Juli 31, 2011

Idag var jag och Whirley till hundbadet och det var jättetrevligt -äntligen fick man sola och bada lite för första gången i år. Jag har visserligen badat i poolen hemma men det har inte blivit ofta i år!
 Innan dess var vi till Ulva loppisen och hon hittade två G1:or -lyllos! Det var en Pony Bride (den med duvor och inte den med hjärta på) och en Teeny Tiny pony Little Whiskers båda var jättefina. Jag hittade bara en G3, jag brukar inte köpa dem men gjorde det ändå denna gång, och det var Valenshy -jag lägger upp en bild så fort hon är klart och tillfixad!


MLP film: The Golden Horseshoe med Mimic

Här är avsnittet med Mimic i The Golden Horseshoes

Part 1

http://youtu.be/u4xvlWM6dpc


Part 2

http://youtu.be/zqg1HaT69CQMycket Nöje!


MLP film: Fugitive Flower

Fugitive Flower avsnitten.


Fugitive Flower Part 1:
http://youtu.be/z1xB_5XqU_k


Fugitive Flower Part 2:
http://youtu.be/zCt0Ce0X9rA


Enjoy!Nyligen hemklickat

Som jag nämnt i tidigare inlägg så har jag samlat i 2 år just idag och det firade jag med att klicka hem Baby Nightsong MOC som jag velat haft sååå länge :D (typ i 2 år rent av) jag hoppas att hon är fin. Jag har även 2 andra MOC ponier som jag väntar på sen tidigare Streaky och Stargaze. Bilder kommer så fort de anländer.


MLP Film: Ice Cream Wars

Ice Cream Wars med First Tooth baby ponierna, tvillingar samt Scoops och Sweet Shoppe -aldrig sett denna förr.


Ice Cream Wars:
http://youtu.be/sI3xhLQgeWg


Enjoy!


MLP film: Crunch the Rockdog

Crunch the Rockdog avsnitten, kan ha sett dem tidigare.


Crunch the Rockdog Part 1:
http://youtu.be/ChsNlCPQjkY

Crunch the Rockdog Part 2:
http://youtu.be/adZ_CROjTig


Enjoy!Juli 29, 2011

Nu kommer MLP avsnitt att poppa upp under några dagar istället för DP -jag har nämligen bara en loose pony kvar att presentera från min samling om man räknar bort deflockade som jag visat bilder på i tidigare inlägg (Cupcake och Truly) men gör ingen DP på dem -det är nämligen min spanska Gingerbread som är kvar men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge så missa inte det! ;)
Efter det kommer vi in på mina MOC ponier som vi får se hur jag gör med som DP. Troligtvis slänger jag bara upp fram och baksida på carden och boxarna och skriver nog väldigt lite om dem om det inte är något specifikt och roligt som jag vet om just dem förstås men en del av dem har ju redan vart uppe så...

Idag har jag bara mockat åt kaninerna, gjort rent soptunnorna (usch) och börjat rensa i poolen men ska fortsätta med det imorn samt påta i trädgården -om det bara kunde sluta blåa i denna blåshåla!

Jag har även försökt mig på att designa bloggen som att fixa en bakgrundsbild och header men det verkar inte fungera på min blogg trots att jag gör allt som står i instruktionerna (är ju inte helt ovan med koderna heller). Det som händer är att allt fungerar och blir jättefint MEN alla andra tidigare publicerade bilder i samtliga inlägg försvinner! Vad beror det på? Någon som vet hur man kan åtgärda det? Vad som görs fel? Jag skulle bli hur glad som helst om någon kan hjälpa mig med det.
 
Imorgon har jag samlat i 2 år och tanken har slagit mig att nästa år så firar MLP sitt 30 års jubileum! :D -undar vad Hasbro ska hitta på för kul till det?


Dagens Pony: Lickety Split

Lickety Split

Groom 'n Style Earth Ponies 1985 Year 4

Kom i samma set som:
Cherries Jubilee, Tootsie, Bow- Tie, Applejack och Posey.

Min allra första pony!
Och här finns det en hel story att berätta först! Jag minns första gången jag såg henne och det var mitt första möte med MLP ever!
Det var jag och pappa som hade cyklat iväg till Stor & Liten i Kvarnen för att köpa en soffa till mitt dockskåp men det blev inga mer dockskåps grejer för där i en korg på govlet i affären föll jag pladask för Lickety Split och sedan den dagen har jag varit som besatt av dessa plastponier och tänker allt för ofta på MLP (då som nu kretsade alla mina tankar i MLP världen well, iaf nästan, så gott som). Jag satt bara tyst och ihopkrupen på golvet i affären och sa ingenting, jag bara höll i henne och stirrade och stirrade medan pappa tittade på soffor åt dockskåpet och småtjatade om att jag skulle komma och titta för att välja ut en fin soffa men snart insåg han att jag blivit som  uppslukad av ponyn. Expediten kom och sa "Ja, dem där har vi precis fått in!".
Det var alltså första gången den leksaksaffären fick in MLP och troligtvis alldeles i början när de fick in MLP i Sverige i huvudtaget. De hade bara slängt dem i en korg på golvet för de hade inte en aning om hur populära de skulle bli. Detta var till pappas stora glädje då ponyn var betydligt mkt billigare än soffan och frågade om jag ville ha ponyn istället för soffan.
Jag var som förhäxad -ville ha och ville ha det var klart jag ville ha! Dockskåpet var som bortblåst, det fanns inte längre men det står än idag inne i pannrummet faktiskt.

För mig är Lickety Split naturligtvis den mest värdefulla ponyn jag har eftersom att det är rent emotionellt. I överlag är hon vanlig och inte så värst dyr. Min har precis som många andra Lickety Split fått sitt hår blekt från rosa till nästan helt vitt då det är fading rose men i övrigt är hon väldigt välbevarad med sin originallockar som jag aldrig vågade borsta och hon har sina tillbehör kvar.

Lickety Split är en mycket snäll och omtänksam pony som är lite av en mamma i pony landet, åtminstonde så inger hon den känslan, en känsla av trygghet.


Borste: Lila fjärilsborste.
Satin Ribbon: Vit.Hennes hår ser beiget ut på bilden men bilden blev tyvärr väldigt gul, hon har en svag nyans av rosa men det är abolut inte beige in real!

Lickety Split's BackcardBackcard bilden är lånad av Lady twilight
Playset: Sweet Dreams Crib

Sweet Dreams Crib


Detta playset köpte jag också själv men det måsta dock ha varit i början av 90-talet tror jag och Lullabye Nursery var sedan länge ute ur sortimentet -för det var ju babyhuset som jag egentligen vill ha men det enda som fanns i baby pony väg var detta set. Prislappen sitter kvar, 149 kr på Stor & Liten vilket på den tiden var ganska dyrt -ironsikt nog får man inte mkt mer för playseten idag än vad man fick ge då (har man tur kan mn få det dubbla förr vissa) men just detta playset skulle troligtvis gå lite bätre på ebay än Tradera vilket är helt olika från playset till playset, precis som med ponier. En grov generalisering är att vanliga playset som Drömslottet och Lullabye Nursery samt alla vanliga ponier går bättre på Tradera än på ebay medans ovanligare playset med undantag för Grooming Parlour samt alla ovanliga ponier vanligtvis går mkt bättre på ebay. Detta playset skulle nog mest vara avsett för newborn ponierna.

Tillbehör: Gul anka med turkora hjul, turkos kudde, gul filt med stjärnor på, turkos/rosa skallra men vit hårsnodd till fästet, en snurra med fyra ponier i rosa, lila, gul och turkos med gul hållare (den kan variera med urkos och lila samt rosa), en vit mini babybottle samt ett lila necklace med BABY-text.

Kam: Lila ankkam.MLP film: The Prince and the Ponies

The Prince and The Ponies ännu en film jag aldrig sett.


The Prince and the Ponies:
http://youtu.be/QhHVHhN7guQ


Enjoy!


MLP film: Bright Lights

Bright Lights avsnitten, kan nog ha sett någon del från denna med.


Bright Lights Part 1:
http://youtu.be/iCG3ZSCbqr8

Bright Lights Part 2:
http://youtu.be/xiFuo4D-dDY

Bright Lights Part 3:
http://youtu.be/fFyqFX6D5FI

Bright Lights Part 4:
http://youtu.be/eDFDtOrRr6k
MLP film: Quest of Princess Ponies

Quest of Princess Ponies. Har lagt alla filmer i varsitt inlägg istället. Den här är om Princess ponierna från det första setet och jag har ett vagt minne att jag sett dessa avsnitt förr men då i Spanien.


Quest of Princess Ponies Part 1:
http://youtu.be/1ZkJaxHU920


Quest of The Princess Ponies Part 2:
http://youtu.be/MsHPWNMH8Rc


Quest of Princess Ponies Part 3:
http://youtu.be/XYJqxxKGlnQ

Quest of Princess Ponies Part 4:
http://youtu.be/bIW5FfJUv80

MLP film: Somnambula Big Brother Ponies

Jag har bildat en egen kategori för MLP filmer för det kommer fler klipp än dessa nedan.

Här kommer en del klipp från youtube Somnambula part 1 & part 2 med Big Brother Ponies.  Jag har aldrig sett dem förr och visste inte att de fanns för än Whirley nämnde det för mig. Jag trodde jag hade dem alla? Kom dessa avsnitt bara ut i USA eller kom de ut i Sverige med?

Somnambula Part 1:
http://youtu.be/lt8H04APl9s

Somnambula Part 2:
http://youtu.be/1sR3PRk7EDs


Mycket Nöje!

