Inkommet idag 31 aug 2011 Bright Eyes MOC

Bright Eyes MOC! Hon kom i 7 tales setet och såldes bara i Europa så sent som fram till 1994 i Sverige jag hade tyvärr slutat handla MLP då :( Dessa var med i MLP TV-serien som sändes fram till början av 2000-talet.
Jag vann henne på Tradera av Kicki enligt min mening ganska billigt.

I setet: Sweet Heart, Melody, Starlight, Bright Eyes, Clover, Patch och Bon-Bon.

 


Pony Bride

Plattat tusen gånger så nu ger jag upp men det är lite skillnad från när hon blev hemplockad från loppisen iaf eller?


Katten och Ringlets

Denna katt fick följa med från loppisen, trodde först det var en Lady Lovely Locks katt men det är det ju inte och den är omärkt någon som vet? När jag hittade denne och skulle plocka upp den hittade jag Baby Mischief som låg under! Jag har lärt mig nu efter så där 20-30 loppisar att man ska rota i lådor behind the scene för folk tycker oftast att det är skräp. Har plattta typ 4 ggr nu skulle behöva 4 ggr till håret var bara en enda stor hopplös frizzboll innan men jag orkar inte mer nu det är bait varning på denna ändå.Och så har vi Ringlets hon har en tusch fläck på ena frambenet och kanske någon mer och lite frizzig man och ett litet skrap i ena kindrosen men helt ok annars. Den här ponyn såldes bara i Europa och det kom en till med oranga färger istället och båda har krusat hår. De va alltså bara 2 i detta set Great Hair Ponies typ 1990.


White tandkräm

Det här är tandkrämen jag använde på Windy och det blev lite ljusare men jag tror Whirley får sola henne i typ ett år om tuschen under ögonen ska förvinna helt. Pony Bride och Ringlets skulle behöva stå med Basiron (vita ponier måste stå mörkt!) i några månader. De kommer upp senare idag eller imorgon.


G2:an & Baby Mischief

Här kommer G2:an från loppisen, någon som vet vad den heter då jag har noll koll på G2:or.

Och fina Baby Mischief, det är inte varje dag man hitar så fina ponier på loppisar, eller i huvudtaget...TLC

Här kommer en liten uppdatering ang loppis ponierna som vi fyndade på loppisen i söndags.

Idag hade jag äntligen köpt pony balsam och kunde fortsätta plattandet. Den rosa flaskan L'Oréal är perfekt balsam till plasthår, inget för riktigt hår dock.Stackars baitiga fd Baby Sister Bright Bouquet, tänkte att Mickan kunde få henne och göra vad hon vill med, Baby Sea Shell kanske? Det vore läckert!Whirleys ponier med mycket balsam strax innan andra plattningen -där är rosa balsam flaskan som är så bra för ponier! Jag kan också rekommendera en ny whitning tandkräm som slank med i affären idag och har provats på Windy men glömt att fota den så det kommer upp imorn.

Så var det dags att platta på 130°! Slutresultatet kommer upp imorgon -förhoppningsvis :)


Baby Racer MIB

Baby Racer MIB kom i samma set Playtime Baby Brother Ponies) 1988 som Baby Countdown, Baby Paws, Baby Drummer, Baby Waddles och Baby Leaper. Baby Countdown har jag MIB men vill även ha Baby Paws och Baby Leaper MIB. Baby Racer och Baby Leaper tillhör de ovanliga ponierna i detta set och i överlag med för den delen! Tillbehören kan va nästan hopplösa att få tag i.
Jag köpte min från Axistra på Druvdalen i julklapp till mig själv för det var en pony jag velat haft väldigt länge.


Aug. 29, 2011

Idag var första dagen på EMF:en det verkar vara en jobbig men dock så rolig kurs. Nu ska jag sätta mig och försöka förstå eller rättare sagt I have to! Ni kanske minns att jag började läsa i boken redan i somras. 

