Nu har jag äntligen min Maria Montazami väska

Den kostar en slant, en summa som jag inte skulle kunna betala för en pony men det är klart, gränsen flyttas fram varje år hehe jag tror att i slutet kommer man buda helt galna summor iaf ;)

Jag börjar bli tokig i väskor (igen) som med MLP. Här är mina tidigare inköp: Dolce & Gabbana Milano (OBS! Inte att förvecklas med deras ungdomskollektion D&G! Denna är mer exklusiv än så) och så min vita Mischa Barton som tyvärr redan är missfärgad av kläder -vad kan man göra? Jag har provat allt, återstår bara vit skokräm faktiskt. 

Jag fick en MM påse till och väskan doftar sadelkammare -där har vi det! Nostalgi sen när man var liten och kände doften av sadel :) Jag valde den bruna, skulle nu kunna tänka mig att köpa den vita också för den är ju sååå läcker men efter Mischa väskan så...jag vet inte, vitt är hopplöst i alla lägen tyvärr i och med att det blir fläckigt oavsett hur försiktig du är.
Maria väskan inuti med Mathematics handbook i bakgrunden -the perfect combination! As a physics student like me this is completely necessary ;)Min Dolce & GabbanaMischa Barton


Jag tycker om att prata engelska som Maria, speciellt på astrokurserna (astrofysik alltså och inget annat) det roliga är att ingen tror att jag är svensk?! Jag gillar att spela lite olika roller men i en annan kurs blev jag för första gången i hela mitt liv efter att alltid fått beröm blivit kritiserad för min engelska, varför? Jag hade bestämt mig för att prata med en traditionell svensk brytning denna gång haha! Jag skällde självfallet ut läraren för ingen ska faktiskt behöva diskrimineras oavsett vad.

Well, jag vet jag är knäpp men Ernst Billgren säger ju att det är social konst.


Galet på Tradera

Detta gäller MLP auktioner.
Här kommer några matnyttiga tips till er MLP säljare. Du får massor av bud på Tradera om du:

1. Inte har någon beskrivning eller iaf så kortfattad beskrivning som möjligt för ingen vill väl veta vad dem får duh?

2. Ta en ganska bra bild på ponyn för den ska se fin ut men inte allt för detaljerad dock, inga skavanker får ju synas.

3. Borsta inte håret på ponyn -du kanske gör ett fynd?

4. Om du har en lot så släng gärna ponierna i en enda hög så att man inte ser riktigt vad som kommer med för återigen, du kan ju göra ett fynd.

Detta är naturligtvis bara ett skämt men jag tycker att många säljare på Tradera tyvärr gör så här och dessutom kommer undan med det! Helt absurt!


En liten varning

En liten varning eller åt oss ponysamlare: just nu ligger det uppe 6 st MIB:s och MOC: på ebay från en säljare, den ena är Wind Drifter, en pony som jag jättegärna skulle vilja ha. Jag tänkte precis maila säljaren och fråga om hon vill skicka till swe då jag tyckte mig känna igen alias. Någonstans i bakhövve låg det nåt om att jag läst på arenan att denna är en bedragare. Jag gick in på arenan och såg att Stormy (paradise*auction på ebay) och ebelievespecialties1 varnar för denna säljare som för några år sen scammade alla som kom i dennes väg, systematiskt. Båda dessa säljare är stora säljare av MLP på ebay vad gäller allt från MOC, MIB, Loose och tilbehör och jag har handlat en hel del av båda och kan säga att dessa är absoluta toppsäljare, bland de bästa som finns -det finns kanske två, tre till som kommer upp i deras nivå i hela världen och som jag har stött på hittills. Jag kände att de var på sin plats att informera om detta då Wind Drifter är en pony som kan gå ganska högt och det är inte så kul att förlora 1500 kr, kanske mer på just ingenting. Hon har även en massa loose ponier uppe! Här är alias på ebay:

scottishdeerhound1234


Jag tycker synd om dem som budat och kan bara hoppas på att hon har bättrat sig och sköter detta denna gång.


Princess Sparkle -OC ponyn

Princess Sparkle The OC-Pony

Jag var bara tvungen att köpa henne loose och nu har hon kommit. För er som inte vet så är hon mest känd som OC-ponyn då det var Summers pony.

