Dagens Pony: Shady

Shady

My Little Pony 1987 Year 6


Och vad passar bättre en dag som denna än att presentera Shady?

Kom i samma set som: North Star, Wind Whistler, Magic Star, Gusty, Truly, Cupcake och Buttons.

Samtliga NSS, i USA kom alla dessa ut som so soft.
Shady är en av få ponier som fortfarande är ganska lät att hitta i rikgit fint skick. Min är köpt från Tradera och i mint skick. Vilket är lite underligt då ponier som är så här starkt rosa, lila eller orange oftast drabbas av missfärgningar i plasten men inte Shady :)
Hennes solglassögon är magiska och med dem kan hon se andra värladar och stundande äventyr. Hon beskrivs även som en väldigt smart pony som gärna agerar frontfigur, helt i motsatts till hur so soft versionen av Shady är, klumpig, lite dum och blyg. Hon kom med puffy sticker och so soft varianten som såldes i USA kom med flat sticker.

Kam: Mörklila solkam
Satin Ribbon: LjusblåShady's backcard för So Soft US versionBackcard bilden är lånad av My Little Wiki

 


Juni 29, 2011

Sista tiden har det blivit en del massiva texter i bloggen vilket några kan tycka är tråkigt men de flesta som läser min blogg är samlare och förväntar sig massor av info och gärna info som de inte redan känner till därmed blir det massa info för jag vill ge nybörjare och nyfikna traditionell information samtidigt som jag måste lägga in lite extra material åt mer erfarna samlare.
Det kommer nog att bli lite mindre bloggande nu framöver i juli men kommer nog inte att kunna hålla mig borta helt ;) På lördag ska jag och Charlotta på String Theory konferensen och jag har inte lyckats få biljett till Musikens Hus utan får sitta via videolänk kul? NEJ! Jag byter bort typ vilken pony som helst mot en biljett!!! Nu är det sagt...well utom barndoms ponier då. Och så är det Wimbledon såklart yay!
Jag har fått proffs hjälp med foten nu, massage och liniment har gjort susen så svullnaden har gått ner helt :) men det gör fortfarande ganska ont men det är nog snart bra -Jag har inte tid att gå i bandage när det är 28° grader varmt ute för det är en sak som är klar.
Jag skulle ju bada!
Glöm inte att kommentera att ni lagt till mig på bloglovin så att jag kan lägga till er med :)

PUSS!Jag vill iväg på semester nu!!!


Hej allihopa

Hej allihopa!

Jag har varit hos tandläkaren idag och lagat två hål men innan dess föll jag snett på foten från trappen och har nu väldigt ont i vänster fotled, den är nog stukad :(
Btw Tofuline har kommit ut med en ny miniglass Pearl som är supergod och i perfekt size -tycker jag.


Tävling på Årsta 4H

Idag hade vi vår första tävling på Årsta 4H och det fungerade riktigt bra. Det enda som var lite jobbigt är att bära alla hinder upp och ner från loftet upp och ner för en väldigt läskig trapp men är man många så går det fort.

Det gick bra för Paris också, över förväntan faktiskt. Trodde inte ens hon skulle komma i mål eftersom att hon brunstar så mycket nu men får hon väl se ett hinder så går det bara av farten -då rusar hon på väldigt snabbt! :D Första omgången klev hon i vattengraven (vi har inte tränat något på det och inte så konstigt att hon ville ta ett dopp i denna hetta) i andra omgången slarvade hon över kombiluten som mina kaniner brukar ha väldigt svårt för, de allra enklaste rättuppstående hinder. Paris har säkert fått det från pappa Jack som är likadan. Det går mycket bättre över långa hinder. Så det slutade alltså med 1+1 fel och en 5:e plats och hon fick sin första pinne! Verkligen jätteroligt. Nu ska jag verkligen börja träna både Paris och Newton mer till nästa tävling på onsdag.
Fick tyvärr inga bilder på Paris utan här kommer två bilder på andra kaniner, en från svårklassen och den andra från medelsvåra klassen. Paris och jag tävlade i lättklass och nu behöver hon alltså placera sig och ta två pinnar till innan hon får flytta upp till medel.


Dagens Pony: Baby Moondancer

Baby Moondancer

Play and Care Baby Ponies 1984 Year 3

Kom i samma set som (Euro, Skandinavien & US):
Baby Firely, Baby Surprise, Baby Glory, Baby Blossom och Baby Cotton Candy.
Set(UK & Skandinavien): Baby Blossom, Baby Cotton Candy och Baby Applejack.

Som sagt, denna fick jag med Baby Cotton Candy när jag var liten och hon kom på card och inte box så det förjde bara med en baby bottle med lila trim. I filmen "Flykten från Katrina" så blir baby Moondancer kidnappad av den stora kattan, Katrina. Det skiljer lite mellan mamma Monndancer och Baby Monndancer, Baby Moondancer har rosa hår med lavendel slinga istället för rött med vit slinga som mamman har samt att Baby Monndancer symboler är magenta istället för en silver måne. US ponierna kom i en annan box med gult blöjpaket medans UK och Skandinavien (men även andra delar av Europa) kom med en blå snugfit blöjpaket. I Tyskland och Skandinavien såldes dem på card men förekom även utan glittriga symboler på card.

Borste: Blå teddy borste.
Satin ribbon: Vit.
Tillbehör: Lavendel rocker, gul anka med rosa hjul, rosa necklace med vit BABY text, baby bottle med lila trim, puffy sticker och en bib med lila trim. 
Sorry att bilden blev så ljus att hennes kindroser knappt syns och hennes bottles lila trim är nästan vit.

Baby Moondancer's backcard (US)Backcard bilden är lånad av My Little Wiki


Samlar, samlar inte

Jag gillar många set och i stort sett alla poser med My Little Pony men jag har några set jag absolut inte samlar på och de är följande:


Beddy Bye Eyes
Utom Baby Frosting, Baby Sleey Pie och baby Sundance som bara finns som BBE.

Pony Friends
Personligen tycker jag inte att de har så mycket med ponisarna att göra då jag aldrig sett dem i serierna men det kanske finns -har väldigt svårt att få in dem i Pony Land iaf.

Soft and Sleepy Newborns
Tycker dem är ganska fula.

Dance 'n Prance Ponies
Jag gillar dem inte alls med sina uppvridbara stora knappar på bröstkorgen.

Glitter, Proom Queen, Sweetheart Sister, Pretty, Sundazzle & Sweet Kisses Ponies
Tycker dem ser ut som G2:or, har aldrig gillat någon av dem.

Pony Birde & Bridal Beauty
Samma som ovan.

Ballerina Ponies
Usch! Tycker om Baby Ballerina Ponies däremot.

Precious Pocket Ponies
Vad tänkte Hasbro på?

Princess Ponies thrid set
Dem måste va drag queens ju!

Secret Surprise Ponies
What?

Teeny Tiny & Teeny Tiny Twins Ponies
Ännu fler ailens

Colorswirl Ponies
suck

Fancy Mermaid Ponies
Ponisar näe!

Sweet Talkin' Ponies
 Hasbro spårar ur ännu mer

Goldilocks
Typ G2:a varning igen!

Och sen den där mamman med två bebisar vet inte ens vad de heter om det bara är Mamma med twins eller nåt som de följde med en säng till och man kan öppna magen på henne så att bebisarna trillar ur -usch, kan man hitta något fulare? Alla verkar tycka att setet är så sött men det är så långt ifrån MLP man kan komma -är det ens MLP?

Och jag samlar inte på Petite Ponies, Mummy Charms, Dream Beauties och Li'l Litters and Nursery Families samt inga Plush Ponies utom Lickety Split som jag vill ha.


Har ni några set som ni inte samlar på? Berätta gärna vilka det är! :)


Want List My Little Pony

Egentligen vill jag ha många fler, alla i seten nedan och fler därtill! Men dessa är de som jag allra helst vill ha MIB/MOC/MIP:

Ponisar med tropical, romance eller rymd tema är min absoluta favoriter och de med. 


Collector Ponies

Blue Belle**


Rainbow Ponies

Starshine
Tickle
Sunlight


Earth Ponies

Applejack


Pegasus & Unicorns

Twilight
Firefly
Majesty (min dog)
Glory
Heart Throb

SunbeamPlay and Care Baby Ponies

Baby Lickety Split

Baby Heart ThrobTwice as Fancy Ponies First Edition

Milky Way
Love Melody


Candy Cane Ponies

Lemon Treats


Sea Ponies

High Tide


Flutter Ponies

Tropical Breeze
Wind Drifter


Baby Ponies with First Tooth

Baby North Star


International Ponies

North Star


Big Borther Ponies

Barnacle


Sparkle Ponies

Star Hopper
Twinkler


Twice as Fancy Baby Ponies

Baby Milky Way


Princess Ponies First Edition

Pearl

 

Twinkle Eye Ponies 1st Edition

Galaxy


Twinkle Eye Ponies 2nd Edition

Mimic


Magic Message Ponies

Cloud Dreamer


Peek-a-Boo Ponies

Baby Ribbs


Windy Wings Ponies

Cool Breeze


Paradise Baby Ponies

Baby Palm Tree
Baby Beach Ball
Baby Pineapple


Sunshine Ponies

Seaflower


So Soft Ponies

Ribbon


Romance Ponies

Love Letter

Love Story


Glow n' Show Ponies

Brightglow
Starglow


Family Friends and Family Babies

The Sunbright Family
 

Nirvanas

Night LightMail Order

Morning Glory
Holly
Hollywood
Satin 'n Lace
Baby Lucky
Baby Valentine lila
Stocking


Jewellery Baby Ponies

Baby DiamondNelly och mycket annat

Sista tiden har det inte blivit några ponier istället har jag köpt en ny bikini från Nelly, nämligen den här nedan, lagom till pony festen :) sen har det blivit lite smink som lipgloss, puder, en rosa och ett gul nagellack som kan bli ursnygga om man får lite färg på sig, rougeborste och två stycken olika färger rouge från Clinique. Just nu pysslar jag i trädgården och senare ska jag hinna med att träna Paris inför tävlingen på 4H imorgon, hinner jag så slänger jag upp en bild annars kommer det definitivt en rapport från tävlingen. Nu när det härliga vädret äntligen är här igen (för vi har haft mkt regn i vår stadsdel de senaste två veckorna kan jag säga) så ska jag börja måla kaninburarna samt andra smågrejer samt få ordning på poolen för att äntligen kunna bada för första gången i år -bättre sent än aldrig! :D

See you soon

Puss!