Och jag gick fram och tillbaka från skolan i underbart soligt väder :)

Idag kom även "vår" bonde förbi med bondbönor, det gör han varje år i augusti och jag älskar bondbönor! Men nu har han nått en aktningsvärt hög ålder och ska flytta in till stan, in till en lägenhet. Jag kommer att sakna det! Det är inte bara närodlat och ekologiskt utan han cyklar till och med in med dem till oss och han är så gullig. Det är alltid intressant att höra vad äldre människor har att berätta. Jag tycker att vi borde respektera äldre bättre och än vad vi gör idag och det gäller ifs både djur och människor och inte bara slänga bort dem när vi inte orkar längre och de äldre inte "gör någon nytta" längre.

Jag önskar att alla kunde ha det som i "Stjärnorna på slottet" dvs sitta och prata och reflektera över sitt liv under en god middag och hitta på diverse aktiviteter.

Jag borstar pälsen och gosar med min gamla Jacken varje dag (som fyller 8 år på onsdag btw). Han får gå i en stor hage och äter god eko frukt och grönt varje dag för att jag vill att han ska ha det bra och inte glömmas bort nu när ha inte kan tävla längre.

Ni missar väl inte Svenska Hollywood Fruar ikväll?Baby Stripes & Baby Nectar MIB

Baby Stripes är baby ponyn och Baby Nectar är pandan och de är så söta. Se backcarden de kom ut tre andra Baby ponier med sina kompisar också. Baby Ponies and Pretty Pals kom ut 88-89 och såldes både i USA och Europa. Setet består av: Förutom Baby Stripes & Baby Nectar kom Baby Pockets med kängurun Baby Hoppy, Baby Lucky Leaf med kalven Baby Leafy samt Baby Fleecy med lammet Baby Wooley.

Och jepp hon har samma namn som Rainbow Curl ponyn Stripes iaf som hon heter i USA, i UK hette den Rainbow Curl ponyn Rainbow Storyteller.


Baby Flicker, Wellyboot/Snookums & Rainfeather MIB

Drink 'n Wet 1989

Vilket namn på ett My Little Pony set! Men det stämmer man kan alltså fylla deras modell större nappflaskor med vatten stoppa i munnen och sen rann allt ut, det medföljer blöjor som när de väl blir blöta uppstår små hjärtan på dem.
De såldes både i europa och i USA, det enda som skiljer mellan euro och US är själva blöjpaketen. Mina är euro varav en är i tysk förpackning men i övrigt är det ingen skillnad.
Jag saknar Baby Cuddles.
Två är köpat från UK och en från Grekland.


loppis fynd

Idag va jag och Whirley till Fyrisloppisen och gjorde rent hus, vilka fynd vi gjorde! Vid första anblicken höll vi på att tappa modet och blev helt överlyckliga av att hitta en baitig Baby Sister Bright Bouquet med klippt man och utan svans och sedan en G2:a men sen hittade Whirley en Pony Birde (den tredje hon hittar på loppis btw) och en Windy made in Italy!!! Båda för totalt 5kr och jag va så avis.

Jag hittade Baby Mischief i jättefint skick som plåster på såren och sen Ringlets :) jag tror det är ett rekord av vad vi hittat på en och samma loppis. Här nedan är före bilder. Nu håller vi på att fixa till den för fullt, Windy har vi bland annat gjorts rent inuti från all rost och sen har vi plattta alla en massa gånger.


sommarens sista suck

Jag har sörjt sommaren hela sommaren tror jag för jag tycker den har varit katastrof i år. Iaf för oss lokalt har det ösregnat till och ifrån och de dagar de vart fint (och med fint menar jag över 26°) så har jag varit upptagen men det har blåst hela tiden ovasett om det har varit varmt eller inte. Det blåser idag med och det är otroligt irriterande för löv och björkfrön har yrt omkring på alla altaner sedan juni! Så fort man sopat så är de där igen ahh!

