ponies around the world

My Little Pony Around the World by Debra L. Birge.

Även om denna bok är tryckt 2003 och mycket har hänt under dessa år på nirvana sidan så tycker jag att alla samlare bör ha denna. Den är precis lika viktigt som G1 Collector Inventory boken.

Denna bok kanske inte är något för en nirvanaintresserad samlare, många nirvanas har hittats sedan dess så det saknas en himla massa ponier! Författarinnan, Debra L. Birge, bör trycka upp en ny upplaga nästa år, tycker jag. En 10 års uppdatering så att säga. Jag kommer att ge iaf ett gott exempel på detta nedan.

Däremot finns nästan alla våra europeiska godingar med och precis som i Inventory boken så finns det rutor i denna med som man kryssa i så fort man fått hem en ny pony som inte finns med i den andra boken Jippi! :D




Här omnämns NSS Paradise som en legendarisk pony som hon ännu inte sett. Nåja, idag vet vi att hon finns som Brazil pony och ser i stort sett ut som Paradise gör (samma färger och pose). Dock finns troligen en prototyp (precis som många andra ponier från olika foldrar) som figurerat tillsammans med Paradise Estate annonser. Om denna prototyp (som många andra prototyper) fortfarande finns kvar är dock oklart. Ryktet kommet troligtvis från detta.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0