Selma Bikini Set SEK 298, Drylake - NELLY.COM


Dagens Pony: Baby Cotton Candy

Baby Cotton Candy

Play and Care Baby Ponies 1984 Year 3

Kom i samma set som (Euro, skandinavien & US): Baby Blossom, Baby Glory, Baby Moondancer, Baby Surprise, och Baby Firefly.
Set (UK & Skandinavien): Baby Blossom och Baby Applejack.
Den här fick jag när jag var liten tillsammans med Baby Moondancer av mina föräldrar men de kom på card och inte box. Baby Cotton Candy kom bara med en baby bottle med gul trim. Hon är tyvärr ett gott exempel på vad som händer med en pony som står på display i bokhylllan vilket min gjorde i mitt rum när jag var liten (jag lekte asbolut inte med henne så i övrigt är hon mint) -håret har blekts till nästan helt vitt! Bara svansen har lite rosa kvar :(
Baby Cotton Candy tillhör nog den allra vanligaste baby ponyn av dem alla och sen kommer en massa andra som Baby Moondancer, Baby Glory, Baby Firefly och Baby Cuddles.
På bilden har hon en lavendel teddy borste som jag var nästan säker på att den hade följt med henne eftersom att det var den enda baby borsten jag hade men kanske att jag fått den med Baby Cuddles från syrran.
Jag planerar dock inte att köpa in tillbehör till henne då hon kom på card men bottle här i Skandinavien och Tyskland. I USA och UK kom hon i box med alla tillbehör nedan, det enda som skiljer att de i USA kom med ett gult blöjpaket istället för det blåa snugfit paketet som kom i UK men även i Skandinavien. Boxarna skiljde också mellan US och UK.

Borste: Lavendel teddy borste.
Satin ribbon: Rosa/lila.
Tillbehör: Vit necklace med rosa BABY text, puffy sticker, lavendel playpen, rosa/vit filt, baby bottle med gul trim, gul anka med rosa hjul och ett blöjpaket.
Baby Cotton Candy's backcard (US)Backcard bilden är lånad av My Little Wiki


Svar på fråga

Jag har fått en fråga angående serie avsnittet om hur Twinkle Eye ponierna fick sina juvel ögon.

Serietidningen är faktiskt den jag hade från när jag var liten och var ett utav de första som gavs ut på svenska från Serieförlaget, så den går att hitta på Tradera lite då och då.
Avsnittet då Applejack räddar Twinkle Eye ponierna ur gruvan heter "Applejacks fantastiska äventyr".


Variationer för kammar, borstar och ribbons

Jag har jämfört vad som står i boken My Little Pony G1 Collector's Inventory med sidor som Dream Valley*, Etherella och Lady Twilight samt en del MOC/MIB bilder och kommit fram till följande**.

Bubbles
Gäller: Ribbon. Boken: Gul. Dream Valley: Gul/Grön. Slutsats: Dream Valleys uppgifter kring US Bubbles är bekräftad från MOC.

Skydancer
Gäller: Ribbon. Boken: Grön. Dream Valley: Grön (obekräftat). Från MOC: Gul/Grön! -se min egen MOC Skydancer i bloggen!

Posey
Gäller: Ribbon. Boken: Gul. Dream Valley: Grön (obekräftad). MOC Bild (US): Gul. MOC Bild (UK): Grön (ljus, mjukare grön?). Slutsats: Det verkar som att jag måste byta på min egen Posey i Dagens Pony från grön till gul då det är en US variant.

Skyflier
Gäller: Ribbon. Boken: Turkos blå. Dream Valley: Ljusblå. MOC: Ljusblå. Slutsats: Min egen från barndomen hade ljusare trurkos blå men US MOC bilder säger ljusblå, troligtvis varierar det från Euro och US. Olöst.

Surprise
 Gäller: Kam och ribbon. Boken: Lila och lila. Dream Valley: Rosa och ljuslila eller rosa (bekräftat för kammen men obekräftat för ribbon hmm?). Slusats: Fortfarande olöst mysterium för mig då det troligvis blandats ihop med So Soft Surprise som kom med rosa kam eller så finns det återigen variationer (i samtliga fall crescent moon comb) dvs en Surprise som kom med kam och ribbon i lila och en som kom med kam och ribbon i rosa. Olöst.

Trickles
Gäller: Borste, kam och ribbon. Boken: Ljusrosa och klargul. Dream Valley: Ljusrosa och klargrön. Slutsats: Jag håller inte med! Min egen från barndomen har mer rosa/lila nyans på sin, återigen en US och Euro version. Jag är också ganska säker på att hennes ribbon är gul eller något åt det gul/gröna hållet typ. Olöst.

Moondancer
Gäller: Ribbon. Boken: Ljusblå. Dream Valley: Ljusblå. Slutsats: Min geen kom med en ljusare turkos blå precis som Skyflier -återigen variation US och Euro eller? MOC US visar iaf ljusblå. Olöst.

Starflower
Gäller: Borste, kam och ribbon. Boken: Rosa, rosa och lila. Dream Valley: Lila, Lila och ljuslila (obekräftat i samtliga fall). MOC: Rosa, rosa och lila.

Baby Firefly
Gäller: Ribbon. Boken: Lila. Dream Valley: Ljuslila (obekräftat). Slutsats: Jag köpte Baby Firefly komplett och som nyöppnad (ribbon och puffy sticker fortfarande MIB) från en icke samlare dvs barndomssamling på ebay och den hade vit ribbon. Igen, variationer? Olöst.

Caramel Crunch
Gäller Ribbon. Boken: Grön. Dream Valley: Gul/Grön. MIB: Grön. Slutsats: Jag måste hålla med boken, hennes ribbon ser väldigt grön ut för mig.

Galaxy
Gäller: Ribbon. Boken: Puderblå. Dream Valley: Mintgrön. MOC: Baby blå. Slutsats: Det ser ut som att jag måste byta från mintgrön till baby blå på min.

Tic Tac Toe
Gäller: Ribbon. Boken: Mintgrön. Dream Valley: Turkos. Slutsats: Det kan stämma bra att i UK hade hon en ljus turkos eller mintgrön ribbon men dock med mörk lila/rosa star comb. I USA hade hon en mörkrosa shooting star brush och den gröna färgen tycks inte vara annat än en definitionsfråga. 

Love Melody
Gäller: Borste och ribbon. Boken: rosa och rosa och variation: ljuslila ribbon. Dream Valley: Mörkrosa och ljuslila. MOC UK: Lila och vit. Slutsats: Variationer mellan UK och US när det gäller både borstar och ribbons.

Apple Delight Family
Gäller: Ribbon. Boken: Blå. Dream Valley: Soft green. Slutsats: Min familj från barndomen hade turkosa eller om så, soft green.

Baby Valentine
Gäller: Ribbon. Boken: Rosa. Lady Twilight: Vit. MIP: Ljusrosa.

Sundae Best ponierna nämns i boken utan ribbons men de kom med ribbons i både USA som UK.

I några fall tror jag att författarna menar samma färg istället för att det skulle vara eventuella variationer men att de ser färgerna och uttrycker sig olika. Det är en djungel när det kommer till ribbons i synnerhet då det finns en mångd olika nyanser och det är svårt att veta vad de menarnär det nästan aldrig finns bilder men även med bilder är det svårt att få rätt färg då faktorer som kamera, ljussättning och bakgrund spelar in och det blir sällan rätt nyans därför är det även svårt att avgöra nyanser utifrån MOC bilder på nätet. Det här är en av anledningarna till att jag inte orkar samla loose ponier längre, det är helt enkelt för myckt jobb med att samla tillbehör och få det rätt. Det är mycket enklare och nästan också faktiskt billigare i slutändan att jaga en MOC direkt istället. Då vet man att man får allt rätt från början (nåja, visst finns det felpackade ponier som min MOC Fizzy men det gör inte lika mycket tycker jag, då det var så från fabrik). Det känns som att man får höfta lite och det tycker jag är helt ok då jag själv gjort så i vissa fall, bara det ser ut att vara rätt. :) Som sagt, det kan finnas variationer och felpackade ponier som vi ännu inte känner till i vilket fall som helst. Jag behöver dock fortfarande några ribbons: två gula, tre lila, två ljusblåa, en rosa och en blå -någon som har och vill sälja?

* Dream Valleys grundare Kimberly Shriner har skrivit förordet i boken My Little Pony G1 Collector's Inventory.
** Jag tar bara upp ponier som jag har i mina ägor (eller nyligen haft) och som jag därmed vet mer om, det ligger en del timmar jobb av eftersökningar bakom varje pony som jag nu äger i jakten efter att få rätt tillbehör till alla beroende på vart och vem man köpt ponyn av. Därmed kan det finnas fler versioner än dessa nämnda ovan.


Rättelser

Förvirringen är stor kring Twinkle Eyes ponisarna second edition. Många samlare vet redan hur det förhåller sig men jag vill ändå försöka reda ut vissa saker som blev lite oklart och även fel i Dagens Pony vad gäller Tic Tac Toe, Mimic och Locket. Jag delar upp det efter hur de såldes i UK och US.


UK 1987

Setet som kom ut där var: Sky Rocket, Fizzy, Tic Tac Toe, Locket, Sweet Stuff (kallades dock Sweetie i UK) och Speedy med puffy stickers.

US 1986

Setet i US: Mimic, Speedy, Birght Eyes, Quackers, Tic Tac Toe och Locket och de kom utan stickers.

Dessa hade givetsvis olika card och i USA var detta set kallad Twinkle-Eyed Ponies istället för Twinkle Eye Ponies som första upplagan hette.

Jag ska även göra ett inlägg och redogöra specifikt vilka variationer av färger på kammar och ribbons som jag upptäckte (skrev om det i föregående inlägg) i boken My Little Pony G1 Collector's Inventory.


Glad Midsommar!

Nu kommer det nog att vara lite tyst i bloggen ett par dagar fram över så jag önskar er en riktigt Glad Midsommar och hoppas att ni alla har det riktigt trevligt! :DOch så har jag fått hem My Little Pony boken G1 Collector's Inventory! En bok som jag kan rekommendera alla MLP samlare men även för den som bara vill ha lite nostalgi. Boken täcker alla USA sålda i såväl affär som via mail order.Jag har bara skummat i den lite men kan redan nu påpeka att vissa angivna färger på ribbons och kammar/borstar varierar beroende på vart ponyn såldes -dessa är enbart för USA sålda och i några fall är jag tveksam till att det blivit 100% rätt (man får tänka på att boken trycktes 2008 också) men med det sagt vill jag dock reservera mig för att varianter i form av färgnyanser på tillbehören kanske även förekom inom USA.


