3 år!

Idag har jag samlat på My Little Pony i 3 år, förrutom när jag var liten förstås :) Jag har skrivit om det förr men det började med något så slumpartat som när jag skulle rensa förråden 31 juli 2009 och drabbades av värsta nostalgitrippen när jag hittade mina fina ponier snyggt uppradade i kartonger. Jag kunde inte göra mig av med dem -Sen var det kört! :D
 
 
Lickety Split var min allra första pony, när jag såg henne inne på Stor & Liten så blev jag som besatt av My Little Pony, jag tappade bokstavligen talförmågan -she took my breath away! Ha ha! Tyvärr har hennes hår blivit solblekt trots att hon stått på en hylla när jag var liten.
 
 

Hola!

Hej alla söta!
 
Jag hoppas att ni har det gott där hemma i Sverige för det har jag och att ni fick lite fint väder tillslut!
Se detta som ett vykort från mig till er!
Läs och kommentera -ni är så söta och jag har verkligen världens bästa läsare! :)
 
Puss!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My Little Pony Surprise

Surprise
 
En riktigt gammal goding och klassiker!
Se juli 2011 för mer information om henne.
 
Nu komplett med sin puffy sticker.
 

My Little Pony Caramel Crunch

Caramel Crunch
 
Se juni 2011 för mer information.
 
Nu komplett med sin barrette!
 

My Little Pony Hopscotch

Hopscotch
 
Se maj 2011 för mer information.
 
Nu komplett med sin puffy sticker.
 

My Little Pony Swirly Whirly

Swirly Whirly
 
Se juni 2011 för mer information om henne.
 
Nu komplett med sin rätta barrette!
 
 

My Little Pony Masquerade

Masquerade
 
Se maj 2011 för mer information om henne.
 
Nu komplett med flat sticker.
 

The Waterfall

The Waterfall
 
Gå in på juli 2011 för att läsa om detta fina playset som jag nu har helt komplett :)
 
Pony: Cascade
Kam: Rosa
Satin Ribbon: Gul/grön
Tillbehör: Flaska, två lila hårspolar, en blå handduk och en svamp med rosa skaft samt ankan Duck Soup
 

Nu är vi framme!

Vid det här laget så är vi framme och detta inlägg samt efterföljande inlägg är tidsinställda. Den här gången ska jag ta en massa bilder! Härligt! :D
Ta hand om er alla gulliga och världens bästa läsare!
 

My Little Pony Sea Shell

Sea Shell
 
 
Har skrivit om denna pony tidigare för drygt ett år sedan då jag hade Dagens Pony. Om ni vil läsa mer om ponierna som jag lägger upp nu så är det bara att gå in på juni, juli och agusti 2011 för att se alla Dagens Pony.
 
Jag upptäckte att hon gulnat lite på ena örat (mycket vanligt på Sea Shell) men nu vill jag trots allt inte sälja av fler loose ponier ur min samling utan det får va, jag har två stycken i samlingen son är NM som jag inte vill sälja trots allt. Gulnaden får jag sola bort nästa år, det kan ta upp till ett halvår men det går och det är viktigt att linda in resten av kroppen så den inte bleks! Hon fyller ju trots allt 30 nästa år och är ändå så otroligt fin med starka fina färger som inte riktigt framhävs på bilden!
 
Här komplett.
 
 
Jag blev verkligen ledsen när jag såg det men som tur är går det att göra något åt det även om det tar tid, så synd på en pony som henne som i övrigt känns som ny och olekt.
 
 

packing and bow wow!

Börjat packa men har inte på långa vägar kunnat fixa allt som jag ville fixa innan som att måla altaner -det regnar ju bara ahhh! Stackars er som är kvar i detta och som inte varit eller kommer iväg i år, den värsta sommaren ever!
 
Princess Sparkle ska givetvis med :) och några till...
Jag ska förbereda tidsinställda inlägg för jag vet inte hur länge jag kommer att vara borta men fortsätt gärna att kika in på bloggen, läs gamla inlägg för er som inte hunnit det och kommentera på bara för jag blir alltid så glad så vi ses i höst!
 