 De struntade i att styla Princess Sparkle dock.

Här är min som inte är bästa skick men sen är hon ju bara en display pony också som jag ska ha framme överallt :)
Fortsättning...

På Druvdalen har de klurat och några tror att den ena, dvs den lila ponyn med grönt hår som är en pegasus är Firefly för att det ser ut så på symbolen. Tar man bort den gröna tonen som jag gjort på bilden nedan så ser man en viss liknelse -ponyn blir mer rosa med blått hår. Den andra kan mycket väl vara Minty men med fel färger.

 

 


Inga HK/China G1:or iaf

Dessa två är iaf inga G1:or som släpptes i USA och Europa dvs HK eller China märkta dem har jag ben koll på utan det kan handla om nirvanas dvs ponier som tillverkats i andra länder men troligtvis inte. Jag tror det är en ren blunder och tyvärr har det blivit ponier som inte finns eller som någon antydde på arenan att det är G3:or egentligen. Den översta har ett slott med på bilden vilket leder tankarna till princess ponier och färgerna stämmer på Sparkle men hon är en enhörning och inte pegasus som denna är. Den andra kan va Cotton Candy, Peachy eller kanske rent av Snuzzle eller Minty men jag menar symbolerna stämmer inte alls.

Jag får nog ta upp tråden på Druvis.
Jag kan säga att jag börjat använda allt flitigt och bryr mig inte ett dugg om vad folk tycker men på "Ångan" bryr man sig inte så mkt det är så nördigt där ändå.


Yes jag hittade dem och min Grail No 1!

Nu har jag varit in till stan och köpt MLP hårspännena på H&M som inte fanns på Gränby, den ena är till Whirley. Det är tre olika motiv den översta föreställer Gusty men kan någon hjälpa till att identifiera de andra två? Det ser faktiskt inte ut att vara några ponier som finns.Och sen hade de Maria Montazamis läpptsift bakom diken inne på Make Up Store -äntligen!!! :DI natt vann jag min grail No. 1!!! Det lustiga va att Whirley frågade mig för inte så länge sen vilken pony jag allra helst skulle vilja se uppe på auktion och då svarade jag denna som jag nu vunnit -helt overkligt känns det faktiskt och jag väntar med att avslöja vem det är till den kommer.


Bloggfavoriter

Här är några bloggar som jag följer och alltid läser när det dyker upp ett nytt inlägg. Jag har blivit utmanad av Retrophilia men detta är också något som jag funderat på att dela med mig av ett tag nu. De som blivit nämnda här nedan har fått utamningen, Retrophilia har dock redan haft utmaningen :)
Givetvis läser jag även andra bloggars inlägg bland de jag följer på bloglovin och som jag finner intressanta.

Igår och idag

Nu kan jag äntligen sätta mig ner och blogga lite. Idag var det först träning och sedan en träningstävling på 4H och trotts att jag inte hoppade mycket alls med Newton blev han trött i finalen och vi fick utgå, inser att han måste verkligen träna mycket och få upp sin kondis. Sen har jag målat lite ute där det behövdes och plockat undan.
Givetvis kom MLP väskan till anvädning :) Newton i sin transportbur det är inte denna vi brukar använda och han  brukar ha sin hage med vanligtvis.
Amanda med Ninnux som vann miniklassen, vi ställde upp i lätt.Igår deckade Π (PI) i soffan framför TV:n

I

Jag fick jättefina blommor av pappsa igår och Aragon åt sin gräddtårta då han har fylt 5 år men jag hann inte ta någon bild tyvärr, han åt upp sin bit alldeles för fort.


H&M -MLP värsta it grejen?

H&M nya serie visserligen för barn...eller? Jag fick dessa av Whirley idag -jättegulligt och jag bar hårspännet med Prinicess Sparkle, armbandet och halsbandet tillsammans med min princess Sparkle t-shirt på loppisen idag. Whirley hittade en del G3:or jag hittade en Lady Lovely Locks katt och självaste Lady Lovely Locks och bestämde mig för att ta me dem hem, det var den lila katten och jag har den peachy och gula sen jag va liten.
Ponyn i Halsbandet är Peachy, ponyn på väskan, hårspännet och på armbandet är Sundance och det andra hårspännet (den lila) är Princess Sparkle.
Jag har hört att det ska finnas hårspännen som är tryckta med bl a Gusty, finns de i Sverige eller bara i Australien?men...

