Min Samling

Bilder finns på bloggen utspridd i olika inlägg men under kategorin "Min My Little Pony Samling" detta var mer ett sätt samla det på ett ställe så att det är lätt överskådligt.
Loose ponierna är uppdelade i inköpta, barndomssamling och display.


Loose inköpta


Baby Cuddles -komplett
Baby Ember lavendel version -komplett
Baby Firefly -komplett
Baby Ribbon* -komplett
Baby Valentine -komplett
Banana Surprise -komplett
Bubbles -saknar puffy sticker
Butterscotch MO -komplett
Caramel Crunch -komplett
Cascade -komplett
Flutterbye MO -komplett
Galaxy -komplett
Hopscotch -komplett
Hula Hula -komplett
Ice Crystal -saknar puffy sticker
Love-in-a-Mist -komplett
Locket -komplett
Sky Rocket* -saknar flat sticker
Masquerade -komplett
Minty -komplett
Posey -komplett
Sail Away -komplett
Sea Breeze -komplett
Shady -saknar puffy sticker
Starflower -saknar puffy sticker
Sugar Apple -komplett
Summer Heatwave  -komplett
Surprise -komplett!
Swirly Whirly -komplett!
Seashell -komplett

Tic-Tac-Toe -komplett
Tux n' Tails* -komplett
Wind Whistler -saknar puffy sticker

Loose Barndomssamling

Baby Cotton Candy (card Skandinavisk såld) -komplett
Baby Lickety Split First Tooth  -komplett
Baby Moondancer (card Skandinavisk såld) -komplett
Baby Tic-Tac-Toe (card Skandinavisk såld) -komplett
Blubelle -komplett
Confetti Weddingbells -saknar puffy sticker
Gingerbread/Muñeca Spain -komplett
Lemondrop  -komplett
Lickety Split -komplett
Loving Family Apple Delight -komplett
Loving Family Bright Bouquet -komplett
Moondancer -komplett
Moonstone -komplett
Peachy Italy -komplett
Princess Amber  -saknar puffy sticker

Sand Digger -komplett
Skyflier -saknar puffy sticker
Trickles -saknar puffy sticker
Wig Wam -komplett


Loose Display

Baby Hello Kitty custom
Baby Lickety Split First Tooth
Buzzer
Cupcake deflock
Magic Star deflock

Paradise deflock (Mallorca)
Peppermint Crunch (Mallorca)
Pony Bride
Princess Sparkle
Rapunzel custom
Sun Shower (Mallorca)
Sun Spot MO
Truly deflock


MOC

Baby Count-a-lot*
Baby Katie
Baby Night Song
Baby North Star
Baby Schoolbag
Baby Stella
Baby Stargazer
Bright Eyes
Cherries Jubilee
Embers Dream
Fizzy
Helados
Love Token
Magic Star
Merrieweather
Merry Treat
Mirror Mirror
Nigth Glider
Painting Time
Shoreline
Skydancer
Sports Time
Streaky
Sugarberry
Sweet Notes
Sweet Stuff
Tex
Tiny Bubbles
Waverunner
Whizzer
Windy


MIB

Baby Applejack
Baby Blossom
Baby Countdown
Baby Flicker
Baby Glory
Baby Gusty
Baby Leaper
Baby Paws
Baby Racer
Baby Rainfeather
Baby Stripes and Baby Nectar

Baby Sundance & Molly
Baby Wellyboot
Lady Flutter
Princess Sapphire
Sundance & Megan


MIP

Baby Ember pink
Baby Love Melody
Baby Princess Sparkle
Baby Ribbons and Hearts
Baby Stocking

* Ej mint pony (NM eller liknande, ej räknat in barndomsponier och Loose display i skickbedöming). Loose display ponierna är i sämmre skick dvs ej NM eller Mint men VG/Excellent skick -fortfarande diplay fina.


