Mitt My Little Pony samlande: hur allting började

Det var i slutet av juli 2009 som jag rensade ut mina förråd (de behöver fortfarande rensas ut en del) som jag öppnade två kartonger där alla mina barndomsponier stod fint staplade på rad. Playseten stod i sina originalkartonger uppe i kattvinden på kontoret.
 
Jag noterade att de flesta fortfaranda var i nyskick då jag redan på den tiden, som barn, inte såg mina egna My Little Ponies som leksaker utan samlingsobjekt. Istället lekte jag med mina grannars ponisar, både här i Sverige och i Spanien. Jag minns en tjej i synnerhet för hon hade nästan alla playset och fasligt många my little ponies och eftersom att hennes pappa var pilot hade hon även ponisar från USA så som SS Sundance och Molly och Baby Sundance, minns jag.
I samma stund som jag öppnade den första kartongen drabbades jag utav en enorm nostalgitripp som var så pass överväldigande att den sköt mig tillbaka till det allra första ögonblicket, då jag såg en My Little Pony för allra första gången. Detta ögonblick har jag skrivit om tidigare i Dagens Pony: Lickety Split: 
 
 "Det var jag och pappa som hade cyklat iväg till Stor & Liten i Kvarnen för att köpa en soffa till mitt dockskåp men det blev inga mer dockskåps grejer för där i en korg på govlet i affären föll jag pladask för Lickety Split och sedan den dagen har jag varit som besatt av dessa plastponier och tänker allt för ofta på MLP (då som nu kretsade alla mina tankar i MLP världen well, iaf nästan, så gott som). Jag satt bara tyst och ihopkrupen på golvet i affären och sa ingenting, jag bara höll i henne och stirrade och stirrade medan pappa tittade på soffor åt dockskåpet och småtjatade om att jag skulle komma och titta för att välja ut en fin soffa men snart insåg han att jag blivit som  uppslukad av ponyn. Expediten kom och sa "Ja, dem där har vi precis fått in!".
Det var alltså första gången den leksaksaffären fick in MLP och troligtvis alldeles i början när de fick in MLP i Sverige i huvudtaget. De hade bara slängt dem i en korg på golvet för de hade inte en aning om hur populära de skulle bli. Detta var till pappas stora glädje då ponyn var betydligt mycket billigare än soffan och frågade om jag ville ha ponyn istället för soffan.
Jag var som förhäxad -ville ha och ville ha det var klart jag ville ha! Dockskåpet var som bortblåst, det fanns inte längre men det står än idag inne i pannrummet faktiskt."
 
Det var alltså som alting annat försvann, och det var bara jag och Lickety Split som existerade i hela universum.
 
 En bild jag tog med min mobilkamera sommaren 2009. Bildkvaliten är riktigt dålig tyvärr. På Bilden (förutom Night Flies Paris) ser vi Trickles och Princess Amber i Drömslottet med Spike och Flash. Majesty är från min syster som inte va lika fin som min egen var från början men som nu blivit slängd, för hon hade blivit alldeles brun av alla åldersfläckar.
 
Efter denna enorma känsla så insåg jag snabbt att jag var tvungen att behålla alla mina ponier, däremot var Majesty allt för åtgången av åldersfläckar och hon åkte i soporna direkt samt alla mina takara fakies (takara fakisarna ågrar jag djupt att jag slängde idag). Tex och Baby Fifi var också drabbade och dem sålde jag senare iväg i en lot tillsammans med andra risiga ponier som jag sedan råkade köpa på Tradera. För jag gick direkt in på Tradera den där dagen för att i enbart ren nyfikenhet ville kolla om det fanns något värde på dem. Alltså helt utan intentioner att samla på dem...och då upptäckte jag vilken stor marknad det var och började att buda direkt. Tyvärr var mina första köp under drygt en månad inga lyckade köp och jag har nästan inga ponier kvar från de allra första månaderna. Jag har säkert haft 3-400 ponier i omlopp sedan dess.
 
Ett av mina allra tidigaste köp -en gulnad Wind Whistler (som jag inte har kvar heller) som hade pindots och urblekt hår samt playwear. Lite skillnad på den och den Wind Whistler som jag har idag men sen kostade den ju 450 kr mer också.
 
Nästa fas i mitt samlandet kommer i ett senare inlägg av "Mitt MLP Samlande :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma och lärare ★

Mysigt att läsa :)

Svar: aww tack :)
Night Flies

2013-01-15 @ 17:59:44
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Linnea

Hahha kaninen på första bilden, så söt ;)

Svar: aww jag vet det är min egenuppfödda Paris :) toksöt när hon var bebis
Night Flies

2013-01-15 @ 19:37:50
URL: http://svartkanin.blogg.se
Postat av: Linnea

Har du uppfödning?

sv: Joo, verkligen skönt med sol och snö :D
Jag äger 6 libra hinder och 6 egengjorda. Rätt så stor hinderpark faktiskt, är sjukt sugen på att byta ut några hinder faktiskt...

Svar: Oj ja det var bra, Vilka hinder från Libra har du? Jag har 18 st från dem om jag inte minns fel, jag skrev ju om dem tidigare och la upp bilder men de flesta är från -95 :) Några nya kanske det blir snart men vår klubb har köpt lite nytt ändå. Ja, jag har Night FliesHoppkaniner men inte haft så många kullar sist var 2009 och nu ska vi ha i vår igen var det tänkt :)
Night Flies

2013-01-15 @ 20:13:32
URL: http://svartkanin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0