Men den är ju bra ju fattar inte de ljumna recensionerna, älskar iaf kostymerna :) Yes I just luv it och den lite ljumna stämningen eller vad det ska föreställa....Oj, va lik Cruise är lik både Martin Rolinsky och en viss Micke jag en gång kände men vad vet jag om sånt som är ansiktsblind -jag tycker ju typ "alla" ser likadana ut så...eller?
Först trodde jag att det va Martin som gick Fy i sthlm sen trodde jag det va nån annan via Nina som är väldigt lik honom och typ blir mixed up med honom men nu har jag fått veta, att det troligen är Martin hela tiden 
walk like an angel...


lite av varje

Just nu läser jag bl a Keith Richards självbiografi Livet, den har fått väldigt bra recensioner och det som är lite speciellt är att han skriver helt själv till skillnad från alla andra kändisar. Denna bok är inte som alla andra självbiografiska böcker om Rolling Stones utan denna är något utöver det vanliga -killen kan skriva helt enkelt :)

Jag var in på Kicks idag och tänkte utnyttja mina rabatter där, en mascara behövde jag ändå, bestämde mig för att prova Cat eyes från Maybelline någon som provat? Och så var jag ute efter Maria Montazamis läppstift men givetvis var den redan totalt slutsåld likaså hennes handväskor ahh!

Nej, nu ska jag ta och damsuga och sen ska jag försöka hinna med och skriva ett inlägg om när jag plattat Lickety Split Plush hår :)


Princess Sparkle t-shirt


Den här har jag köpt på ebay och precis fått hem. Verkligen en jättefin MLP t-shirt föreställande Princess Sparkle, en pony som är på väg hem loose till mig och jag ska berätta mer om henne då och varför men kan säga att det är den ponyn som är känd från TV-serien "OC".


Hey everypony!

Hej alla!

 Jag uppdaterar bara lite snabbt nu här för jag är hur trött om helst. Har tentat idag det kändes för en gångs skull bra fast jag var jättenervös. Sen träffade jag Nina, vi skulle kika på det nya stället vid stationen men det va fullt redan kl 18 en torsdag innan löning what?! Jag vill inte veta hur mycket folk det är där imorn isf. I övrigt kan jag säga att jag trivs med emf kursen, att fördjupa sig och hamna lite i sånt där drömtillstånd som när man var liten och då man iaf hade lite fantasi. Jag upptäckte idag att jag var enda tjejen på hela kursen. I övrigt håller en satellit på att falla ner på jorden och en partikel som färdas snabbare än ljuset kan ha upptäckts fast det tror jag inte... och just nu I give a....btw min säng är helt underbar och min No 1 MOC ligger uppe på auktion :)


Luv U!Sept. 19, 2011

Nu blir det lite seg uppdatering då och då men jag kan säga att jag höll på och fixade till två i natt för att få i ordning sovrummet och nu är det OK, bara tavlorna jag måste få lite koll på bara. Jag fick hemleverans på min
Mischa Barton väska imorse som jag hade beställt, den är vit och verkligen utläcker -påminner lite om Maria Montazamis väskor men den här lämpar sig att ha i skolan tänkte jag då man sliter ganska mycket på väskan men annars så är ju Marias väskor snäppet vräkigare så de får bli när det är finare väder -jag beställer nog en brun MM då :)

Annars har jag känt mig superflitig och pluggat i bibblan på skolan för att få lite lung och ro. Well, trodde jag iaf -jag har inte fått mycket gjort ahh! Jag blir superirriterad på alla just nu, alla är ju sjuka, hostar och snörvlar i ett och sen kommer det folk man känner ja ni fattar det blir inte mycket gjort där heller.
Jag försöker bara vara artig fast jag har lärt mig att man inte ska vara så artig mot dem i på "Ångan" det kan lätt missuppfattas tyvärr så -nej jag försöker bara vara social och artig. Jag har gått journalistik och lärt mig att det är kotymt att ställa följdfrågor och that's it! Inget annat! Surprise va?
Så jag kände att det var viktigt att ta upp för det händer alltför ofta tyvärr.

