation, om man bryr sig det allra minsta lilla om sina barn så kan man ställa sig frågan -vill vi verkligen ge dem en utarmad jord, ett sjunkande skepp som vi sedan likt fega råttor överger?
Vilket legacy...


Kommentarer
Postat av: Mallanmamma.se

Det finns ju dem som går på LCHF med bara veg-stuk som vår kära Lady Dahmer, om jag inte minns fel.



Men sedan vet jag hur många som helst som gått ner massvis med LCHF. Och LCHF ska ju egentligen vara med ekologiska varor.

Och många personer med olika ledsjukdomar har blivit "friskare" med LCHF.



Jag själv går till läkare för att få hjälp att gå ner i vikt. Och vad säger dem till mig? Skippa kolhydraterna.

Tror du verkligen på allt tidningarna säker?

2011-09-06 @ 11:36:05
URL: http://www.mallanmamma.se
Postat av: Mallanmamma.se

dagens bloggvinnare är nu uppe. kika gärna in och se om det var du som vann.

2011-09-06 @ 11:37:37
URL: http://www.mallanmamma.se
Postat av: Mallanmamma.se

Om man trivs med livsstilen, varför skulle man gå tillbaka till kolhydrater? Jag vet personer som hållit på med LCHF i ca 2 år och inte har planer alls på att gå tillbaka.



Men vad är det du tror på om du inte tror på läkare, tidningar osv? Vilka är så SÄKRA källor att du verkligen tror på dem stenhårt?

2011-09-06 @ 22:41:50
URL: http://www.mallanmamma.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0