April 29, 2012

Hey allihopa!

Igår jag var på Kaninens Dag ute på Ultuna med klubben. Vi hade en liten uppvisning i kaninhoppningen men dagen började men en föreläsning och sen fick vi i klubben gå runt och kika på Djursjukhuset i Ultuna, jag tyckte det va lite läskigt precis som jag tycker att det är med sjukhus. Jag har varit på SVA en gång tidigare och det var väldigt otäckt kan jag säga...

Sen träffade jag Whirley och det var så kul för Aragon att äntligen få leka lite med Simpi igen :D. Jag hjälpte henne även med att locka en superfin Surprise som hon hittat på en loppis -ska lägga upp bild när jag är klar -verkligen ett superfynd!

Här i Uppsala är Valborgsfirandet i full gång, på Ångström byggdes det flottar för fullt hela veckan och det är ett ganska stort jippo det där med en massa andra saker at göra samt öltält och sånt (många verkar skolka ganska rijält under den veckan), igår var det Svalborg, idag är det Kvalborg och i morgon är det alltså Valborg så det är fullt ös hela tiden men eftersom att jag bott i Uppsala till och ifrån i stort sett hela mitt så brukar jag inte delta något dessa aktiviteter men imorgon ska jag och Charlotta på eftersläppet på Slotten (för en gångs skull sa jag göra något ha ha)

Igår var det fint väder och tillskillnad från Ångström där det alltid är kallt inomhus oavsett hur varmt det är ute så var det väldigt varmt och kvavt inne på Djursjukhuset i Ultuna. Mina kaniner höll på att storkna.

Puss!


Nya klackar

Dessa svarta klackar har jag precis fått hem de är inte lika hög klack som på de andra jag köpt senaste tiden.
 US 7 = 37 sitter inte lika bra dock, jag trodde de var för små först men de är faktiskt för stora! Jag tror det är bredden det är fel på, lite för breda så det glappar när jag går. UK 4 sitter bättre än ordinära 37 sizer här i Skandinavien (fötterna är ju lite större här och därmed också storlekarna, ibland har jag 36 här), rent generellt alltå, i Italien och Spanien har jag oftast 38.
Kan kanske va ett tips för dem med 35 vilket kan va hopplöst att hitta skor till, prova italienska och spanska 36:or -storlekarna är oftast mindre där!

Så här trångt är det nu i min ena garderob, där jag har klackar, väskor och klänningar.  Funderar som sagt att göra skohyllor. Har räknat klackarna till åtta om man räknar in mina stövlar som inte är med på bild, sen har jag slängt en massa och ett par blåa sandaler med klack ska lagas om de inte är hel körda -de är inte inräknade.
Det finns i alla fall tre par till som jag vill ha, ett par rosa högklackade, ett par i guldfärgad bling bling och ett par högklackade med Rhinestone strass som inte är pumps utan högklackade sandaletter. Sen ett par silver glittriga pumps och ett par blåa båda med högklack skulle inte heller skada ;)

Rapunzel är lockad men jag ska locka om henne då det inte blev så bra så det kan ta en vecka till, tyvärr.

Nu sitter jag här och bleker håret igen för det blev inte bra sist, jag kan verkligen inte det här med att bleka själv.

Imorgon ska vi i fysik och matte ha fest, det är först föreläsningar och sen en sittning/gasque och efter det blir det släpp på Kalmar. Jag hinner hem efter lunch för att ta hand om djur och göra ordning mig -jag ser så fram emot att dansa det var ju evigheter sen! :D
Nästa helg ska jag och Whirley ses igen, det var så länge sedan och jag saknar verkligen det nu -ska bli jättekul! :D

Vad ska ni göra i helgen?


repetition

Madonna

Till alla er som inte hajar detta med improviserade dans shower ute på klubbar det är ju soooo much fun! :D
det blev mycket sånt både i Belfast och hemma i ManacorTänk så mycket lättare världen blir då -inget bråk bara massa fun! :D


Go Kväll

Har ni också funderat på sådana knasiga saker som att vilka ni skulle bjuda in till ert bord som middagsgäster?
Ni vet det där inslaget när någon känd får bjuda in vilka dem vill till bords, på låtsas i Go Kväll.
Jag har funderat en hel del på det, jag hade så många kandidater och man får bara välja ut fyra stycken. 