Här en bild på väskan och sen på min Lickety Split plush men hennes hår ska plattas så får väl ta en efterbild sen. En viss hund vräkte sig ordentligt imorse. Han var helt överlycklig över den nya sängen -inta alla hundar som får en sån fin födelsedagspresent eller ja, halva sanningen iaf hihi :)


4H Dagen 17 september 2011

Idag var det 4H dagen och våran klubb, Uppsala Läns Kaninhoppare hade tävling, det blev en liten men mycket trevlig tävling och vi var klara redan klockan ett. Det kom en massa folk och det var vi inte vana med kan jag säga, på våra tävlingar kommer vanligtvis ingen publik alls.
Newton startade i lätt ny men nosade sig igenom hela banan, tiden gick ut och han blev utesluten.
Paris gick nolla i grundomgången på lättbana men i finalen gjorde jag världens blunder. Hon är så snabb och hamnade snett på ett hinder, jag hann inte korrigera henne så hon hoppade hindret snett från sidan och rev såklart. Det blev ett fel vilket var lika med rökt typ :( jaja vad är väl en bal på slottet?Newtons största och enda intresse, att nosa.

Det var också hopptävling för ponnysar.


Efter det har jag haft fullt upp hela dagen, klippt gräset, mockat, krattat, rensat och sen har vi fått hissa upp den massiva madrassen till min nya säng via balkongen! Fyra pers var vi och det var väl en syn kan jag tänka mig för den var för stor för att få upp för trappen. Jobbigt som tusan var det och jag är helt slut nu. Imorgon ska vi börja monteringen och jag har fått min Lickety Split Plush som jag bara ska platta håret på.Sept. 15, 2011

Idag har jag varit och kollat på min säng! :D En sänggavel som jag länge spanat på. Jag sprang ivrigt in för att kolla om den var så fin som på bilderna och det va den yay! :D

Sen provade jag alla madrasser och alla bäddmadrasser i alla dess kombinationer utan att titta på prislappen. Det visade sig faktiskt att den dyraste madrassen och den allra dyraste bäddmadrassen i kombination var allra bäst. Inte bara bäst, jag tror jag hörde fanfarer eller något liknande och trodde jag kommit till himmelen och sen såg jag prislappen och var ju föga förvånad efter den känslan -värt vart enda öre rakt av.
 
Det var så att man undrade varför de ens tillverkat de andra sängarna. För mig är det här med madrass oerhört viktigt eftersom mitt största intresse är just sova haha! Det går inte alltid ihop med vardagen nej...nåväl, så jag är fruktansvärt kräsen med det och det tog säkert 3 timmar att provligga alla kombinationer som fanns och sen fick jag jättebra hjälp också, jag hade ingen aning om att vikten spelade så stor roll vid val av madrass. Jag har en hård säng nu och den är så hård att jag skadat ena sidan av revbenen för att jag bara ligger på ena sidan! Jag sa att jag inte ville ha en mjuk säng för då känner jag mig typ sjösjuk men expediten sa att hårda sängar tydligen är för dem som väger över 80 kg vilket inte rikgtigt är min viktgrupp och det stämde bra, medel sängen var perfekt! Eller ja, iaf den dyraste.

Det rusade iväg på betydligt mycket mer än vad jag hade räknat med men min styvpappa var med och sa att han kunde betala iaf hälften vilket är så otroligt gulligt, jag blev alldeles rörd och nästan gråtfärdig i butiken. Jag har drömt om en sådan här säng i flera år och jag trodde aldrig jag skulle hitta den perfekta sängen never ever.

Jag längtar så tills imorgon då vi ska hämta allt för nu vill jag knappt gå och lägga mig. Får väl ligga på golvet en stund då kan min säng kännas ganska OK sen (ja så illa är det faktiskt).

En härlig kvällsbild över Uppsala.