Dagens Pony: Cascade & The Waterfall


Cascade & The Waterfall

Waterfall 1984 Year 3


Detta playset kom ut i flera olika varianter och kombinationer. Ett var vitt och kom med Sprinkles och Duck Soup som såldes i USA med en blå prototyp av Sprinkles på kartongen (har även sett en italy variant av det vita vattenfallet med Duck Soup och Sprinkles som inte skiljer mer än på kartongen faktiskt), den andra var grön och kom med Cascade och Duck Soup och är mycket ovanligare men det gröna kan också ha kommit ut igen fast då medmed Sprinkles och Duck Soup stället och enbart i UK men detta är oklart. Det gröna vattenfallet och Cascade såldes i UK så det var också bara där som det gröna vattenfallet kom ut*. Vattenfallet såldes aldrig i Sverige utan Sprinkles såldes tillsammans med Duck Soup på card. Det gröna vattenfallet fortsatte att komma ut ända fram till 1985 med Duck Soup men utan Cascade.

Detta gröna vattenfall är en av de mest ovanliga playseten jämte det levendelfärgade Drömslottet och Megans Place. Jag köpte denna från England på ebay med sin originalkartong men saknar dock bubbelflaskan. Cascade är också en av de mest ovanliga ponierna medans Sprinkles är väldigt vanlig. Båda versionerna av vattenfallet förekommer i serierna med det verkar vara en enda röra för att Sprinkles har två vattenfall i serietidningarna?! 

Sprinkles förekommer ofta men inte Cascade, ett enda avsnitt är hon med i (dock har jag inte sett det själv) vilket gör det väldigt svårt att säga något om henne mer än att hon gillar att solbada och vistas vid vattenfallet -såklart. Bubbles älskar också att hänga där. Jag har sett olika varianter med satin ribbons till henne som en grön och ibland även gul samt en gul/grön satin ribbon -kanske hon kom med flera olika varianter av ribbons då detta faktiskt förekommer i foldrar, ibland är den rosa och ibland mer grön eller gul/grön.
Ej puffy sticker.

Tillbehör: Blå handduk, en flaska innehållande någon form av såpa för att få bubbelskum i vattenfallet, ankan Duck Soup, en rosa hållare i from av en borste men med en svamp istället och 2 st lila hårspolar.
Kam: En rosa kam.
Satin Ribbon: Gul/grön.


* Cascade och det gröna vattenfallet kan ha förekommit i andra delar i Europa och Australien men detta är ännu oklart då det vita vattenfallet med Sprinkles förekom på andra håll än USA men vi vet dock inte om detta stämmer alls.


Dagens Pony: Lightning

Lightning


Mountain Boy Ponies 1987 Year 6

Kom i samma set som: Ice Crystal, Tornado, Sunburst, Thundercloud och Fireball.


Lightning och Ice Crystal är mina favisar i detta set och haft väldigt tur med skicket på dem, inga åldersfläckar at all! Lightning är så stilig och posen är en absolut favorit.

Han kunde försvinna och komma tillbaka genom en blixt och han beskrivs som vänlig och lekfull. Dessa kom bara ut i UK, Skandinavien men även i en liten skala i Australien och Singapore under enbart ett år! Vilket gör dem till eftertraktade bland samlare i USA. Ice Crystal är den som är allra mest populär av dessa men tätt bakom följer Tornado i synnerhet om den har sitt rosa hår kvar med lockar och inga ålderfläckar -Oj ja då skullle jag nog säga att den kan gå för lätt mycket mer än Ice Crystal för frågan är om någon någonsin har hittat en så fin Tornado? Jag har bara sett en som kommer i närheten av det men den försvann snabbt på köp nu på ebay för runt tusenlappen -attans!

Detta set kom ut med antingen en gräshoppskam eller en grodborste, ribbons - samtliga tillbehör är ovanliga och hett eftertraktade, de brukar man kunna få en bra slant för i synnerhet när det kommer till deras mycket ovanliga stickers.

Denna kom jag över i en stor lot på Tradera jag fick min super fina Wind Whistler (finns i ett tidigare Dagens Pony), Lighnting, Powder, Tex, North Star, Baby Firefly (Card version), Baby Lickety Split FT (som Jennifer fick med tillbehör av mig i födelsedagspresent), Peachy, Starshine och Grooming Parlour och alla tilbehör till samtliga ponier (dock inga stickers) samt en massa kläder för 238 kr inkl frakt (köp nu var på bara 200kr!)! Rena loppis priset med andra ord men ibland ska väl även jag ha sådan tur :). Det fanns på köp nu och den var nyupplagd, bara 4 st hade varit inne och den var uppe i kanske 2 minuter innan jag bara tryckte på "köp nu" utan att blinka till det minsta -det fick helt enkelt bära eller brista för det priset liksom. Jag har dock bara sparat Lightning och Wind Whistler samt lite kläder, resten är antingen sålt eller bortskänkt.
En sådan lycka som jäg kände då och en sådan iver över att hämta ut och öppna paketet hade jag inte känt sedan jag började samla på ponier. Bild på loten finns längst ned.

Dessa ponier bodde uppe i bergen "There is magic in Misty Mountain" och Baby Lucky var den som först upptäckte dem.

Borste: Gul Groda
Satin Ribbon: GulLightning's backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight
Loten från Tradera som jag hade turen att komma över direkt.
MLP film: My Little Pony i Drömlandet (Rescue at Midnight Castle)

Här om dagen tittade jag och Whirley på lite My Little Pony filmer och bl a denna. Kika ordentligt i början, hon ville visa mig detta för att det varit en diskussion på arenan om en pony som iaf inte fanns då filmen kom ut. En vit pony skymtas förbi när de springer in drömslottet och den har regnbågsfärgad man och svans och är en earth pony men symbolen är omöjlig att se, jag har provat mig fram men kan inte tyda symbolen -det hävdas att det ska vara en regnbåge med moln i vardera ände och att denna skulle vara Rainbow Dash men om detta är sant skulle jag nog säga att det är Raincurl -vad tycker ni?

Här är klippet:

http://youtu.be/yGUdE_HIShs

Dagens Pony: Lemon Drop & Show Stable

Lemon Drop & Show Stable


Show Stable 1983 Year 2


En pony som är mycket för att anordna hopptävlingar och hon är också mycket duktigt hoppare och vinner ganska ofta. Hon älskar att sköta sin propra trädgård tillsammans med Trickles som sköter vattningen och putsa på sina pokaler tillsammans med hunden Brandy som också kom med stallet. Show Stable kom även i second edition med lite andra fäger. Kom även ut som Sweet Home men då utan Lemon Drop. Megans Place använde samma byggnad som stallet men har helt andra färger och utan varken ponier eller hund men anses vara avsett för Megan och Sundance.
Min tillhör first edition, fick den av mina föräldrar men denna är en Germany, det står på kartongen att den är tillverkad i West Germany men all text på kartongen är på engelska. Det som skiljer är att Brandy inte har en röd tunga och Lemon Drop kanske skiljer lite i nyansen på regndropparna, det finns nämligen en mängd olika varianter av Lemon Drop förutom nirvana så skiljer färgerna på dropparna i second edition och sen har vi även mail order Lemond Drop men det jag vet är att HK Lemon Drop tycks ha ljusare nästan lite blåaktiga droppar. Ej Puffy sticker.

Tilbehör: 4 st flaggor varav 3 st till taket och en till sadeln, 2 st blomlådor och 2 st gröna bänkar att fästa i fönsterblecken, hunden Brandy, en rosa filt, ett torn med en gul vindsnurra i form av en häst och en pil, 3 st gula poklaer, 3 st rosetter (1:a, 2:a och 3:e plast), en säng, 2 st vita hinder stöd, en gul bom till hindret, en vit sadelhållare, en rosa sadel, ett rosa träns och 6 st gröna staketlängder..
Borste & Kam: En gul hjärtformad borste och en lila original kam.
Satin Ribbons: En rosa/lila.Dagens Pony: Peachy & Grooming Parlour

Peachy


Grooming Parlour 1983-84 Year 2-3


Min köpte jag själv på Nallens i Uppsala och liksom Mickan som köpte sin i Uppsala så är dett en Italy. Naturligtvis ville jag ha den allra vanligaste ponyn i hela Pony Land -en som alla hade och hon är också det, man får inte ge många kronor ens för en mint Peachy. Italy är dock värd lite mer men inte mycket. Peachy är en mycket snäll pony som ofta promenerar med Baby Fifi och hennes två pudlar.
Denna italienska variant skiljer lite. texten på kartongen är på engelska men istället för den ljusgröna täcket så följde en rosa filt med. Håret och mycket tjockare och längre än på HK Peachy och kroppen lite mörkare, symbolerna är också i en strakare färg. Den italienska Peachy är helt enkelt lite mer Peachy och mkt snyggare. Under hoven är hon stämplad ITALY. Det kom även ut en Flat Footed Peachy. Själva spiltan fanns också tillgänglig senare via mail order och den släpptes med samma form men med olika färger och syften. Senare kom en lila version med Kiss Curl också kallas för Grooming Parlour och i USA kom den utan Kiss Curl och hette Brush Me Beautiful Boutique (båda skiljer från den blå versionen med klistermärken och färger på tillbehören samt katten som då heter Snowball). Den kom även ut som ett vitt kök i Europa samt ännu en version i samma blåa färg fast med ponyn Snuzzle istället och med Snuzzle på kartongen men original kammen var istället vit och vad gällande hårbanden så var en vit och en ljusgrön samt med helt andra namn på namnskyltarna.
Ej puffy sticker.

