Tipsar

Jag tänkte kort dela med mig av vad som fanns med i ett av Kicks nummer och hänvisar till mina tidigare visade produkter från L'Oréal Magique Lumi serie som jag verkligen kan rekommendera. Här kommer alla steg mycket kortfattat.
 
1. Lägg på primer för att jämna ut hunden så som fina linjer.
2. Applicera foundation.
3. Dags för concealer för att täcka mörkare partier i ögonvrån och ljusa upp längs ögonbenet.
4. Använd highlighter längs kindbenet vilket ger högre kindben. Kan även läggas för att trolla bort fina linjer, appliceras då direkt i linjer där det behövs.
5. Fixera med lite transparant puder.
 
Och nu är det fritt fram att experimentera fram med resten! :D
 
Det gäller att täcka ut väl och gå varsamt fram, tyvärr tycker jag mig se dundernmissar även på TV där de gått för hårt på och det ser aldrig bra ut, därför är jag alltid numera försiktig med att ljusa upp under ögonbrynen vilket ofta kan ge ett lite clownaktig look och för mig känns det väldigt 2000-tal.
 
 
Man kanske inte alltid behöver lika mycket smink som den perfekta Bill Kaulitz men för att få den där asian looken så lyft väldigt mycket när du lägger kajalen under och längs övre ögonlinjen och gärna så det blir en liten svung ovan ögat längst ut. Båga sedan mascaran utåt, längs sidorna för då lyfts ögonen uppåt -svårt att förklara men experimentera fram en massa! Här tipsar jag att man först lägger Maybelline Colossal Cat Eye svart mascara för att få längd och sen L'Oréals grymma Volume Million Lashes som är den bästa jag provat hittills -ger grymt mycket volym!
 
 
Som sagt experimentera er fram med färger! Alla ser vi olika ut med olika former på ansikte och ögon och färger vilket kräver lite olika knep och sen efter hur man känner sig och vill se ut just nu -allt är möjligt!

Zumba!

Nu har jag äntligen kommit igång med Zumban igen! Nu ska det bli Zumba av varje dag här tills jag åker :D
 

jag blir alltid lika glad när jag hör denna

Även om denna låt är gammal nu så blir jag alltid lika glad när jag hör den -varje gång! :D
Blogg.se fungerar fortfarande inte som den ska :(
Ja, många tror säkert att jag är "liten" för att jag håller mig relativt anonym på bloggen men jag är nog äldre än de flesta i bloggvärlden iaf ha ha!
 
 
 
 

Jun. 29, 2012

Jag hade tänkt att hylla alla L'Oréals (nya) Lumi Magique produkter och men just nu känner jag bara att allt jag gör blir dåligt -jag känner inte för att fixa mig så mycket om dagarna. I våras i skolan tog det två timmar varje morgon att hinna fixa mig men nu känner jag bara blää även om jag försöker så blir det inte bra. Hårfärgen är ful och den går inte att bleka mer, plattar eller lockar jag så går håret av! Ahhh! Och jag känner mig allmänt trött och sliten och längtar nu bara hem till Manacor. Jag kommer inte att kunna åka dit för än i slutet av vecka 28 uuuu eftersom att jag ska jobba på 4H dagläger vecka 27 och jag som vill vara i Spanien nu under EM!

 
Bästa sminket ever!
 
 
 
 
 

EM FINAL!!!!

Detta är mitt official EM final card som jag lagt ut till alla
på fb för vår EM FInal fest för alla ESP Roja fans "Oh So Hot!"
 
 
 

Jun. 26, 2012

Nya Blogg. se verkar inte fungera som det ska, det bara strular hela tiden, på den här datorn ser jag ingen statistik vilket jag dock gör på den andra. Det tar ett dygn innan den postar på bloglovin och på sjävla bloggen med ibland! Allt är bara kaos! Likaså vädret här i Uppsala det bara regnar blåser och är allmänt kallt, alla målnings projekt som altaner och kaninburar måste ständigt skjutas upp. Någon pool lär inte slås upp i år men snart ska jag åka hem till Manacor och då blir det massa bad -längtar! :)
Imorgon är det hursom fotboll igen yay! Vamos España!
Om inte annat kan man kolla på Torres ha ha!
Jag har lockat Rapunzel men det blir inte bra så nu ska jag göra om det med (igen och igen).
Sen ska jag ta några uppdaterade bilder på några av mina loose ponier som nu är kompletta. Efter det ska jag försöka ta lite bilder på min hinderpark och lägga upp här på bloggen samt från ponyfesten! Och kanske även någon fotbollsfest hihi ;) Puss!
 
