I'm back!

Nu är jag tillbaka! :D Skönt att hålla sig borta från datorn ett par dagar, jag valde att inte ta med den för det började nästan bli ett beroende och det gillar jag inte så det va väldigt skönt att inte använda datorn på ett tag, sen märkte jag när jag kom hem att datorn var på! Och inte nog med det, jag var inlpoggad på Druvis så nu vet ni det -jag har inte hängt på druvis 24h om dygnet i 4 dagar utan jag hade glömt stänga av och logga ut. Roligt är det att se att flera vart inne på bloggen varje dag och kikat och tålmodigt väntat på inlägg. 

En massa paket låg och väntade på mig när jag kom hem, lägger upp bilder senare för ett utav dem var en MOC pony men några long time ago väntar jag fortfarande på som Parasol så nu blir det request money back via paypal här snart -jättetråkigt men jag har ju inte fått någon pony så det är inte mer än fair och hon svarar inte på mina mail (kanske bör tilläggas också) så åtminstonde hälften vill jag ha tillbaka eller vad tycker ni ska man begära hälften eller hela hur har ni gjort?


Lite uppdateringar Fly away & Maya

Det har varit dålig uppdatering sista tiden för att jag varit ganska upptagen med tentor och så och nu har jag värsta beslutsångesten för de nya kurserna som vanligt, jag rusar alltid dit i sista minuten för att regga mig -på föreläsningarna alltså och det brukar bara sluta i kaos typ att jag reggar mig på en massa och nu fick jag veta att min kurs som jag verkligen såg fram emot var inställd. 
 
Kommer va i Amsterdam i helgen och kommer troligen inte uppdatera så mycket om ens något. Princess Sparkle ska med och hon ska givetvis fotas och vi ska även en liten sväng till cph och oslo och nästa helg drar hon troligtvis iväg till Israel :)

Nåja, det blir att kånka på Stat mek böckerna iaf
Tack för alla tips som trillar in, jag ska kolla upp dem även de från fb -tack så mycket ni är jättegulliga allihopa! :)
Jag undrar också vart min Parasol MOC tagit vägen den har tagit en månad på sig nu?
Jag börjat bli worried.

På fredag går en av Mayas långtidsräkningar ut så att ni vet det bara. Det finns som välbekant två långtidsräkningar, en slutar den 28 oktober 2011 vilket många i Mesoamerika ser som det riktiga slutdatumet för kalendern och den andra slutar den 21 december 2012. Dessa datum kan också ses som en "mellanperiod" och nej, jorden kommer inte gå under! Det står typ att vi går in i en ny tid, ett högre medvetande eller nåt sånt och att de gamla ska komma tillbaka vad de menar med det återstår att se.... 

Fly away with me


Sugarberry MOC

Denna donna har nu anländt med raketfart till mig -rent bokstavligen haha! Well hon hette Sugarberry Fair i UK och jag tycker att hon hör till en av dem om inte den absolut vackraste MLP som någonsin gjordes. Tyvärr blev bilden väldigt dålig och kortet ser helt blekt ut så är inte fallet i verkligheten.


Magic Star MOC

Magic Star MOC

Världens läckraste card! Köpt från DruvisSvar angående att hitta ponisar!

Jag har fått en fråga om hur man hittar ponier förutom på ebay, blocket och Tradera.


Ja, lite beror det på vad man är ute efter. De flesta av mina MOC/MIB ponier kommer trots allt från ebay så jag tycker ebay fortfarande har det största utbudet.

Ska du ha vanliga ponisar så är de billigast på ebay.
Letar du efter ovanligare ponier är de billigare på Tradera men utbudet på Tradera är ganska skralt.

I det stora hela måste man ha en massa tålamod när man samlar för det går väääldigt trögt. Jag letar fortfarande efter Swirly Whirlys barrette!

Men här kommer några tips:

Det svenska MLP samlar forumet Druvdalen: här kan du lägga upp en tråd i Köpes om det är något du letar efter men det finns också en marknadsplats där folk säljer en hel del saker:

http://www.druvdalen.forum24.se/


Det samma gäller det tyska MLP forumet Wichtelwelt, du kan lägga upp en tråd i Wanted om du inte hittar något i deras sale tråd -jag fick tag på Caramel Crunch barrette tack vare det :):

http://www.meinkleinespony-wichtelwelt.de/


och så har vi kanske den mest ultimata sajten den internationella MLP samlar forumet där du kan hitta riktigt rare stuff, MLP Arena där finns massa saker till försäljning hela tiden och samma här hittar du inte det du söker så lägger du bara upp en tråd i Wanted:

http://www.mlparena.com/


Loppisar är också ett tips såklart även om man inte hittar mycket ponisar numera så gick ett Drömslott i väg på en loppis i helgen rakt framför ögonen på en MLP samlare.