Tillbehör: Katten Twinkles, en rosa korg med en lila sadeljord avsedd till katten Twinkles, en rosa filt, ett lila träns, en lila sadel, 8 st namn skyltar, en gul och en vit hatt.
Kam & Borste: Rosa hjärtborste och rosa original kam.
Satin ribbon: en gul och en mörkgrön (OBS! Smalare än de övriga).
Bild på kartongenHär kan man se att den är Made in ItalyBaksidan av Pretty Parlour som det står här, på kartongen står det istället Grooming Parlor.


Juli 24, 2011

imorgon blir det till att pyssla vidare med allt som ska hinna fixas. Jag är riktigt nöjd med den inglasade altanen, kände mig nästan som Ernst mot slutet och kommer nog att att ta en bild och lägga upp imorn.
 Idag var jag en sväng till Ulva loppisen och kikade. Whirley stod där men ingen av oss hittade några G1:or :( och det blåste riktigt mkt. På onsdag är det tävling på 4H för kaninerna igen, kanske hinner träna någon innan dess vilket skulle behövas.En bild från för förra veckan när jag var hundvakt åt Vera min pappas hund. Det gick bra för syster yster ute i vildmarken där de befann sig.


Uppdateringar

Jag har uppdaterat sidan i kategorin Playset under Mina Playset med bilder -så gå gärna in och kika. Inom ett par dagar, vartefter som jag lägger upp fler DP, så kommer sidan snart att vara komplett. Det betyder dock inte att den komplett över alla playset som finns för G1 MLP -det existerar drygt mer än dubbelt så många än de jag har.


Dagens Pony: Buzzer

Buzzer

Summer Wing Ponies 1987 Year 6

Kom i samma set som: Sky Dancer, Lady Flutter, Glow, High Flier & Little Flitter.


Jag vet att hon varit på bild i ett tidigare inlägg i bloggen men hon har inte varit uppe som DP och jag bjuder på henne som extra DP för dagen.
Hennes symbol föreställer bin och i serierna är hon också kopplad till just dem. Summer och Windy Wing Ponierna bor i en egen dal där de andra ponierna ibland kommer på besök. Har man svårt att skilja mellan Summer Wing och Windy Wing Ponies så tänkt på deras symboler. Alla I Summer Wing har somriga teman och har insekter och fåglar som symboler till den årstiden. De tas lätt för att vara baby ponier till Flutter Ponierna som släpptes tidigare och var högre med långa smala ben men väldigt sköra vingar som oftast är trasiga men faktum är att de ska vara en annan mer älvlik variant -väldigt små men vuxna ponier alltså. Denna är köpt för att vara en display pony och hon står i vardagsrummet för att vi älskar deras älvtema. Från en MLP säljare på ebay USA.

Kam: Rosa flowerpick.
Satin Ribbon: Blå tunn metallic.
Buzzer's backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight


Dagens Pony: Surprise

Surprise


Unicorns and Pegasus Ponies 1985 Year 4


Kom i samma set som: Sparkler, Skyflier, Heart Throb, Powder och Gusty.


En utav de mest vanligaste förekommande ponierna iaf i serierna (tidningarna alltså). Surrpise är en utav fest fixarna i Pony Land (senare kom ex Tutti Frutti ). Denna köpte jag på Tradera och det stod att den var som nyöppnad och för en gång skull så stämde det -de brukar sällan göra det annars. Hon hade dock skriver under hoven och det syntes på kanten med stark rosa tush hua! Men men basironen har nu efter ca 6 månader tagit bort allt men det är mycket viktigt att man har dem undanstoppade från ljus annars blir det nämligen gult och det går inte att få bort sen! Hon såldes inte heller i UK vilket gjort att hon var väldigt populär bland brittiska samlare. Kanke dem försökte att kompensera det med att ta fram Honeycomb då det enda som skiljer den åt är hårlängden på manen och att den är rak och inte lockig samt att Honeycomb's symboler föreställer bin istället för ballonger annars är de identiska. Surrpise kom även ut som So Soft i USA. Detta set kom med puffy stickers.

Kam: Lila månkam
Satin Ribbon: LilaEn bild från förra året på henne för jag orkade inte packa upp henne igen och jag saknar tyvärr hennes tillbehör för jag köpte fel åt henne.

Surprise's backcard
Backcard bilden är lånad av Lady Twilight


klumpigt av mig

Förra inlägget blev väldigt klumpigt formulerat av mig, det inser jag nu. Det jag menar att alla är välkommna att ställa hur mycket frågor som helst för jag tycker verkligen att det är superroligt -så fortsätt jättegärna med det! :D

I övrigt har det varit en soft dag, jag och Whirley har vart och köpt smoothies igen och kollat väldigt mkt på nyheterna pga av det som hänt i Norge -oerhört läskigt och tragiskt.

Inget bada blev det förstås i detta väder. Jag har även kollat efter serieavsnittet med Big Brother Ponisarna och hittat dem på youtube -kommer att skriva ett inlägg om det senare.

Take Care alla!Funderingar

Det händer titt som tätt att folk frågar sånt som jag redan skrivit om i bloggen -ingen konstigt med det då man sällan orkar läsa allt men jag tipsar om det igen här: Gå in på tutorials, där finns en hel del tips och råd på sånt som jag får frågor om, frågor som oftast kräver långa svar. Där finns tips om produkter och ä'ven förvaring samt en förklaring till varför de ska förvaras på ett visst sätt osv.
Har ni några frågor eller fundering kring något annat så är det bara att fråga! :)


Dagens Pony: Princess Amber/Princess Starburst


Princess Amber (UK) / Princess Starburst (US)


Princess Ponies First Edition 1987 Year 6

Kom i samma set som (UK):
Princess Sapphire, Princess Pearl, Princess Amethyst, Princess Aquamarine & Princess Ruby.
Kom i samma set som (US i samma ordning som ovan): Princess Royal Blue, Princess Tiffany, Princess Serena och Princess Primerose.

Och här fortsätter storyn om Princess Sapphire som jag köpte MIB av axistra och som finns i tidigare inlägg på bloggen -sök på henne så hittar ni det! Jag köpte denna själv ( I Sverige) och som det nämns stod jag och valde mellan Amber och Sapphire och slutligen föll valet på Amber för det var som att jag tänkte att Sapphire och min väg en dag skulle korsas igen och det gjorde det ju även om det skulle dröja många många år igen.
I ett serieavsnitt jag har får man intrycket av att det är någont mellan Princess Amber och Tornado men Princess Amber är ju en utav de visa och mer viktorianska princess ponierna...
Annars så beskrivs hon som en stor optimist helt utan bekymmer.
Puffysticker ska ha medföljt till dessa men jag har inget minne av att det kom något med Amber. I USA fick dessa under andra namn och lite andra nyanser förekommer på manen som ifallet tycks vara för Princess Amethyst och Princess Serena och Princess Royal Blue och Princess Royal Blue men det sagt förbehåller jag mig rätten till de också kan vara blekta istället för egentliga varianter förutom när det kommer till bushwollies. De i USA kom med bushwollies ist för dragons.

Kam: Grön starpick.
Satin ribbon: Rosa och en vit båda med guldmetallic remsa i kanterna.
Drake: Gul vid namn Flash.
Tillbehör: Lila trollspö och turkos struthatt.


Samtliga bilder är från min personliga samling och allt är original.


Toppnotering

Yes jag visste det! Att vi skulle få toppnoteringen idag 30,3° fast våran stod på 31,5° (tydligen värmedal i Skölsta) och jag va tvungen att jobba men men...kanske bad imorgon men då ska det tydligen regna hoppas hoppas inte :D
Jag reggade mig på Tradera 30 juli 2009 och då är det två år sedan jag började att buda och samla på MLP vad ska man fira det med? Ett längre DP inslag med min allra första pony kommer ut då iaf men innan dess kommer en massa annat gott som Vattenfallet & Cascade, Lightning mfl


Stylad

Här kommer en bild på en stylad Sunspot. Håret är plattat 2 ggr (130°) och tinslet är inte perfekt men rakare iaf och helt ok. Jag har haft mkt balsam och volume mouse (se tutorial eller sök i allmänt för att få tips på produkter) och jag tog mig friheten att färga hennes hår tillbaka till den rosa nyansen hon ska ha.


 

 


Dagens Pony: Baby Lickety Split

Baby Lickety Split

Baby Ponies with First Tooth 1986 Year 5

Kom i samma set som:
Baby Tic Tac Toe, Baby Fifi, Baby North Star, Baby Bouncy och Baby Quackers

Den här baby ponyn köpte jag själv när jag var liten samtidigt som jag också köpte Baby Tic Tac Toe och Baby Fifi samtliga i First Tooth setet. Alla i setet har en tand som sticker ut och de hittas oftas med skrap i tanden för att barnen borstat tanden med den tillhörande tanborsten i plast. 
Något som är värt att notera är att dessa för det mesta såldes i box med många tillbehör till men jag fick enbart Baby Lickety Split i box med samtliga tillbehör medan Baby Fifi och Baby Tic Tac Toe kom på card med enbart en tandborste som tillbehör. När det kommer till färgerna på stack toy har säkert några av er märkt att det finns en mängd olika färgkombinationer -se mitt inlägg Stack Toy under accessories. Denna pony är också ett exempel på hur det kan gå när man har dem som display på bokhyllan i sitt rum, håpret bleknar till vitt. Så alla ni som har ponier med fading rose hår, håll dem borta från allt ljus.

Tilbehör: En turkos tandborste, en gul tandkräms tub och en blöja.

