Sep. 22, 2012

Idag har jag rent ut sagt panikköpt saker bl a den här produkten som jag verkligen kan rekommedera.
Men jag vill verkligen bara rekommedera denna om du är typ över 30 och vill testa och se ut som typ 17 igren för en tid, annars ska man va väldigt försiktitg med den här sortens av produkter om du redan ser ut som 25 pga av de innehåller stärkelser och okey -thank god for nanoteknologin! Men inte om du passerat 30 och ser urt som 25 MEN som liksom allt annat så vara inte det för alltid utan det stressar huden och den slappare med tiden -som att nån drar i huden för det är ju det basically dessa krämer gör.

Zumban gör sitt :)

Här kommer lite mer bilder, som sagt jag är inte myckt för att ta bilder. Jag upptäckte att det var massa bilder som jag trodde att jag tagit men som inte fanns där :(
 
Men jag kan säga att Zumban gjorde sitt. Jag har tränat Zumba i 2 år men inte ofta alls och den har verkligen hållt vad den lovade! Jag har aldrig haft varken rumpa eller midja än hur smal jag varit men nu äntligen i juli började jag känna att det äntligen började komma!
Så jag kan verkligen rekommendera Zumba till alla som vill få mer kruvor!
 
Någon annan träningsform som power walk, body pump, jogga, spinning eller styrketräning passar mig inte alls utan gör mig bara mer "fyrkantig".
 
Jag är inte framme än för jag vill gå ner de sista fem kilona och träna ännu mer och intensivare Zumba men allt detta tack vare bypass-metoden och zumba!
 Jag kan säga att det är första gången som jag fått komplimanger på stranden för att ha en kurvig kropp -trodde verkligen aldrig att jag skulle få höra det ha ha! Men återigen, det ligger hårt slit bakom det, rumpan har jag tränat varje dag i flera år.
 
Nere på mallis så simmade och hinkade jag även en massa vatten från brunnen samt tvättade för hand och jag kunde känna jag att det som ofta kallas "gäddhäng" snabbt blev stenhårt (skrev om det i föregående inlägg). Men även om jag har en bit kvar så har allt slit äntligen gett mig belöningar - som att jag gillar att bli omnämnd i samma mening som Beyoncé ha ha! :D
 
 
Arenal -den tyska delen av ön som kopierats direkt från stranden i Florida.
Bra för att det är snyggt och rent, allt finns där som butiker, solstolar med parasoller, massage, duschar, totaletter, strandbarer, sjukhus, polis, uteställen och restauranger.
Annars mest skrälliga och fulla tyskar, redan vid lunch faktiskt, de brölar mest fram konstiga ljud, dricker hinkvis med öl och kvällen är över vid tio på kvällen för dem men det fyndigaste och roligaste jag hörde var nog ändå en tysk som fick fram "Mine Frau!" det var ju lite kul faktiskt måste jag säga ha ha!
 
 
Solenedgång vid huset, en utav bilarna som jag sedemera kraschade, 5 bilar blev det totalt...
 
 
Min favvostrand Es Trenc! Kristallklart aquafärgad vatten och ljusare sand och vääldigt långgrunt -det känns som att komma till Söderhavet.
 
 
och jag fick äntligen tag på min spanska och mallorquinska flagga som följde med tillbaka till Sverige sen :)
 

ny kost!

Äntligen nya kostråd och nya trender som jag hoppas håller i sig!
Bort med mättade fetter och in med fleromättade fetter!
 
 Jag har gått på bypass-metoden som går ut på att äta små mål 6 ggr om dagen men man ska äta av allt! Så som fett, kolhydrater, protein ja, till och med godis! Trodde aldrig att det skulle fungera men något psykologiskt händer i och med att man snart ska äta igen vilket gör att man aldrig blir hungrig och man ska ju, som sagt, snart äta igen. Jag bör dock tillägga att jag är vegetarian.
Med denna metod har jag gått ner 16 kg på ett år och kan tänka mig att fortsätta så här livet ut!
 
Så glöm att kolhydrater i små mängder skulle vara dåligt kolla bara på kolhydratsätande länder som Kina och Italien -folk är ju för sjutton tiny där! Hoppas inte detta missförstås för jag menar "tiny" på ett avundsvärt fint sätt såklart! Ät allt men ät det lite.
 