Och jösses vilka MOC och MIB ponier som är uppe på ebay nu!!! Så typiskt när man precis ska åka eller vad sägs om en MOC Sunburst?! Hjälp!
Ni måste bara berätta vad han gick för sen! :)
 
 
 
Jag älskar filmen Mamma Mia! jag fick sådan otrolig nostalgitripp och jag älskar den här scenen som jag tyckte va lite passande just nu fast slutscenen med Meryl Streep i The Winner Takes It All toppar allt! :)
 
 
Princess Spakle har redan hunnit med fem länder så vitt jag vet, hon är från USA men varit med till Holland (Amsterdam), Norge, Danmark, Sverige och nu blir det Spanien och Tyskland.
Det är en enda röra när jag packar jag kommer inte på långa vägar få med mig allt, det får nog bli flera väskor.
 
 
 
 
 

My Little Pony Tales-test!

Jag hakar givetvis på och gör det roliga MLP tales testet som Arcando Wolf, My MLP Life och Grodaaa redan bloggat om. Mina stora favvisar är Starlight och Bright Eyes och jag blev Bright Eyes! :D Prova du också!
Vem blir du? Kommentera jättegärna vem du blev här nedan:)
 
MLP Tales Test: Klicka här!
  
 
 You are Bright Eyes. You are a smart one. People are very impressed by your intelligence. Just don't try to overdo it by showing off that big brain of yours.
Your symbol: A book
 
  
 
 
 

Hej!

Tänkte bara skriva ett snabbt inlägg och berätta att jag inte åkt än eller nåt sånt men min sladd till modemet dog så jag har inte ens kommit ut på internet och det känns som att undertiden så har alla bloggat som tusen och jag missat en massa -ska ta och läsa igenom allas bloggar NU! Och skriver snart igen :)

Puss!

Rapunzel

Nu har jag äntligen lockat min Rapunzel som jag hållt på så länge med. Den är en custom som är gjord av Rebecca från bloggen Becca pysslar som ni hittar i ett inlägg längre ner.
Det va så svårt att locka så långt hår och lockarna blev inte 100% men det duger for now :)
Först tog jag moroccan oil för lockigt hår och sen sprayade jag det när allt var klart för att det ska hålla bättre.
Visst är hon vacker?
 

Libra Artic Hinder -95 Del: 2

Fler Libra Artic hinder från 1995. för att komma till deras hemsida klicka här
 
New York såg till min stora sorg att det saknas ett plank -går det fortfarande att beställa sådana lösa?
 
Lilla Böjen också den en senare modell 2000 kanske?
 
Parkbänken
 
Häcken -snett i marken, de ska inte vara så här sneda :)
 
Grinden -också här snett i marken
 
Svarta Schackkungen
 
Tro, hopp och kärlek fast jag kallar den "Kyrkan" :)
 
Väderkvarnen
 
Stora Muren
 
Det var alla mina hinder! :D Sen har jag även höjd och längd hindret från Libra Artic :)

alla My Little Pony bloggar som jag följer på bloglovin

Jag vet att jag skrivit om detta för men eftersom att det kommit så många nya så gör jag det igen. här länkar jag alla aktiva svenska My Little Pony bloggar som jag följer på bloglovin.
 Jättekul att det senaste tiden kommit så många nya! Alltid kul att läsa andras MLP bloggar! Hoppas ni alla fortsätter! :D
 
Klicka på bilderna för att komma till deras bloggar!
 
My MLP Life (Nence)
 
 
Becca Pysslar (zzzova)
 
 
Grodaaa
 
 
Arcando Wolf
 
 
Countsnew (Tunefull)
 
 
Karlberskan
 
 
Fannyn
 
 
Fizzy's My Little Pony Blogg
 
 
Sockerkyss (Jackie)
 
 
 
 
Mycket läsning för den som önskar och glöm inte att lägga till dem alla på bloglovin om ni inte redan gjort det! :D
OBS! Vet ni någon mer aktiv Svensk MLP blogg som jag missat här så tipsa gärna!
 
 
 
 
 
 

Nu så har jag äntligen bokat allt!

Nu har jag äntligen bokat och åker alltså hem 18 juli och håller på med packlistan. Majesty, Peppermint Crunch och Paradise åker för att stanna där och Princess Sparkle och Sunshower åker med för att bada :) Yay!
 