Baby Embers MIP och MOC

Tillsammans har jag och Whirley Baby Ember komplett MIP och MOC, den lila och den blåa Ember tillhör henne och de andra två är mina.


jag och Maggie i Pan Am lite av en fejk just like me

Jag älskar serien Pan Am som går på tv3 just nu och bestämde mig därför för att betsälla hem en av Pan Am väskorna, de var slutsålda i Pan Ams butik men fanns på ebay dock mycket dyrare samt tull på det bör tillgäggas. De finns i flera modeller och färger. Så ni som har följt serien, vilken karaktär känner ni igen er mest i? Egentligen är det en konstig fråga för tv serie karaktärer är ju oftast extrema åt ett håll bara och oftast känner man igen sig i flera men detta är mest bara på skoj (som i Desperate housewives, där måste jag nog tyvärr säga att jag är mest som Bree till allas stora förtret haha).
I Pan Am känner jag mig som Maggie -she's fejk just like me haha! Nej skämt och sido det finns många sidor där som bygger på något annat hos henne som jag kan dra liknelser med -Så vem är du i Pan Am?


Alla känner sig fejk ibland.

http://www.tv3.se/pan-am

Pan Am väska


till jul

Detta klickade jag för ett tag sen hem från nelly för att ha till jul. En röd klänning och röda pumps.

Pamela Lace Dress SEK 479, Honor Gold - NELLY.COM
 


Jag gillar lace klänningar, har en svart sedan tidigare, gillar de långa ärmarna, ryggen samt den lilla rosetten.

Bright SEK 749, Wildflower By Kenza - NELLY.COM


nu så

Nu ska jag faktiskt försöka kasta in ett inlägg lite då och då. Mitt internetanvändande ändrades inte avsevärt under detta "uppehåll" för jag var tvungen att kolla ärenden via mail, ebay (open case) m m och då blev det att man kikade in på Druvis som vanligt. Mitt open case löste sig i den mån att jag fick pengarna tillbaka men nu var jag även tvungen att skicka tillbaka Blue Belle MIP eftersom att den visserligen fortfarande var i paketet men hade fläckar så jag har fått tillbaka pengarna för den med nu annars har det inte hänt mycket, mycket av det jag beställt har inte kommit fram än vilket börjar göra mig lite orolig så här i juletider. Annars har det varit full upp med pyntande hela helgen. 
Nä men ser man på Zlatan är med i svenska sportnyheterna (igen)!

Nej, nu får de lägg av! Varje dag på svenska sporten hör man första påan "Zlatan..." och man börjar ju inte för inte att förundras över detta fenomen av händelser, något så ovanligt som att det handlar om Zlatan (OBS! jag är ironisk när jag säger ovanligt, han är ju med varje dag forever!) Har ni inga andra idrottare i Sverige just eller?! Nu ska jag va helt ärlig, ni kommer inte vinna EM trots Zlatan that's it and I'm sorry (not).


Gingerbread Muñeca

Jag vet att jag för länge sen lovade att plocka fram min spanska Gingerbread eller Muñeca som hon heter på spanska. Jag fick henne av mina spanska släktingar när jag var liten. Jag plockade aldrig fram henne i somras när jag fotade alla andra ponier men jag har en bild från sommaren 2009 då jag plockade fram mina barndoms ponier från förrådet för första gången och då mina kaninbäbisar Newton och Paris fick posera bland ponierna -jag har haft upp andra likande bilder på dem tidigare men ingen då Gingerbread varit med.

Under hoven står det SPAIN. När jag plockade fram min samling var jag helt ovetande om att det var en nirvana, hade inte ens kollat under hoven. Jag tror inte jag fattade för än långt senare kanske när jag såg en på arenan, då gick det liksom upp ett ljus "Jaha finns det en spansk också? Men då måste det ju va den jag har." Och så sprang jag och kolla och mycket riktigt var det så. Det som skiljer är symbolerna, Muñeca har färre och större symboler (bara tre pepparkakor), de spanska TE har kraftigare målade eyeliners (typiskt spanskt faktiskt haha) och jag är tveksam om det är fading rose hon har i den rosa slingan, slingan är ganska starkt rosa nästan på gränsen till cerise (syns inte på bilden dock! För som ni ser försvinner alla rosa färger på bilden), ser med andra ord inte ut som fading rose tycker jag. Ögonfärgen skiljer också tycker den ser mörklila ut iställer för blå eller aqua förekommande färger som på HK Gingerbread men det tror jag säkert att Jenny kan svara bättre på. Jag har alla tillbehören till henne kvar vilket var en folder, lila ribbon och en blå crescent moon comb.
Jag ska leta vidare i fotoarkiven och se om jag hittar fler och bättre bilder på henne.Chester