Näckrosorna blommar i dammen fortfarande och de är så fina.Här är Roger III, han har sett likadan ut dvs en chinchillafärgad kanin med uppåtöron fast han har krympt för varje gång bara ;)Det är samma med äpplena vi har kolosat mycket äpplen, jag hinner inte med. Så fort vi plockat upp alla äpplen så trillar minst 20 st ner igen och alla är inte mogna på trädet heller. Roger och alla de andra kaninerna och vi har äpplen så att vi storknar fast kaninerna äter max en om dagen och föräter sig alltså inte.


Aug. 27, 2011

Vilken helt underbar dag det blev idag 25° men hösten är redan här tyvärr det har jag har känt länge :(
jag vill att augusti alltid ska vara som sommaren 2003 då vi hade typ 30 varje dag till den sista augusti. Nu blir det att tömma och göra rent poolen hade velat bada men jag vet inte, så varmt är det nog inte hmm...

Just nu finns det två ponier uppe som jag sååå gärna vill ha men jag tänker naturligtvis inte avslöja vilka utan får avvakta typ fem dagar och se hur det går. Men jag kan säga att en av dem är en som jag haft som liten men som jag va tvungen att göra mig av med pga åldersfläckar.Fizzy MOC

Fizzy MOC

Hon är så fin och är en pony som brukar vara väldigt populär hos MLP samlare.
Hennes färger är helt underbara och hon har alltid varit en favorit för mig ända sedan jag var liten.
Gubben i månen

I morse var jag en sväng till Vaksalatorgs loppisen. Hittade tyvärr inga ponier den här gången heller men dock en bok i af och det var "Gubben i Månen" Alltid något.
Nu ska jag mocka rent åt kaninerna och städa.
Vad ska ni göra idag?Paintingtime MOC

Paintingtime

Kom i samma set som Playtime och söta Musictime och den mest omdisskuterade pojkponyn Sportstime som jag för övrigt skrivit om i ett tidigare inlägg då jag har även honom MOC. 
Paintingtime sitter på ett tyskt kort vilket inte gör mig något då det inte ska förekomma någon skillnad mellan de engelska och tyska tillbehören när det kommer till just dessa School-time Ponies som kom ut 1990 och såldes ej i USA. De kom med en ABC-kam och en liten skolväska, ingen sticker eller ribbon men dock en broschyr.


Windy MOC

Windy MOC

Min första MOC! :D Hon sitter på ett belgiskt kort köpt på Tradera för ett och ett halvt år sen. Som ni ser är borsten annorlunda hon har bara en gul shooting star brush istället för en gul rainbow shooting star brush och gul original kam. Men det är enda skillnaderna. Kom i Rainbow Pony setet 1983, ni ser på backcardet vilka hon kom i samma set som.Baby Glory MIB

Baby Glory MIB


I kartongen som kom ut i USA, det var en annan för Europa som finns i tidigare inlägg om Baby Blossom och Baby Applejack MIB.

I USA kom Baby Glory ut 1984 i samma set som: Baby Surprise, Baby Firefly, Baby Cotton Candy och Baby Moondancer.

Jag köpte denna från highlysoughtaftertoys i Australien via ebay för några månader sen. Jag saknar nu bara Baby Surprise. Baby Moondancer och Baby Cotton Candy hör dock till barndoms ponierna och finns också med i tidigare inlägg.Sweet Stuff MOC

Sweet Stuff MOC

Set här var faktiskt min andra MOC pony jag köpte så det är lite mer än ett år sen från ebay och hade jättetur och fick henne superblilligt, det va så skumt att ingen annan buda, jättefin MOC ju och TE brukar va ganska poppis MOC och gå ganska högt på ebay.
Det är lite lustigt för loose på ebay är de inte värda mycket utom TTT och Mimic då men på Tradera verkar de oftast gå väldigt bra. Kanske inte senaste tiden dock då det är mest vanliga ponier som går bra nu som Bow-Tie och Applejack.