 
 
Here we go! I'm comig home! :D
 
 

Artikel i DN om Bronies och FIM

Jag tänkte också haka på och publicera denna länk då den väckt lite debatt och jag har givetvis också har mina åsikter om detta.
MLP fans och Bronies är långt i från samma sak. Bronies är killar som gillar FIM (Friendship is Magic) och inget annat (sedan 2009). My Little Pony (MLP) har funnits sedan 1983 och dess fans likaså, vi har vårat egna svenska MLP forum: Druvdalen och det internationella MLP forumet Arenan sedan långt tillbaka. Personligen gillar jag inte G4:orna och FIM alls, serien är hysterisk och de är som att alla ponierna som verkligen inte ser ut som några ponier heller för den delen, går på speed 24/7 vilket får mig att stänga av efter 2 sekunder typ.
 
Å andra sidan kan jag förstå tjusningen i att Hasbro tillmötesgår sin växande om än helt otippade målgrupp i serien och samtidigt gläds jag givetvis åt My Little Ponies stora genomslag, även om jade hade önskat att det hade handlar om den första generationen. Sen är det givetvis jättehemskt att de ska behöva utstå hån, från vissa i en mer eller mindre trångsynt omgivning, för något så oskyldigt som My Little Pony, tvärtom, folk borde glädjas över att det kommer in något så glädjefyllt i tillvaron istället.
 
Men det bästa är givetvis det grundläggande budskapet, vänskap, empati och en villkorlös kärlek till allt!
Ponierna har helt rätt i det, det är så man övervinner allt!
 
Men jag älskar G1:orna! Och jag kan inte alls hålla med seriens grundare Lauren Faust om hennes syn på de tidigare seriena (det låter som att hon syftar på G3 filmerna), snarare tvärtom, det är en tolkningsfråga. Jag tycker snarare att det beror på med vilka ögon man väljer att se saker och ting med, väljer man att titta på MLP ur ett mer femninistskt perspektiv eller varför inte helt neutralt och androgynt? Ja, då kommer man också att hitta det man söker efter.
 
För att läsa DN-artikeln klicka här
 
Kom ihåg att det inte finns något coolare än att bara vara sig själv och stå för det! :)
 
Lady gaga med My Little Pony necklace
 
Cisco med ett My Little Pony G1 necklace!
 
My Little Pony är coolt och My Little Pony för alla!

Libra Artic Hinderpark från -95 Del: 1

Mina hinder från Libra Artic -95 tillverkade av Lars Jansson. man har sett många kopior genom åren men ingen kan göra hinder som Lars! :) De är fortfarande i fint skick.
Våra läger barn som vi hade förra veckan blev förtjusta i klubbens dock något nyare hinder som vi använde för kaninhoppningen och de är spekulanter att vilja köpa hinder därifrån redan :)
 
Banan som Newton tränade på idag då han inte tränat på evigheter men han klarade den elegant :)
 
Min Athen har gulnat men nu är den ju i en äkta Athensk färg :D
 
Regnbågen -Soo MLP!
 
Solen
 
Japan - dock senare modell än de andra 2000?
 
Palmen
 
Knotan också 2000 eller? Lite Tex tema här eller hur?
 
Vita Schackkungen -soo rare!
 
China
 
 
 
 
 
 

EM -och ponyfesten

Här hemma laddades det med San Miguel för EM Finalen :)
Vi är så otroligt stolta över vårat landslag som nu är det enda landet som vunnit tre mästerskapstitlar i rad, det enda landet som försvarat ett EM-guld och den enda mästerskapsfinalen som slutat med rekordmånga 4-0 mål, Iker Casillas är också deen spelare som är ledande genom historien med sina 100 vunna landslagskaper. Min kusin slängde sig i poolen när det blev 4-0 och jag fick se Torres göra mål i finalen som väntat! :)
 
I helgen hade vi ponyfest vilket var lyckat och mycket trevlig -alltid lika trevlig varje år!
 
Om jag får mindre läsare när jag inte skriver om MLP?
Svar: Nej, faktiskt inte, alla mina läsare läser inte om MLP utan de inlägg som handlar om annat istället.
Bara för att man är en MLP samlare så betyder det inte att man har andra intressen också eller hur? :)
 
 
På måndagen följde jag firandet från den spanska kanalen tve och när spelarna firades på ett torg i Madrid :D
 
 
Ponyfesten: Givetvis tittade vi på en MLP G1 serie :D
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0