Dessa är de sidor jag använder mig av eftersom att jag bara letar efter oöppnade. Det du nämnde som Show Stable brukar inte vara några problem att hitta då det är ett ganska vanligt playset, Paradisgården är dock svårare och hitta och i synnerhet om man vill ha det komplett i fint skick men jag har sett det MIB två gånger på ebay. Dock får man vara beredd på att lägga ut en hel del för oöppnade saker. Tips: Det finns ett oöppnat Show Stable uppe på Tradera nu, säljaren är jättebra och jag kommer inte va med och buda då jag redan har det :)

Under kategorier här på bloggen har jag länkar till alla dessa nämnda sajter.

Jag önskar dig lycka till i ditt letande och hoppas att detta var till någon hjälp! :D


Inkommet Merry Treat MOC!

Jag som är så galen i julen måste givetvis ha Merry Treat MOC! Min första pony som jag köpt från arenan, galet mkt i frakt och ruggigt dåligt packad så jag hade rena turen att hon är välbehållen och så fin iaf. Detta är en pony jag länge velat ha MOC. Kammen är både svår och dyr att få tag i och kortet är ju superfint och bara ett måste för varje jul och MLP nörd som mig :)
award

 

Nu följer några saker som man ska göra när man fått denna award;
Länka till den man fått den av, fullborda de 5 meningarna och skicka den till 5 andra bloggar.

Fick denna Award av; Madde / Mamma och blivande fröken.

1. När ingen ser eller hör mig… dansar jag omkring hemma haha

2. Jag går aldrig hemifrån utan… Mitt lippgloss eller läppstift!


3. Min blogg heter som den gör för att jag…
Night Flies är namnet på min uppfödning av hoppkaniner så den heter Night Flies Hoppkaniner, vad jag fått Night Flies vet jag inte men jag är ganska bra på att komma på namn till kaninerna som jag tyckte både lät fint och hade en innebörd.

4. Om jag vågade skulle jag… gjort klart mitt exjobb för länge sen men jag erkänner jag har värsta prestationsångesten, det är inte bara ännu en tenta eller uppsats utan det är en big deal för mig.

5. Om tio år kommer jag att…
jag vet inte, jag tycker sånna frågor är läskiga men kanske jag är kvar i Uppsala och jobbar på universitetet, tio år är tyvärr ingen tid...

Nu skickar jag den här vidare till..

och


En Sköldpaddas Dagbok

back on track

Nu så! Det är något fel på min dator därför att den kan göra allt utom att publicera bilder på min blogg?! Helskum är den just nu och tills det är åtgärdat så är det väl tur att jag har en till dator som iaf kan leverar bilder -phu!


Okt. 11, 2011

Inte fick man väl se någon Dutch Door i detta avsnitt av Svenska Hollywoodfruar som utvlovat eller? Missade jag det kanske? För med två katter och en terrier hund kan jag säga att jag aldrig fått sitta en hel serie, inte ens till reklamen och titta klart för att det är ständigt bök med djuren och de blir speicellt jobbiga på kvällarna, lite synd att man aldrig får sitta och titta på något i lugn och ro, det va en massa massa år sen sist. Så jag kan helt enkelt ha missat det, får titta på reprisen på söndag.
Synd att Shf slutat nu, tycker att Maria kan fortsätta showen ensam. Men jag längtar verkligen tills de ska börja sända Pan Am med start den 16:e oktober på 3:an för det är verkligen en serie jag vill påa för! :DDet legendariska flybolgaget Pan AmNi kanske minns Pan Am från filmen Catch me if you can med Leonardo Di Caprio? Filmen är sanningsbaserad så detta hände alltså i verkligheten!Ingen bra hemsida för satin ribbons

Det finns ingen bra hemsida för satin ribbons, jag och Whirley diskuterade det och det känns verkligen som det skulle behövas, att det verkligen är något som vi samlare saknar.  Det känns som att alla sidor som finns nu om det tyvärr tolkar färgerna olika men det vitkigaste av allt, det finns ju inga bilder! Lady Twilights utbud är skralt på den punkten så allra helst efterlyses en MOC sida där man kan gå in och hålla upp sina ribbons och kammar (i många fall handlar det om små små nyansskillnader, att det bara skulle finnas typ en färg som rätt och slätt kallas för rosa (pink) som kan användas till flera ponier är långt ifrån sanningen) mot tydliga och klara MOC bilder
 -någon som känner sig manad att jaga rättigheter till alla MOC bilder?


klurar vidare

Nu ska det fungera som vanligt bloggen var under uppbyggnad.