Vilka blir era gäster?

Tänk på att man får bjuda precis vilka man vill, döda som fiktiva också men bara fyra stycken!
Detta blev min slutgiltiga lista:

Isaac Newton

Nick Drake

Michael Jackson

Jack Sparrow

Hmm ser ni ett mönster här tro?
Förutom att alla är döda och Jack Sparrow är fiktiv?
Det skulle bli att Johnny Depp får komma i sin karaktär Jack Sparrow, det var lite så jag hade tänkt...

Jag tror dock att samtliga skulle ha svårt att samtala med varandra om något. Newton och Drake har Cambridge som gemensam sak och sen kan man länka Nick via musiken till Michael men sen vet jag inte om dessa stora peronligheter skulle få så mycket mer till övers. Jag tror faktiskt att Michael, ja om man bortser från Jack då ha ha, skulle vara den mest utåtriktade och visa stort intresse för de andras områden.Men det finns förstås en massa andra man skulle vilja ha vid bordet också som: Oscar Wilde, David Bowie, Keith Richards, Gustsav III, Andy Warhol, Bill Kaulitz, Nikita, Victoria Beckham, Paris Hilton och Gwen Stefani och säkert många många fler...

Så Vilka skulle ni bjuda in?


pony wear

Pony wear som jag vill ha!


Denna lion suit för baby ponier är den allra gulligaste och den som jag allra mest villa ha, har dock aldrig sett den och det känns som att den är vääldigt ovanlig.


annat

Nu sitter jag här och bleker håret, det blev inte så bra sist utan en mix av orange, gult och brunt typ ha ha!
Sen har jag äntligen varit iväg och postat paktet till Becca med ponier som ska deflockas :D

Ni vet väl att idag är det precis på dagen, 100 år sedan som Titanic sjönk och svt visar en serie i tre delar med start ikväll kl 21.30. Det är skaparen av min favorit serie Downtown Abbey som gjort serien så den ska jag absolut se.
Jag har varit i den hamnen i Belfast där Titanic byggdes men jag har alla bilder någonstans nedpackade i en låda, i något förråd och jag orkar inte rota fram dem igen -ni vet hur det är när det kommer till mitt förhållningssätt till foton, jag är inte så förtjust i sånt eftersom att jag tycker att nästan alla bilder bär något vemodigt över sig, över saker och folk som inte finns längre -allt ligger ju ständigt i betraktarens ögon, eller hur?

Dock kommer jag att missa lite av Partaj och troligen även mitt favorit inslag "Far å Flyg" -såå himla rolig tycker jag.

Vilka är era favorit serier?

Jag hittade denna som min Princess Sparkle pony fick men jag tror inte det här är någon pony wear, eller?
Lite tjusig var den dock :)


Klassiska 80-tals pumps

Dessa har jag rotat fram ur garderoben, de är mammas gamla pumps från 80- talet.
Jag tycker fortfarande att dem är precis lika coola som jag tyckte då, när jag var liten.
Dem är dock inte i toppskick utan lite slitna samt lite för stora men med extra inlägg ska det väl gå för att ha i skolan.
De svarta går ju att matcha med allt och dem rosa är ju bara för läckra -det får en att inte helt osökt tänka på Dallas.
Perfekt med pumps med låg klack som man kan ha i skolan -just nu halkar jag mest bara omkring i mina stilettklackade stövlar på det extremt hala golvet inne på Ångström.

Mitt stora bekymmer är när jag ska hinna med att använda alla min andra heels?
Idag klickade jag även hem ett par svarta pumps med högre klack -just för att som sagt, de går ju att matcha med allt och det är en bas som alla bör ha i sin sko samling :)

Jag får snart döpa den här sidan till mina två stora passioner: Ponies and Heels.
Även om tycker att jag har mycket till vraken pony samling eller sko samling än.
Lite fler My Little Pony commercials

Fler My Little Pony Commercials


So Soft PoniesPony FriendsMegan & SundanceCollector Ponies -den allra förstaMagic Message Ponies


Buttons

Jag har säkert skrivit om det förut men vad är detta? Stora symboler på Buttons! Detta är väl ändå bara Buttons deflockad?! Bilden är tagen från boken My Little Pony Around the World
Läs om vad Etherella skriver om det här
Vissa hävdar att några helt sonika aldrig blev flockade -jag vet inte jag men jag kommer nog inte att tro på det för än hon hittas MOC eller verkligen bekräftats av Hasbro.