Dagens Pony: Loving Family Apple Delight

Family Apple Delight

Loving Family 1989 Year 8

Hasbro kom ut med totalt 6 st olika familjer men tre kom 1989 vilket var; Family Sweet Celebration, Family Bright Bouquet & Family Apple Delight och varje familj innehöll 4 st ponier, mamma, pappa, syster och bror, i vardera familj. De andra tre familjerna kom 1993 Year 12 under namnet Family Friends & Family Babies.
Som för de flesta ponierna i min barndoms samling så köpte jag även denna pony familj helt själv som liten samtidigt som jag även köpte Family Brisght Bouquet Dessa fsamiljer har sålts väldigt olika förpackningar men jag hade turen att köpa dem kompletta dvs i 4-pack, annars har de förekommit var för sig eller enbart i 3.pack. Jag saknar fortfarande Family Sweet Celebration som jag dock sett 3-pack MIB på ebay gå för ganska mycket. I 3-packs versionen för Sweet Celebration familjen är det Baby Sister Sweet Celebration som saknas.
Family Apple Delight är naturligtvis relaterade till allt som har med äpplen att göra och i ett avsnitt leker Hopscotch hoppa hage med barnen och sedan får hon ett äppelträd av föräldrarna där det gömmer sig en underlig figur.
Vissa av föräldrana kan vara  "no country" dvs spansktillverkade och detta kan vara blandat hur som helst det samma gäller för baby ponierna som är "ej Pat. Pend." dvs Germany vilka mina är. det bör cokså tilläggas att färgerna på baby sister poniernas barrettes kan skilja samt att säkerligen även borstarna skiljer beroende på vart och hur de såldes. Det finns inga varianter av dem vad gäller färger eller liknande.

Borste: Corall blombukett
Kam: Guld gul pick
Satin Ribbons: 2 st mörkturkosa
Tillbehör: Gul fluga till Baby Brother Bright Bouquet och ett lila hårspänne till Baby Sister Bright Bouquet.
Family Apple Delight's backcard


Backcard bilden är lånad av My Little Wiki


Dagens Pony: Loving Family Bright Bouquet

Family Bright Bouquet

Loving Family 1989 Year 8

Hasbro kom ut med totalt 6 st olika familjer men tre kom 1989 vilket var; Family Sweet Celebration, Family Apple Delight & Family Bright Bouquet och innehöll 4 st ponier, mamma, pappa, syster och bror, i vardera familj. De andra tre familjerna kom 1993 Year 12 under namnet Family Friends & Family Babies.
Som för de flesta ponierna i min barndoms samling så köpte jag även denna pony familj helt själv som liten samtidigt som jag även köpte Family Apple Delight. Dessa fsamiljer har sålts väldigt olika förpackningar men jag hade turen att köpa dem kompletta dvs i 4-pack, annars har de förekommit var för sig eller enbart i 3.pack. Jag saknar fortfarande Family Sweet Celebration som jag dock sett 3-pack MIB på ebay gå för ganska mycket. I 3-packs versionen för Sweet Celebration familjen är det Baby Sister Sweet Celebration som saknas.
Mamma Bright Bouquets talang ligger i att hon kan förvandla pappersblomor till riktiga blommor.
Vissa av föräldrana kan vara  "no country" dvs spansktillverkade och detta kan vara blandat hur som helst det samma gäller för baby ponierna som är "ej Pat. Pend." dvs Germany vilka mina är. det bör cokså tilläggas att färgerna på baby sister poniernas barrettes kan skilja samt att säkerligen även borstarna skiljer beroende på vart och hur de såldes. Det finns inga varianter av dem vad gäller färger eller liknande.

Borste: Lila blombukett (jag fick ingen rosa borste med mina)
Kam: Blå flower pick (jag fick dock 2 st blå/turkosa flower pick med mina)
Satin Ribbons: 2 st rosa
Tillbehör: Lila fluga till Baby Brother Bright Bouquet och ett lila hårspänne till Baby Sister Bright Bouquet.


En bild på tillbehören som jag fick med, de blåa kammarna ser ut att vara i olika färger men de är exakt samma färg på dem i verkligheten. Den första bilden blev dessutom väldigt gul och ponierna väldigt rosa, de är mer lila som man kan skymta på bilden under med bätre ljus.

Family Bright Bouquet's BackcardBackcard bilden är lånad av My Little Wiki


Dagens Pony: Mimic

Mimic

Twinkle Eye Ponies Second Edition 1986 Year 5

Kom i samma set som: Tic Tac Toe, Bright Eyes, Speedy, Locket & Quackers.

Mimic är en limegrön enhörning med turkosa juvelögon och en röd papegoja som symbol. Hårslingorna ska vara i neongul, rosa, grön och röd, den rosa slingan är fading rose och har ofta blekts till vitt och min som är på bilden har lite mer rosa i slingan än vad som syns på bilden. Hon inger en härlig tropisk känsla vilket jag gillar med henne. Mimic tillhör den lilla skaran av ponier som är allra mest svåra att få tag på och därmed också väldigt eftertraktad.
Hon ska förekomma i ett avsnitt som heter "The Quest For The Golden Horseshoes" själv har jag dock inte sett det avsnittet men är tacksam om någon vet vart man kan få tag på den. Hon såldes enbart i USA. Ingen stickers medföljde till henne.

Borste: Ljusosa shooting star
Satin Ribbon: GulMimic's backcardBackcard bilden är lånad av My Little Wiki


Stack Toy

När det kommer till dessa accessoarer så behöver man inte vara så noga, förklaringen till detta föjer som sådan...

Det som skiljer från set till set är färgerna sedan kan alla fem färger kombineras på fem olika sätt till samma pony! Jag har studerat en mängd olika MIB bilder och sett att det verkligen är så. Så länge du håller dig till färgerna som tillhör setet så kan helt enkelt aldrig bli fel.

Play and Care setet (UK & Skandinavien) & Baby Ponies (US)

Stack Toy färger:
Gul, rosa, vit, blå och grön.
Ponier i dessa set med tillhörande  stack toy: Baby Applejack, Baby Surprise och Baby Glory.

Exempel:

Baby Glory
Giingerbreads MIB: blå, gul, rosa, grön och vit.
Min egen MIB: vit, blå, gul, rosa och grön.
Baby Sugarberrys MIB: rosa, grön, blå, vit och gul.

Baby Surprise:
Min i tidigare ägo: grön, blå, vit, gul och rosa.
Baby Sugarberrys MIB: gul, rosa, vit, grön och blå.

Baby Applejack
Min egen MIB: grön, rosa, blå, gul och vit.
Etherella MIB: rosa, blå, grön, vit och gul.


Baby Ponies with First Tooth

Stack Toy färger i fransktextad box:
lila, turkos, rosa, gul och blå.
Stack Toy i engelsktextad box: rosa, vit, gul, grön och blå.
Ponier i detta set med tillhörande stack toy: Baby Quackers & Baby Tic Tac Toe.

Exempel:

Baby Ouackers
Baby Sugarberry MIB fransk text: turkos, lila, gul, rosa och blå.
MLP Arena MIB engelsk text: vit, blå, grön, gul och rosa.

Baby Tic Tac Toe
Baby Sugarberry MIB fransktextad: gul, turkos, lila, rosa och blå.

Det är viktigt att notera att kartongerna enbart är fransktextade och alltså inte tillverkade och stämplade France det är alltså inte fråga om några nirvanor därför spelar det ingen sörre roll vilken färgkombo man väljer åt First Tooth ponierna när dessutom övriga tillbehören är exakt den samma.


Baby Fancy Pants Ponies

Stack Toy färger: blå, grön, lila/rosa, vit och gul.
Ponier i detta set med tillhörande stack toy: Baby Splashes, Baby Starburst & Baby Dot 'n Hearts.

Exempel:

Baby Dots 'n Hearts
Etherella MIB: gul, rosa, grön, blå och vit.
Mlptp spansk text MIB: gul, grön, rosa, blå och vit.

Baby Splashes
Etherella MIB: gul, rosa, grön, blå och vit.
Mlptp MIB: blå, vit, gul, rosa och grön.

Baby Starbrust
Etherella MIB: grön, rosa, blå, gul och vit
trademe MIB: blå, grön, vit, gul och rosa.


Baby Ponies and Pretty Pals

Stack Toy färger:
blå, guld, ljusgrön, vit och gul.
Ponier i detta set med tillhörande stack toy: Fleecy & Baby Pockets.

Exempel:

Baby Fleecy
Baby Sugarberry MIB tysk text: vit, guld, gul, ljusgrön och blå.
Axistra MIB: vit, guld, ljusgrön, gul och blå.

Baby Pockets
Baby Sugarberry MIB: guld, blå, ljusgrön, vit och gul.
mlptp MIB: vit, blå, ljusgrön, gul och gul.
Etherella MIb tysk text: gul, ljusgrön, rosa, blå och guld.Färgkombinationerna angivna i exemplen är uppräknade nedifrån och upp. Det tycks heller inte förekomma några variationer oavsett om de är spanktextad eller tysktextade för det är återingen inga nirvana ponier.


Också uthämtat igår

Den här, Merriweather MOC, hämtade jag också ut igår men paketet var inte helt lätt att öpnna dessutom ville jag att fina lilla Baby Applejack skulle få all den fokus som hon förstjänade ;)
Den här MOC:en var också riktigt fin men är köpt från en tämligen okänd säljare på ebay, har iaf inte sett denne sälja några MLP tidgare. Återigen blev ljussättningen gulaktig, varken card eller bubbla är gulnat i verkligheten.