Om det är några nya samlare som läser det här nu så vill jag bara säga att det kommer upp fler Bow-Tie och Applejack m m det finns massor av dem och va gärna lite kräsna med skicket och buda inte på första bästa som kommer upp för de är inte värda de summorna dvs ni förlorar på affären om ni skulle sälja dem igen sen när ni ångrat er och kanske vill ha en finare -för den dagen brukar komma när en samlare känner så att de vill uppgradera sina ponier och då blir det dyrt, därför köper jag bara oöppnade numera för det blir helt enkelt billigare i slutändan och jag slipper bli missnöjd nästan varje gång för att jag nästan alltid hittar fel som säljaren missat och för att inte tala om alla tillbehören som kan vara så dyra och svåra att få tag i med men i MOC får du allt med från början :).Wave Runner MOC

Wave Runner MOC

Kom i samma set som Shoreline. Köpte denna från ebay ungefär i samma veva som Shoreline för drygt ett år sedan.roliga & söta bilder

Lite roliga men söta bilder med My Little Pony, Newton och Paris som bebisar

 


Baby Katie MOC

Baby Katie MOC som kom i samma set som Baby Susie och Baby Billie. Baby katie har en liten kattunge med sig Susie en hundvalp och Billie en liten kanin. Detta set heter Best Friends och kom 1992 i Europa, carden finns på flera språk men alla ser likadana ut.
Denna är köpt från ebay för drygt ett år sedan, limmet runt bubblan har gulnat vilket är väldigt vsnligt dock har inte bubblan gulnat även om det kan se ut så på bilden, men det är en ganska sliten MOC med sprucken bubbla dock vilket kan va en fördel på plasten får andas lite. De kom bara med sin lilla kompis och helt utan varken sticker, kam eller ribbon däremod ligger det en liten broschyr med i paketet.
Night Flies Hoppkaniner del 2


Här följer del 2 i min lilla serie om mina hoppkaniner, jag har tyvärr inga bilder som ligger på datorn från den tiden utan alla gamla bilder ligger nedpackad i en låda i ett förråd. jag är så dålig med foton och inte mkt för att sitta och uggla med en massa album och sånt utan allt åker ner huller om buller i en låda och så får det ligga där typ för alltid. Handen på hjärtat, jag tycker foton kan vara otäcka och jobbiga att titta på, titta på allt som inte finns kvar typ. Om ni missat Del 1 så finns den under Mina Hoppkaniner.


Jag tog en kull efter "Dogge" och Devinette, Myrica och "Danny" men efter det tog den eran av hopplinjer slut för min del.


Jag ville börja med en ny utmaning, en helt egen blodslinje från grunden där det viktiga var hälsa och livslängd. kaninerna skulle vara friska och starka och ge goda gener.


Jag köpte Smedshagens Foxy Lady av Sandra Gustavsson en svart vädurs hona som var efter Nicke Nyfiken som var en ganska duktig hopare köpt från en Zoo butik. Foxy var lite si så där på att hoppa. På 4H fann jag "Ozzy" eller Ocean's Eleven som han hette som var en vacker siames. Han var från småland (om jag inte minns fel) och han hade lite hoppkaniner bakom sig, inga kända eller något utan han var från en uppfödning som höll på lite med hoppning men långt ifrån något meriterat. Hur som helst, Foxy och "Ozzy" fick Metal-kullen Night Flies Vodoo Chile, Excalibur, Purple Haze "Heidie" och Metal Jacket "Jack". "Heidie" och "Jack" behöll jag. Unnder tiden hade jag samtidigt också plockat hem en annan kanin från 4H som visade sig vara från Jasmines Hoppkaniner. Jasmines Given to Fly "Chariot" som jag sedan tog en kull på med "Heidie" som fick Neutrino och hermafroditen Lepton men det är ingen blodslinje jag fortsatte att avla på.