Satin ribbons

Nu har jag fått hem mina 15 st satin ribbons MIB (300kr inkl rekommenderad frakt från UK ganska billigt tycker jag). Det är givetvis äkta Hasbro MLP ribbons, glömde nämna det tidigare :)

Tidigare i bloggen har jag titt som tätt spekulerat kring diverse poniers satin ribbons både i DP och i ett eget inlägg. Jag har spenderat många timmar åt att studera olika MLP sidor samt boken G1 Collector inventory samt MOC bilder och blir inte klok på problemet. Min teori är att det för vissa kom ut olika nyanser när det gällde både kammar och ribbons beronde på om de var US eller Europa förpackade dock tror jag att många mlp sidor inkluderat Dream Valley kan ha fel i vissa fall.
 Här är dem.Nr 1 : Vit. Nr 2: Matt ljusgul
Nr 3: Gul/grön -Här uppstår ett problem, jag trodde den var klargul och var tänkt till Posey men den kan funka till henne eller Caramel Crunch, nu återstår bara frågan har inte Posey en gul ribbon? Samma fråga gäller Trickles? Överallt står det att de ska en grön men alla MOC bilder visar en gul iaf ser det ut som det på sin höjd gul/grön, hur ska det va? 
Sen kommer en ljusgrön, grön, peach, ljus gammelrosa, ljusrosa, rosa, typ klar baby rosa, orange, rosa/lila (kan kanske funka till TE Sky Rocket för det ser ut så på MOC bilder för den är mörkare i verkligheten), lila -den ska jag ha till Surprise! En given :D
Den näst sista är riktigt klar baby blå och inte så ljus som på bilden -till Galaxy.
Den sista är vad jag gissar att de menar med ljus mint grön och ska kolla med min Swirly Whirly iaf den måste bytas ut isf. Och en av de rosa ska till Baby Twin Valentine den vita jag tror det är den ljusrosa hon ska ha.


KICKS

KICKS vilken blunder!


Jag har fått hem KICKS medlemstidning för att jag vid ett svagt ögonblick blivit påhyvlad ännu ett kort. "Inte ännu ett kort" tänkte jag och ändå så gick jag ut med ännu ett kort. Numera, i så gott som varje kassa får jag stå och bläddra mellan korten för att kanske bara leta fram mitt körkort. Suck!

Hur som haver så påannonserar de olika cremer tillhörande olika åldersgrupper. De hade fyra olika kategorier, 20+, 30+, 40+ och så slutligen 50+ varje kategori var föga smickrande skrivet men ju längre man läste, såvitt man inte dragit täcket över sig redan vid 30-kategorin så blev man allt mer deprimerad för att slutligen läsa 50+ texten "Nu minskar kollagenproduktionen synbart, och din hud tappar i struktur och stadga. Rynkorna blir djupare och huden slappare."


Jojo minsann, så var det sagt.

Men vad händer sen då?

Efter denna text att döma så var det antagligen ingen idé att skriva längre för att inga cremer i världen kan väl hjälpa dessa stackars krakar efter 50 +.

Så vad händer egentligen sen, sen när inte ens ett O-lyft hjälper längre?

"Ja, det blir väl svart" som Mia Skäringer med bred värmländska säger i sin show.


Sept. 10, 2011

Så nu har jag städat i ponyrummet och rensat ut saker  lite var stans. Jag fattar inet hur det kan bli så mycket grejer varje gång trots att man knappt köper nått nytt typ, tror jag.  Jag har lovat mig själv att så fort nya ponier kommer in måste något annat bort så mängder med kassar och kartonger har slängts eller skänks bort eller sålts och ändå är det så mycket kvar. Den här gången slängde jag faktiskt lite julpynt, det var ändå bara gammalt taskigt julpynt från 70-talet som man iaf inte använde -kill your darlings bara!

Här är en bild på ponyrummet nu eller iaf en del av det. Sen har jag bytt sommarkransen mot en höstkrans samt bytt gardiner, det gör vi minst fyra gånger per år hur ofta byter ni?

I kartonger är det alltså ca sex stycken ponier i varje och inte det som står på kartongerna som bilar m m.