Men för att nu gå ner de här sista fem kilona så tänker jag skippa den vegetariska (innehåller inget löpe) osten Vestan och smöret och äta det mer sällan istället. Under min tid på Mallorca så märkte jag att mitt hår och min hud mådde så mycket bättre! Inte bara av solen utan av kosten som bestod av kolhydrater, färska grönsaker, frukt och fleromättade fetter som aioli, oliver och olivolja och helt utan smör och ost förrutom en gång då jag smakade äkta Mozarella för första gången ever (jag äter inte det i Sverige för att den är oäkta och inhåller löpe!). Deras pizzaost var också äkta och jag gick och tänkte på att jag för första gången ville äta pizza med ost men jag hann aldrig med det tyvärr.
 
Man ska dock vara noga med att sköta hår och hud, smörja in sig noga men även efteråt med after sun, peela samt en massa massa firming lotion och jag kände mig minst 5 år yngre -då stämmer uttrycket bra här nere "Ön där inga kvinnor någonsin åldras" ha ha!
Jag uppskattade även det enkla i att hinka vatten från brunnen där nere på Mallis och tvätta kläder för hand då det gav en enorm träning utan dess like, helt omöjliga muskler som "gäddhänget" blev stenhårt, på en gång. Vi har dessuton en utedusch så jag duschade alltid ute vilket faktiskt kändes mycket fräschare på alla sätt och vis, då det är så varmt men i början hade alla problem med att kallvattnet inte bara var varmt, det var för varmt till en början! Så pass att man ofta fick stå och vänta på att det skulle kylas ner lite (i Sverige har jag det motsatta problemet, får stå och vänta på att det ska värmas upp istället ha ha!).
Men jag kan säga att efter två veckor hemma i Sverige så är jag nu kritvit och musklerna känns inte lika hårda längre, hud och hår böjar redan bli sämre och för att inte tala om att blonderingen börjar gulna! :(
Jag kommer dock att skriva lite mer om detta i ett annat inlägg. 
 
  
En olivolja som jag verkligen kan rekommendera är Icas spanska ekologiska olivolja, en mild olja som jag fullständigt älskar och jag tror den passar svenskar bättre då smaken inte är så distinkt som en jungfru olivolja annars är och den passar till allt!
 
Alltså som vi redan länge trott, minska intaget av mättade fetter så som smör och ost då det är skadligt för kolesterolvärdena, lever och njurar på sikt (gäller även kött) .
 
Back to basic helt enkelt!
 

 

Paradise Estate

- Paradise Estate -
 


Sådana här välvda och rosa murar med grindar är väldigt vanliga i Spanien :)
 

Baby Palm Tree


Baby Palm Tree
 
Paradise Baby Ponies 1994
 
Kom ut i samma set som: Baby Pineapple och Baby Beachball
Borste: Mörklila flower brush
 
Jag kunde inte låta bli att köpa med henne samtidigt som jag köpte PE. En stor favorit för ni som föjt med ett tag vet att tropical ponierna är mina favoriter men även de ponier med astronomitema (OBS! Ej att förveklas med astrologi) samt de ponier med romatic tema.
jag och Whirley spekulerade lite om dessa kunde vara babies till de vuxna Tropical ponierna då Wig Wam och Barnacle ofta figurerar tillsammans med Piña Colada och Sea Breeze i seriena. Baby Beach Ball skulle vara Sea Breeze och Wig Wams baby (eller varför inte Beach balls?) och Baby Palm Tree är Piña Coladas och Barnacles, givetvis tillhör Baby Pineapple ingen annan än Summer Heatwave, den är i alla fall given hi hi!
 
 
Imorgon kommer mer bilder på PE!

Paradise Estate Del: 2


Här kommer resterande bilder på Paradise Estate. Det börjar bli trångt i ponyrummet!
Jag tror det är väldigt få exemplar kvar i detta fina skick och som dessutom är helt kompletta, det skulle inte förvåna mig om det enbart rör sig om 5-6 stycken i hela världen. Taken som ofta är solblekta, är knallrosa på detta playset. Tillbehören är dyra att köpa separat på ebay och det tar troligen flera år att samla ihop allt, så det var värt sitt pris. För jag betalar hellre lite extra än samlar i flera år och får ändå betala flera tusentals kronor bara för att få ihop alla saker.
 