Jag ska ta klura lite på hur jag isf ska lägga upp tävlingen och det blir isf av som tidigast i november då det är så mycket annat nu i oktober.


funderar...tävling?!

Jag funderar på att kanske ha en tävling längre framöver men jag vet inte om jag ska börja med en G4:a eller kanske en G3:a för att se hur pass stort intresset är och om intresset är hyffsat så kan vi kanske rent av småningom lotta ut en G1:a!!! Nu pratar jag om MOC/MIB ponier och inget annat förstås! Vi får se hur många säljare jag får med mig på den punkten! :) 
Kommentera om ni vill ha en sån tävling!

Kommentera på! Alla är välkommna -ni som följt mig ett tag vet att jag fått en G1 pony MOC pga bloggen!


försäkring?

Jag har länge gått och funderat på att teckna en försäkring på min samling för den vanliga hemförsäkringen täcker inte samlingar utan man måste teckna en egen för den precis som när man har en uppfödning och tar en kull så måste man försäkra själva kullen. Jag undrar om det är någon som tecknat en försäkring på sin samling och kan ge lite bra tips om vilket bolag som är bäst osv?
Det är ju ändå ganska mycket det handlar om och ibland funderar man ju helt klart över allt man annat man kunnat gjort för dessa pengar istället men en sak är klar, att än vart jag reser i världen så reser jag fortfarande med mig själv dvs jag kan inte fly från mig själv, det är iaf en insikt jag lyckligtvis kommit till för väldigt länge sedan och ponisarna, dem gör mig lycklig :).


displaya eller inte

Jag har inte min samling framme och jag vet att en hel del samlare inte heller har det men oftast inte av samma skäl som jag utan pga av platsbrist vilket jag tycker är väldigt synd. Sen finns det dem som inte har sina framme för att de typ "tröttnat" på dem och det kan jag verkligen inte förstå -varför samla då? Jag har mina i ett ponyrum som håller samma temperatur hela tiden och inte släpper in ljus för att jag är rädd om min samling, det går före mitt eget nöje. Men, om jag fick önska mig så skulle jag givetvis vilja ha ett jätte jätte stort rum men utställningshyllor i glas, helst med sådant glas som du själv kan ställa in genom att andra spänningen och därmed även bestämma vilket sorts ljus du vill släppa in dvs allt farligt UV-ljus kan du blockera men det är inte ute on the market än. På hyllorna tycker jag att det är mycket viktigt att ponierna har stort utrymme mellan varandra så att man kan gå runt och titta på dem ordentligt, helst från flera håll och de ska stå med alla sin accessoarer -helt synliga.

Jag har dock ett par ponier framme på mitt kontor/arbetsrum, det är en custom, två deflockade och två vanliga. Paradise är jätteful men hon ska deflockas och det är hennes backcard som syns i bakgrunden. Ribbon har jag också komplettt med backcard som ska fram så fort jag får henne deflockad och klar men jag vet ännu inte om jag vill köpa tillbehör till de andra. Custom ponier ser jag som en art för sig.

Jag skulle faktsikt också vilja ha även Bubbles (har henne redan loose men vill inte ha den framme), Night Glider (har henne MOC) och Night Light loose  (vill ha både MOC och lose) som display ponier.
Dessa ponier som jag har framme är alltså i fint display skick men lååångt i från mint jag skulle säga fint/excellent skick typ.
Leaper står bara framme temporärt då han ska säljas enbart pga att jag vill ha honom MIB istället.


Heya!

