Vad är MINT ?

Om ni är osäkra på vad säljaren menar med "perfekt skick" eller "MINT" så fråga! För detta är väldigt individuellt men för mig är det följande: 
 
En mint pony ska vara en olekt pony som inte har några pennmärken, åldersfläckar, missfärgningar i plasten och len man och svans. Inga avsaknanden av hårpluggar, oklippt, originallockar intakta (som ej börjat släppa och/eller är torra), inget glitter loss (om den har glittersymboler), inga skrynkliga tinselstrån (om den har det), på TE ska full coating finnas kvar i ögonen. Inga hårstrån som gått av, ingen nyansskillnad mellan kropp och huvud, inga skrap i varken symboler, ögon och kindroser samt helt oblekt i både kropp och hår!
 
Om ponyn däremot har fabrikationsfel så kan den fortfarande vara MINT men fabrikationsfelen ska alltid nämnas och det kan exempelvis vara: limrester runt halsen (detta är supervanligt), slarvigt tryckta ögon och symboler så att färg hamnat utanför. Även matta partier kan förekomma i symbolerna från fabrik vilket indikerar på att det helt enkelt inte täckt ordentligt med färg i tryckningen, detta är också ett mycket vanligt skönhetsfel. Låt fabrikationsfel vara en egen kategori. Anledningen till detta är att många nya samlare inte vet att limrester faktiskt kan vara från fabrik, så vitt inte ponyns huvud tagits av på grund av olika skäl och sedan limmats på igen, då ska detta nämnas klart och tydligt under kategorin "kropp" samt en eventuell vidare beskrivning i "övrigt".
 
Man skriver om ponyns skick i varje kategori, det blir lätt överskådligt för köparen då. Det går bra att kalla en eller flera områden/kategorier för MINT även om ponyn inte är MINT i sin helhet.
Här följer ett exempel på hur det kan se ut: Ponyn är är felfri förutom att den har lite torrt hår, då skriver man att den är MINT i alla kategorier utom för "man och svans" där man istället skriver att håret är lite torrt. Ponyn blir därmed i sin helhet NM.
 
OBS! För att använda ordet "MINT" eller "perfekt skick" så ska man vara väldigt säker på sin sak och ögnat igenom ponyn extremt noga!
 
 
När ni säljer en My Little Pony så stapla upp följande: Kropp, ögon, kindroser, man och svans, symboler, fabrikationsfel och övrigt samt eventuella medföljande tillbehör!
"Övrigt" kan till exempel vara: är det en doft-pony? Doftar den fortfarande? Doftar den fortfarande nyplast? Hur upplevs ponyn display? Hur har den har varit förvarad och är den tvättad?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0