Idag var jag in till veterinären med Chester och jag var tvungen att ta bort henne. Hon var med om en tragisk olycka nu under helgen då hon halkade och bröt ryggen. Hon hade extrem otur men veterinären sa att tyvärr var denna typ av olyckor var jättevanlig bland kaniner, det är första gången det händer några av min kaniner. Jag var till Uppsala Veterinärmottagning och de hade gjort så fint med en filt och tända ljus och de var så otroligt gulliga och tröstande. Jag va till dem första gången förra året med våra katter som skulle kastreras och jag måste säga att det är den bästa mottagningen jag någonsin vart till. Man känner att de är genuina både mot djuren och människorna.
Chester är mamma till Paris och Newton.

Tack Chester för din tid här med mig.

Jag måste nog ta en time out, inte bara från bloggen utan från allt annat som tar upp min fokus just nu, jag ska släppa allt annat runt omkring och ta tag i exjobbet och det jag har kvar nu och ge järnet. Jag trodde inte bloggandet skulle ta så mkt tid men ibland har det gjort det, eller ja kasnke inte tid (skriva tar ingen tid för mig men men ni fattar) men den har tagit värdefullt fokus från mig, jag blir disträ och det samma gäller samlandet, det hamnar på hyllan ett tag nu fram till december iaf och då kommer jag va tillbaka igen men nu bannlyser jag mig själv från allt vad internet heter. Jag har bara mitt open case på ebay att sköta ett litet tag fram över annars blir det inget mer. jag ska dock publicera ett eller två sista inlägg imorn och sen blir det alltså uppehåll fram till december då jag återkommer med allt jag fått in under denna tid (jag köper inget mer nytt nu) och massa massa jul! :D

Tack alla fina och gulliga som hängt med och läst och kommenterat så fint under denna tid, jag hoppas
att ni kommer att finnas kvar om drygt en månad igen -och kom ihåg, ni är så söta allihopa, ni är bäst! :)

See you!!


Nu ska Tex äntligen komma hem igen! :)

Igår vann jag Tex på Tradera och jag är helt överlycklig just nu var det wanted No 1 tillsammans med Baby Fifi och Majesty just på grund av att båda tillhört min barndomssamling men tyvärr inte finns kvar. De hade drabbats av åldersfläckar som kan smitta av sig på andra ponier så jag var tvungen att göra mig av med dem. Nu har jag Baby Fifi och Majesty kvar på listan och ska jag räkna in syrrans så har jag även Cherries Jubilee och Baby Cuddles med Buggy kvar också. Är det någon som har dessa MIB och vill sälja så hör av er! 
Alternativt mint loose och komplett med då måste de vekligen av mint.
Jag mailade säljaren och frågade en massa för bilderna var inte så bra hon bedyrade iaf att han inte skulle ha några synliga fläckar (mkt vanligt på Tex och förekommer även MOC) så jag hoppas verkligen att han är så fin.


bloggar

Vad gör jag hos andra bloggar? Jo, jag kollar bl a in hos Keela hur man sätter i sitt löshår samt hur man lockar sitt hår men Keela har också en väldigt rolig och söt blogg med en fin regnbåge à la MLP samt en massa Hello Kitty.

En fråga bara, jag har clips ibland men sätter sällan i dem för jag har numera så tunt hår och jag tycker inte att det funkar på oss som måste använda tonvis med got2be volume mousse och Björn Axéns volume tång och det syns ändå! Men bara en eller kanske två små clips kanske funkar eller är det bara knata till frissar klippa sig kort och låta dem sätta i som gäller då eller? Lite synd då jag inte alls gillar kort hår på mig själv och man måste ju gå runt i det emellanåt då...