Kam: Turkos anka
Satin Ribbon: VitJag glömde hennes vita ribbon som sitter på Baby Valentine i ett tidigare inlägg (och som nämnt) och det är sannerligen åtgärdat vid det här laget kan jag utlova!

Baby Lickety Split's BBE backcardBackcard bilden är lånad av My Little Wiki
Ponyn är som vanligt min egen


Whizzer MOC

Nu är hon här!

Jag och Whirely åkte till Gränby och köpte Beach Cruncher juicer (supergoda) och hämta ut paket. Det blev inge bada i detta väder såklart. Efter en uttömmande beskrivning av carden är jag djupt besviken på ponyn och det är just sånt här som får en att tappa suget med samlandet. Hon har dessa typiska missfärgningar för rosa färgen (och i synnerhet Whizzer) i plasten på minst tre ställen samt en viss nyansskillnad mellan kropp och huvud. Vad gör man? Stay or go liksom...?
Från Kanada så det är text på både på eng och franska. Nåja, hon är fin
 på bild iaf behåller henne nog ett tag iaf.

Sen fick jag detta fina lippgloss av Whirley, så gullig -något som går åt på löpande band :)


Dagens Pony: Ice Crystal

Ice Crystal


Mountain Boy Ponies 1987 Year 6

Kom i samma set som: Lightning, Tornado, Sunburst, Thundercloud och Fireball.


Lightning och Ice Crystal är mina favisar i detta set och haft väldigt tur med skicket på dem, inga åldersfläckar at all! Ice Crystal är en vinter pony och hans magi är kopplad till just vintern. Han kan frysa vatten till is så att de andra ponierna kan åka skridskor och därför också väldigt omtyckt bland baby ponierna. Dessa kom bara ut i UK, Skandinavien men även i liten skala i Australien och Singapore under enbart ett år! Vilket gör dem till eftertraktade bland samlare i USA. Ice Crystal är den som är allra mest populär av dessa men tätt bakom följer Tornado i synnerhet om den har sitt rosa hår kvar med lockar och inga ålderfläckar -Oj ja då skullle jag nog säga att den kan gå för lätt mycket mer än Ice Crystal för frågan är om någon någonsin har hittat en så fin Tornado? Jag har bara sett en som kommer i närheten av det men den försvann snabbt på köp nu på ebay för runt tusenlappen -attans! Detta set kom ut med antingen en gräshoppskam eller en grodborste, ribbons - samtliga tillbehör är ovanliga och hett eftertraktade, de brukar man kunna få ge en bra slant för, i synnerhet stickers.  Denna Ice Crystal hade jag turen att komma över på Tradera av en icke samlare som som sålde sina typ helt olekta barndoms ponier som var hur fina som helst men jag köpte bara Ice Crystal från henne för normalpris typ. Borsten är köpt från Druvdalen ur en lot där Ice Crytsal ingick (från en annan barnsamling och därför var jag säker på att det var hans)  men jag var bara intresserad av tillbehören -borsten gick för 75 kr.

Dessa ponier bodde uppe i bergen "There is magic in Misty Mountain" och Baby Lucky var den som först upptäckte dem.

Borste: Ljusturkos Groda
Satin Ribbon: Blå


Juli 20, 2011

Här kommer äntligen bilder på fina Cupcake som Mickan deflockat åt mig. Hon är verkligen jätteduktig och tålmodig som orkar hålla på men jag kan verkligen rekommendera henne och hennes alisas är Fudji_blomma på Druvdalen ifall det är någon som vill ha en pony deflockad. Hon har även gjort mig Truly som finns i tidigare inlägg här på bloggen (det är bara att söka) och jag har även Ribbon på gång från henne samt att jag har planer på att skaffa en Paradise deflockad också -men sen får det nog va bra med det. När jag väljer ponier till deflocking så ska de va risiga men de måste ha sina orginallockar kvar vilket de haft men jag har lockat till Cupcake lite extra och tuchat upp hennes kindroser och sen är det givetvis ponier jag ville ha som liten med trodde de var utan päls och därför vill jag ha just dem utan.

Sunspot har jag plattat och hennes hår håller på att torka så bilder kommer inom kort.
 
Imorgon ska jag och Whirley till stranden med hundarna och det ska verkligen bli kul och har vi tid så hämtar vi ut Whizzer senare ;)

Tack ni som svarat i föregående inlägg men kom igen nu alla ni andra! Jag vet att det finns en hel bunt med samlare och andra som inte svarat än!

First impression last
Och här står nu Cupcake tillsammans med mina andra display ponier. Mickan har gjort alla utom Baby Paradise.


Vilken pony?

Vilken pony tycker ni är finast ur detta set? Och alla kan svara oavsett om ni är insatta i MLP eller ej :D och ni kan svara anonymt om ni vill. Själv har jag svårt att välja men jag tror att det är Streaky ändå men Ringlet och Raincurl är också väldigt fina.

Och av följande vilken är er favorit?
Stargazer (newborn, saknas bild), Baby Cuddles med buggy (på bilden) och Baby Susie (saknas bild).
Jättesvårt. Baby Cuddles är sällan populär men ett komplett set i fint skick är bedårande! Den söta vagnen med spetsar runt kanten och inte att glömma, ett utav de äldsta playseten (1983). Newborns är väldigt söta tycker jag och Stargazer har ju astro tema :). Att hitta Baby Susie med den lilla hunden är ju alla samlares dröm.

Och vilken är er favorit i Baby TAF setet?
Har ni tänkt på att Baby Sweet Tooth och Baby Up, Up, and Away är enhörningar fast mammorna med samma namn inte är det? Och att Baby Milky Way är en pegasus iställer för som mamma Milky Way en enhörning?
Jag kan inte välja alla är lika fina! Kanske Baby Sugarberry och Baby Dancing Butterflies är finast...men nä, Baby Love Melody och Baby Up, Up, and Away är också hur fina som helst.Eftersom att jag inte äger någon utav dessa har jag fotat från G1 Collector Inventory boken.Bilderna gör inte ponierna rättvisa när de är som nya, ponierna på de flesta bilder är i ganska slitet skick tyvärr och många saknar sitt rosa hår som fallet är med Raincurl och Streaky som ska ha rosa slingor. Personligen hade jag nog varit lite kräsnare med urvalet av ponier och sökt hos mint samlare när det kommer till att illustrera en hel MLP bibel som denna -då måste allt vara korrekt.Jag har fått en avi

Jag har fått en avi så det måste vara Whizzer MOC yay! Va roligt för jag har inte hört ett pip från säljaren så det är verkligen en lättnad. En bild kommer upp så fort jag hämtat ut henne. Just nu har jag ganska mycket att göra men jag hoppas jag hinner idag.
Bilder kommer sen också på Cupcake och en fixad Sunspot.
Glöm inte att söka i bloggen om det är något jag refererar till här i bloggen.
Alla ponier som är med i Dagens Pony är från min egen privata samling (jag brukar nämna längst ned vart de kommer ifrån).
Dagens Pony: Baby Valentine

Baby Valentine

Kom med en tvilling och de kallas Valentine's Day Twins. Kom enbart ut via mail order och kan vanligtvis gå ganska högt men de kom inte ut som traditionella mail order ponier utan var bara tillgängliga genom ett företag kallat Current. Min är köpt från ebay från mlp säljaren allgoodstrading.
Det är oklart om den hade några namn men förslag på denna vita är: White Baby Valentines Pony , Red Rainbow och Rainbow Heart.
De ska ha varit tillgängliga 89-90. Man kan ibland hitta dem antingen packade i påse tillsammans eller bara den vita i en påse och detta beror på att hon släpptes först själv och sen kom hon med sin lila tvilling men den lila bör också finnas själv i påse men har dock aldrig sett henne själv som MIP (de andra har jag dock sett). Enbart satin ribbon medföljde.

Satin Ribbon: RosaObs! På bilden har hon fel hårband! Jag hade så bråttom vid fotograferingen att hon fick Baby Lickety Splits ft hårband och det är nu åtgärdat men jag saknar alltså fortfarande Baby Valentines rosa hårband.


Dagens Pony: Moondancer

Moondancer


Unicorns and Pegasus ponies 1983 Year 2

Kom i samma set som:
Firefly, Medley, Twilight, Sunbeam och Glory.


Monndancer fick jag som sagt av mina föräldrar tillsammans med Moonstone i julklapp när jag var liten pga deras astronomi tema.
Jag hade en ljudbok som liten där man kunde följa Firefly, Blossom och Moondancer på äventyr när de får en önskning var vilket visar sig inte vara så lyckat. Moondancer önskar naturligtvis att det ska vara mörkt så att hon kan lysa och det är säkert därför det finns en ovanligare gul variant av Moondancer som bara såldes i Skandinavien. I andra serier trollade hon gärna med de andra ponierna som i ett avsnitt får hon Cotton Candy att sova för att hon åt för många blommor enligt Moondancer. Hon har även Baby Moondancer som finns i ett tidigare inlägg här på bloggen. Hon släpptes en andra gång med tillbehören nedan så den jag har är egentligen från andra släppet dvs Moondancer II som kom tillsammans med Surprise, Skyflier, Powder, Gusty, Heart Throb, Sparkler, Gloty II, Medley II och Firely II (de två sistnämnda med long & curly hair denna gång) 1985. Den första Moondancer kom med en blå shooting star borste och vit satin ribbon istället. Kom med puffy sticker.

Kam: Lila månkam
Satin Ribbon: Ljusblå eller även turkos.Moondancer's backcard

Backcard bilden är lånad av My Little Wiki


såå många moc just nu

Det kliar i fingrarna (jag vet jag skulle inte shoppa något i juli) det är såå många moc ponier ute nu och jag vill ha them all såklart! Jag vet inte men jag tror jag ska dra lott faktiskt, kan inte ta några beslut alla är lika wanted av dem som finns ute.