Dagens Pony: Baby Tic Tac Toe

Baby Tic Tac Toe

Baby Ponies with First Tooth 1986 Year 5

Kom i samma set som: Baby Lickety Split, Baby Fifi, Baby North Star, Baby Bouncy och Baby Quackers

Den här baby ponyn köpte jag själv när jag var liten samtidigt som jag också köpte Baby Lickety Split och Baby Fifi samtliga i First Tooth setet. Alla i setet har en tand som sticker ut och de hittas oftas med skrap i tanden för att barnen borstat tanden med den tillhörande tanborsten i plast. Baby Tic Tac Toe förekommer ganska mycket i serierna tillsammans med andra baby ponier.
Något som är värt att notera är att dessa för det mesta såldes i box med många tillbehör till men jag fick enbart Baby Likcety Split i box med samtliga tillbehör medan Baby Fifi och Baby Tic Tac Toe kom på card med enbart en tandborste som tillbehör. För bilder på en MIB Baby Tic Tac Toe kika in på Baby Sugarberrys sida som ligger under Länkar här på bloggen, klicka sedan på Mein Kleines Pony och sedan på Mein Sammlung/Collection och sedan på G1 MOC MIB och skrolla ner en bra bit.  Hennes färg är mer orange/gul än gul i jämföresle med mamman som presenterades i ett tidigare inlägg.
När det kommer till färgerna på stack toy har säkert några av er märkt att det finns en mängd olika färgkombinationer och jag kommer att skriva om detta lite längre fram.

Tillbehör (on card): ljusturkos tandborste.
Tilbehör (i box): Stack toy, ett tygkuvert med tandkort, en ljusturkos tandborste, en grön tandkräms tub och en blöja.

Kam: Rosa anka
Satin Ribbon: VitLjuset har hamnat på huvudet och det ser ut som att hon har nyansskillnad mellan kropp och huvud men det är som sagt ljussättningens fel.

Baby Tic tac Toe's backcard


Backcard bilden är lånad från My Little Wiki


En riktig pärla

Nu har jag äntligen hämtat ut Baby Applejack MIB när jag var på väg hem från det fina dopet av min systers son som var så gullig när han gjorde ansats till att simma i dopfatet haha. Precis som min hund Aragon gjorde första gången jag sänkte ner honom i vatten förra sommaren på hundbadet i Fjällnora, sprattlade med benen intensivt. Det är fascinerande hur dessa instinkter finns där redan från början men sedan bara försvinner.

Men jag blev mer än glatt överraskad -vilken fin MIB! Den finaste jag någonsin sett, som ny och tycker mig tom ana doften av leksaksaffär. Detta är verkligen en säljare från Tradera som jag kan rekommendera Ulala, supernsabb leverans och mycket välpackat, värt vartenda öre! :D Jag vet att hon och Lennugh är återsäljare och den omtalade gubben med leksaksaffär i Helsinborg. Att få gå in i den butiken vore som att kliva rakt in i en dröm men det ryktas om att samlare riskerar att snabbt bli utslängda tyvärr.


Dagens Pony: Locket

Locket

Twinkle Eye Ponies Second Edition 1986 Year 5

Kom i samma set som: Mimic, Tic Tac Toe, Bright Eyes, Quackers & Speedy

En förklaring till hur Twinkle eye ponierna fick sina juveler i ögonen finns att hitta i seriena. De hölls fågna av en elak trollkarl i en gruva där de fick bryta ut juveler. En dag kom Applejack förbi och befriade dem men för att kunna skydda deras ögon mot solljuset föreslog Applejack att de skule sätta i juveler så att de kunde se utanför gruvan. Locket har fyra slingor med lockar, en vit, en rosa, en lila och en corall. Enligt serierna sägs Locket vara den som förde Baby Half Note till Pony Land och hon tycks i övrigt ha en underlig magi kopplad till nycklar, vissa stories i My Little Pony är riktigt flummiga och Lockets rymdäventyr med Whizzer hör till en av dem -hon öppnar helt enkelt upp för en massa nya äventyr. Locket är liksom många andra rosa ponier ofta drabbad av regrind och frissigt hår som min lyckligtvis klarat sig ifrån än så länge. Min är köpt från ebay med sina tillbehör dock ej sticker. Återigen skiljer UK carden från US carden och återingen såldes dem med puffy stickers i Europa men inga stickers alls i USA.

Kam(US): Ljuslila solkam
Satin ribbon: Rosa
Kam (UK): Mörklila solkam


 

Locket's backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight


Ponyfest

Ponyfest


Lördagen den 16 juli 14.00


Så här precis en månad innan ponyfesten ska hållas så har jag börjat kika lite på menyn. Jag har bestämt mig för följande:


Jordgubbssallad
Kommer dock att byta ut hasselnötterna mot cashew och mozarellan mot ett vegetabiliskt alternativ dvs en feta utan löpe.Grillspett

Med vegetarisk Chorizo och sojakrov, små salladslökar, paprika, halloumi och champinjoner.
Men jag vet att Mickan inte gillar Champinjoner så jag gör några utan.


Grillar ajvar relish

Paprika, aubergin, chilli.

Som rosévin kommer jag nog att välja Chill Out bara för att den är rosa :)


Dessert

Vanilj havreglass med mörk choklad och jordgubbar
Jag lovar det är jättegott! :)inkommet idag Skydancer MOC

Idag kom min grail levererad till dörren som jag nämnde tidigare! För mig är det en grail för jag har önskat mig så länge att få se henne MOC och började nästan undra om hon fanns MOC.

Men här är hon! Skydancer. Nu har jag både henne och Windy MOC samt Moonstone från barndomen.

So happy! Skydancer är rent ut sagt helt hopplös att hitta i mint skick, hon är nästan alltid drabbad av åldersfläckar.
Nej, nu måste jag verkligen lugna ner mig vad gäller ponyköp framöver med tanke på att två MIB och MOC till väntas in samt lite tillbehör för att använda pengarna till annat som mig själv istället, finns mycket annat jag vill köpa som en ny säng bl a men samtidigt så gör dem mig lycklig även om till och med jag undrar vad jag håller på med ibland. Crazy eller?Kortet är lite böjt men håller på att räta ut det med tunga böcker och för mig gör det inget, att ponyn är fin är det enda som räknas för mig och vad kan man begär av 28 år gamla card egentligen?


Dagens Pony: Tic Tac Toe

Tic Tac Toe

Twinkle Eye Ponies Second Edition 1986 Year 5

Kom i samma set som: Mimic, Locket, Bright Eyes, Quackers & Speedy

Det kom ut en baby pony till henne också, Baby Tic Tac Toe som tillhör First Tooth setet men den har inte twinkle eye (ingen baby pony kom ut med twinkle eye förövrigt). Kanske pga att en förklaring till hur Twinkle eye ponierna fick sina juveler i ögonen finns att hitta i seriena. De hölls fågna av en elak trollkarl i en gruva där de fick bryta ut juveler. En dag kom Applejack förbi och befriade dem och när de kom ut från grottan såg alla att de hade ögon av juveler. I övrigt förknippas hon med spel men tycks inte ha några magiska egenskaper. Personligen gillar jag Tic Tac Toes färger skarpt. Hon är ganska eftertraktad och svår att hitta i gott skick. En mintig Tic Tac Toe kan rusa upp i rena Mimic priser som annars hör till skaran av ponier som är allra mest eftertraktade och dyraste på markanden.* Vilket givetvis min gjorde som är köpt från ebay med sina tillbehör dock ej sticker. Återigen skiljer UK carden från US carden och återingen såldes dem med puffy stickers i Europa men inga stickers alls i USA.

Borste: Mörkrosa shooting star
Satin ribbon: Turkos


*Det finns dyrare nirvanor förtås men jag räknar inte in dem eftersom att jag enbart fokuserar på Hasbros original collection från Hong Kong och China. Jag har inte lyckats hitta något backcard åt henne.Juni 16, 2011

Nu har jag fått två avier för att hämta ut paket -yay va spännande! Den ena vet jag vad det är, det är Baby Applejack MIB men den andra har jag faktiskt inte en susning om vad det kan vara då jag väntar på ett antal paket och känner inte igen namnet från någon säljare hmmm. Tror dock inte att jag kommer att hinna att hämta ut dem idag eftersom att jag fortfarande är bunden till trädgårdsarbetet tillsvidare och det är fortfarand en hel del jobb kvar phu! På lördag ska min systers son döpas och jag ska naturligtvis komma till dopet men undrar vad man ska ha på sig? Det ska i vilket fall som helst bli jätte kul! :D


 


Dagens Pony: Star Hopper

Star Hopper

Sparkle Ponies 1988 Year 7

Kom i samma set som: Twinkler, Sky Rocket, Napper, Sun Spot och Star Dancer

Ännu en pony med astro tema. Det kan vara svårt att begripa vad henns symbol föreställer, själv har jag alltid tyckt att det ser ut som en gammal kyrkklocka hur det nu skulle accosieras till Star Hopper kan man ju fråga sig. Tydligen ska det föreställa ett UFO som egentligen inte betyder något annat än ett odentifierat flygande objekt dvs att det lika gärna kan vara synonymt med Star Hopper själv, alltså Starhopper hoppandes mellan sjärnorna i rymden (ehhh planeterna ska det nog vara egentligen I guess) och vad kan vara mer odentiferat än en pony som hoppar i rymden?
Dessa såldes både via mail order och i affärerna men skillnaden var att de i affären kom på card och de via mail order (MO) i påse (liksom alla andra MO ponier) och de hade dessutom sin symbol på ena kinden samt att när det gäller Star Hopper och Napper så skiljer kroppsfärg och hårfärg en aning mellan MO och de som såldes i affär. Star Hopper har vitt hår som  MO variant. Vad som dock är karaktäristisk för samtliga i Sparkle Ponies setet är att de hade genomskinliga kroppar fyllda med glitter samt tinsel i håret.
Min som är på bilden är alltså den varianten som såldes i affär och de är lite vanligare och mindre eftertraktande än vad MO varianterna är överlag.
Dessa kom utan stickers. Jag saknar hennes satin ribbon tyvärr.

Borste: Rosa shooting star
Satin ribbon: Lila med guldkanter (för MO)Star Hopper's backcard


Här får man en liten förklaring till UFO grejen men som sagt allt är möjligt i Pony Land.
Backcard bilden är lånad av Lady Twilight.

 


Dagens Pony: Seashell

Seashell

Earth Ponies 1983 Year 2

Seashell och Bubbles var de enda ponierna som kom ut i denna sittande pose och som har en vit en bläs när det kommer till Hong Kong gjorda ponier. Det finns även några nirvanas som kom i denna pose.
Det finns också varianter av henne helt utan bläs eller med fräknar istället för bläs men då handlar det återingen om nirvanas den sistnämnda är Italy.
I serierna hänger Seashell ofta på stranden och blir ständigt indragen i läskiga äventyr som när hennes skugga blev stulen eller när hon måste hjälpa till att befria Sea Spray från några sjömonster tillsammans med några sjöponier. Sjöponierna verkar också stå henne närmare än vad de övriga ponierna gör.
Som många andra lila och rosa/lila ponier så drabbas hon ofta av missfärgningar speciellt på öron topparna, hovkanter och mule, lyckligtvis tycks min ha klarat sig än så länge. De kan dock gå bort med solning -se tutorial.
Puffy stickers medföljde till dessa. Återigen olika backcard beroende på om de var US eller UK sålda.
Den här ponyn och tillbehören är köpt av ebelivespecialties1 på ebay.

