att sälja loose ponier

Här kommer en liten fortsättning på att sälja loose ponier.
 
 Skriv så mycket som möjligt i er objektbeskrivning och stapla upp allt efter kropp, symboler, ögon samt man och svans. Sitt och ögna igenom ponyn noga och ta en massa bilder så att det finns bilder på båda sidor av ponyn och för att belysa eventuella fel.
Ange gärna även i beskrivningen hur ni har förvarat ponyn.
 
Glöm inte att hålla god kontakt med din köpare och tala om när du skickat paketet. 
Skicka gärna med en liten lapp till köparen, det brukar uppskattas :)
 
Jag tyckte det va kul att sälja och kollade på Bukowskis för att hela tiden förbättra mig själv som säljare genom att exempelvis även sälja andra saker för att lära mig beskriva olika sortes objekt, ta reda på fakta om dem och möta kunder -det va verkligen superkul.
Ja hade som måtto att kunden alltid har rätt och jag kände verkligen stor glädje och kärlek till det jag gjorde. Jag vet att folks åsikter går i sär där om detta men jag har väl också kanske haft extrem tur som bara haft helt underbra köpare men sen kan det också va så för att jag helt sonika gick in med den inställningen -för jag tycker att service är viktigt och uppskattar det otroligt mycket själv. Jag var noga med att hela tiden upprätthålla en god kontakt med köparna och skicka med trevliga brev samt små presenter till dem.
Nu var det länge sen jag sålde något, säkert typ ett år sen nu men allt det här var något som jag blev bättre och bättre på med tiden och lärde mig också mycket av storsäljare på ebay där konkurrensen bland säljarna är stentuff.
 
I nästa inlägg tänkte jag ge lite tips om hur man ska packa en loose pony i form av en bildserie. 
Sedan tänkte jag även gå in lite på hur man kan göra upp ifall något gått snett. Samt även ta upp lite angående
MOC och MIB marknaden idag.
 
 

Friday!

Idag jag ska jag försöka få ihop ett fortsatt inlägg om att sälja. Det förra inlägget som jag skrev om att köpa och sälja så hade jag baraTradera i åtanke, på ebay fungerar det lite annorlunda, rent praktiskt, och samma sak om man köper fån ex Arenan eller Druvdalen -kan gå in på det som lite smånotiser dock :)
 
Hoppas att ni har en härlig fredag!
 
 
Bild: från google

Melodifestivalens webbpris till Årets artist

Rösta på er favorit av dessa fyra till Melodifestivalens webbpris för Årets artist -Rösta gärna på Anton om ni vill :) Det gjorde jag -såklart!
 
Klicka på länken nedan för att komma till svt:s Mello sida
 
https://www.facebook.com/#!/svtmelodifestivalen

OMG! Vad är oddsen för att det ska hända?!

Titt som tätt så händer saker i mitt liv som är smått unreal och som ofta visar på "Hur liten vår värld egentligen är"
Men vad är oddsen för att det här ska hända?? Igår kväll skrev jag inlägget Att köpa och sälja My Little Pony loose och senare den kvällen för jag en kommentar av sotarflikkan där det bl a står att jag ska kika in på hennes blogg A Fairy Diary och kolla vem som precis flyttat hem till henne. Gissa om jag höll på att ramla av stolen när jag såg att det var Star Hopper! Det är ju inte direkt världens vanligaste pony heller och jag hade ingen aning om att hon precis hade köpt den heller. Den bilden som jag lade upp igår hade jag bara valt ut från mitt arkiv, ganska slumpmässigt. Jag sålde henne juli 2011. Om sotarflikkan köpt henne från den svenska ponymarknaden (som är ganska liten) så är det fullt möjligt att det till och med kan vara samma pony! Det är ofta så att många av de ponier som cirkulerar runt på Tradden haft många ägare och de köps och säljs vart efter. 
Att jag skulle välja just den ponyn som jag sålde för 1,5 år sen och lägga upp just igår ikväll som hon precis fått hem henne...jag menar vad är oddsen för det egentligen?! Men visst är sånt här funny? :)