VT -09 köpte jag Chester från Blocket av alla ställen, en mycket söt och fin vädurs hona som är vit med blå/gråa fläckar helt utan hopphärstamning. Jag tränade henne lite och tycker att hon besitter enorm styrka och kapacitet i sina små bakben som kan göra helt otroligt långa och höga språng över hindrena. 
Sedan tog jag en kull mellan henne och Jack. Den 25:e juni 2009 föddes Night Flies Newton och Night Flies Paris.


Jag har inte tyvärr varit väldigt dålig med att träna och tävla med dem och det är inte för än denna sommar som jag kommit igång med dem och de visat stora framsteg, anlag och kapacitet för hoppning och jag hoppas att det håller i sig :) Jag kommer definitivt att fortsätta med at uppdatera från tävlingar här på bloggen.


Under den tiden har vi, vår familj, också alltid haft en Roger, Roger II och nu Roger III. Roger figurerar som den eviga maskoten.


Den 30:e augusti fyller Jack 8 år och Foxy Lady blev 9 år vilket jag tycker är en bra ålder på en kanin. Mitt mål är att mina kniner ska bli minst 8 år.


Sunda kaniner med god häsla och lång livslängd går före hoppningen Newton och Paris är alltså enbart andra generationen från min egen uppfödning på den nya blodslinjen som alltså funnits sedan 2003.

Lite bilder på kaninstallet. De har rasthagar ute som de får gå i på dagarna.


En ny länk

En ny länk har lagts till under Länkar. Det är Tunefulls blogg countsnew och länken heter Tunefull. Jag har gjort så att länkarna får ha namn efter de alias som finns på druvis även om bloggen har ett annat namn, detta för att det blir enklare för mig och andra som kanske letat sig fram från druvis och vet du vem som är vem :) 
Kika gärna in det är också en MLP blogg men med mkt annat också.


Shoreline MOC


Eftersom att DP är slut sedan länge så visar jag lite av mina MOC ponier som inte varit uppe redan.
Shoreline kom i Sunshine Ponies setet och deras man och svans ändrar färg i solljus. Shoreline har länge förbryllat mig. På bilden har hon blått hår med rosa slinga men i verkligheten är det vitt med rosa slinga. Jag antar att den rosa slingan ändrar färg för man kan hitta henne med blekt rosa slinga och ibland är den nästan obefintlig.
Inga satin ribbons eller stickers medföljde till dessa ponier. Jag skulle vilja påstå att Seaflower är den som är ovanligast i detta set. De är i överlag ganska enkla att hitta men dock oftast i dåligt skick.
Min Shoreline MOC är köpt från ebay för drygt ett halv år sedan, så det är alltså inga nytillskott som kommer att dyka upp här än på ett tag iaf.


Överraskningen

Jag nämnde förr att Whirley skulle få en överraskning av mig och den är nu överlämnad och eftersom att det var en grail för henne så blev hon väldigt förvånad typ och glad förstås. Det var Baby Beach Ball som hon fick.Baby Beach Ball med mamma Beach Ball. Foto: Whirley.


Aug. 16, 2011

Hej alla!

Jag vill bara säga att jag nu äntligen är på bena igen, det blev tyst på bloggen ett tag nu, jag har varit sjuk och inte orkat vara i närheten av en dator (eller något annat heller) men nu är det iaf ok. Jag blir glad när jag ser att folk varit inne under hela veckan som gått trots att jag inte skrivit något alls men iaf kikat in för att kolla om något nytt kommit upp eller kanske hinna med att läsa sånt man inte hunnit med.
Hoppas att ni mår bra

Kram!


Bukowskis

Otroligt god service och trevligt bemötande på Bukowskis.


 

Sen var jag över till Söder och åt lunch på den hel vegetariska restaurangen Hermans, så himla fin utsikt där och trevligt ställe.

 

En prommenad nere på Djurgården för att stanna till vid Rosendalsträdgård för avkoppling och underbart gog hemmagjord blåbärsglass gjord på naturliga, ekologiska och kravmärkta råvaror -10 poäng rakt av!

En söt katt huserade därNär jag kom hem fann jag att Whirleys överraskning anlänt -en riktigt fin pärla som jag vill ta bild på nu men måste tyvärr vänta till söndag då vi ska ses hos Jennifer.