Borste: Rosa blombukett
Satin ribbon: RosaSeashell's backcard (US)Backcard bilden är lånad av My Little Wiki


Dagens Pony: Galaxy

Galaxy

Twinkle Eye Ponies First Edition 1985 Year 4

Kom i samma set som: Whizzer, Masquerade, Gingerbread, Fizzy och Sweet Stuff

Det är lite missvisande namn på henne egentligen då hennes symbol föreställer en asterism av sju stjärnor den så kallade Stora Karlavagnen (Big Dipper eng) och inte någon eller flera galaxer. Personligen hade jag nog uppskattat att se dessa typiska spiralgalaxer med sina långa spiralarmar som symboler på henne för det är det ingen annan pony som har, inte ens Night Glider och visst hade det varit mer än superhäftigt och mäktigt? Bara därför kan ni finna en bild nedan.  Annars har jag en förkärlek till alla ponier med astro tema. I serierna kan man ofta hitta hitta henne med flera olika färger av slingor i håret. Hon har nästan alltid sitt teleskop med sig för att studera natthimlen med och framställs som en utav de mest magiska ponierna även om det inte finns något specifikt att peka på. I UK och Skandinavien (men även på andra håll i Europa där hon såldes) såldes hon med puffy sticker och i USA med platt stickers liksom övriga i det setet. Precis som för många andra ponier så kunde nyanser på kammar och ribbons skilja sig en aning mellan US och Europa förpackningarna (ej nirvanans inkl förtås) i USA verkar det som att hennes satin ribbon var mint grön medan den i Europa är blå. TE ponierna i detta set har även hamnat på sjöponiers backcard samt att backcarden mellan US sålda och europa sålda skiljer. Ihop blandningar av stickers från helt andra ponier förekommer också på MOC förpackningar.

Kam: Blå stjärnkam
Satin Ribbon: BlåGalaxy's backcard


Bilden är lånad från Lady Twilight

En vacker bild på Andromeda galaxenDream Castle

Dream Castle

Eller Dröm Slottet som det kallades för i Sverige, finns det en hel del att säga om. Det var ett av de abolut vanligaste playseten jämte spiltan när det begav sig. Dröm slottet är "pony drottningen" Majestys och hennes baby drake Spikes hem. Majesty utgjorde en stor roll i de brittiska serierna och var alltid den lugna, visa och kloka ponyn som kunde lösa allt med sitt magiska horn men även med en del andra hjälpmedel som en spåkula, sin magiska spegel, hennes skor som kunde göra henne osynlig, uppslagsböcker m m. Majesty verkade också känna till det mesta och hennes kontaktnät var stort. I USA hade Majety aldrig någon större roll och var inte ens med i My Little Pony filmerna. I USA och Canada kom Spike och Majesty även ut via Mail Order där Spike hade cartoon eyes och Majestys hårfäste längst upp skiljer från de som såldes i affären.
Dröm Slottet (den rosa versionen) blev förintat av smooze i filmen "My Little Pony: The Movie" och de fick då Paradise Estade av Flutter ponierna istället men i min värld så finns och lever Dröm Slottet alltid vidare.

First Edition 1983 Year 2

Det var det rosa slottet som kom med både Majesty och Spike samt alla tillbehör.
Dörren går att veva upp och ned, slottet går att öppna på sidan och spikes korg går också att veva upp och ner.

Tillbehör: 4 st gula skor, blå hållare för skorna, blå tron, gul korg åt Spike, 3st rosa flaggor till tornen, rosa filt till tronen, ett blått täcke till Majesty, en blå ask, en blå strut/hatt att färsta ribbons i, ett gult bord, 2 st blåa vinglas, en blå spegel, en gul tiara, 2 st gula hinder, 5 st lila flaggor/band samt 2 st gula flaggor/band att fästa på piggarna i slottet. Ingen sticker medföljde.

Borste: Gul Shooting star brush
Satin ribbon: Gul och lila (har även hört att en vit skulle ha följt med till detta)

Borste (US): Gul shooting star brush.
Satin ribbon (US): Blå, rosa, gul och lila (det kanske bara är 3st och att det var utav dessa färg kombinationer).


Second Edition 1984 Year 3

Precis samma som ovan men med annan borste. Det är den versionen som jag har.
Mitt slott är komplett men jag har inte satt upp alla flaggor/band på bilden dock. det bör dock tilläggas att det var olika boxar minst två olika för den första och USA sålda versionen och den andra som jag har -jag kan fota och lägga upp bilden på begäran.

Borste: Blå shooting star brush.


Båda bilderna är på mitt eget slott från barndomen. Orkade inte packa upp det därför plockade jag fram en bild då mina kaninungar fick posera i det från sommaren 2009 och på bilden är det Night Flies Paris som bebis. Det var då som jag plockade fram mina ponier och började samla igen. Taget med mobilkamera därav den dåliga kvaliteten på bild 2. Min Majesty "dog" tyvärr av åldersfläckar och den Majesty som figurera på bilden är en stand in -så jag är på jakt efter en perfekt Majesty!


Lavendel Dream Castle 1988 Year 7

Denna version har jag valt att ge mer fokus när det kommer till bilder för att det är i särklass ett utav de mest ovanliga playseten ever. Slottet på bilderna tillhör Whirley. Detta slott såldes enbart i Nordamerika i slutet av 80-talet och det var också där och då som Whirley fick det av hennes föräldrar då de var bosatta i USA under den tiden. Jag minns att det var det här slottet som jag ville ha istället för det rosa men fick det naturligtvis det rosa istället då det ej såldes här. Här skiljer inte bara färgerna på slottet och alla tillbehör utan även samtliga klistermärken som visas på bilderna nedan men även Spike som följde med har en något mörkare kropp (klar rosa/lila färg) och en något ljusare och klarare grön färg på taggarna. Majety medföljde ej vilket jag strax ska ge en trolig förklaring till. Såldes tydligen med samma box som för det rosa slottet men det stod att pony ej var inkluderad och att färgerna skiljer från de på bilden.
I de brittiska seriena finns en story om hur detta slott uppstod. Det rör sig alltså om ett slott som tillhör den första upplagan av princess ponier och deras baby drakar. Slottet ska föreställas vara utav silver. Studerar man klistermärkena så blir detta uppebart då man kan se Princess Stardust på en utav tavlorna.
Här följer ett utdrag från serien "Double Trouble" där Magic Message ponyn Cloud Dreamer busar med Princess Aquamarine genom att använda sin ena sidas symbol för att trolla fram en drake men detta slutar med att de båda ponierna blir jagade och skrämda av draken och då trollar Cloud Dreamer fram ett slott (genom att använda den andra sidans symbol) som de kan gömma sig i och det är alltså detta slott! Ett silver slott åt prinsessorna. Det är också detta som är Magiskt med dessa Magic Message ponier, under deras symbol som i detta fall var ett moln döljer det sig en symbol på vardera sida vilket är individuell för varje Magic Message pony. Cloud Dreamer har ett slott på ena sidan och en drake på den andra (under molnen vill säga). Dessa uppenbarade sig om man gnuggade på deras symboler vilket gjort att man tyvärr allt för ofta hittar dem med slitna symboler.


Tillbehör: Precis samma som för den första verisonen men med andra färger och andra flaggor/band som ni ser på bilderna nedan.
Borste: Gul flower pick
Satin Ribbons: En rosa och en vit.Samtliga klistermärken till detta slott -klicka på bilderna så att de blir större.
Dagens Pony: Yo-Yo

Yo-Yo

Newborn Ponies 1988 Year 7

Kom i samma set som: Dangles, Shaggy, Wiggles, Squirmy och Tappy.

Det här var det enda setet av newborn ponier som kom ut utan tvillingpar.
Återigen är detta en pony med fading rose hår och hittas därmed också allt för ofta med horibelt blekt och urborstat hår. Min, som är på bilden har i vanlig ordning allt i original dvs både det rosa håret och lockarna är original. Dessa var de yngsta ponierna i Pony Land tills Teeny Weeny ponierna kom.
Yo-Yo älskar att leka med sin yo-yo och i ett avsnitt måste hon hållas inne i Baby Huset pga en förkylning, Baby Glory håller henne sällskap och de hittar en magisk karta som tar dem till stranden där de möter Sunshine ponierna som då alltså introduceras i serierna för allra första gången.
Samtliga i setet kom utan både Satin Ribbon eller stickers.
Denna är köpt från ebay av allgoodstrading.

Kam: Gul Ankkam
Bottle: Vit utan färgat band newborn size.Baby Glory hittar den magiska kartan

Kartan tar dem till stranden och där dyker Sunshine ponierna upp.

Yo-Yo's backcard

 


naked juice bar

Brukar sista tiden köpa juicer och smoothies på naked juice bar i Gränby Centrum i Uppsala, det är en kedja så den bör finnas iaf i de större städerna lite var stans. De har nämligen helt underbara juicer. Man blir både pigg och glad av dem och det rekommenderas verkligen -perfekt som mellanmål! :D
I övrigt är det mycket småsaker som måste fixas just nu, måste ordna med alla papper för klubben angående 4H sammarbetet, fixa i trädgården (där det är kopiöst mkt arbete och kommer behöva många power juicer för att orka med puh!) samt planera för ponyfesten bara för att nämna lite.
Juni 13, 2011

Igår vann jag Baby Applejack MIB yay! Det trodde jag aldrig att jag skulle göra med tanke på hur högt hon gick förra gången och att Summer of Joy skulle komma och buda över i sista minuten ;) Självklart kommer en bild när hon väl anländer.
Och så har jag äntligen beställt boken My Little Pony G1 Collectors Inventory -Jag vet! Jag har samlat i 2 år och har den inte än, en bok som täcker alla US sålda och som är ett måste för alla MLP samlare -en riktig MLP bibel med andra ord. Oh jag vill att boken ska komma nu men Amazon brukar vara supersega med leveranserna tyvärr däremot var den ganska billig.