MLP -This is it!

Min blogg handlar till störta del om My Little Pony (MLP) och lite om mina hoppkaniner men jag vet att jag skulle kunna göra min blogg så mycket intressantare om jag skulle delge mitt verkliga liv (jag har allvarligare funderingar att gå tillbaka till sport bloggandet eftersom att det finns få duktiga sportskribenter  som verkligen genuint kan sin sak i detta avlånga land FAKTISKT!) men jag vill inte det pga utav många olika anledningar. På min höjd "hänger" jag ut mina djur men ni ska veta att även det känns oerhört svårt för att illvilliga människor finns överallt oavsett vem man är (varför inte se till människan för den det är inte och inte vad den gör?) eller vad man gör då jag vet att många storbloggare det finns är där ute och som ständigt råkar ut för dessa...jag önskar att dessa kunde förstå att detta faktiskt gäller alla bloggar (efter ha jobbat lite inom media) att ni ska förstå att oavsett vem, så är det en väldigt liten del av en människas liv man tar del av och många bilder är bearbetade osv. Kom ihåg, det är bara du själv som skapar din egen blogg och din egen verklighet så var försiktig med vad du önskar dig, för det kanske blir din verklighet....en dag...


Dagens Pony: Moonstone

Moonstone

Rainbow Ponies 1983 Year 2

Kom i samma set som:
Skydancer, Starshine, Sunlight, Windy och Parasol.

Moonstone fick jag samtiddigt som Moondancer i julklapp av mina föräldrar när jag var liten och mamma hade valt dem just på grund utav deras, just det, astro tema såklart! :) Mitt intresse för astronomi har varit stort sedan jag var fyra år (liksom för de flesta i den åldern ifs) och liksom de flesta lade man både astronomin och ponierna i lådor under tonåren (tyvärr :( ). Förekommer sällan i serierna. Har bara sett henne i en enda bildruta helt utan att utgöra någon roll i serien what so ever men hennes magi ligger i att kunna blinka in och ut vilket alla enhörningar kan tack vare sitt horn i pannan. Hennes symbol föreställer, något som inte kan undgå någon oavsett astronomi kunskaper, Saturnus och dess månar. Kom med puffy stickers. Ni som läst och följt min blogg noggrannt, är inte inte mina barndoms ponier fina? Jag är väldigt stolt över dem just för att jag aldrig lekt med dem utan de få skavanker några utav dem trots allt har är av just enbart ljusets och tidens gång.


Borste & Kam:
Lila regnbågsbprste och lila originalkam.
Satin Ribbon: Rosa.Moonstone's backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight


VM-finalen i damfotbollen

Kollar på VM-finalen i damfotboll och måste säga -Wow! Det va töligt att kolla under VM 2003 men vad det har utvecklats! Nu är det nästan roligare att kolla på än herrfotboll för spelet är faktisk far so mycket kvickare! Go Girls!


Dagens Pony: Wigwam

Wigwam

Big Brother Ponies 1988 Year 7

Kom i samma set som:
Tracks/Steamer, Barnacle, Chief, Tex och Tug/Salty.

Wigwam köpte jag själv samtidigt som jag köpte Tex. det var naturligtvis mycket svårt att välja då jag ville ha dem alla! Dessa nya första pojkponier som (iaf jag hade sett då men egentligen är detta andra släppet av Big Brother och de såldes senare i Sverige än -88) men tillslut föll valet liksom givet på cowboy och indian såklart. Idag är Barnacle en sörre favorit och hans popularitet har ökat mycket tack vare "Pirates of the Caribbean".
Wigwam upptäcktes först av Baby Tiddley Winks och baby Fiffi som är ute på äventyr och hittar Wigwam och hans tält ute i vildmarken där han bjuder dem på pannkakor, något han återkommande gör bl a när Sea Breeze och Hula Hula dyker upp på Barnacles skepp. Det är bara något outalat mystiskt över Wig Wam. Min Tex har jag inte kvar pga att han hade en massa åldersfläckar vilket var väldigt synd då han var så otroligt fint bevarad i övrigt men jag har hans tillbehör kvar och jag letar efter en felfri Tex MOC. Inga stickers eller satin ribbons medföljde till dessa. 

Kam: Röd racer bil
Hatt: Indianhövdings bonad
Bandana: Blå
Wig Wam's backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight

I detta avsnitt introduceras Wigwam och de två sista bilderna är ur den serien när Barnacles och Wigwam möter Tropical ponierna som jag nämnt i tidigare inlägg -se tropical ponierna. Klicka på bilderna för att de ska bli större!Min f.d. Barnacle som numera ägs av Celebrion (Niklas) och Jack Sparrow. Barnacle är en utav de ponier som jag allra allra helst skulle vilja ha (jämte Tex) MOC men i och med nya "Pirates of Caribbean" filmen har hans pris MOC skjutit i höjden igen (varje gång det kommer en ny film typ) och man får räkna med lungt över 200$.


Paris och tävlingen den 14 juli

Jag glömde och lämna en rapport från tävlingen den 14 juli för så mkt annat kom i vägen sen. Men det gick inge vidare och allt var mitt fel. I första omgången drog Paris på sig ett fel (som vanligt tyvärr) i finalomgången väntade jag mig ett fel för hindret över vattengraven var bortplockad och hon klarar inte vattengraven utan hinder -hon fattar helt enkelt inte vad hon ska göra. Jag hade köpt ett nytt och jättefint sele åt henne i rosa från Hanna -se bild nedan! Precis innan start lyfta jag upp Paris och hon splattrade till och jag märkte aldrig att ena benet hade hamnat över ena selbandet vilket resluterade i att hon rev första hindret och ännu ett hinder osv och var väldigt arg. Jag kände verkligen inte igen Paris och undrade vad som hade hänt, det var verkligen inte likt henne! Allt har sina förklaringar och tack vare att de vid domarbordet upptäckte det så rättade jag till selet och hon flög över resten av hindrena med en väldig fart. Jag har ingen koll på resultatet alls men hon kom tyvärr sist i finalen pga detta och jag var så irriterad på mig själv att jag inte upptäckt detta men nu har man lärt sig det och jag kommer att vara jättenoga med att kolla selet i fortsättningen.


Paris nya sele som passar henne utmärkt -visst är det fint!


MLP burk

Den här burken har jag fått av en bekant som kommit över denna, jag har aldrig sett en sån här burk förr och tror inte att det finns så värts många kvar, den ska tydligen finnas i en rosa version också som Mickan hade som liten -någon som vet?

 Surprise och Baby Surprise
Och på andra sidan har vi Blossom och Baby Blossom
Ponyfesten

Igår hade vi ponyfest och det blev lyckat och väldigt roligt tycker jag. Väldigt kul att de flesta kunde komma och tack alla för att ni kom! :D Synd bara att Aragon reagerade som han gjorde mot westien Zeb och det tog en timme av skrikande från Aragons sida innan vi lyckades komma i ordning (med Mickan som hundtränare åt Aragon) för att kunna börja grilla och sedan även ett dopp, well, iaf jag och Jennifer var modiga nog att kasta oss i...eller jag skrek mest och tänkte att det var bra för hyn med kallt vatten haha! Det kunde ha varit bättre väder dock.


Zeb i Jacks hage - han är så otroligt söt lilla ZebMickan har deflockat min Cupcake som blev hur fin som helst! Jag ska bara styla henne lite och sen ska jag lägga upp fler bilder på henne. Mickan är så otroligt duktig på att deflocka och fylla i symboler (jag står inte ut med aceton ångan så för mig är det guld värt). Vi har också upptäckt en annan sak mellan SS och NSS Cupcake att det inte behöver vara eyelinern som diffar utan ögonfärgen! Vi ska lägga upp en litet inlägg om det sen.


Dagens Pony: Love- in- a- Mist

Love-in- a- Mist

Romance Ponies 1991 Year 10


Kom i samma set som: Love Story, Love Token och Love Letter.

Jag känner inte igen henne från serierna iaf inte från dem som jag har hittills men sen gav de också ut offantligt många nummer i England och jag har bara ett fåtal brittiska MLP serier.
Romance ponierna såldes i Europa men inte i USA. Små variationer förekommer som nyans i ögonfärg, från lite ljusare rosa till mörkre samt från kaffebrun eyeliner till svart (liksom det gör på de flesta ponier) beroende på vilken fabrik de tillverkades i.

Kam: Lång gul kam med ett hjärta längst ned.
Satin Ribbon: Lila


Dagens Pony: Hula Hula (UK) / Piña Colada (US)

Hula Hula (UK) / Piña Colada (US)

Tropical Ponies 1990 Year 9

Kom i samma set som: Summer Heatwave, Sail Away och Surfing Days
I USA hette samma set med ponier (i samma ordning) följande: Tootie Tails, Hula Hula och Sea Breeze

Alla dessa underbara fina tropical ponies och har hela sete, för deras tema såklart och deras straka fina neon färger (som jag annars har svårt för på vissa ponier men på dem funkar det). Dock har jag inga av baby paradise ponierna som nästan skulle kunna vara deras baby ponier, åtminstonde är de bosatta på samma paradis ö.
Personligen tycker jag att Hula Hula passar henne bättre då hennes symboler föreställer deras paradis ö med böljande palmer. Hon är min absoluta favorit pony i hela setet men också en absolut favorit i övrigt. Hon är känd för att dansa unbder palmerna med en Hawaii kjol. I ett serieavsnitt kommer Barnacle med sitt pirat skepp till deras ö tillsammans med Wig Wam men Hula Hula hade redan hunnit ut och sen kom Sea Breeze surfandes ut til skeppet. När de tagit sig i land bjuds det på fest. Hula Hula passar väldigt bra ihop med Branacle och Wig Wam och Sea Breeze såklart! :D Varken satin ribbons eller stickers medföljde till detta set. Kan Baby Balm Tree vara Hula Hulas och Barnacles baby måntro? Och  Baby Beach Ball är ju Sea Breeze och Wig Wams.... eller är hon Beach Balls baby? Baby Pineapple måste ju iaf vara Summer Heatwaves baby.