Torres y Fabregas har en rolig grej för sig...
OMG! Shit va snygg han är!! Och jag är tydligen inte ensam om att vara "kär" i Torres. Får väldigt breda leenden från tjejer med Torres tröjan på ha ha!
 
 
 

Show Stable & Megan's Place

På begäran så plockar jag fram några arkiverade bilder för en jämförelse mellan Show Stable och Megan's Place
 
Show Stable
 
Ursäkta de dåliga färgerna i bild 1, taket är alltså lila som på bild 2.
 
Megan's Place
 

Min My Little Pony Samling

Uppdaterade bilder på min samling i samlingsrummet som inte har något ljusinsläpp och är svalt samt håller samma temperatur året om. I kartongerna står loose ponierna, ca sex stycken i varje (i vissa fler) med gott mellanrum mellan varandra och kartong väggen, inga ziplock påsar! Jag har skrivit ut guldkornen men egentligen är alla mina ponier mina små guldkorn! :)
 
Översta raden med för mig två guldkorn: Argentinska Lickety Split Healdos och Sports Time.
Loose ponier, mitt Dream Castle från barndomen helt komplett, Det gröna vattenfallet helt komplett, Pretty Parlor och Puff Perfume Palace MIB.
Ännu mera playsets och loose ponier, kartongen till mitt Dream Castle alltså ej MIB! Rock-a-Bye Bed MIB, Scrub-a-Dub Tub MIB, Sweet Dreams Crib från barndomen och Kitchen MIB, mitt Show Stable från barndomen och ovanpå den kartongen finner vi Gymkhana MIB, sen följer Megans Place MIB, Baby Buggy, Princess Baby Buggy MIB. Princess Ambers kartong från barndomen.
Guldkorn: Megans Place MIB och Gymkhana  MIB samt det gröna vattenfallet komplett med Cascade!
Baby pony raden med Baby Racer och Baby Leaper som mina guldkorn här :)
Guldkorn Baby Gusty!
Tillbehörslådan och måste väl säga att Baby Applejack också är ett guldkorn i samlingen.
Ja, här är ju Baby Nightsong och Baby North Star två stora favoriter!
Nu saknar jag bara en i Drink n' Wet setet! Någon som har Baby Cuddles MIB att sälja???
Guldkorn här är ju Baby Katie och för mig är ju Baby Count-a-lot en favvis :)
Oj här är CJ, Skydancer och Magic Star stora favoriter!
Här är ju Night Glider MOC en stor guldklimp och favorit i samlingen och Fizzy MOC är också en stor favorit.
Oh Princess Sapphire MIB är ju en given guldklimp!
Och Love Token :)
 
 
 
 
 
 
 

My Little Pony Megan's Place MIB

Megan's Place tillhör de mest ovanliga playseten av dem alla jämte det lavendel färgade Dream Castle. Så vitt vi känner till, är jag nu den enda i världen som äger det MIB liksom det bara ska finnas ett lavendel Dream Castle MIB som numera ägs av en samlare i Kanada. Båda MIB:en kommer från början från en samlare i Tyskland men jag köpte mitt från Washburn på Druvdalen som haft det i sin ägo i några år. Megans Place har samma mould som Show Stable samt reissue Show Stable och Home Sweet Home, det som skiljer dem åt är färgerna på tak, väggar, golv och tillbehör men Megan's Place är avsett för Megan som namnet föreslår, dock inkluderades varken Megan eller Sundance i setet utan de såldes separat.
 
Megans Palce såldes enbart i Kanada och är daterat 1985 och lanserades enbart i SEARS katalog och butiker och på kartongen står det SEARS, Hasbro Canada Qubec 1985 och att Sundance och Megan ej är inkluderade! Plasten på huset känns lite tunnare än den på Show Stable, väggarna är ljuslila, golvet är ljusturkost och taket vitt, klistermärkena är också annolrunda -se bilder!
 