Vad gör ni en lördagskväll som denna? Själv sorterar jag mina satin ribbons och nu har jag rätt ribbons till alla -yay! Lite lagom sådär när man inte har något bättre för sig, snacka om att vara inbiten samlare men nåja sen håller jag på at färga utväxten också. Ibland är det tur att man har en mamma som säger åt en om såna saker för annars kan jag gå med en utväxt hur länge som helst och jag borde väl ha lärt mig från körkortsbilden hur fult det är! Men nej, tydligen inte. Som sagt, jag önskar att jag kunde ägna lika mycket tid åt mitt hår som åt mina poniers hår där vart enda strå ska ligga perfekt.
Well, annars hade vi en tävling idag i klubben, jag va inte med utan jag var bara med och hjälpte till under morgonpaset dvs bära fram hinder och banbygge men tyvärr måste jag säga att sammarbetet i klubben inte fungerar till 100%, det är svårt när folk uppfattar saker och ting olika och svårare blir det om man inte kan diskutera problemen som uppstår, jag har lite svårt för folk som inte kan ta kritik eller iaf inte ens lyssna för det måste jag ändå säga att jag börjar göra för jag vet att jag knappast agerar perfekt själv men då lyssnar jag också på vad andra har att säga till mig för som sagt ingen är perfekt och ingen kan tillmötesgå alla men man kan iaf vara lyhörd mot varandra, det är det minsta man kan begära faktiskt -så skärpning detta måste vi bli bättre på Uppsala Läns Kaninhoppare -rak kommunikation! Det är inte så attraktivt att drabbas utav högmod, nog för att vi är duktiga men ingen har tävlat i var enda klubb i hela Sverige det senaste året så vi kan inte jämföra oss med hela Sverige.


Min Grail No 1 Night Glider MOC!

Behöver jag säga mer?
Ni som läst tidigare inlägg vet att jag fick frågan av Whirley, vilken pony jag allra allra helst skulle vilja ha och så kom den och den kom ända hem till mig -jättefin MOC dessutom, litet skrap på i:et i Glider på kortet bara vilket inte stör mig något annars hur fin som helst.

Night Glider MOC Yaaay!!! :D
Nu har jag Night Glider och Merriweather i denna Twice as Fancy serie.
Namnbyte

Tänkte bara meddela att Giingerbread på Druvis har bytt namn till Nence och därför har jag också bytt från Giingerbread till Nence på länken till hennes blogg my mlp life -så nu hittas den alltså under namnet Nence hos mig, också för att ni ska veta vem det är från Druvis som har bloggen :)


Inkommet idag Mirror Mirror MOC!

Mirror Mirror ur Magic Message setet!

Min önskan gick i uppfyllelse, det har trillat in två avier idag.

Detta är min första Magic Message pony ever. Ännu en pony att bocka av på want listan :DDen är så mycket finare än vad den va på bilden (den har fått en konstig reflektion på mulen som inte finns där i verkligheten) och vad jag förväntade mig -verkligen en glad överraskning!
Magic Message ponier fungerade så att man gnuggade deras symbol och så uppstår något annat, de har olika bilder på var dera sida och alla har olika symboler och olika "meddelanden" detta gör att det är svårt att hitta fina exemplar loose, symbolerna skiner ofta igenom. Mirror Mirror ska på ena sidan ha en man med hatt (tror jag att det är men det kanske ska föreställa en prinsessa hmm vilket är mer troligt) men på andra sidan vet jag inte.

Hon är på ett kanadensiskt kort och det är ingen skillnad förutom att det är text både på franska (lite konstig franska dock inte alls som de franska korten) och engelska men som sagt annars skiljer ingenting. Kammen är en crescent moon comb i laxrosa och satin ribbons färg var mer svår bestämd men jag skulle nog säga att den är ljus peach dvs persikofärgad.Den andra har jag inte öppnat än ska göra det senare ikväll för jag tror det är min grail så den karamellen får vi suga lite till på så länge för den gör mig nervös -om den kommer motsvara förväntningarna osv.


förebild

Maria Strömme är min kvinnliga förebild, professor i nanoteknologi med tre barn och speciellt gammal är hon inte heller, hon tillhör den där skaran av tidlösa personer som man inte riktigt vet men hur som haver så är hon också både snygg och modeveten. Hon är one of her kind i denna branch och jag tycker det är jättekul att de lyfter fram sådana personer i en värld där det fortfarande cirkulerar en hel del stereotypiska halvt autistiska män som inte tvättat sina strumpor på två år typ.
Maria Strommes office, taget från ett utskick från Uppsala Universitet kallad Drivkraft.

sun picks

Whirleys sun picks har kommit. Det var den bästa packningen ever, i en liten kartong med frigolit och påse packat med lite godis och små gulliga lappar. Undrar vilka hon ska ha dem till? kanske Buttons och Skippity Doo typ?