Kam: Blå fiskkamTropical Ponies backcard


Dagens Pony: Summer Heatwave/Tootie Tails

Summer Heatwave (UK) / Tootie Tails (US)

Tropical Ponies 1990 Year 9

Kom i samma set som: Surfing Days, Hula Hula och Sail Away.
I USA hette samma set med ponier (i samma ordning) följande: Sea Breeze, Piña Colada och Hula Hula.

Väj dem namn ni tycker passar bäst, själv är jag mer för UK namnen kanske för att det var dem som jag bekantade mig med först förtum när det kommer till Surfing Days som jag kallar vid US namnet Sea Breeze. Jag älskar dessa underbara fina tropical ponies och har hela setet, dels för deras tema såklart och deras starka fina neon färger (som jag annars har svårt för på vissa ponier men på dem funkar det). Dock har jag inga av baby paradise ponierna som nästan skulle kunna vara deras baby ponier, åtminstonde är de bosatta på samma paradis ö kallad Tropical Isle. 
I seriena hade hon en trädgårdsmästar roll på ön där hon odlade frukt i mängder i sin grotta (i synnhet annanas som hennes symboler föreslår) och de mogande snabbt genom att hon ruskar sina lockar som då alstrar värme. Vid sidan om Hula Hula/Piña Colada är detta min favvo.
Jag föredrar Summer Heatwave för att jag tycker det passar henne bättre då hennes lockar alstrar värme i seriena och så låter det mycket finare också. Varken satin ribbons eller stickers medföljde till detta set.
Henns hår ska inte bara vara lockigt utan krulligt vilket är en viktigt aspekt i seriena men hon hittas ofta med utborstat och frizzigt hår. Denna köpte jag på Tradera av en icke samlare och gjord en chansning, fick henne billigt och hon visade sig vara mintig :D

Kam: Mörkrosa fiskkam (nämns också som fuchia färgad)

Tropical Ponies backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight


irriterande

Nu är jag inte så lite trött på säljare som använder "I perfekt skick" när det gäller MLP beskrivningar -vadå perfekt skick? För mig är det bättre att använda Mint istället, Mint = som ny men det betyder fortfarande inte att den är perfekt för den kan ha defekter från fabriken också. Man ska passa sig för att använda ordet "perfekt" i synnerhet om ponyn är skandalöst långt ifrån att vara perfekt.

Är det ett skämt eller? Seriöst eller? Här kommer Sunspot, visserligen fin men låångt ifrån perfekt!

Säljarens beskrivning: I Perfekt skick, inga fel alls.
Min beskrivning: Skrap i höger symbol -se bild! Fortfarande lite rosa hår men blekt då det ska va knallrosa, tinslet mycket skrynkligt! 

Ponier med tinsel ska skickas i kartong tycker jag -denna skickades i bubbelpåse.
Numera skickar jag alltid alla ponier i kartong och lägger till mellanskillnaden själv (alltså inget köparen behöver stå för) pga att benen kan bli sneda under transport och det är en anledning till varför så många ponier har svårt att stå idag för de har blivit intryckta i allt för många brevlådor!
Tur att den va billig men jag ska nämna detta för andra köpare bör informeras om detta.

Perfekt pony? Nja, skulle knappast tro det va


nu blir jag lite orolig...

Jag hoppas verkligen och den kan mycket väl vara helt obefogat från min sida men samma säljare har lagt ut samma annons på Whizzer MOC igen!?! Sannolikheten att en samlare har två Whizzer MOC är mkt ovanligt, ingen omöjlighet men som sagt mkt ovanligt. Jag kan bara komma på några orsaker till detta, antingen var denne inte nöjd med skicket på den första och köpte på sig en till: men varför nämns inte det i texten? Eller så är den en lurendrejare eller bara en slump helt enkelt eller något helt annat. Jag gillar inte när sånt här inte nämns för nu sitter jag och oroar mig för att jag varken ska få pony eller pengar tillbaka (OBS! Jag har mailat säljaren om detta och inväntar svar), det blev trots allt i slutändan ganska mkt pengar för frakten blev skyhög (det mesta jag vart med om faktiskt vilket känns skumt redan där). Men jag vill absolut inte anklaga någon på förhand, jag hade nog som säljare iaf angett orsaken så att köparna slipper misstänka något och oroa sig eller iaf mailat om det.


Dagens Pony: Sail Away/Hula Hula

Sail Away (UK) / Hula Hula (US)

Tropical Ponies 1990 Year 9

Kom i samma set som: Summer Heatwave, Hula Hula och Surfing Days
I USA hette samma set med ponier (i samma ordning) följande: Tootie Tails, Piña Colada och Sea Breeze

Väj dem namn ni tycker passar bäst, själv är jag mer för UK namnen kanske för att det var dem som jag bekantade mig med först förutom när det kommer till Surfing Days som jag kallar vid US namnet Sea Breeze. Jag älskar dessa underbara fina tropical ponies och har hela setet, dels för deras tema såklart och deras starka fina neon färger (som jag annars har svårt för på vissa ponier men på dem funkar det). Dock har jag inga av baby paradise ponierna som nästan skulle kunna vara deras baby ponier, åtminstonde är de bosatta på samma paradis ö kallad Tropical Isle. Hon var den första tropical ponyn som introducerades i seriena när hon kom seglandes i sin segelbåt från deras ö till Pony Land.
Personligen tycker jag att Sail Away passar henne bättre då hennes symboler  just en segel båt ju!
 Varken satin ribbons eller stickers medföljde till detta set. Obs! Kammarna kam variera mellan US och UK, i UK ska hon ha kommit med en fiskkam istället.

Borste: Gul fågelborste föreställandes en duvaTropical Ponies backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight


Dagens Pony: Skyflier

Skyflier

Unicorns and Pegasus Ponies 1985 Year 4

Kom i samma set som: Sprakler, Surprise, Heart Throb, Powder och Gusty.


Jag vet att vi redan har en ute för dagen men jag klämmer in en till idag :)
Gusty kom med glittriga symboler i detta set och hon släpptes senare med blå tryckta (icke glittriga) symboler är utan tvekan den populäraste ponyn i detta set, en Gusty med glittriga symboler i fint skick kan gå för en del men det samma gäller för Heart Thorb.
Min Skyflier är från min barndoms samling och är i mycket fint skick då hon precis som de andr bara stått på display och hon känns praktiskt taget som ny. Jag minns att jag fick välja henne i affären på Stor & Liten som då låg beläget i Kvarnen på Vaksalatorg i Uppsala vilket var min absoluta favorit affär på den tiden. Jag minns dock inte vilka andra det fanns att välja på men hade för mig att utbudet var skralt, någon vanligare pony som Surprise eller Heart Thorb kan jag inte minnas för då hade jag nog med största sannolikhet valt Surprise eftersom att jag var mycket för att vilja ha ponisar som var vanligt förekommande i serierna. Det blev ju tråkigare att se och läsa dem utan att ha en enda förekommande pony och Skyflier hör inte till dem frekventa seriefigurerna direkt men jag hade ett serieavsnitt med henne. Några små figurer försöker förstöra för henne då hon ska flyga med sin drake men Skyflier fäster dem på draken och de flyger iväg. Hon såldes aldrig i UK och var därför i början extremt populär bland brittiska samlare. Hon kom med puffy sticker.

Kam: Lila månkam
Satin Ribbon: Ljusblå men nämns även som ljus blå/turkos (jag håller med den senare men det kan röra sig om en variation av nyans mellan US och UK).Skyflier's backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight


Yes!

Yes! Jag vann precis Whizzer MOC och jag hoppas att hon så fin som utlovad annars kommer hon att åka ut for sale på tradden bums för det utropspris av vad jag köpt henne för vilket inte var mkt för en TE MOC first edition men om inte....så har jag hela setet komplett isf yay! :D Nej, nu ska jag gå och kolla vidare på the big blue av Luc Besson. En underbar film som jag verkligen rek -säg till om ni vill ha någon frågestund angående MLP, det kan röra vad som helst som ex om ni hade någon som liten som ni kallade Törnrosa och vill veta vilken det är -det är få saker som jag inte kan ta reda på ;)


Dagens Pony: Trickles

Trickles

Rainbow Ponies Second Edition 1985 Year 4

Kom i samma set som: Confetti, Starflower, Tickle, Flutterbye, Pinwheel

Det andra släppet av rainbow ponier sägs vara mer sällsynta och därmed också värd mer än första setet, jag vet inte om jag håller med om det. Tickle brukar inte gå för många slantar men som sagt var, det går i perioder och en mintig Tickle (som nästan så gott som alltid är drabbad av åldersfläckar) bör ligga runt 200 kr och uppåt, enligt min mening. Trickles är min barndoms pony och som från allra första början var min brors pony men Trickles fick snabbt flytta in i min ponyhylla såklart :) dock är hon den enda av våra ponier som inte klarat sig helt från lek -hennes enda fel är ett pytte litet skrap i ena kindroskanten och det kan jag överleva :)
Trickles är en trädgårds pony som naturligtvis alltid finns till hands för att bevattna rabatterna med sin vattenkanna tillsamamns med Posey men även med Lemondrop i hennes välskötta trädgård som omger Show Stable. Rainbow ponierna i detta set är extremt svåra att hitta utan symbolrost och Pinwheel är allt för ofta drabbad av missfärgningar, även MOC ponier av dessa drabbas tyvärr också av detta.
Återigen får man vara aktsam med variationer här. Hon kom med puffy sticker.