En underbar dag helt enkelt


Trädgårdsbilder

Jag tycker augustimånad är helt underbar och speciellt när alla frukter och bär börjar att mogna så här kommer lite trädgårdsbilder. Igår och idag har det dock varit uselt väder och måtte inte hösten vara här än (som förra årets skandalöst tidiga höst redan i slutet av juli typ)! Jag vill ha 25° minst för att kunna fortsätta bada :D
Loppisar

Idag var jag och Whirley till 3 olika loppisar oci hittade bara en G2, det va allt! Först var vi ut till Ulva sedan Fyrispark och sen en loppis i en lada som vi fick syn på vägen hem.
 
Här är en bild på henne men jag har ingen aning om vad den heter eller nåt för G2 har jag noll koll på och vet inte varför jag köpte henne.


En tanke är kanske att ha en pony från varje generation framme dvs förrutom några display G1:or så ska det va en G2:a och en G3:a, så då behöver jag bara en G4 också...eller så behåller jag ingen av dem för jag gillar inte de andra generationerna och i synnerhet inte G2:orna, vi får se.

Här öser regnet ner så vad passade bättre än att kolla på lite MLP film som man ännu inte hunnit se, jag såg Paradisön med 7- tales ponierna.


Inkommet: Baby Night Song

Baby Night Song men på carden står det Baby Stella, detta beror på att i stora delar av Europa hette Baby Night Song Baby Stella och Baby Stella hette Baby Night Song, de var bara omkastade. Detta set som kallas Starlight Baby Ponies kom 1990 Year 9 och såldes inte i USA de hade samma uppsättning av ponier men med vissa färgskilnader samt att kroppen var sparkle -de hette också Sparkle Baby Ponies och kom med andra namn.Hennes hår är lite mer rosa i verkligheten.


hundarna och alla söta djur

Lite bilder från när jag och Whirley var med hundarna till 4H och de har en så otroligt söt Shetlandsföl där!


 
En Skånegås som är enorm i verkligheten hade de också som stod väste lite på oss så att Aragon började att skälla och då var det bara att gå.


Både Aragon och Simpson provade naturligtvis på att hoppa tre hinder i rad där vi brukar ha kaninhoppningstävlingar men detta är hinder avsedda för Shetlandsponnyer dock är höjden miniklass i kaninhoppning mätt.

Ikväll tänkte vi kolla på "I Rymden finns inga känslor" har inte sett den än fast jag velat sett den länge nu, den verkar roligt faktiskt.


Aug. 6, 2011

Idag ska jag och Whirley ta en prommenad med hundarna och kolla på någon film senare men jag har ett paket att hämta ut och så ska vi köpa smoothies såklart! :D Antingen är det överraskningen eller så är det Baby Night Song. Nä nu måste jag städa.
Aragon och Simpson


bloglovin

För er som inte redan följer mig på bloglovin så kan jag rekommendera bloglovin, det är enkelt att registrera sig där och sedan är det bara att följa sina favorit bloggar där. Jag använder bara bloglovin att prenumererar på bloggar man får en enkel översikt över de bloggar man prenumerar på. Om du vill följa mig och har en egen blogg så kommentera att du lagt till mig så lägger jag till din blogg direkt   -det är bara att trycka på bloglovin knappen längst ner i menyn. Jag håller alltid mitt ord så med andra ord, vad sägs om ett bloglovin utbyte? Naturligtvis kan man följa mig på bloglovin utan att ha egen blogg också :)

 


Night Fies Hoppkaniner Del 1: Om Night Flies

- Night Flies Hoppkaniner -


Berättelsen om mina hoppkaniner har valt att dela upp detta i minst tre delar för att det inte ska bli för massivt.

I nuvarande stund har jag 6 st kaniner i kaninstallet. En pensionär, 2 aktiva och de andra tre är helt enkelt inga hoppare.