Inkommet idag -Stripes MOC & Baby Ember MIP

Stripes & Baby Ember Pink version -ingen satin ribbon till henne som det ryktas om att det ska va.
vatten

Nu är det slut med att dricka Uppsala vattnet! Jag vet att många utifrån säger att det smakar äckligt, det känner då inte jag däremot kan jag känna att vatten i Östhammar är världens godaste vatten typ men jag har också smakat äckligt vatten som i NY då det smakade klor där även läsken smakade klor! Dessutom går det inte att släcka törsten med Uppsala vattnet. Det innheåller en massa uran och en mängd mediciner -jag vill inte ha någon annans mediciner i mig! Reningsverket klarar inte av att rena mediciner, hemskt va? Så nu blir det att köpa vatten och allra helst vatten i glasflaskor om det finns i detta "Bondsala" (ja, Uppsala är Bondsala, det finns ju inget här) för plastflaskor är som bekant inte det bästa alternativet. Sjävklart ska mina djur också få dricka källvatten och inget hemskt vatten från fyrisåns stinkande reningsverk, hemska tanke!


Julplanering redan

Julplanering, vilken gran? Ja det är helt galet. Jag har redan börjat fundera på julklappar och färglada plastgranar. Jag är i princip lika tokig i julpynt som i ponier och jag har länge varit frestad av att köpa en av dessa granar eller kanske fler....för en rosa måste man ju ha men den blå är ju hur läcker som helst (inte den på bilden dock jag tänker på en ljusblå eller kanske turkos som också finns) och den vita...men vart ska man ha alla granar? Lite realistisk måste det va och lite smakfullt måste det ju också bli. I vardagsrummet har den gröna sin hedersplats och varje rum har ett tema och vardagsrummet har Disney tema.

Jag funderar att köpa en ny vit rya matta till vardagsrummet då den nuvarande gröna blir för mycket kitsch -tänk på det, det är en hårfin gräns mellan Disney och kitsch! Bara för att jag gillar MLP betyder det inte att jag per automatik gillar kitsch stilen alls -det måste fungera med rummet helt enkelt. Så det enda jag kommer på rakt av är att göra om mitt Japanrum till ett julrum....det känns som att det är fasligt mycket jobb för något som bara kommer få vara framme 2 månader på sin höjd (om man drar ut på det från 1:a advent vill säga) hmm...tåls att tänka på såvida inte granarna är små! Finns det små granar i dessa färger? För då kan jag klämma in två till vardagsrummet, istället för alla växter vid båda sidorna av TV:n så flyttar man in 2 granar istället -jag har en känsla av att alla kommer bli helt tokiga på mig vilket de blir varje år i vilket fall som helt så...MLP sida

Jag vill tipsa om en MLP sida som jag inte nämn tidigare, såg den på Druvis och därför tar jag upp det här nu för jag tycker den verkar bra, den är dock inte helt klar än men hoppas att det snart är gjort. Sidan innehåller även tips om hur man tvättar och fixar håret på sina ponisar samt en massa annat bra och roligt. Jag länkar den även under länkar.

Ponyland Press


http://www.ponylandpress.com/


Regnbåge

Jösses vilken regnbåge! Detta är alltså en äkta regnbåge! Som jag har utanför mitt fönster den är gigantisk och det var svårt att få med hela detta är bara toppen men den är superklar -en äkta MLP regnbåge med andra ord!Visste ni detta om 7-tales ponierna?

Det är lite lustigt ändå, för jag har inte varit så förstjust i 7-tales ponierna tidigare, de kom liksom efter min tid och när serien gick på TV trodde jag redan att det handlade om G2:or typ haha. Well, det var då. Jag började kolla på serien efter att ha köpt hem boxen och fastande först för Starlight och sedan Bright Eyes.

Retrophilia, en annan MLP samlare, informerade mig om att vissa kom ut med stickers istället för kam. Min Bright Eyes som jag köpte MOC kom med kam och en lila satin ribbon (de kom alltså med ribbons vilket inte är så vanligt för 90-talisterna) Här är en bild från en broschyr, dessa märken innehåller individuella symboler som karaktäriserar deras egenskaper. Hon fick ett sådan märkte med sin bandoms pony Melody. Det är alltså tydligen inte enbart en prototyp grej.
Den här länken leder till Retrophilias photobucket och det är den första bilden till vänster men den innehåller även bilder på jättefina ponier ur hennes samling :).


 http://s870.photobucket.com/home/Princess_Moondancer


uthämtat idag -Helados MOC! :D

Oh my! Idag hämtade jag ut paketet som det stod Australia på, det visade sig vara från Flurry på Druvis. Ibland är Posten för roliga och skriver vad de nu kan hitta på paketet trots att avs står haha! Så det var alltså Helados i paketet, den gröna Lickety Split MOC! Jag va sååå spänd och undrade om det skulle kännas som det gjorde första gången jag mötte MLP där på Stor & Liten i Uppsala och det var ingen mindre än Lickety Split som jag mötte då men dock den rosa ordinarie varianten. Denna här är från Argentina och jag är så otroligt impad och konfunderad över hur det kan finnas MOC nirvanas??! När jag vet hur det kunde va hemma i Spanien med en mamma next door som till mitt stora förtret slängde in barnens ponier i tvättmaskinen -ahhh!