Flaggorna är rosa med vita hjärtan, vindsnurran turkos, A-hindret och det rättuppstående hindret är rosa med en turkos bom. Blomlådorna är vita, sängen är mörkrosa med vit gavel, filten är rosa, den hjärtformade kammen är turkos liksom prispokalerna men dock kommer nu en skillnad: I mitt playset är rosetterna vita och staketena gröna men det förkommer även versioner med rosa rosetter och vita staket (Detta kan bero på att det tagit slut och de fått packa med ordinarie Show Stable tillbehör vilket gör detta playset än mer unikt)!!
Inga blombuketter, sadel eller träns är inkluderat i detta set, vad jag kan se.
 
Hunden som följer med är ljusgrå med lila öron, ögon och nos samt tunga och heter Snowball (och inte alls vit/rosa som de påstås på andra MLP sidor). På Dream Valley's hemsida står det att den såldes i andra länder och att Sundance och Megan var inkluderade i vissa playset vilket troligen inte stämmer alls, då det inlägget skrev för länge sedan och inte blivit uppdaterat sedan dess. Det står på kartongen som har både fransk och engelsk text och är en Kanadensisk låda att dem ej är inkluderade, ej heller verkar påståendet om att, två blombuketter samt att sadel, träns och två satin ribbons skulle finnas med i detta playset, stämma.
Megan's Place är extremt svårt att hitta även som loose och är då oftast långt ifrån komplett och i väldigt dåligt skick, jag har bara sett det uppe två gånger på ebay under 3 år.
 
Kartongen känns också lite annorlunda i materialet än den tillhörande Show Stable
Titta här! Här skymtar vi gröna staket, dem är 6 st till antalet!
Och här ser ni Snowball.
Vita rosetter!
Jag kan dock inte skymta några blombuketter, sadel, träns eller satin ribbons -så det följde troligtvis inte med.
 
Om ni undrar något specifikt om detta playset så får ni jättegärna komma med frågor! :D
 
Megan's Place ur filmen
 
 
 
 
 
 
 

De Gåtfulla Guldstäderna

 
Jag har skrivit lite om denna GULD serie förr, jag såg den på TV 3 när jag var lite och enligt mig är den precis lika bra nu som då och en av mina största favoriter, bland det bästa som någonsin gjorts.
Vinjetten, vem glömmer den?
Och det är precis lika mycket nostalgi som med My Little Pony.
Nu ska det komma en säsong 2 och vi har nu fått vänta i drygt 20 år på detta.
 
Jag fick tag på säsong 1 boxen förrförra julen på ebay UK och det följde men ett litet häfte där det stod förklarande text om varje karaktär och folkgrupp. Varje avsnitt avslutades med ett faktaavsnitt och jag har sedan dess alltid varit fascinerad av Maya -och Inkafolket och för att inte tala om de gåtfulla Olmekerna! Jag har läst mycket om om dessa folkgrupper och skulle kunna skriva mycket mer om det som till exempel alla symboler som används i serien och för att inte tala om hur de spelar fritt kring alla myter så som Lemurien 
-ahhh jag fullständigt älskar seriens gestaltning av allt det där!
Olmekerna fanns före Inka och Maya, de var den första civilisationen som uppstod i Amerika och var mer utvecklande än både Inka och Maya på alla plan. Inka och Maya hämtade mycket av sin kultur från dem men vet ni vad det mest fascinerande är? Att ingen någonsin hittat en Olmeker!
 
Vilka var dem egentligen?
 
Säsong 2 Trailer
 
 

att glädjas över de små tingen

Vet ni hur glad jag blev när jag såg att båda mina orchideer börjat blomma och har knoppar! De har inte blommmat sedan februari 2011! Och jag höll på att ge upp på dem och tänkte rent av slänga dem men så såg jag detta här om dagen. Jag kan bli så otroligt glad åt, till synes, små saker som när blommor blommar, min  Rhododendron blommar så vacker också just nu.
 