Kam & Borste: Ljusrosa rainbow shooting star borste och ljusrosa original kam min har dock mer rosa/lila kam och borste.
Satin Ribbon: Gul (dock inte klar gul och lite grönt inslag tycker jag)Trickles backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight


I just have to say...can't you see life's easy if you consider things of another poiny of view

Jag vill bara säga till alla där ute att fler updates kommer nästa vecka till vårt pony möte, Maya och allt annat som jag utlovat, jag håller alltid mitt ord men jag är också ett fan att hålla folk på halster (no offence, oavsett vem, gäller alla) men begrunda djupet i detta som kan ge flera dimensioner till...well, oavsett vad man gör eller vart man befinner sig i livet...

http://youtu.be/W5Jc1ZWzcLU
Dagens Pony: Minty

Minty

Collector Ponies 1983-1986

Concave Feet

Kom i samma set som: Blossom, Butterscotch, Cotton Candy, Blue Belle och Snuzzle.

Alla kom i samma pose kallad collector pose.

Minty hör till den allra populäraste i detta set och är också därmed värd lite mer.
Hennes hår ska gnistra i kristallvitt precis som Ice Crystal och deras hår är också känsligt för ljus och kan ofta bli lite gulaktig eller förlora sin glans så man bör vara försiktig med dem. Detta set kom även ut som Flat footed 1982 Year 1 och var alltså då det första setet som kom ut från Hasbro som My Little Pony! Det är olkart om dessa någonsin nådde Europa så pass tididgt som 1982 men även den första släppet av Grooming Parlour och Peachy ska ha förekommit som flat foot istället för den vanliga concave feet Peachy som såldes senare i flera omgångar tillsammans med Grooming Parlour
Blossom och Cotton Candy släpptes med concave feet 1983 i Earth Pony setet.
Alla andra 6 st kom igen som mail order och concave feet och kallas just Collector Ponies men de såldes även på card med concave feet i affärerna mellan 1983 till 1986 och då kompletta med puffy sticker som är extremt svåra att få tag i, så där får man nog räkna med ett par hundra och uppåt för en enda sticker! Min som är på bilden nedan är köpt av en mlp säljare på ebay. Ljuset är väldigt gult på bilden men hennes hår är så där kristallvitt som det ska vara i verkligheten och hon är i helt underbart skick. Flat Footed Minty ska det tydligen förekomma en hel del variationer av. Minty, Butterscotch, Blue Belle och Snuzzle förekom så gott som aldrig i seriena.

Kam: Blå original kam
Satin Ribbon: Turkos
over the rainbow

Poniers "dimension" eller vad man nu vill kalla det, det så kallade "Pony Land" finns bortom regnbågen i Regnbågens land. Alla har sin bild om vad det är men inom kaninhoppnings världen så brukar vi säga, varje gång en kanin går bort, att den nu skuttat över regnbågen till Regnbågens land vilket är en mycket vacker tanke tycker jag. Men over the rainbow är också Söderhavet för mig, det sista som finns kvar av jordens en gång förlorade paradis (en förlorad värld) och snart är även denna plast enbart ett minne blott...Tänkvärt tycker jag...

http://youtu.be/V1bFr2SWP1I
sunspot

Jag budade hem Sunspot väldigt billigt nyligen och då kanske ni undrar varför jag budade på en lose pony? Just henne vill jag ha lose som display pony pga att solfläckar är mitt sora intresseområde vilket inte helt osökt leder mig in på nätsa ämne men först undrar jag om någon handlat av henne tidigare? Det stod att pony ska vara i perfekt skick vilket jag tvivlar på -nu är inte det hela världen då den var så billig och ska stå framme men ändå. Jag tror håret var lite blekt och tinslet såg lite skrynkligt ut men vi får väl se. Jag tänker skriva några inlägg om Maya eftersom att många verkar goes bananas på det här. Jag ska försöka bena ut det lite kortfattat och mycket förenklat men jag förstår att det kan vara förvirrande. Dock kan jag redan nu säga att det är en stor tolkningsfråga, deras tidsräkning tar slut nu i oktober 2011 och inte 2012 -hur det kommer sig ska jag bl a försöka förklara.


Dagens Pony: Tux 'n Tails / Coat 'n Tails

Tux 'n Tails  / Coat 'n Tails


Mail Order 1989 Year 8


Brudgum till Satin 'n Lace som också fanns att beställa via mail order i flera olika versioner. Bruden Satin 'n Lace kom ut som ljusrosa, magenta och so soft och med tillhörande brudklänning m m. Den lilla baby pojken Lucky som var den första pojk ponyn som någonsin kom ut ska vara marskalk och är alltså Satin 'n Lace kusin! Tux är av samma typ som Big Borthers och Mountain boys ponierna dvs stora kraftiga Shire hästar med hovskägg. Det enda som medföljde till honom är hans vita fluga. Han tillhör utan tvekan en utav de ponier i de riktigt höga prisklasserna. Jag fick betala ett väldigt högt överpris för honom men så hetsbudade jag på ebay under en kort period i januari 2010 då "alla" var i en period då han var som mest eftertraktad. Tur att han var så fin som han är och hade sin fluga med sig -det är så här han ska se ut med tighta fina lockar! Jag använder handskar när jag tar i honom då fingeravtryck kan förstöra plasten (om man har förfärlig otur). Coat 'n Tails var hans första namn senare släpptes han under det andra namnet Tux 'n Tails och såldes själv men senare med Satin 'n Lace.
Eric Saade i lilla Östhammar

Nu är jag framme -vilken härlig dag det är idag och jag visste inte att Eric Saade skulle vara här i lilla Östhammar just idag va lustigt :)


Juli 6, 2011

Nu håller jag på att packa, ville bara lägga upp lite söta bilder på mina djur.
Kullsystrarna Pi och My. De brukar sova så här sött ihop.Min hund Aragon och My.


Dagens Pony: Butterscotch

Butterscotch

Collector Ponies 1983-1986

Concave Feet

Kom i samma set som: Blossom, Minty, Cotton Candy, Blue Belle och Snuzzle.

Alla kom i samma pose kallad collector pose.


Detta set kom även ut som Flat footed 1982 Year 1 och var alltså då det första setet som kom ut från Hasbro som My Little Pony! Det är olkart om dessa någonsin nådde Europa så pass tididgt som 1982 men även den första släppet av Grooming Parlour och Peachy ska ha förekommit som flat foot istället för den vanliga concave feet Peachy som såldes senare i flera omgångar tillsamamns med Grooming Parlour
Blossom och Cotton Candy släpptes med concave feet 1983 i Earth Pony setet.
Alla andra 6 st kom igen som mail order och concave feet och kallas just Collector Ponies men de såldes även på card med concave fet i affärerna mellan 1983 till 1986 och då kompletta med puffy sticker som är extremt svåra att få tag i, så där får man nog räkna med ett par hundra och uppåt för en enda sticker! Min som är på bilden nedan är köpt av en mlp säljare på ebay. Ljuset är väldigt gult på bilden men hennes hår är så där kristall vitt som det ska vara i verkligheten och hon är i helt underbart skick. Som Flat Footed Minty ska det tydligen förekomma en hel del variationer av. Minty, Butterscotch, Blue Belle och Snuzzle förekom så gott som aldrig i serierna. Butterscotch kom även ut tillsammans med Gymkhana setet med concave feet.

Kam: Rosa original kam
Satin Ribbon: Rosa
Juli 5, 2011

Imorgon, efter att ha lämnat nycklarna till klubben som ska ha kvällstävling på 4H igen, ska jag ut till min pappa i Östhammar några dagar för att vara hundvakt. Det ska bli jättekul, var det förra året också och det var så skönt att få bara vara helt själv och göra bara det som föll en in. Nu ska jag iväg och handla och lösa ut en avi som jag fick idag rekommenderat men har inte den blekaste aning om vad det kan va?! Jag har ju fått hem allt utom ett ljuslila hårband till MLP men det är ju bara ett pyttelitet kuvert till det och hela mitt namn är galet felstavat -vad kan det vara? Sen kanske jag ska passa på att träna paris iväll, tror jag ska testa höjd faktiskt, skulle va kul att få fram en höjdstjärna igen. Tänkte sen framöver skriva ett längre inlägg kring min uppfödning av hoppkaniner som filosofin bakom, lite historia och sånt. Igår låg jag och lusläste det senaste Rikshoppet vilket jag inte gjort på flera år, det känns kul med hoppningen igen nu när vår klubb börjat komma tillbaka (bättre än någonsin) igen. Jag ska starta nästa tävling den 14:e juli med Newton i mini och Paris i lätt rakbana. Jag kände dock under träningen och när jag springer och vejar snabbt att min skadade fot kändes stel, även om den inte gör så värst ont (bara vid vissa hastiga och konstiga rörelser) så var den väldigt stel och jag hade svårt att hänga med kaninen om den plöstligt satt av och sedan tvärnitade. Jag misstänker att det är att jag använt foten mycket trots att man inte ska göra det hmmm men det blir nog snart bra om en eller två veckor eller så skulle jag tro men jag kan förstå hur deprimerande det är för idrottare att vara skadade, man blir ju jättedeppig! Man känner som en skruplig 100 åring och att det aldrig ska gå över typ.
Jag ska försöka uppdatera lite på bloggen men det kommer nog inte bli mycket av det då jag vill passa på att ta det riktigt lungt och hinna med sånt jag inte hunnit med (som att skriva till mitt söta fadderbarn som jag har bra lust att skicka en pony till fast det får man tydligen inte för att det kan bli avundsjuka i byn och då kan familjen råka illa ut, nåt sånt stod det) sen kommer nog Charlotta på besök en sväng.