Kortets papp är lite tunnare och mjukare och baksidan är lite sträv, ingen glatt yta som i övrigt.
jämförelse

Nu har jag tagit fram min Barbie sen jag var liten för at jämföra dem storleksmässigt men kan inte direkt se någon? Jag tycker det ser ut som att min har bredare eller iaf resligare axlar (den till vänster asså), i verkligheten ser det ut som att hennes armar kan vara lite smalare. Höfterna är iaf bredare på den som jag hittade på loppis i helgen (hon till höger).
Tog fram min bil, en rosa cab, den va ganska blekt men jösses så fräna leksakerna va på 80-talet! :D


Oroväckande trender LCHF m m

Folk äter mer och mer kött vilket är oroväckande.
Ingen var gladare än jag när det ärnligen avslöjades i förra veckan att alla dessa proteinrika dieter inte är något annat än en stor bluff sponsrade av köttindustrin själv -detta är rent ut sagt fruktansvärt, fruktansvär ur många synpunkter.

Det är en stor miljöbov att konsumera mycket kött och mejerivaror. Man kan säga att varje gång du äter kött så bidrar du indirekt till att fler svälter i Afrika -hur? Det ingen tar upp på allvar till debatt är att vi måste ta tag i grundproblematiken, miljön! Det är klimatförändringar som bidragit till svälten, skövlar man skogar förvinner grundvattnet och därmed odlingarna ja ni fattar. Så mycket skog som måste skövlas, så mycket de måste odla och slösa rent vatten, så mycket maskiner som används, så mycket kemikalier och allt detta för djur som egentligen inte skulle ha funnits bara för att de ska bli kött. Att vilja ha en blodig biff eller gå ner i vikt är ingen ursäkt för att orsaka andra ett sådant lidande!

Dessutom går man inte ner i vikt av dieten i sig, de flesta går ner om man ändrar sin kost oavsett vad man ändrar om man sedan slutat så går man upp i vikt och därmed leder det oss in på nästa område. Om man är reumatiker eller diabetiker kan det vara rent ut sagt livsfarligt att börja med dessa dieter och på sikt kan det även för en frisk person ge allvarliga lever -och njurskador pga av de höga proteinhalterna.

De svartlistar dessutom bönor vilket är ett stort j-a skämt, bönor innehåller höga protein halter i synnerhet sojabönan, alla dessa påståenden om bönor är myter och falska utlägg som köttindustrin ligger bakom.
Man kan få i sig en fullvärdig kost genom att bara äta vegetariskt, punkt slut.

Om man vill gå ner i vikt finns det bara en metod som hjälper och som man ska hålla hela livet ut: äta det man vill men mindre och oftare och röra på sig mer!

Jag kände att detta var något som gjorde mig oerhört upprörd och var tvungen att ta upp det även om jag inte driver en sådan typ av blogg. Det är dags att alla tar sitt ansvar och åtminstonde konsumerar mindre kött, helst slutar helt.
Man kan inte fly från kolhydrater hela sitt liv då det är hjärnans bränsle -vill man bli dum eller? Nej, tänkte väl det och den dagen man äter kolhydrater det så går man upp i vikt. På sikt behöver man kolhydraterna så det ar bara dumt att låta bli från början, det är att göra sig en stor otjänst.

Jag vill förtydliga med att köttindustrin gått in med stora miljonbelopp betalar forskare dvs även läkare som forskar för att framhålla dieterna trots att de på sikt är farliga -tro inte på allt läkare säger heller för den delen. Visst forskare köps i alla industrier men jag tycker detta är extra makabert. Detta handlar inte om vem man ska tro på utan det kommer från mycket säkra källor -det är ingen hemlighet direkt att det fungerar så här. Detta är en uppmaning att inte tro på allt men ser och hör oavsett vart det kommer från.