Dagens Pony: Posey

Posey

Groom 'n' Style Ponies/Earth Ponies 1985

I detta set: Cherries Jubilee, Lickety Split, Tootsie, Bow-Tie och Applejack

I UK kom de ut som Groom 'n' Style Ponies med dessa 6 st ponier nämnda ovan, i USA som Earth Ponies med ponier från Pegasus & Unicorn seten -visas på backcardet nedan. det rörde sig alltså om två olika backcard beroende på om det var US eller UK.Posey är en utav de abolut mest populära och därmed också blande de vanligsate ponierna men som alltid, svår att hitta i mint skick mycket pga av både blekt hår och åldersfläckar. På grund av hennes enorma försäljningsiffror så släpptes hon flera gånger i andra set med andra ponier som ex "My Little Pony" (UK) med Gypsy och dem också detta på ett helt annat kort och med en annan borste, en blå fågelborsteAll (Obs! Det är alltså denna som kom med magenta tulpaner och inte First Edition i UK). Finns även som So Soft version. Det finns inga versioner med vitt hår eller vita tulpaner, dessa har blivit blekta.

Det finns två versionen av henne en med ljusrosa tulpaner som såldes i USA och en med magenta färgade tulpaner som såldes i Europa och i Sverige, det är alltså inte att tulpanerna blivit blekta (då hade hennes hår blivit vitt för länge sen). Denna pony hittar man också allt för ofta men vitt hår för hennes hår är också fading rose. Den här Posey köpte jag på ebay och är i särklass den finaste Posey jag någonsin sett med fin rosa färg (ännu mer och mörkare än på bilden). De kom med puffy stickers.

I seriena hänger Posey ofta med Trickles och de sköter ponylandets rabbater. Posey planterar och Trickles vattnar med sin vattenkanna, de båda ponierna är timida, snälla och gör inte mycket väsen i från sig, inte ens när de blir kidnappade av en stor jätte.

Borste(US):
Blå fjärilsborste
Satin Ribbon(US & UK): Ljusrön
Kam(UK): Blå månkamPoseys US backcardBackcard bilden är lånad av My Little Wiki
Dagens Pony: Leaper

Baby Leaper

Playtime Baby Brother Ponies 1988 Year 7

Kom i samma set som: Baby Countdown, Baby Drummer, Baby Waddles, Baby Paws & Baby Racer

Den här har jag köpt på Tradera men han är ursprungligen köpt på ebay (såldes enbart i US setet och ej i UK), Baby Leaper och Baby Racer hör till dem två ovanligare i detta set medan Baby Paws och Baby Drummer är de allra vanligaste är Baby Waddles och baby Countdown medelsvåra att få tag på i synnerhet Baby Waddles som inte dyker upp allt för ofta på auktion. Förklaringen till Baby Paws och Baby Drummer (de enda två från det setet som såldes i UK) är vanligare ligger troligtvis i att de såldes i UK i ett annat set tillsammans med Fancy Pants Baby ponierna. Samtliga i setet har både kindroser och fräknar samt vridbart huvud. Inga stickers medföljde till dessa.
Jag kunde tyvärr inte hitta något backcard till honom och ganska lite information finns att tillgå då jag aldrig sett honom i några serier men det finns säkert.

Tillbehör: Ljugul tallrik, rosa sked, bandana med rosa/vita ränder och en xylophone som är blå, lila och rosa med turkosa hjul och en grön/gul klubba till xylophonen.
Kam: Magenta sportbils kam
satin ribbon: Gul

 


Juni 11, 2011

Idag startade jag för första gången på ett år i en kaninhoppningstävling. Vår klubb, Uppsala Läns Kaninhoppare höll en liten tävling i svartbäcken. Det var verkligen skönt att komma tillbaka och göra en omstart på en sådan liten tävling. Jag startade bara med Night Flies Paris i mini klassen som är för nybörjar klass, vilket kändes helt lagom då hon rent bokstavligen inte hoppat på ett år. Jag trodde inte ens att vi skulle komma igenom banan med det gjorde vi :D Resultatet i grundomgången var i inte så bra men som sagt jag är glad att hon iaf förskte och kom igenom på 3 fel. I andra omgången hade hon fattat galoppen och hade lärt sig banan men det blev ett litet nedslag med magen (Paris har alltid lite för bråttom och det är hennes stora svaghet för då slavrvar hon).
Övriga klasser var Svår, Medel och lätt klass samtliga i krokigbana.


Svårklass banan
Juni 9, 2011

Nu har jag lagt alla viktiga MLP länkar som är så bra att ha god översikt över när man är MLP samlare eller kanske bara nyfiken på vilken barndoms pony det var man hade när man var liten :D, ni hittar alla länkarna under Länkar här på min blogg.
Just nu är det ganska fullt upp så reportaget kommer jag som tidigast att få tid att pyssla med på söndag. Jag har knappt hunnit märka av att det är sommar än trots att termometern stod på 31° C för några dagar sen! Kanske för att det trots allt blåser väldigt mycket vilket det inte brukar göra så här års och jag är väldigt känslig för blåsväder, svalkande kanske några tycker men det kan jag nog tyvärr inte hållas med om. Jag måste dessutom hinna med att ta tag i trädgårdsarbetet igen vilket känns jobbigt då man precis blivit klar så måste man börja om på nytt hela tiden, vilket gör att det tillslut känns ganska tråkigt.

Är det någon mer än jag som tycker att det börjas hetsbudas lite på Tradera igen efter att det har varit dött hela maj månad? Jag har haft bevakning på så gott som alla MLP auktioner under 2 års tid nu och sett ganska tydliga mönster, här kommer en kort sammanställning av MLP marknaden på Tradera:

Under det senaste halvåret har det kommit in en del "nya" samlare (jag kan inte säga att alla är helt nya, de kan ha handlat för mer än två år sedan också) som budar på i stort sett allt oavsett skick, ibland budar det till och med på flera ponier av samma sort samtidigt.
Pony marknaden går upp och ner på Tradera i samma takt som börsen (fast värre faktiskt) dvs att en pony som gick väldigt högt ena dagen kan redan nästa dag (jo det är sant) gå för en strunt summa -så pass labil är marknaden och det verkar inte finnas någon logik bakom det hela varken vad gäller sort eller skick.
Detta är absolut ingen kritik utan bara en reflektion och ett sätt att försöka förstå marknaden (för den fungerar inte som andra samlarmarknader). Kanske alla har tagit rådet till sig om att det är nu som det går att fynda billiga ponisar (under sommaren) för att det är (lite bara) sesongsbetonat men att det istället fick motsatt effekt för att fler tänkte så? Nu handlar det inte om mer än 3-4 st som budar på det mesta och mot varandra, dessa brukar komma i perioder, de är borta några månader och då går markanden ner lite och sen budar de en månad och då går alla priser upp igen osv. Det är givetvis i grova drag men det finns flera sådana små grupper som kommer och går och ter sig som periodare när det kommer till MLP samlandet (ej sesongsbetonade periodare dock).
Inget fel i att vilja samla ihop alla utan att bry sig om skicket det tråkiga är bara att mer värdefulla sorter minskar i värde för det tycks vara så att de "nya" samlarna inte har så stor koll på vilka som är ovanliga och inte och att de ponier som verkligen är i jättefint skick allt för ofta går för mindre än de i dåligt skick och så ska det inte behöva vara -så hur råder man bot på det? Jo, alla säljare som vet med sig ha riktigt fina ponier -höj priserna för guds skull! Ta den tid ni behöver på er att sälja, tids nog kommer det finsmakare till samlare som handlar och det kan det vara värt för att behålla värdet på MLP. Bait ponier finns det gått om iaf men de ska inte behöva kosta 150 kr utan snarare runt 50 kr och om de verkligen är mint så tycker jag att minst 300 kr är helt rimligt även för de allra vanligaste ponierna (smakar det så kostar det) och mer uppått höjderna för de mer ovanliga. Sen måste man som samlare hålla sig till marknadsvärdet i viss mån men det finns gränser och med det menar jag helt sonika att ponier som i vanliga fall säljs för 300 kr och uppåt inte ska behövas säljas för runt hudralappen.
Detta för att MLP samlandet ska få sin status och sitt värde tillbaka. Som jag nämnt i tidigare inlägg så handlar samlandet för min del enbart om skick men det är väl tur att alla inte är ute efter samma pony även om det känns att det faktiskt är just så på Tardera allt för ofta numera dvs en annan form av gruppbudande som återkommer med jämna mellanrum -att alla ska buda på en enda pony medan ingen budar på alla andra övriga som finns att tillgå. Att säljare med fina ponisar höjer priserna och föregår med gott omdöme till köpare och andra säljare, löser naturligtvis inte hela problemet, folk kommer att fortsätta att tokbuda på bait ponier men det är iaf ett steg i rätt riktning och en god markering för nya samlare.


Dagens Pony: Cherries Jubilee

Cherries Jubilee

Groom n`Style Ponies 1985 Year 4

Jag hade henne som liten för att jag fick henne av en kompis eller så var det syrran men jag minns faktiskt inte men jag fick henne iaf tillsammans med Majesty, Baby Cuddles, Baby Cotton Candy och Peachy och ingen utav dem har jag kvar idag för att de var i för dåligt skick och Peachy var en dublett (trodde jag då). Senare upptäckte jag att jag hade Peachy Italy och att det var en Hong Kong som jag hade gjort mig av med i absolut topp skick -well, så är det ibland och tur att jag ändå inte är mycket för varianter. Hon är likt Posey en utav de populäraste och vanligaste ponierna (när det kommer till de allra vanligaste kan vi räkna upp många fler som Firefly, Baby Cotton Candy, Majesty, Lemondrop och Peachy men det är också så jag upplevde det när jag var liten).
Hon återkom 1986 som en del av So Soft setet liksom flera andra Groom n`Style ponier gjorde. Hon släpptes även en andra gång 1986 som non so soft (NSS) men det som skiljer henne från den första verisonen är att den inte hade så lockigt hår utan mer vågigt och dessutom var det kortare samt att symbolerna är lite mörkare, trots dessa skillnader kan dem vara svåra att urskilja.
Den andra NSS versionen (1986) kom på de europeiska carden med International Ponies och hade en ljusgrön fågelborste samt grön satin ribbon. Hon kom med puffy stickers utom som so soft då den var platt men jag saknar stickers till henne.
Denna Cherries Jubilee är köpt av en MLP säljare på Tradera.
Jag ska också tillägga att jag är lite osäker på vilken version det är som jag har men jag tror det är den första, hennes hår känns lite längre men att lockarna har släppt tyvärr vilket isf gör mig högst tveksam till att behålla henne i annat fall får jag leta ny borste. De MOC bilder jag sett på henne ser håret inte ut att vara så krulligt som man ser vissa Cherries Jubilee's vara utan mer som långa lockar som ligger upplagda på ryggen.
Vad tror ni, vilken verison rör det sig om och är det värt att behålla henne (för hon har inga andra fel) eller är det jag som börjar bli för kräsen?