Jag har haft många kaniner genom åren och min första fick jag när jag var liten typå 7-8 år kanske. Började tävla -93 tror jag att det var eller var det -92?
Roger en stor chinchillafärgad kanin var min allra första hoppkanin, sen köpte jag hermelin blandisen Nicole från Fäboden och tog en kull på dem och då kom min fläckiga Mark Way som sedan fick Mark Way och efter det valde jag att avsluta den blodslinjen och istället satsa på inköpta kaniner från dåtidens bästa kaniner och bara ha vädurar. 

Jag minns inte resultatet från första tävlingen men jag hade tränat mina kaniner ganska mycket och de placerade sig nog iaf redan vid andra tävlingen och det dröjde inte länge förr än Roger och Nicole samt Mark Way och Billy The Kid började plocka hem 1:a placeringar men på den tiden var banorna så otroligt mycket enklare också. Mark Way kom snabbt upp i elit som i dagens mått va typ medelsvår eller nåt?

När denna era nästan var helt över köpte jag min första Vallmo kanin, Vallmons Royal Dodge of Laylock av Louise Jansson uppfödare till Vallmons Hoppkaniner i Värmland och han var efter Louise Janssons berömda kanin "Skåningen". Jag kallade honom "Dogge" och han är den bästa kanin jag någonsin haft.

Han var en höjdhoppare i grunden och var mer en Stefan Holm än en Patrik Sjöberg dvs han satte aldrig några rekord men var tvärsäker -hoppade alltid på första försöket upp till 85 cm vilket gjorde att han så gott som alltid vann och inofficiellt hoppade han 98 cm vilket iaf hade räckt till Svenskt rekord än idag. Han vann sin allra första höjdtävling och sin andra....och tredje tävlingen var SM i höjhopp och han tog silver! Sen fortsatte det bara och nästa år var det han som stod överst på pallen. Då hade Dogge hunnit bli 3 år och var på toppen av sin karriär, både fysiskt och meritmässigt. Han hade även blivit champion i rakbana mkt tack vare att han var så säker över hindrena (han var vääldigt långsam i övrigt) men han hade även börjat plocka cert i krokbana och sin svagaste gren längdhopp!

När han vid 3,5 års ålder plötslig gick bort kunde han titulera sig som Great Champion (Champion i höjd och rak) så att hans fullständiga namn var numera Valloms Great Champion Royal Dodge of Laylock (phu långt) och han hade bara två cert kvar till att få den största titeln en kanin kan få inom kaninhoppning, Grand Champion, ett i krok samt ett i längd. Så bra som han var just vid den tiden så tvekar jag inte sekund på att han snabbt hade plockat dessa cert då vi tävlade så gott som varje helg på den tiden och givetvis hade han försvarat sin titel i höjdhopp också. Han vann alla höjdtävlingar som han ställde upp i utom 2 st, då han tog silvret på höjd SM och en gång i Värmland då han slutade 3:a eller 2:a, jag minns inte riktigt. På den tiden hade Värmland de bästa kaninerna i överlag.Nästan all av dessa priser är tagna mellan åren 96-98 och nästan alla är tagna av "Dogge" men jag hade andra duktiga kaniner vid den tiden som Magic's Champion Dreamer av Vallmon efter "Vicky" "Dogges" kullsyster som blev champion och kom 6:a under längd SM. Alla kartonger med rosetter är dock antingen slängda eller bortskänkta.


Inkommet idag: Baby Stargaze

Nu har jag äntligen hämtat ut Baby Stargaze som jag köpte från Axistra på Druvdalen. Så gulligt paketerat i en Nalle Phu kartong och allt och den är jättefin som hennes MOC:s alltid är. Så tiny den är sen! Jag trodde inte att den skulle va så mini -har aldrig sett en sån förr utan mer i Baby Katies storlek MOC typ, trodde jag nog att den va men detta har givetvis ingen betydelse MOC som MOC :D.