garderoberna

Nu har jag äntligen fått ordning på garderoberna. Förutom linneskåp så har jag två garderober för mina "vanliga" kläder och sen en för skor och en för klänningar. Här är två bilder på min lilla walk in closet garderob där jag har mina klänningar och numera också väskor, den ser mycket mindre ut på bilden men man kan faktiskt gå in där även om det är litet och jag skulle givetvis precis som alla andra vilja ha en jättestor walk in closet. Jag upptäckte att jag inte hade målat här inne så det får bli nästa projekt :D

Ursäkta den otroligt sneda och suddiga bilden men ville få med allt :)

Imorgon hoppas jag att det börjar trilla in lite ponisar det va länge sen nu


Factory Girl

Om Andy Warhols mytomspunna musa Edie Sedgwick och hon kallas för världens första it-girl. Filmen är inte ny (2006) men måste ses när Sienna Miller gör hennes roll. Jag blev inspirerad att köpa filmen från Nelly katalogens reportage om henne då jag redan från början alltid varit lite fascinerad av Andy Warhol.


Okt. 3, 2011

Äntligen har jag tagit tag i att rensa garderoben och det är så mycket man sparat på och jag fattar inte varför. Okej det är svårt att göra sig av med vissa plagg som man har nåt speciellt med som "Oh den hade jag då" men nej, det är oftast bara att göra sig av med för man kommer troligtvis aldrig att använda den igen så om det fortfarande är så som nytt -ge bort eller sälj på loppis så kanske nån annan får glädje av den istället, man får tänka lite så.

Här är min Lickety Split Plush nu när hon plattats och torkat, mycket mjukare hår.

Här är julbollarna jag köpte på loppisen igår, jag vet fortfarande inte var jag ska hadem men det är ett senare bekymmer.


Tips!

Jag fick ett tips av Madde / Mamma och blivande fröken

 till sidan Roliga Prylar:

http://www.roligaprylar.se/?q=My%20little%20pony

Tyvärr var det jag ville ha slut, den första t-shirten vill jag ha så får väl sätta upp mig på listan :)
Tack så jättemycket för tipset! :D


Loppis

Idag var vi på Fyrisloppisen och jag hittade inga ponisar men en plånbok dock, det va riktigt lustig för precis när jag sa att jag vill hitta en MLP plånbok så i nästa sekund låg det en mitt framför mig, en G3:a dock men alltid något! :D Sen köpte jag två juldekorationer.

 

Igår kväll ville Aragon också leka tittut matte! :DJag måste säga att Aragon är så mkt sötare i verkligheten än vad han blir på bild faktiskt.

 

 


Boo

Min hund är så avis på att matte tittar på Boo haha för han bestämde sig för hoppa upp i min famn och ställa framtassarna på skrivbordet för att ta sig en titt på datorskärmen över vem denna Boo var. Men jag sa att han är min alldeles egna Boo. Boo är en Pomeranian på 5 år, rasen kallas också för Dvärgspets och är en sådan som Isaac Newton hade, Diamond hette hans hund. 
Boo hade så tovig päls att de var tvugna att raka honom, hans ägare tyckte att han såg roligt ut att han skapde en facebook sida åt honom på skoj. Snart hade Boo miljontals fans, fått vara med på Late Night shows och gett ut en bok.

Jag vill ha! Han är så otroligt söt so I die!!! :D

Peek a boo Boo

Och så här ser rasen ut, egentligen.


platta plush

Jag fick en frågan om att visa hur jag skulle platta håret på min plush och nu har jag äntligen gjort det. Hårkvaliteten på henne var terribel för de hade tvätta henne och sedan inte använt balsam. Som alltid när man ska platta så ska man gå efter kvalite på håret. Ju frizzigare hår ju lägre temperatur. Jag började på 100° men kunde setga upp till 130°. Man gör precis som på en vanlig pony.

1. Blöt håret och ha i rikligt med balsam.

2. Ta tunna slingor och kamma igenom dem och platta. Dra inte 2 ggr i rad utan gör klart alla slingor och sen börja om på nytt igen. Lägg till mer balsam om det behövs.

Det är ganska mkt hår på en plush så man måste ha tålamod jag drog 2 ggr på min vilket är i minsta laget.
Efteråt låter du den stå med balsam i håret i ca 1 h, skölj och låt hänga på tork för din Plush kommer att bli blöt! Här är lite bilder, en efter bild kommer när hon torkat.Jag har många gånger tänkt att om jag skulle hålla på med mitt eget hår lika mycket som jag håller på med diverse poniers hår så skulle man väl ha lika fint hår som Maria Montazami vid det här laget men men det är så mkt lättare att hålla på med någon annans plasthår.


RSS 2.0