Kylskåpet och diskbänken, kylskåpet invändigt, skötbänken, skivspelaren, TV och soffbordet samt låda för förvaring till baby rummet.
 
  
 
Köket, Megans rum, vardagsrummet och babyrummet
 
Fler bilder kommer inom kort!
 
 
 
 

 

Paradise Estate Del: 1

Paradise Estate
 
1985-86
 
Pardisgården på svenska och är det största playsetet som någonsin gjorts. Full längd: 140 cm, bredd: 85 cm och höjd: 33 cm.
 
Äntligen har en stor dröm gått i uppfyllelse! Ett superfint och helt komplett PE är äntligen mitt! Trodde verkligen inte att detta skulle hända inom den närmaste framtiden så jag vill ge min styvfar Mats ett stort tack för att han köpte det åt mig i present :) Jag är oerhört tacksam.
Det är över 60 delar i form av möbler och små tillbehör.
För mer information om vilka tillbehör så rekommenderar jag att titta i G1 Collector Inventory boken -annars går det också bra att fråga mig också (vissa saker har de missat i boken).
Detta playset köpte jag av Washburn på Druvdalen, samma säljare som jag även köpte Megans Place av, se tidigare inlägg i bloggen om det.
Detta plasyet är altså helt olekt och har varit MIB.
 
Kartongen
 
Foldern
 
Story i foldern :)
 

 
Klistermärkena i huset
Bild 1 & 2: Megans & Mollys rum, Bild 3 & 4: köket, Bild 5 & 6:  baby rummet, Bild 7 & 8:
vardagsrummet
 Massa massa fler bilder kommer på Paradise Estate inom kort! :D
 

L'Oréal primer och BB Nude Magique Cream

L'Oréal har kommit ut med nytt smink igen! Den här gången hadlar det om de redan ombloggade "allt-i-ett" BB krämerna -deras heter Nude Magique BB Cream och fungerar som en foundation. Helt klart värt att prova. Den andra produkten är deras primer Studio Secrets, också den är helt underbar. Jag tycker helt klart att L'Or'eal idag sprungit om sina konkurrenter rijält senaste året tack vare deras revolutionerande produkter som inte är utav denna värld -du får helt enkelt det allra bästa för inga pengar alls. Jag har provat en massa dyra produkter innan och ingen kommer upp i samma nivå.
Tänk på att handla från seriösa butiker om du handlar på nätet så att du inte råkar köpa billiga kopior -dem är inte bra och kan till och med vara skadliga, detta gäller alla märken!
 


 
 

den här är så söt

Jag tycker den här låten och videon är så söt med legogubbarna :) och jag har alltid tyckt att killen som gör pojkrösten, har världens vackraste röst.
WEEN "The Mollusk"
 
 

så mycket mera

Det har varit väldigt lite My Little Pony på min blogg på sista tiden. Jag har så mycket att skriva om! Som min långa härliga semester hemma, att locka håret och den nya kosten som börjar etablera sig (som egentligen bara handlar om sunt förnuft och let's go back to genuin style typ) och nytt smink som lanserats nu när jag varit borta samt en MLP bomb! Whirley kommer hem till mig imorgon för att hjälpa mig att packa upp det! Så massa massa bilder kommer! Men här bjuder jag i alla fall på två MLP/semester bilder :). Det är Sun Shower som följde med mig och tar ett dopp i poolen vid huset :) Sun Shower, en deflockad Paradise i risigt skick samt Peppermint Crunch är numera bosatta i Spanien, Princess Sparkle följde dock med hem.
 
 
Härlig bild eller? Jag längtar redan tillbaka till nästa år, till dryga 30° i vattnet och 40° i luften yay! :D
 
Jag följer Svenska Hollywood Fruar -såg ni senaste avsnittet när Maria Montazami spillde ut te på Mindys uppfart? Ha ha! Det här är nog jag och Whirley om 20 år (fast vi är mer jämlånga och jag ser hemsk ut utan smink ha ha! Well, thats a fact!) och jag är dessutom så himla klantig så jag kommer att spilla smoothies på hennes uppfart ha ha! Vi brukar handla smoothies på lördagar hos Naked Juice Bar i Gränby, min favorit är Coco Sunshine och Whirleys är Beach Cruncher (eller skrev jag fel namn nu?)
 