Lightning flyttar ut

Ja Lightning får redan flytta ut.
Jag fick honom i en sådan där riktig fynd lot på köp nu på Tradera för 250kr och där i låg även en mint Wind Whistler samt en del andra ponier i varierande skick, vissa var jättefina bl a Lightning och en massa massa tillbehör.
 Han har dock en repa på andra sidan av symbolen (men det är också hans enda fel) så jag hade tänkt sälja honom men kunde inte slita mig från honom så det hade blivit först nästa år men just nu går en vän (som är ponysamlare) genom en mycket tuff period i livet med dödsfall i familjen så även om det är en tillsynes klen tröst så är det alltid något och plöstligt så känns det inte alls jobbigt att släppa iväg honom som det annars hade gjort vid en vanlig försäljning. Men han blir ju kvar i Uppsala så jag ser honom samt andra tidigare ponier jag haft min samling då och då :) Han har sin ljusgula grodborste och gula ribbon med sig. För mig är han den stiligaste boy ponyn av dem alla. Jag hoppas hoppas innerligen att jag hittar honom MOC en dag.

Till MickanIdag tänker vi på alla våra nära och kära som lämnat oss, även våra älskade husdjur. Om man inte har möjlighet eller ork att tända ett ljus vid gravarna så går det lika bra att göra det hemma om inte annat så finns dem där i våra hjärtan för alltid.


Parasol MOC på vift

Jag tänkte bara uppdatera angånede fallet Parasol MOC som jag inte fått än. Jag har öppnat ett fall på ebay och nu har säljaren svarat att hon ska kolla upp det med sitt postkontor så får vi verkligen hoppas på det bästa, att dem hittar den annars skulle jag få pengarna tillbaka.
Jag tycker synd om henne med som förlorar både pengar och pony och jag vet att vi båda sörjer det faktum att någonstans (troligtvis i Europa) ligger en Parasol MOC och skräpar i någon Post terminal. Om inte annat så hoppas jag iaf att Parasol isf kommer tillbaka till henne igen.


katten

I Amsterdam inlägget såg jag att jag hade glömt denna bild därifrån, Katten som stod i dörren till...låt oss säga en viss sorts av kafé (ni förstår säker vad jag menar), ingen miljö för en katt om vi säger så, det syntes att den var gammal och jag tyckte så fruktansvärt synd om den men det är tydligen vanligt att katter bor på sådana här kaféer där och det är väl bättre än att de är hemlösa I guess.


Halloween?

Jag måste va helt efter är det Halloween i helgen? Men det är ju Alla helgona, jag har för mig att Halloween alltid varit helgen innan Alla helgona i Sverige eller? I USA och Amsterdam va Halloween förra helgen, alla hade ju Halloween party då iaf...jag firar iaf inte Halloween, är inte mycket för det.


En liten bild

Kolla vilken söt bild jag fick av en vän på fb som hon ritat själv åt mig! Och så är det ju Lickety Split min favvo ju! :D
Jag blir alldeles rörd av sånt här, så himla gulligt tack så jättemycket!

Jag skulle vilja kunna göra en dekor av den så att jag kan måla av den på väggen.
Ritad av Jenny Green


Princess Sparkle i Amsterdam

Princess Sparkle I Amsterdam, hon följde med mig i handväskan överallt men tyvärr glömde jag ta en del ute bilder med henne och jag är inte mycket för att springa runt med kameran och fota (tillskillnad från alla andra typ och det ligger nog i som jag skrivit förr att jag tycker det är lite mossigt att sitta och uggla med gamla foton, något sorgligt över det), hon va även en sväng till Oslo och Köpenhamn. Här är lite bilder från helgen.Princess Sparkle välkomnades med lita rosa bubbel :D
Nästa helg drar hon iväg till Israel fast då med Whirley istället. Vi ska nog fota våra Baby Ember Ponier imorn och lägga upp här.


Embers Dream MOC

Embers Dream MOC

Köpt av Summer of Joy på Druvis precis som Maic Star MOC var. Jag köpte också Moondancers puffy sticker.

Denna såldes i affär i USA 85-86. Baby Ember kom ut i ytterligare 3 upplagor men då enbart via mail order och de kom då i påse dvs MIP och utan symbol! Två av dem är representerade sedan tidigare här i bloggen. Den blåa köpte Whirley MIP från Summer of Joy på Druvis. Vi kommer att fota allihopa och göra ett inlägg om det på bloggen senare.
Och så här ser baksidan ut


RSS 2.0