De Gåtfulla Guldstäderna

 
Jag har skrivit lite om denna GULD serie förr, jag såg den på TV 3 när jag var lite och enligt mig är den precis lika bra nu som då och en av mina största favoriter, bland det bästa som någonsin gjorts.
Vinjetten, vem glömmer den?
Och det är precis lika mycket nostalgi som med My Little Pony.
Nu ska det komma en säsong 2 och vi har nu fått vänta i drygt 20 år på detta.
 
Jag fick tag på säsong 1 boxen förrförra julen på ebay UK och det följde men ett litet häfte där det stod förklarande text om varje karaktär och folkgrupp. Varje avsnitt avslutades med ett faktaavsnitt och jag har sedan dess alltid varit fascinerad av Maya -och Inkafolket och för att inte tala om de gåtfulla Olmekerna! Jag har läst mycket om om dessa folkgrupper och skulle kunna skriva mycket mer om det som till exempel alla symboler som används i serien och för att inte tala om hur de spelar fritt kring alla myter så som Lemurien 
-ahhh jag fullständigt älskar seriens gestaltning av allt det där!
Olmekerna fanns före Inka och Maya, de var den första civilisationen som uppstod i Amerika och var mer utvecklande än både Inka och Maya på alla plan. Inka och Maya hämtade mycket av sin kultur från dem men vet ni vad det mest fascinerande är? Att ingen någonsin hittat en Olmeker!
 
Vilka var dem egentligen?
 
Säsong 2 Trailer
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0