My Little Pony Megan's Place MIB

Megan's Place tillhör de mest ovanliga playseten av dem alla jämte det lavendel färgade Dream Castle. Så vitt vi känner till, är jag nu den enda i världen som äger det MIB liksom det bara ska finnas ett lavendel Dream Castle MIB som numera ägs av en samlare i Kanada. Båda MIB:en kommer från början från en samlare i Tyskland men jag köpte mitt från Washburn på Druvdalen som haft det i sin ägo i några år. Megans Place har samma mould som Show Stable samt reissue Show Stable och Home Sweet Home, det som skiljer dem åt är färgerna på tak, väggar, golv och tillbehör men Megan's Place är avsett för Megan som namnet föreslår, dock inkluderades varken Megan eller Sundance i setet utan de såldes separat.
 
Megans Palce såldes enbart i Kanada och är daterat 1985 och lanserades enbart i SEARS katalog och butiker och på kartongen står det SEARS, Hasbro Canada Qubec 1985 och att Sundance och Megan ej är inkluderade! Plasten på huset känns lite tunnare än den på Show Stable, väggarna är ljuslila, golvet är ljusturkost och taket vitt, klistermärkena är också annolrunda -se bilder!
 
Flaggorna är rosa med vita hjärtan, vindsnurran turkos, A-hindret och det rättuppstående hindret är rosa med en turkos bom. Blomlådorna är vita, sängen är mörkrosa med vit gavel, filten är rosa, den hjärtformade kammen är turkos liksom prispokalerna men dock kommer nu en skillnad: I mitt playset är rosetterna vita och staketena gröna men det förkommer även versioner med rosa rosetter och vita staket (Detta kan bero på att det tagit slut och de fått packa med ordinarie Show Stable tillbehör vilket gör detta playset än mer unikt)!!
Inga blombuketter, sadel eller träns är inkluderat i detta set, vad jag kan se.
 
Hunden som följer med är ljusgrå med lila öron, ögon och nos samt tunga och heter Snowball (och inte alls vit/rosa som de påstås på andra MLP sidor). På Dream Valley's hemsida står det att den såldes i andra länder och att Sundance och Megan var inkluderade i vissa playset vilket troligen inte stämmer alls, då det inlägget skrev för länge sedan och inte blivit uppdaterat sedan dess. Det står på kartongen som har både fransk och engelsk text och är en Kanadensisk låda att dem ej är inkluderade, ej heller verkar påståendet om att, två blombuketter samt att sadel, träns och två satin ribbons skulle finnas med i detta playset, stämma.
Megan's Place är extremt svårt att hitta även som loose och är då oftast långt ifrån komplett och i väldigt dåligt skick, jag har bara sett det uppe två gånger på ebay under 3 år.
 
Kartongen känns också lite annorlunda i materialet än den tillhörande Show Stable
Titta här! Här skymtar vi gröna staket, dem är 6 st till antalet!
Och här ser ni Snowball.
Vita rosetter!
Jag kan dock inte skymta några blombuketter, sadel, träns eller satin ribbons -så det följde troligtvis inte med.
 
Om ni undrar något specifikt om detta playset så får ni jättegärna komma med frågor! :D
 
Megan's Place ur filmen
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: N a t t a

tjoho! :) Nu har jag börjat med veckans utmaning på bloggen,hade varit grymt om du kollade in på: http://nepe.blogg.se/2012/june/veckans-utmaning.html tack i förväg. vi hörs väl? /Nathalie

2012-06-25 @ 16:12:10
URL: http://nepe.blogg.se
Postat av: äurora

Åhh schysta grejer. Skulle va kul att se jämförelsebilder på detta set och showstable :)

2012-06-25 @ 16:55:45
Postat av: Night Flies

Ja det finns bilder på Show Stable i kategorin Playset -jag tänkte faktiskt inte på det att ta fram båda och fota men kanske nån gång :)

Postat av: Jenny None

Sött playset, grattis till det!

2012-06-26 @ 00:24:10
URL: http://mymlplife.blogg.se/
Postat av: Nadja

Jag är så glad att det kommit till en seriös samlare som har vett att uppskatta detta väldigt ovanliga playset. Och det gör sig så bra bland alla andra fina MIBs.
Imponerande samling du har, du måste ha lagt ner en hel del tid på att få ihop allt?
Du borde öppna museum om du fortsätter i den här takten :P

Superfin samling!!

Svar: Oh so sweet :) Ja jag och Mickan funderar på at ha utställning nån gång i framtiden med dark room för fading pinkisarna :)
Night Flies

2012-06-27 @ 14:22:03
Postat av: Night Flies

Tack alla! Åh tack Nadja det där värmde verkligen :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0