heels

Jag har för länge sen sagt att jag ska skriva lite om att gå i heels.
Ett tips är att öva hemma mycket först.
Vi kvinnor har bredare bäckenben vilket gör att vår normala gång är att  gå mer med bena utåt (det är därför vi ser var och varannan tjej stappla fram på sina klackar ) medans män inte har några större problem att gå i klackar och det är därför vi ser Drag Queens som Christer Lindarw gå som om de vore födda med klackarna på -varför? Deras smala bäckenben gör att det inte är svårt att lägga den ena foten framför den andra, medans vi måste träna på det och tänka på det som om det vore välrdens svåraste sak, när vi väl lärt oss att gå rak och lägga ena foten framför den andra framkallar detta i sin tur ett karaktäristiskt vickande på höfterna vilket inte killarna för på köpet däremot (återigen pga bäckenbenets storlek)!
Sen vill jag poängtera, vilket kanske beror på att det är en vane sak men jag tycker absolut inte att det är fult att stappla fram på sina klackar -snarare tvärtom, jag tycker det ser lite charmigt ut medans en kvinna som lärt sig gå "rätt" nästan ser lite rolig ut där hon kommer framhuldande med sina vickande höfter och rumpa -ja jag vet inte men idag ser sånt bara lite komiskt och förläget ut I have to say och något som idag enbart (dock allt mer sällan) syns till på catwalken.
 
Så mitt tips är att förutom att öva en massa framför spegeln så använd dina skor en helkväll hemma exempelvis vid en middagbjudning då du kan ta av dem när helst du känner för det men håll ut så länge som möjligt så att de blir ordentligt ingågna.
 
Och nu till nästa grej
Många klagar på storleken och proppsar på att man ska köpa en storlek större för att de görs så små men gör inte det!
Det finns en genomtänkt mening varför de sitter så tight som de gör: ju högre klack ju mindre storlek!
Med tiden kommer skon att bli glapp! Har du då köpt en för stor storlek så kommer den troligen att börja glappa redan efter första kvällen. Detta kan visserligen lösas med ett inlägg men jag föredrar att klackarna ska sitta som en smäck från början och helt problemfritt.
Nåja, visst får man alltid ett skavsår eller två efter första gången men sen brukar det gå bra.
Det där med glappande kommer att komma ikapp vilken storlek som helst! Den dagene den sorgen kan man lösa det med att lägga lite papper längt ut vid tån men oftast är det faktiskt bara en fot som börjar glappa detta beror på att vi har en fot som är lite större än den andra.
 
Jag ska skriva lite om varje pumps-par jag har i ett annat inlägg.
 
 Min katt Pi tycker om att lägga sig i fönstret bakom pumpsen -hon skulle kunna göra reklam för Nelly hihi
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Linna

länge sen jag var inne på din blogg. livet kom emellan. kul att läsa ifatt! Jag älskar ju med skor så fick många bra tips nu. ibland handlar jag tom en storlek mindre haha... jag har BIG foots så man måste ju offra sig ibland om det inte finns i min storlek ;)

Svar: Jag förstår det är så ibland. Hoppas allt e bra med dig? Ja det va verkligen jättelänge sen kul att se att du är tillbaka och bloggar lite om mlp igen :) aww tack
Night Flies

2013-07-01 @ 11:47:18
URL: http://www.fairydiary.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0