Dagens Pony: Sea Breeze/Surfing Days

Surfing Days (UK) / Sea Breeze (US)

Tropical Ponies 1990 Year 9

Kom i samma set som: Summer Heatwave, Hula Hula och Sail Away.
I USA hette samma set med ponier (i samma ordning) följande: Tootie Tails, Piña Colada och Hula Hula.

Väj dem namn ni tycker passar bäst, själv är jag mer för UK namnen kanske för att det var dem som jag bekantade mig med först förutom när det kommer till Surfing Days som jag kallar vid US namnet Sea Breeze. Jag älskar dessa underbara fina tropical ponies och har hela setet, dels för deras tema såklart och deras starka fina neon färger (som jag annars har svårt för på vissa ponier men på dem funkar det). Dock har jag inga av baby paradise ponierna som nästan skulle kunna vara deras baby ponier, åtminstonde är de bosatta på samma paradis ö kallad Tropical Isle. 
Jag föredrar Sea Breeze, tycker på något sätt att det passar bättre till fiskarna men är lite osäker där dock låter det lite finare tycker jag. Sea Breeze älskar dock att surfa och träffa nya ponier, en äkta beach pony och därav namnet Surfing Days (det ger henne också en unik identitet eftersom att det finns en sjöpony med namnet Sea Breeze).
 Varken satin ribbons eller stickers medföljde till detta set. Obs! Att kammarna kam variera mellan US och UK, i UK ska hon ha kommit med en fiskkam istället. Hennes första slinga från pannan ska vara rosa vilket ofta är blekt till vitt! Det är ganska många som missar detta men nu vet ni det -hon ska ha rosa slinga! Jag har tyvärr sett allt för många pony annonser då säljare använder ordet "perfekt skick" då man kan se att ponyn har blekt hår och i vissa fall frizzigt, nybörjare går tyvärr på detta och kan buda upp en sådan pony till mint priser. Min som är på bilden är köpt av Tina Norrskensljus/Northenlight och har en jättefin rosa slinga och är i övrigt i mint skick.

Borste: Mörkrosa fågelborste föreställandes en duvaTropical Ponies BackcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight


Dagens Pony: Sky Rocket

Sky Rocket

Twinkle Eye Ponies Second Edition 1986 Year 5

Kom i samma set som (UK 1987): Tic Tac Toe, Fizzy, Speedy, Locket & Sweet Stuff.
Kom i samma set som (US 1986): Speedy och Sweet Pop.

I UK kom inte alla TE. De TE ponier som aldrig nådde UK var: Mimic, Quackers, Sweet Pop och Bright Eyes.

Hennes symboler föreställer fyrverkerier medan sparkle ponyn Sky Rocket's symboler föreställer själva fyrverkeripjäsen på väg upp.
Hon kan vara en form av symbolik för den 4:e juli. USA:s Nationaldag.
Den här budade jag hem tillsammans med Sweet Stuff från ebay av en säljare som inte var samlare utan bara sålde sina barndoms ponier. Det var en av dessa få chansningar jag gjorde och fick båda två med frakten otroligt billigt, totalt ca 90kr! Sweet Stuff har jag inte kvar för att jag har henne MOC nu men hon var i väldigt fint skick och Sky Rocket skulle jag nog våga säga är mint, hon har den finaste coatingen i ögonen jag någonsin sett, inte ens mina TE MOC har så fin coating. Coatingen i ögonen är det som gör att deras ögon gnistrar och kan alltså också kallas pearly coating, denna coating avtar inte bara pga av slitage utan även med tiden därför finns det nästan inga TE ponier med perfekt coating kvar (inte ens MOC), jag har haft många TE och Sky Rocket är den enda som jag någonsin sett (förutom min spanska Gingerbread men de kanske har en annan coating?) har så gott som perfekt coating. Hon är ganska svår att hitta i fint skick då hon ofta är drabbad av åldersfläckar. Kom med platt stickers i USA dock osäkert på om hon om med puffy i UK.

Kam:
Rosa stjärnkam
Satin Ribbon: LilaSky Rocket's backcard (US)Backcard bilden är lånad av My Little Wiki


Dagens Pony: Wind Whistler

Wind Whistler

My Little Pony 1987 Year 6


Kom i samma set som: North Star, Shady, Magic Star, Gusty, Truly, Cupcake och Buttons.

Samtliga NSS, i USA kom alla dessa ut som so soft.
Wind Whistler är den smarta ponyn som också vet en hel del om mycket och som på ett enkelt förklarar saker och ting (nåväl för barn kan hennes vokabulär vara komplicerat att förstå) för de andra ponierna. En välutbildad och vis pony helt enkelt. i de brittiska seriena framställdes hon dock inte på detta sätt utav var lite dum och helt ologisk i sitt tänkande. I den svenska dubbningen har hon en killröst men är inte tänkt att vara kille.
Hon kom med ej puffy sticker. Hennes hår bleknar ofta till helt vitt men ska alltså vara rosa, en mintig Wind Whistler med rosa starkt hår kan vara ganska dyr det är iaf en av de ponier som hör till de som kan vara värda lite mer (medel).

Borste: Lila fågelborste föreställande en duva
Satin Ribbon: VitWind Whistler's backcard (so soft US version)Backcard bilden är lånad av My Little Wiki

Dagens Pony: Confetti -Wedding Bells

Confetti


Wedding Bells 1985 Year 4


Den söta lila ponyn kom med en hel uppsättning bestående av en vacker brudklänning med slöja och krona längs upp samt vita skor. Hon hade passande nog en ljusblå blombuketts borste, vit hair ribbon och puffy sticker samt givetvis en diamant ring! Men detta var enbart i Europa.

Någon brudgum fanns aldrig åt henne utan det kom långt senare i form av Tux 'n tails fast då åt nästa wedding pony Satin 'n Lace.
Confetti i USA kom i posey posen men då på card och helt utan bröllops tillbehör för hon inkluderades in i rainbow ponies setet second edition.
Min Confetti är från min barndomssamling och jag fick henne av mina föräldrar, det var mamma som valde henne för hon föll för hennes vackra outfit.

Tillbehör: Ring, klänning, slöja, 4 st skor och puffy sticker.
Borste: Blå blombukett
Satin Ribbon: VitBilden blev återigen väldigt gul.Hennes skor, slöja och klänning

Träning med Newton

Nu har jag äntligen börjat träna Newton. För er som inte vet det så är Paris och Newton kullsyskon och de är så otroligt olika som man bara kan bli. Paris är fruktansvärt snabb medan Newton är långsam och väldigt nosig och det är just nosandet som ställer till problem, stora problem. Förutom att han så gott som hela tiden "fastnar" med nosen i marken, så där så att han bli helt otrubblig, så nosar han sedan intensivt på bommarna så pass att de faller ner. Som förare kan man ta till alla knep men inget verkar störa honom och då känner man sig helt maktlös. Han verkar inte heller kunna fokusera när han ser ett hinder, inte det lilla minsta. Så jag vet inte, han kan vara ett hopplöst fall, Jag tänkte iaf träna honom ett tag nu och starta några gånger så får man se hur det utvecklar sig.


Detta är inte Newton, det ser ut som Paris men det är nog Hannas Balder tror jag.


Juli 2, 2011

Idag har jag varit på String Konferensen och det var givetvis oherhört intressant och inspirerande. Jag sprang givetvis ifrån kameran men det hade inte blivit bra bilder iaf då jag lyckades få en plast på balkongen och alla var så små och söta där nere. Stephen Hawking kunde inte komma pga sjukdom men hans dotter Lucy Hawking dök upp samt att Andrei Linde fyllde i, emellanåt kördes hans föreläsning bandad med en bildvisning.  Jag skrev ju fel i förra inlägget angående detta, det var inte Musikens Hus utan i Universitets aula såklart och vi hade tur att några inte kom (säker pga av att Stephen inte kom) och då fick vi plast i aulan istället, tur i oturen kan man säga där...jag hoppas verkligen att Stephen återhämtar sig.
Både Brian Green och Andrei Linde hade jättebra föreläsningar med en hel del roliga inslag och anekdoter.
Sen åkte jag hem och bada :D
sjösättning

Äntligen! :D Det blev en helt underbar dag iaf. Inte bara poolen är nu igång och Sunshower sjösatt (det tog en hel dag att göra rent poolen phu) utan jag har också tagit mitt första dopp idag och det känns så otroligt härligt! Jag har också slutfört allt i trädgården samt hunnit med en del andra småsaker så nu ska jag fixa håret och bl a sätta i mina extensions som jag inte haft i på väldigt länge.
Det är bra i foten btw, redan igår var det bra :) det gör bara ont om jag vrider på foten åt ett visst håll eller hamnar lite fel i belastningen men annars toppen! :)
På måndag ska vi ha träning på 4H i klubben, medlemslistorna är lämnade men jag tänkte redan gå dit vid 16 och göra rent hinder för på onsdag är det dags för en kvällstävling igen. Någon annan från klubben som har lite tid över får gärna komma upp då och hjälpa till :)
RSS 2.0