Borste: Ljusgrön fjärilsborste
Satin ribbon: LjusgrönCherries Jubilee's backcard (US)Backcard bilden är lånad av Lady Twilight


Ponymöte hos Whirley

I lördags hade vi i Uppsala gänget ponymöte hos Whirley, alla utom Fudji_blomma var med.

Det var verkligen jättetrevligt och det är så kul att vår lilla grupp växt lite. Whirley hade ungefär 100 ponier (lite mer) och de var så fina. Det fanns riktiga godingar där, som för att bara nämna några, Cool Breeze som jag så gärna vill ha och från hennes barndoms samling alla Baby Jewellery ponisarna kompletta med sina tilbehör!
Whirley hade också något som jag tror hon är ganska ensam om i Sverige och som jag med många andra samlare så gärna vill ha och nu tänker jag avslöja vad det är: det lavendelfärgade drömslottet! Och det är så jag fått mitt udnerbara bildmaterial som ska läggas ut i det kommande reportaget om båda Drömslotts versionerna.
Här nedan kan se lite bilder från Whirleys samling.

Dagens Pony: Bubbles

Bubbles

Earth Ponies 1983 Year 2

En utav de absolut läckratse ponierna i mitt tycke, allra mest vad gäller posen men naturligtvis för hennes färger och härliga tema. Hon och Seashell var de enda ponierna som kom ut i denna sittande pose och har en vit en bläs när det kommer till Hong Kong gjorda ponier. Det finns även några nirvanas som kom i denna pose.
Det finns också varianter av henne helt utan bläs eller med fräknar istället för bläs men då handlar det återingen om nirvanas den sistnämnda är Italy.
I serierna beskrivs hon som en väldigt blyg pony som ofta hänger med Sprinkles vid vattenfallet. Puffy stickers medföljde till dessa ponier men jag saknar den.
Den här ponyn och tillbehören är köpt av ebelivespecialties1 på ebay.

Borste: Grön blombukett
Satin ribbon: Gul/grön
Bubbles backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight
Baby Sugarberry's stora MOC/MIB/MIP samling

Här kommer hemsidan till den tyska storsamlarens Baby Sugarberry's My Little Pony Collection. Verkligen superbra sida om man vill gå in och kolla tillbehör till sin ponisar! Hon är mest inriktad på Europa/International och tyska ponier vilket gör att många är nirvanas. På det tyska forumet finns en video över hennes MLP rum där hyllorna är fulla av loose och MIB ponier och väggarna tapetserade av MOC ponier -stunning collection och med andra ord en sida att lägga till som favorit :D

http://www.baby-sugarberrys-ponywiese.de

Mycket nöje!


Dagens Pony: Coco Berry Chocolate Chip

Coco Berry (US)
Chocolate Chip (UK)

Sundae Best Ponies 1988 Year 8

Kom i set av 6 st ponier US namn: Swirly Whirly, Peppermint Crunch, Crunch Berry, Banana Surprise och Sherbet.
I UK: Crunch Berry hette Cherry Berry, Swirly Whirly hette Butter Kiss  och Sherbet som Sorbet Surprise.

Samtliga ponier hade sin individuella doft. Min Coco Berry är som ny och doftar fortfarande starkt och hon har sina original lockar intakta samt orginal rosa hår kvar! Samma här, hon hittas oftast med vitt blekt hår och till och med gulnat hår! Fading pink på just denna pony är en utav de allre värsta sorterna, mycket värre än på andra ponier med fading pink så med andra ord, hon är one of her kind, loose i detta skick trots att hon har en liten nyans skillnad mellan kropp och huvud men det är också hennes enda fel. För mig är oroginal lockar och kindroser mycket viktiga, något som många säljare slarvar med att upplysa om mer detaljerat tyvärr. 
I UK kom vissa ur detta set med andra namn och ett annat card där de mixat up namnen och då inte bara med andra namn utan blandat de olika namnen mellan ponierna samt att de kom utan barrette. I seriena hade hon en speciell koppling till en plats kallad Chocolate Hill där hon tillverkade chocklad glass förstås :)
Dessa ponier är ganska svåra att hitta helt utan skrap i symbolerna. Den här ponyn samt tillbehören har jag köpt från ebay.
Det finns en europeisk variant av henne med rakt lila hår istället för lockigt rosa.
Inga stickers medföljde till dessa ponier.

Kam: Lila candy comb
Satin Ribbon: Rosa
Barrette: Mintgrön
Coco Berry's backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight

Inkommet idag och decarda eller inte, det är frågan

Baby Blossom MIB Och Baby North Star MOC

Jag nämnde dessa tidigare då jag missade en auktion med Night Light MOC, ni som läste då kanske minns att jag vann dessa väldigt billigt. Baby North Star var jättefin med starkt rosa hår men Baby Blossom har gulnad bubbla, något som inte syntes på bilden. Det var så pass billigt att även om jag decardar den skulle man kunna få eventuella pengar tillbaka om jag skulle sälja henne! Det är alltså bara Baby Blossom det handlar om och inte Baby North Star.
Men jag känner att skulle behöva råd från er...

Jag har alltid sagt att jag kommer decarda MOC ponier med gulnad bubbla (och hittills har jag sluppit det tack och lov) för att plasten börjat åldras men just nu känns det väldigt olustigt -när det kommer till kritan så känns det aldrig bra att decarda en pony som stått oöppnad i 27 år -vad skulle ni ha gjort?

Som ni ser är detta UK boxen samt med blöjpaketet snugfit istället för den gula US varianten.


Dagens Pony: Caramel Crunch

Caramel Crunch

Candy Cane Ponies 1989 Year 7

En pony med skruvlockar, 3 i manen och i fyra i svansen. Hennes hår ska vara rött och créme färgat och inte vitt som det står på en del mlp sidor. Dessa är original lockar men man hittar henne ofta med helt eller delvis utsläppta lockar tyvärr. Jag köpte henne av en säljare på Tradera som inte är samlare (återigen) fick henne ganska billigt och det var en av mina få chansningar som slog rätt för hon är i mintigt skick men stark doft kvar! Hon har popcorn i lådor av karamell som symbol, vilket passar mig utmärkt som älskar popcorn! :) Jag saknar tyvärr hennes barrette, har sökt förgäves efter den, någon som har och vill sälja? I serierna beskrivs hon som en väldigt omhändertagande pony, näst intill som en sjuksyster, i de senare upplagorna efter att ha tagit över den rollen av Gusty och Lollipop/Sweet Tooth. Hennes magi låg i att blinka mot regndroppar för att de skulle förvandladas till popcorn.

Kam: Blå candy comb
Barrette: Rosa klubba
Ribbon: Gul/Grön (mer år det gröna hållet skulle jag nog säga)Caramel Crunch's backcardBackcard bilden är lånad från My Little Wiki


Vi Uppsala samlare hade ponymöte i helgen och reportaget från det kommer att dröja ytterligare ett tag för det är en hel del bilder och material att gå igenom och just nu är det mycket annat.


Underbart!

Lesden att jag inte hunnit skriva något igår men det har varit så mycket dessutom har jag dragit på mig en förkylning från detta irriterande blåsväder som aldrig tycks ge med sig och ledsen att jag inte dök upp på en heldag i Källparken för att träffa alla men som sagt, jag kände och känner mig fortfarande krasslig. Hur som missade jag naturligtvis inte finalen i Franska Öppna och måste bara säga hur fantastiskt glad jag är att Rafael Nadal tog sig sjätte titel på Roland Garros. Nadal är från Manacor vilket trots allt också är min hemort och som ligger mig allra varmast i mitt hjärta :) Jag minns att jag för drygt 10 år sen knata runt bland husen där vart och vartannat hus har egen tennisbana på grus och tänkte "Vad med tennisbanor, vi måste ju få fram en Björn Borg snart" och sen kom han vår "Rafa". Lite komiskt är det dock att Rafa kommer från ett av de hushållen utan egen tennisbana! Han är än idag en enkel man som bor i ett litet och ganska anspråkslöst hus. Själva är vi också så, miljötänkandet kommer i första hand med ett självförsörjande hushåll som enbart drivs av solceller och egen brunn, naturligtvis måste man vara aktsam med allt man gör men det tycker jag är bra -så bör det vara överallt istället för hur vi här i Sverige slösar med el och vatten utan att tänka efter en enda sekund.Två ödmjuka och helt underbara spelare.


Dagens Pony: Love Melody

Love Melody

Twice as Fancy Ponies First Edition 1987 Year 5

Kom i samma set som US: Sweet Tooth, Dancing Butterflies, Sugarberry, Up, Up, and Away och Milky Way.
UK: Lollipop, Dancing Butterflies, Sugarberry Fair, Up, Up, and Away och Milky Way.


Det här är verkligen en helt underbart vacker pony med girlanger av små hjärtan som ringlar sig runt hela kroppen, underbar lila färg och rosa hår (vilket tyvärr oftast har bleknat till vitt på henne då det är ljuskänsligt). Twice as Fancy ponisarna (TAF) kom i två set och det som är urtypiskt med dessa är att deras symboler täcker hela kroppen istället för enbart höfterna.
Återigen lanserades vissa med andra namn i UK och märk väl även här att satin ribbons och kammar kan skilja en del från US upplagan! Inga stickers medföljde.
Samtliga TAF ponier i detta set personifieras som hjälpsamma och mycket snälla ponier.
Min Love Melody nedan har lite mer rosa i håret än vad som blev på bilden och kanske även lite mörkare lila i kroppen.

Borste (US): Mörkrosa fjärilsborste
Satin Ribbon (US): Ljuslila

Borste (UK): Lila fjärilsborste
Satin Ribbon (UK): Vit
Love Melody's backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight


Hello!