Mina orchideer i China/Japan room
 
och några av pelargonerna som blvit så stora
 
och min underbara säng som är så otroligt skön och som jag aldrig vill kliva upp ifrån med den nya påslakan setet -älskar rosor -.tyvärr lyckas jag inte lika bra med dem ute i trädgården ha ha! Och det är match dag därav Torres match tröja :D
och mina djur -här katten Pi

Inglasad altan -vår EM studio just nu :)

Tack alla fär era fina kommentarer men det är inte mitt hus -det är min styvpappas hus men jag har hjälpt till mycket där så jag tar åt mig lite av äran hihi :)
Här är den inglasade altanen där jag gjort allt själv och den blev jag riktigt nöjd men och där håller vi till en hel del nu under fortbolls EM -vår EM studio just nu ha ha!
Jag skulle kunna skriva en hel den om fotbollen men väljer att inte göra det dock vill jag göra ett litet snutt inlägg här som jag gjorde på fb:
 
Det var ett ödmjukt Frankrike under presskonferensen och inte alls samma takter som inför Sverige matchen då det uttrycktes "Zaltan vem?" och deras påkostade satirsnuttar om det spanska landslaget var inget annat än smickrande hyllningar då de även klämt in Nadal i laget och kallade dem superhjältar och "inte utav denna värld". Killarna satt själv och småskrattade. Men jag tyckte det märktes väl i det spanska försvaret i Kroatien matchen att den oerhört viktiga nyckelspelaren Puyol saknades och David Villa är också skadad -de var osynkade och inte alls det overdådiga ESP vi sett -08 och -10 men men det är bara EM...jag måste säga att VM känns viktigare :)
 
Och sen måste jag tillägga att jag tyckte Sverige gjorde en bra match mot Frankrike och visade att de kunde spela fotboll vilket jag betvivlat innan, spelar dem så i VM precis hela tiden så kan de gå långt, kanske till och med ett nytt brons vilket skulle då efter exakt 20 år vore på tiden! Men utan Mellberg så tvivlar jag på att det kommer att gå och det måste förstå att de måste prestera på topp precis hela tiden, det finns inga utrymmen för misstag i slutspel och det betvivlar jag också på att Sverige klarar av.
 
Tyskland känns starkast i år men de spelar något så fruktansvärt tråkig fotboll!
Personligen önskar jag att Italien går vidare imorgon och ger Tyskland stordäng men troligen blir det tvärtom -England går vidare och åker på stordäng av Tyskland.
 
Vamos España!
 
 

Glad Midsommar!

Jag önskar er alla en riktigt Glad Midsommar! :D
Jag håller på att locka Rapunzel (ja, fick inte tid med det för än idag), så bilder på henne kommer inom kort, jag har också fått hem det där lilla (eller inte så lilla direkt) till samlingen :D samt att jag ska uppdaterar lite bilder på de ponier som nu är kompletta :) och jag ska försöka hinna med att lägga upp bilder på min hinderpark.


Inredning

Inredning

Det här har jag pysslat med sista tiden, storstädat hela det här huset ocn försökt inreda efter bästa förmåga mest nöjd är jag med den inglasade altanen som kommer i nästa inlägg där jag fått välja precis allt :D
Jag har gett smakråd på mycket detaljer och fick igenom att måla samtliga tak vita för det såg verkligen inte bra ut innan och envisades med att installera jacuzzi, ställt och ordnat med alla växter och annat smått som lampor m m och det tog sin lilla tid eftersom att det var väldigt stökigt innan men allt är av högsta kvalitet och det är italienskt kakel och klinkers i badrummet som förövrigt är jättestort -35 kvadratmeter! 
Jag gick fram och tillbaka, in och ut för att kolla igen från alla håll -precis som Maria Montazami men roligt var det! :)


Bronies

Bronies är killar som gillar My Little Pony Friend Ship is Magic serien (FIM). Serien har blivit en stor succé i och med Hasbros lansering av My Little Pony generation 4 (G4) som är så långt i från en traditionell My Little Pony G1 man kan komma -de ser inte ut som ponisar utan mer som katter eller nåt sånt. Hur som, är detta ändå ett väldigt roligt fenomen och jag kan tänka mig att världen kanske inte är så lätt för dem.
Här är ett klipp som bara måste ses! Jag hittade denna när jag såg en artikel i Ridsport där detta togs upp -intressant!


Baby Ribbon

Baby Ribbon

Play and Care Set Baby Ponies 1986

Set: Baby Heart Throb, Baby Ribbon, Baby Lickety Split och Baby Gusty.