Nästa vecka blir det en sväng till Bukowskis och det ska bli riktigt kul samt slinka in på någon underbar vegetarisk restaurang.


 

 


Aug. 4, 2011

Det gick riktigt bra på träningen igår kväll, både för Newton och Paris. Efter ett antal försök så klarade båda slutligen vattengraven flera gånger -utan hinder. Jag fick börja med att ha två bommmar över vattengraven och sedan en enda bom för att slutligen ta bort den helt. Mina kaniner tycker det är enklare att hoppa vattengravet om det finns ett hinder med i bilden, de fattade helt enkelt inte vattengraven. Det är fortfarande inte 100% dvs att på tävlingen nästa vecka kan de mkt väl ha glömt bort det och hoppar i vattnet men vi får se, snart sitter det helt och hållet! Newton gjorde enorma framsteg i övrigt på lättbana som han också ska strata i nästa vecka efter att ha startat i mini förra veckan. Han har slutat att nosa ner alla bommar och börjar faktiskt att få fart i benen och jättefina språng över hindrena -mer än förväntat för ett tag trodde jag att han var ett hopplöst fall faktiskt.
Newton (överst) och Paris som bebisar. Dem är kullsyskon och födda 090625 och deras pappa och mamma är Night Flies Metal Jacket "Jack" och Chester.

Jag tränade dem lite när de var små och startade 2 ggr och sen har det blivit ett uppehåll på nästan 2 år. Det är först nu vi börjat på allvar igen, men precis så gjorde jag med Jack och Heidie också.


Aug. 3, 2011

Jag skulle kunna stanna kvar i poolen hela dagen idag såå härligt men jag ska snart iväg på kaninträning på 4H, få se om det kommer några bilder från det senare. Nej, nu måste jag och Sunshower pallra oss upp to get ready!
Senare ikväll kommer jag att hämta ut paketet -I promise! :D


Want List Playset

Playsets MIB

Baby Bonnets Dance of School NBBE
Dream Castle lavender version
Grooming Parlour & Kiss Curl lila
Lullabye Nursery

Want List Tillbehör

Tillbehör


Puffy or flat Stickers:

Ice Crystal
Starflower
Bubbles
Shady
Wind Whistler
Parasol


Dessa tillbehör har jag letat efter superlänge så snälla har ni något av detta som ni kan tänka er att sälja så tveka inte att höra av er!Aug. 2, 2011

Imorgon ska jag hämta ut ett paket, fick en avi idag och så fick jag Surprise lila crescent moon comb.

Uppdaterar imorn med träning och paket m m.


Inkommet idag: Streaky!

Wow! Det här måste vara den snabbaste MOC leveransen från USA ever! Skickad i onsdags 27/7.
Och hon är superfin med en starkt rosa slinga för jag var lite oroad över att den skulle va blekt.
Annars har jag läst Elektromagnetisk fältteori idag också bara för att jag tycker att det är kul -det ni!
Verkligen en helt underbar superstart på augustimånad -I luv augusti :D

PUSS!augusti

Jag bara älskar augusti månad! :) För mig är det fortfarande sommar och jag hoppas på en riktigt fin augusti -det har börjat bra iaf för idag tog jag ett dopp med Sunshower såklart och det vår så härligt -nu kanske man äntligen får lite färg på sig också.
Nu ska jag iväg och hämta ett paket och bild kommer upp snart på vad det är för jag vet inte vilken av dem det är.


Valenshy

Här är G3:an Valenshy som jag hittade igår på loppisen. Nu har jag tvättat, plattat och lockat henne och hon är ganska fin ändå med hjärtat och juvelen men jag tror inte att jag kommer att behålla henne faktiskt -det räcker med en G3:a sedan tidigare som är Marshsmallows Coco.

Jag har kommit över världens överraskning till Whirley som jag vet att hon kommer att bli glad över och kanske komma tillbaka till samlandet igen :) Förhoppningvis till nästa ponymöte som jag tycker vi ska lägga helgen 12-14 augusti.RSS 2.0