Idag ska jag iväg på ponymöte hos Whirley och Celebrion och Nightsade ska med, ska bli så spännande med tanke på vad jag för första gången ska få titta på i verkligheten. Ja, det är naturligtvis något som finns i Whirleys MLP samling och som jag bara sett på bild tigigare, något som jag och säkert många andra samlare med mig, vill ha. Ni kommer att få en updatering om vad det är senare -jag lovar! :D
Senare ska jag iväg och träffa det gamla gänget som jag inte sett på jättelänge, det ska verkligen bli kul att träffa alla igen.


Dagens Pony: Flutterbye

Flutterbye

Rainbow Ponies Second Edition 1985

Just den här Flutterby är en Mail Order, jag köpte henne MIP och öppnade henne själv. Hon står komplett dvs ingen puffy sticker medföljde till de som var mail order men dock till de som såldes i affären i övrigt kan jag inte se några andra skillnader mellan dem.
Hon är köpt på ebay av highlysoughtaftertoys i Australien.
I verkligheten är hennes färger ännu starkare än på bilden där hon ser lite matt ut men hon glänser och är helt underbar!

Kam & Borste: Turkos kam & regnbågs borste
Satin Ribbon: LjusgulFlutterbye's backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight

Missa inte reportaget som jag ska lägga upp antingen på söndag eller måndag om Dröm Slottets båda versioner!


Bra MLP sidor

Jag tänkte tipsa om bra MLP sidor för dig som bara missat dem eller precis har börjat samla och vill veta mer. Dessa sidor har hjälpt mig en hel del under de 2 år som jag har samlat.

Etherella UK MLP Scrapbook
Är inriktad på UK ponies, det vill säga de ponier som såldes i UK vilket gör att den ger en bra bild om vad som kom ut även för oss i Sverige. Sidan är dock inte komplett många ponier som såldes på 90-talet saknas. Men jag tycker att i överlag är sidan mycket bra. Hon skriver en hel del intressant kuriosa om varje pony och det finns en del MOC bilder att tillgå också -Guld värt om man vill kolla efter originallockar och tillbehör!

http://www.etherella.com/scrapbook2/


Dreamvalley
En väldigt bra sida som till största del inriktar sig på US sålda ponier men det finns även en hel del information om de internationella ponierna också. Hon har även en länk till combs & brushes samt ribbons där kan man får en bra hint om vilken färg och vilken sorts kam, borste och ribbon varje pony ska ha. Dock finns inga bilder på tillbehören vilket gör det svårt att veta vilka färgnyanser hon menar.

http://www.kimsites.net/dreamvalley/index.html


Lady Twilight
Den här sidan har en mängd backcard bilder! Det finns också sidor för nyanser på ribbons och kammar men inte heller denna sida är fulständigt komplett -det är en hel del ponier som saknas.

http://www.greatponies.com/


My Little Wiki
För lite mer övrig information och en hel del MOC bilder vilket är helt oumbärligt när det kommer till något som andra sidor saknar mer eller mindre, nämligen originallockar, nyanser på ribbons, kammar och borstar, puffy stickers eller vanliga stickers osv.

http://mylittlewiki.org/wiki/Main_Page


Utöver detta så kan jag säga att mycket kommer med erfarenhet, ju längre tid man har samlat, ju mer koll får man på exempelvis vilka som ska lockar och inte och vilken nyans som tillhör vem (när det kommer till tillbehören) men som sagt, ingen sida är fullständig och ett tips är att söka fram MOC/MIB bilder på just den pony som du vill veta mer om.
En annan viktigt sak att notera och som jag märkt, är att nyanser på kammar, borstar och ribbons kan variera beroende på om de är US eller UK/Skandinavisk sålda!
Ett annat tips är att söka och ställa frågor på diverse MLP forum, jag har lagt upp länkar till dem i ett tidigare inlägg i bloggen.

Om du undrar över något angående en specifik pony och/eller dess tillbehör och som du inte kan hitta något svar på, så får du jättegärna maila mig så ska vi se om jag kanske kan svara på det :)

Mycket Nöje!


3 juni, 2011

Idag kom ett paket från Nelly igen :) det är den här rosa/lila klänningen, jättesnygg tycker jag samt den här bikini överdelen från Björn Borg. Jag hade dock velat haft det svarta setet istället men allt är slutsålt så nu måste jag beställa en svart underdel från ett annat märke och jag har faktiskt hittat en svart som är slående lik i modellen! :D Det blir alltså en rosa överdel och en svart underdel -tur att rosa och svart alltid fungerar tycker jag.

Charm Dress SEK 239, Nelly Trend - NELLY.COM Classic Love All Set SEK 398, Björn Borg - NELLY.COM

Dagens Pony: Swirly Whirly Butter Kiss

Swirly Whirly (US)
Butter Kiss (UK)

Sundae Best Ponies 1988 Year 8

Kom i set av 6 st ponier US namn: Coco Berry, Peppermint Crunch, Crunch Berry, Banana Surprise och Sherbet.
I UK: Crunch Berry hette Cherry Berry och Swirly Whirly hette Butter Kiss, Coco Berry som Chocolate Chip och Sherbet som Sorbet Surprise.

Samtliga ponier hade sin individuella doft. Min Swirly Whirly doftar fortfarande starkt och hon har sina original lockar intakta. För mig är oroginal lockar och kindroser mycket viktiga, något som många säljare slarvar med att upplysa om mer detaljerat tyvärr. Jag saknar fortfarande hennes barrette men som sagt de såldes inte med barrette i UK så det är inte hela världen.
I UK kom vissa ur detta set med andra namn och ett annat card där de mixat up namnen och då inte bara med andra namn utan blandat de olika namnen mellan ponierna samt att de kom utan barrette.
Dessa ponier är ganska svåra att hitta helt utan skrap i symbolerna. Den här ponyn samt tillbehören har jag köpt av ebelievespecialties1 från ebay.

Kam: Rosa candy comb
Satin Ribbon: Ljus mintgrön
Barrette: Rosa klubba
Swirly Whirly's backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight


Renzo

Vår älskade Chihuahua Renzo som är min kusin Fernandos hund, har gått ur tiden. Han blev 9 år och dog av ett hjärtfel.
Alla grät, hela släkten, alla hundar och till och med städerskan närvarade vid begravningen.

Saknade lilla Renzo.Yay Grail!

Igår vann jag en MOC pony som för mig var en Grail.
Det är ingen nirvana utan en pony som är ganska vanlig loose MEN mycket svår och ovanlig att hitta som en fin MOC -det vågar jag nog faktiskt påstå. För jag trodde att jag kanske aldrig skulle få se den MOC (och som jag har önskat mig att den ska dyka upp). Darför blev jag helt överväldigad när jag såg den dyka upp på auktion och att jag dessutom vann den! Jippi!
Jag tänker inte avslöja vem det är än, istället ger jag er lite ledtrådar för jag kommer givetvis att lägga upp en bild och avslöjar vem det är när den anlänt :D
För mig är det här lika stort som att vinna Nightlight MOC och det var nog därför som jag hejdade mig under budandet av Nightlight, för att denna hade kommit upp :) Se vilka prioteringar man gör ibland! :D
Men vad tycker ni? Jag tycker inte att det behöver vara värsta nirvana ponyn som är en Grail. Jag samlar själv inte på nirvana ponies. Jag har 3 st samt några ej pat pend från min barndoms samling. De flesta samlare ser väldigt olika på samlandet, många inriktar sig inom vissa områden men något som verkar vara väldigt vanligt överlag är just nirvana ponies. Jag är inte mycket för varianter, har jag en pony oavsett om den är HK eller Italy så räknar jag det som jag har den och vill inte skaffa en till. I första hand vill jag ha HK MOC men skulle det inte finnas något val kan jag tänka mig att köpa en Germany eller Italy MOC om de inte skiljer allt för mycket från HK exemplaret förstås (som många greek ponier gör).
Men naturligtvis finns det två undantag och det är Nightlight och den blå Lickety Split Italy som jag vill ha även om de är nirvanas. Det är för att dem är så otroligt fina och för att Lickety Split är min första pony ever och favorit så hon är den enda som jag vill ha varianter av.
För mig handlar samlandet allra mest om skicket, det gör att det blir väldigt svårt att samla och därför betstämde jag mig för drygt ett år sedan att bara samla MOC/MIB/MIP.

Här nedan är Panini bilder från mitt album (också från barndoms samlingen). Jag har ägt samtliga ponier loose men har bestämt mig för att behålla 3 st (resten är sålda), en utav dem hade jag som liten (och är en av dem som jag behåller såklart) men det är en pony på bilden som jag tyckte va så läcker och ville ha och den vann jag igår -kan ni gissa vilken det är?Dagens Pony: Banana Surprise

Banana Surprise

Sundae Best Ponies 1988 Year 8

Kom i set av 6 st ponier US namn: Coco Berry, Peppermint Crunch, Crunch Berry, Swirly Whirly och Sherbet.
I UK: Crunch Berry hette Cherry Berry och Swirly Whirly hette Butter Kiss, Coco Berry som Chocolate Chip och Sherbet som Sorbet Surprise

Samtliga ponier hade sin individuella doft. Tyvärr har nästan all droft från min försvunnit men i övrigt är hon komplett och mint.
I UK kom vissa ur detta set med andra namn och ett andra card där de mixat up namnen och då inte bara med andra namn utan blandat de olika namnen mellan ponierna samt att de kom utan barrette.
Dessa ponier är ganska svåra att hitta helt utan skrap i symbolerna. Den här ponyn samt tillbehören har jag köpt av ebelievespecialties1 från ebay.

Kam: Lila/rosa candy comb
Satin Ribbon: Gul
Barrette: Lila glasstrutBanana Surprise's backcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight

Va roligt!

Igår fick jag en inbjudan via ebay från en ebay medlem som jag inte handlat av så jag blev ganska förvånad. Jag vet inte men jag antar att de kanske läser omdömen hos stora MLP säljare och sen gör massutskick till alla eller nåt? Det var iaf en tysk samlare som bjöd in mig till deras MLP forum som motsvarar det vi har i Sverige, det MLP forum som vi har heter Druvdalen och här är hemsidan dit:
http://www.druvdalen.forum24.se/

Så jag reggade mig på det tyska forumet också och då fick jag veta vem det var som hade vunnit Love letter i samma veva som jag vann Love Token av Axistra, lite kul! :D

Det finns en internationell sida också MLP Arenan
http://www.mlparena.com/

Och här är sidan till det tyska forumet för de som är intresserade:
http://www.meinkleinespony-wichtelwelt.de/

De har sidor för internationella samlare och man kan ställa in till engelska om man vill även om tyskan inte är så svårt att förstå.


RSS 2.0