Någon som vet något mer om detta?My Little Pony commercials

My Little Pony reklamer sådan nostalig! Det finns så otroligt många men här är några utav dem och jag kommer att följa upp med fler snuttar framöver även fast jag tror alla My Little Pony nördar redan sett dem flesta
:)

Visst är dem söta?


Show StableSundae Best PoniesBig BrotherFlutter Ponies


Scented sticker CJ

Jag skrev inlägget om min CJ MOC att jag aldrig sett en scented sticker av CJ förr vilket givetvis inte stämmer -det fanns en för SS CJ men att det skulle finnas för NSS har jag dock aldrig sett.
Här en bild från G1 Collector Inventory boken på scented sticker för SS Cherries Jubilee


Ny bakgrundsbild: Cascade and The Waterfall

Den nya bakgrundsbilden är på Cascade och det gröna vattenfallet som såldes i UK och anses lite ovanligare än det vita vattenfallet som såldes i USA (men sägs även ha förekommit på andra håll i Europa).
Det vita vattenfallet kom med Sprinkles istället för Cascade och jag har sett att kartongen samt flaskan kan se lite annorlunda ut till utseendet. Jag har sett det vita vattenfall komma med en kartong som har en blå Sprinkles på omslaget -så coolt! Det var givetvis ingen Sprinkles som fanns satt köpa uan enbart en prototyp -en prototyp som jag vill ha!
Mitt vattenfall är nu äntligen komplett! Men jag är fortfarande på jakt efter det vita vattenfallet, helst MIB.Här kommer Hasbros jättesöta Waterfall Commercial från 80- talet. Och där är både Sprinkles och flaskan jag pratade om! Jag tycker till och med att Vattenfallets regnbåge ser lite annorlunda ut men det kan vara en synvilla.


pony wear & katalogisering

Detta tips hittade jag på Summer Hayes's My Little Pony blogg, författarinnan till G1 Collector Inventory boken, om hur hon arkiverar sina MLP kläder här.
Jag har små lådor där jag samlat alla kammar -se kategorin accessoarer här på bloggen men har inte hittat något bra sätt för kläderna än för jag har dem i en MLP väska men jag har inte samlat MLP kläder aktivt direkt men det finns dock ett par som jag gillar. 

Kolla även in denna intervju med en brittisk MLP samlare här:

My Little Pony Collection Grows in South Yorkshire.


Lite påbörjad planering inför ponyfesten i juli

Vernissage vinet: Jag har provat detta och usch säger jag bara -lite synd för den lilla söta (Versace) väskan är ett ypperligt smart sätt att kränga billigt lådvin till tjejer -Ja, jag gick i sedvanlig ordning på det, är mycket svag för vackra förpackningar oavsett vad det kommer till men jag vågar nog inte servera denna franska Chardonnay vin på My Little Pony festen i juli, eller? Någon som provat och har en annan åsikt? Jag ger gärna vika om det så behövs, det viktigaste är givetvis vad mina gäster tycker :)
Ska tydligen finnas i svart och rosa väska också -kanske ska prova dem med men hoppas inte på för mycket.
En söt liten väska till Rapunzel kanske?
Så nu till vad som ska göras och jag behöver inspiration!
Datum i början av juli, en lördag?!
Inbjudningskort eller söta mail?
Meny -ja den blir vegetariskt/veganskt och miljömedveten förstås

Något mer?


Lockar, Rapunzel, Moroccan Oil, kransar och packar

Projekt locka Rapunzel påbörjad. Provar att ha lite Morrocan oil den här gången men inser att detta kommer att ta väldigt lååång tid, vi pratar dagar här. Denna gång provar jag en ny Moroccan Oil för lockigt hår.Ja som ni ser har jag bara testat en lock än så länge. Moroccan oljan ser ni bredvid henne.
Hon ska ha fyra lockar i man och svans.