 
Princess Sparkle beundrar en utsikt över havet högt högt upp i ett berg på Mallorca under solnedgången awww....
 
 
 
 
 
 
 
 

who is it?

När jag skulle med flyget hem var jag med om något högst märkligt.
Eller rättare sagt det började mycket tidigare och nog för att jag lärt mig av tidigare erfarenheter att världen är liten men detta slår allt så pass att jag nästan undrar om detta verkligen kan vara en ren och skär slump????
 
Jag satt och väntade när de började boarda planet, då slöt sig en man till kön och jag visste att jag kände igen denna man men kunde först inte placera vart!
 
Jag sätt länge och stirrade på honom för att komma på vart jag sett denna man tidigare, en man som har så typiskt svenskt utseende (lite fyrkantig sådär) att jag först tänkte att det bara var därför jag trodde mig känna igen honom.
 
Men så kom jag på det!
 
En kall kår strömmade genom min kropp för detta var högst besynnerligt. Jag hade sett honom i oktober 2011 på samtliga plan (totalt fyra plan) fram och tillbaka från Amsterdam -okej, inget underligt med det kanske.
 
Men jag kom också på att när jag skulle åka från Arlanda till Mallorca i juli, med ett helt annat flygbolag och med ett byte, så såg jag denna man igen!
Jag minns att jag då inte reflekterade särskilt över det utan tänkte att detta var någon som tydligen flög otroligt mycket, lite överallt.
 
Men nu var det i slutet av augusti, det hade det gått över sex veckor och jag skulle nu alltså till Arlanda från Mallorca med ytterligare ett helt annat bolag (tredje bolaget) och han var där!!!
 
Jag sökte hans blick men fick den aldrig, så jag testade alla andra passagerare och sökte allas blick som jag kunde se, unga som gamla, män som kvinnor och jag lyckades fånga allas blick...utom hans...
 
Creepy...eller?
 
Och jag slår vad om att skulle jag sätta mig på ett plan nu så skulle han vara där, så känns det.
 
 Jag älskar den här låten av MJ Who is it 
 
 
 
 
 

spider 2

Jag hade haft öppet fönster på mitt rum så jag antog att spindeln måste ha tagit sig ut under natten och att den helt enkelt bara var ute efter att sluka ett par getingar som jag tidgare dödat i mitt sovrum -för dem var borsta sen!
Under dagen kikade jag in i sovrummet för att kolla efter spindeln, lite försiktigt lyfte jag på kläder och sånt för att kolla att den inte var där. När kvällen kom och jag skulle gå och lägga mig så är det första jag ser, mitt på golvet i sovrummet, spindeln såklart! Jag smällde igen sovrumsdörren, det fick bli soffan i natt igen.
 
Jag gick för att borsta tänderna och när jag kom tillbaka stod spindel i korridoren!
 
Nu stod det mellan mig och spindeln, jag orkade inte med detta längre, det kändes som att den jagade mig! Jag for ut i garaget mitt i natten för att leta lämpliga tillhyggen men jag insåg att jag troligen skulle missa i ren rädsla så... jag började leta farliga preparat och slutligen hittade jag typ Kalkosan, ett jättestarkt kalkborttagningsmedel som dessutom är frätande.
 
Jag tog en stol och ställde den en bit ifrån spindeln, sen började jag spruta med kalkosanflaskan på den. Spindeln började att springa och jag skrek till och fortsatte följa den med strålen, tillsut fick jag in den i ett hörn.
Jag tror jag gjorde av med halva flaskan för det dröjde innan den slutade röra på sig.
 
Jag tycker detta är så oerhört hemskt men jag sa till spindel att jag inte önskade detta slut, den hade chansen att gå ut men envisades med att springa efter mig tyvärr...
 
Jag vågade inte ens ta rätt på den så nästa dag kom grannpojken och sopade ut den åt mig.