Detta set kom ut i Skandinavien och UK och alltså inte USA. De hade ett eget släpp med Beddy Bye Eye Baby Ponies (BBE) innehållandes sex stycken ponier: Baby Gusty, Baby Lickety Split, Baby Ribbon, Baby Heart Throb, Baby Lofty och Baby Shady. Skillnaden är att de har ögon med fransar som de kan blinka med precis som vanliga dockor, de flesta samlare (inklusive mig) tycker dock inte att det är speciellt passande och de ser tyvärr hemska ut.
Baby Lofty finns utan BBE men är en Nirvana pony från Barsilien märkt Brazil under hoven. Baby Shady finns dock enbart som BBE. Detta är alltså det andra setet av Play and Care Ponies. Puffy Sticker medföljde till dessa fyra ponier. Det här setet brukar kallas för Non Beddy Bye Eye Baby Ponies (NBBE) vilket givetvis inte officiellt är deras riktiga benämning från Hasbro utan det är Play and Care Set Baby Ponies.

Detta är min andra pony i detta set, de brukar normalt vara eftertraktade och ganska dyra även som loose och för att inte tala om hur svårt det kan vara att hitta tilllbehör till dem, i synnerhet puffy stickers! 
Jag har aldrig betalat så mycket för ett sticker tidigare som till denna som jag fick buda på separat, dock var alla tillbehör och ponyn i ett set. Säljaren har decardat ponyn själv.


Kam: Turkos duck comb
Satin Ribbon: vit.
Tillbehör: Ljuslila vagn med turkosfärgade hjul och handtag, gul anka med rosa hjul, nappflaska med turkost band, snugfit, puffy sticker, xylophone med rosa, blå, gul, grön och rosa ränder med en ljusturkos klubba. Lila/rosa necklace med vit BABY text.
Dagläger på 4H med tema Kaninhoppning

I sommar ska Årsta 4H i Uppsala för första gången anordna ett dagläger med tema Kaninhoppning. Jag samt två tjejer från våran klubb ska jobba som lägerledare under den veckan. Idag är en perfekt dag för att jobba med det när regnet öser ner där ute. Jag sitter och skriver på sånt jag tycker bra att ta upp med banen i form av teorilektioner.

Vad gör ni en dag som denna?
Usch va synd det där med Sverige, inte alls kul att åka ut innan gruppspelen en är över :(


Mycket spännande på g!

Nu har jag något mycket spännande på väg till samlingen men jag tänker inte avslöja vad det är till jag fått hem det men det är något väldigt unikt är det -minst sagt! :D

Jag ska också lägga uppp bider på min Baby Ribbon som jag fått hem.

Igår var en glädjande dag för oss spanjorer då Spaninen gjorde 4 mål mot Irland och min favvis Torres satte två av dem, jag och en kompis såg matchen på Wermlands nation -jag behövde knappast skämmas för att jag hade min Torres tröja på :)

Ikväll blir Sverige matchen bara ren underhållning! :D

I Looove You Torres!!!!


Congrats Rafa!

Nu är Borgs rekord i Paris slaget!Det finns en riskt att det kommer att bli mycket sport i bloggen under den närmaste tiden med tanke på EM och allt he he


Juni 11, 2012

Hello!

Nu har jag äntligen lite tid att blogga igen. Inte myckert har hänt på ponyfronten men jag har fått hem en komplett NBBE Baby Ribbon som säljaren decardat själv och som jag ska visa bilder på sen. Men annars efter allt slit i skolan så är jag ute efter en ny MOC/MIB men inte hittat någon som fallit mig i smaken än, antigen är det helt galna priser eller så är bubblan gulnad eller bara helt enkelt någon som jag inte vill ha.

Det här är vår katt Pi och hon älskar att klämma in sig själv i smålådor och kassar! ha ha!
Men så sött sen!


Och det är är Whirleys Surprise som hon hittade på en loppis och som jag berättat omt tidigare -men visst är hon ett fint loppis fynd?!

Nu ska jag ut och resna i trädgården.

Idag spelar Sverige sin första match i EM mot hemmanationen Ukraina -det blir i alla fall mycket gulblått på läktaren.
Kollar ni något på EM?


RSS 2.0