Packar ihop ett paket till Becca med ponier hon ska deflocka åt mig -ja, det har inte blivit av att jag orkat deflocka varken Ribbon eller Paradise men nu så ska Becca få göra det åt mig :)
Varför så stor låda? Well, det ligger en liten överraskning med där i förutom en extra Ribbon som hon får av mig.
Hon sliter så hårt och jobbar på så flitigt, dessutom är hon ödmjuk och givmild och sådana ska priviligeras tycker jag :)Köpt en ny krans till sovrummet med rosor -tänkt att något så litet kan förhöja hela rummet.Nåväl snart blir det att börja påbörja projektet angående hyllplan i garderoben till mina skor, eller? Ja, jag är inte lika hundra på att det fungerar längre, få se vad lösningen blir.
Helst vill man ha dem framme precis som med ponierna men dilemmat kvar står för vem vill ha solblekta heels?
Nej, nu ska jag ner och kolla på ett av mina favorit program nämligen Bukowskis som går på Tv 8, torsdagar kl 21.00.

Ses!


Heels

Absolutely stunning! Till och med ännu läckrare, snyggare, lyxigare ja, u name it, i verkligheten.
Inga bilder gör dessa heels rättvisa som fullständigt gnistrar. De snyggaste skor jag någonsin sett! Och UK sizen passar perfekt!Dessa är hemklickade från ebay UK, frakten blir betydligt billigare än från US och du slipper tull!
 Den valda färgen kallas Ivory Satin men den finns i många andra färgvarianter.
Jag kan säg att jag var väldigt skeptisk till en början men nu när man fått dem -jisses så snygga!

Nu ska här ut och klubbas! Äntligen skaffat nationskort (bättre sent än aldrig) :D
Ska ha dem på Fyskam festen Kamratskampen till den svarta lace klänningen tänkte jag :)

Tack alla söta för alla fina kommentarer som jag får -ni anar inte hur glad jag blir!

Puss på er alla!

Bella


Rapunzel

Rapunzel

Nej, det är inte en äkta utan en custom men så likt sen! Det är Becca (zzzova på Druvis) som gjort den åt mig och jag finner inga ord över hur nöjd jag är. Hon är verkligen en supertalang -så otroligt kreativ!
Här är länk till hennes blogg som innehåller en hel del MLP stuff -ännu en MLP bloggare har anslutit sig -kika gärna in på Becca Pysslar här.

Rapunzel kunde bara beställas via mail order i USA (så vitt jag vet) och är en extremt ovanlig pony, de brukar gå för 3000 kr och uppåt. MIP gick den för runt 10 000 kr! Så hon är hett eftertraktad även som custom.

Jag ska göra skruvlockar på henne så jag kommer att lägga upp en bild när det är klart.
Gwen

Jag bara älskar den här videon, låten, outfitsen -ja allt!
Man skulle nästan kunna tro att jag gjort videon ha ha!
 Älskar Alice i Underlandet temat!
LOVE IT!!!


Heya!

Förlåt för att jag inte bloggat på så länge!
Jag vill verkligen be om ursäkt till er alla.
Hoppas att ni haft en underbar påskhelg! Min har varit helt underbar! :)
Jag har sett hur många det är som ändå varit inne varje dag utan att jag skrivit något alls -sorry allihopa men nu kommer det att komma en del inlägg framöver iaf :D Jag har egentligen så mycket att skriva om och nu så här i nattens hetta... he he det där lät väldigt fel men jag ska ska i lugn och ro svara på lite frågor som dimpt in:
- Ja, jag samlar bara på G1:or! Jag har en G4 MIB men det kommer jag nog inte behålla länge till :)
- Ja, jag ska posta något nytt här snart, något mycket extraordinärt men ingen MOC/MIB dock -så håll ut!
- Nej, jag är inte gift med någon Dallas-oljemiljadär som köpt alla ponies åt mig men jag är nog lite av en GCB allt ;) Ha ha! Dallas next hun! Nej, men underligt är det att statistiken skjuter i höjden när man använder rubriken "Äntligen ska Tex få komma hem!" eller nåt sånt när allt jag menade var att min My Little Pony Tex från min barndom skulle få komma hem till mig MOC och alltså ingen hårding från Texas som varit i Afghanistan i 3 år eller sånt sånt -so, hold your horses!

XOX

Bella
TEXRSS 2.0