Spider

Jag hade en helt galen upplevelse med en stor spindel nere på Mallorca, låt mig först förklara att jag kan inte finna några ord för hur rädd jag är för spindlar, jag har fobi!
Detta var första gången jag någonsin sett en så stor spindel i frihet och jag trodde inte de fanns där, för jag har aldrig tidigare ens sett en spindel där nere tidigare.
Det började en kväll när jag kom in från uteterassen och såg något stort och mörkt springa över hallgolvet med en väldig fart, första tanken var att det var en kackerlacka men sen kom jag ganska snabbt på att även om jag var en bit bort, så finns det inte så stora kackerlackor! Så vad var det nu då? Jag rusade efter, i ren nyfikenhet, och fick till min stora fasa se en stor hårig tarantellaliknande spindel (det var ingen Tarantella, inte fullt så stabbig men inte långt ifrån kan jag säga!) springa in på badrummet. Jag skrek bara rakt ut! Mina värsta mardrömmar hade besannats. Ibörjan hade jag letat efter spindlar överallt trots att jag inte ens trodde att de fanns där men befarade i alla fall att en sådan spindel skulle sitta någonstans, en vacker dag -och nu var det ett faktum!
 
Inte nog med det, spindeln fortsatte att besanna alla mina vidare mardrömmar jag haft om denna spindel. Jag skulle absolut inte sätta min fot i det där badrummet något mer, den saken var klar. Jag kunde inte somna den natten utan låg och läste in på småtimmarna, plötslig fick jag för mig att gå upp och kolla något ljud även om jag vid det laget slutat att vara rädd för länge sen, för andra saker menar jag då ha ha! Just då var det som om något sa till mig att kolla innan jag satte ner fötterna och vet ni vad jag ser? SPINDELN såklart!!! Precis nedanför sängen!!! Det var bara för mycket, vad var detta, nästa steg var väl sängen antar jag?! Så jag for upp på andra sidan sängen och gick ut i vardagsrummet för att lägga mig på soffan med tänd lampa för att ligga och spana över vardagsrumsgolvet hela tiden om spindeln skulle följa efter mig. Jag kan säga att det började kännas så just då och mycket riktigt, mardrömmen skulle än inte vara över, även om den var det för den här natten....

kaos som vanligt

Håller på att pyssla lite med bilderna från Mallis men det är så mycket! Vet inte vart jag ska börja. Får skriva lite om det då och då tror jag :) Imorgon är det första skoldagen och jag strular alltid med kurserna, kommer sista dagen och vill regga mig men tillslut bestämde jag mig för Kvantmekanik och Analytisk mekanik och speciell relativitetsteori dock funderar jag på att haka på Klassisk elektrodynamik ockå men känner att det kan bli lite för mycket då jag numera är ganska lat, måste sova mycket samt har ju en liten benägenhet att shoppa, pyssla med bloggen och leta ponier lite för mycket ha ha dessutom ska man hinna gå ut ibland också samt tävla med kaninerna (oj, oj, oj)  Men nu ska jag kämpa hårt så jag får nog skära ner på allt sånt. Jag kommer med ett inlägg lite då och då om några besynnerliga händelser från ön och en massa annat spännande i MLP väg som väntar -so stay tuned! :D

Island Kiss

Denna köpte jag på flyget hem. Escadas limited edition Island Kiss -tyckte det va passande ;)
 med ett palmsmycke och en palm i bakgrunden. Finns i organge och rosa också.
 
 
 

Forget Your Boyfriend

Ha Ha jag älskar namnet på den här collectionen Forget Your Boyfriend. Nu nedsatta på Nelly från 599 kr till ynka 179 kr! Svarta och vita är tyvärr slutsålda, en par svarta hade varit coolt :)
 

En väldigt stor förändring

Nu ska jag dela med mig av något högst personligt, det är väldigt få personer som vet det och det är att jag aldrig haft några framtidsdrömmar och mål och det har faktiskt skrämt mig en hel del. Oavsett hur mycket jag försökt tvinga mig själv till att skapa mål och drömmar så har det bara inte gått, allt kändes tomt och tråkigt, de enda mål jag haft, har varit med kaninerna eller MLP.... tills nu, förhållandevis sent i livet.
 