Kom ihåg, detta är 2011 e kr och inte 2011 f kr, vi kan bättre än så. Det är dags att sluta med dessa barbarier för allas välmånde på denna jord och för att inte tala om nästa generation, om man bryr sig det allra minsta lilla om sina barn så kan man ställa sig frågan -vill vi verkligen ge dem en utarmad jord, ett sjunkande skepp som vi sedan likt fega råttor överger?
Vilket legacy...


paket att hämta

Det är alltid lika spännande när man har flera paket som väntar och man inte vet vilket det är som kommit när man får avin. Denna gång har jag ingen aning just därför att det står Australia -vadå inget av dem är från Australia denna gång?! Fattar inget. Spännande är det iaf :) Hinner nog inte hämta ut det förrän imorn.


Loppis

Jag och Whirley var igår på två olika loppisar, först Vaksalatorg redan vid åtta på morgonen och vi hittade några G3:or, jag bara en dock men hon hittade minst tre, men inga G1:or. Sen hade Ikea loppis på sin parkering men där hittade vi typ inget, eller ja Whirley hittade en Peachy Italy -alltid något! :)

Idag var vi på fyrisloppisen men hittade absolut ingenting.
Jag hittade dock en Barbie docka på vaksalatorg igår som jag trodde var från 1966 eftersom att det stod det på den och Matell Inc såklart men det visade sig inte va så då den var gjort i China. Fin är det iaf och tydligen en size större än vanliga Barbies -hon är väl en nordisk variant haha. Det upptäckta jag när jag idag skulle shoppa kläder åt henne, en rosa kort klänning (för hon ska bli älva) och en princess askungen klänning såklart!
Tur att hon har så långt hår så det inte syns så mkt att hon knappt kan knäppa sin klänning i bak.
Jag ska vi ett senare tillfälle rota fram bilen och min Barbie som jag hade som liten och jämföra (ja, jag hade bara en och var inte så intresserad av dem).

Visst är klänningen fin? 

 


Baby Princess Sparkle & Buggy MIB

Jag vet, jättre tråkigt med en bild på en kartong men men hon är ju MIB och jag öppnar gärna inte den i onödan då jag är livrädd att Baby Princess Sparkle ska exponeras för ljus då hennes man är rosa och ljuskänslig. Det finns två varianter av henne då symbolen varierar, en med slottet i lila och en med rosa, jag tror jag ha den rosa -se jag har inte ens vågat kolla upp det!
Vilken som är ovanligast råder det delade meningar om, vissa hävdar att man inte kan säga att någon utav dem är ovanligare än den andra då hon redan betraktas som en ovanlig pony medan andra påstår att det är den med lila i symbolen som är ovanligare men när man söker på internet så är de flesta bilderna som kommer upp på henne med lila symbol vilket får mig att tro att den rosa isf är ovanligare men jag låter det vara osagt.

Köpt av Axistra på Druvdalen runt nyår.

 


Windy Italy

Och här har vi då Whirleys Windy som hittades på loppisen i helgen. Hon är skrubbad med tandborste och diskmedel, sedan fick jag ta aceton på den värsta smutsen men jag har även kokat henne, använt white tandkräm, limmat på huvudet igen och sen har hon fått stå med balsam (L'Oréals rosa balsam) i över en timme, solat och plattat håret två gånger. Manen var hopplös! Det var så svårt att få ordning på när det såg så där klippt ut som det kan göra på Majesty och Sprinkles.

Som ni ser har Windy Italy Moondancers pose istället för Moonstones pose och har tryckta symboler istället för glittriga, saknar kindroser och sen är hon ljusare och mattare lila kroppsfärg än HK versionen.
Men som sagt, den här damen behöver solas en hel sommar till för att få bort den sista playwearen på öron, hovar och horn samt rosa tuschen runt ögonen men med tanke på hur hon såg ut innan så är hon ganska OK efter bara en veckas jobb.

Nu har jag lagt in en förebild och tyvärr syns inte all ingrodd smuts på bilden men tänk ingrodd smuts och grådaskig färg på det sen full med svansrost samt full med rost inuti.

Före
Efter


RSS 2.0