Efter denna sommar i mitt andra hem på Mallorca, fick jag mycket tid till att sitta och fundera för mig själv och plötsligt kom jag till insikt, för första gången i mitt liv, vad jag ville göra. Jag ska flytta dit! För första gången vet jag vart jag vill bo, vad jag vill göra, hur mitt hem ska se ut och det viktigaste av allt, vad jag söker hos folk!
 
Det är inte bara klimatet, för visst det finns inte mycket jag gillar med Sverige. Jag gillar inte regnet, snön och kylan. Ni mina bloggläsare är helt underbara men i överlag så måste jag säga att jag inte träffat så speciellt trevliga människor här i verkligheten. De är ganska "stängda" om man säger så och det har gjort att jag aldrig känt mig hemma här och jag har länge frågat mig -ska jag verkligen gå runt i ett helt liv och känna så? Men då visste jag ju inte heller vad jag ville.
 
Så jag kan givetvis inte flytta på en gång, ett lass har redan gått ner för att markera att jag verkligen menar allvar, främst för mig själv. Jag måste avsluta mina studier MEN den här gången har jag också något att kämpa för! Innan har jag verkligen gått på halvfart och mer och mer börjat känna -vad har allt det här för mening egentligen? Allt började kännas tråkigare och tråkigare. Nu känner jag äntligen att jag kan kämpa mig igenom det sista för att få komma iväg så fort som möjligt. Sen vet jag inte vad som väntar mig, men om jag ska jobba inom mitt område så måste jag jobba i Madrid vilket bara är en halvtimmes resa med flyget hem. När jag jobbade på Arlanda såg jag många som dagspendlade mellan Gotland och Stockholm med flyget, också det tog en halvtimme. Jag hörde mig för med dessa resenärerna och de trivdes med det, så det är fullt genomförbart.
Jag gillar Madrid, det är stenhårt och seriöst på universitetet där, vilket jag verkligen behöver men jag har också kommit till insikt att jag inte är någon Newton och Einstein så jag har valt att lönen är viktigare (så tänkte jag inte tidigare), jag vill leva bekvämt, jag vill kunna köpa de ponier, skor, väskor och möbler jag nu vill ha och jobbar hellre för ett företag än sliter på ett universitet för en väldigt dålig lön, för med en månadslön som man inte ens kan köpa ett litet soffbord på vår lokala möbelbutik för (inga Ikea stuff här inte)! Men sen älskar jag Madrid, folk är så öppna, restaurangägarna står med öppna famnar och välkomnar en som om man känt människan hela sitt liv fast det är första gången man ses och jag känner bara äntligen har jag kommit hem.
 
Jag vet att det låter egocentriskt men jag är i alla fall medveten om det, numera.
 
Jag kommer att fortsätta att samla men inte i så stor utsträckning, mest på grund av postgången där jag bor, tyvärr kommer jag kanske att få basera posten hos släktingar i Sverige och hämta hem skörden när jag väl kommer, som till jul, julen i Sverige är det enda jag gillar :)
 
Men jag måste bygga ett MLP rum där nere vilket kommer att ta sin lilla tid då rummet verkligen måste vara välbyggt och anpassat efter ljust MLP, svalt osv, vilket inte är det lättaste där och det kommer krävas en påkostad utbyggnad av huset, så jag kan nog inte flytta ner helt och hållet för än om 2 år sådär.
Och jag ska äntligen skaffa en egen häst där! Kanske till och med inom det närmaste året eftersom att det finns folk som kan ta hand om den och jag kommer att åka ner ofta numera! :D
 
 
Hem ljuva hem :)
 

En ny MLP Blogg

För er som ännu inte hittat denna blogg så fick jag tipset av att Marizol startat en egen MLP blogg -jag blir alltid lika glad när det kommer någon ny MLP bloggare! Precis som jag sagt tidigare, snart måste vi MLP bloggare ta och fixa ett eget MLP Blogg Party eller hur? Vi börjar ju faktiskt bli riktigt många nu ju!
 
Klicka på denna länk för att komma till hennes blogg:
 
MarriMarizol-MLP
 
 

RSS 2.0