Att köpa och sälja My Little pony loose

 
Här kommer lite kort om vad man kan tänka på när man köper och säljer ponisar loose:
 
Köpare
Läs beskrivningarna och titta på bilderna noga. Dra er inte för att ställa frågor till säljaren som till exempel: finns det fler tillbehör till just den ponyn? Vart kommer ponyn ifrån? Är beskrivningen ofullständig, så fråga på en massa om skicket och detaljer så som: eventuella fläckar av alla dess slag och be om fler bilder!
Om du känner att svaren är ofullständiga eller att du inte erhåller svar så avstå från att köpa.
Om du ändå tycker att ponyn inte motsvarade säljarens beskrivning och bilder så bör du kontakta säljaren så att ni kan göra upp i godo :)
 
Säljare
Det här ett ämne som man egentligen skulle kunna skriva hur mycket som helst om och kanske att jag kommer att följa upp detta med flera mer detaljerade inlägg som packning etc.
Säljare bör tänka på flera saker och många tycker att det är läskigt att sälja och det kan jag hålla med om för det är lätt att missa något fast än att man kanske suttit och studerat ponyn. 
De flesta säljare staplar upp Ögon, hår, kropp, symboler m m vilket är lättöverskådligt. Lägg upp många bilder och berätta gärna om du vet ifall den haft tidigare ägare och om du gjort något med ponyn exempelvis, tvättat den och med vad, plattat håret, rehairat, repinkat eller lockat osv.
 
 
 
Både som köpare och säljare så lär man sig av sina misstag genom åren, jag skulle nog säga att det tar minst ett halvår kanske tom ett eller två år innan man kommer in i båda rollerna riktigt ordentligt och lärt sig av alla tänkbara scenarior som kan uppstå. Jag har haft rätt bra tur som köpare och fantastisk tur som säljare och bara stött  på underbra köpare.
Detta va väldigt kort men jag kommer följa upp detta i flera inlägg men kom gärna med frågor!

My Little Pony Quiz

Här kommer ett My Little Pony Quiz som jag tyckte va väldigt svårt. Jag kunde långt ifrån alla frågor. Minns väldigt dåligt från serierna vilken pony som gjorde vad så jag hade bara 80 % -synd bara att man inte får veta vilka frågor som man hade fel på och de rätta svaren.
Vad fick ni? Kommentera gärna vad ni fick när ni gjort det :)
 
Klicka på bilden nedan för att komma till frågorna:
 
 

hello

Jag håller på för fullt här och ordnar med allt som ska ordnas och tiden går så fort och det känns som att jag aldrig hinner med någonting! Just idag är en sån här dag då man bara känner sig väldigt sliten och naturligtvis ska grannen komma över just då, när man vandrar omkring i mjukisbyxor, stripigt hår, osminkad och katten precis kräks på golvet. Ja, det är precis som att det är en lag, då ska det plinga på dörren -alltid! Det slår aldrig fel!
 
Jag ligger lite lågt på pony fronten just nu. Jag har inga ponier på gång direkt och det finns inga direkta "wow den vill jag ha!" ute just nu heller.
 
Jag håller också på och skriver ihop lite om vad man kan tänka på när man köper loose ponier och eventuellt också säljer. Jag har skrivit lite om det tidigare men tycker det är bra att ta upp det igen. Det börjar onekligen ändå klias i fingrarna på pony-fronten så kanske man ska gå på nån loppis? Igår lämnade jag in en massa saker till röda korset och då passade jag på att spana efter ponisar men hittade inga.
Annars måste jag få undan en massa plugg och sen sitter jag och skriver på något lite då och då men det är ganska hemligt för det här är första gången som jag säger något om det och kanske det inte blir något av det heller.
Vad ska ni göra en dag som denna?
 
Jag hittade den här bilden på google och sånt här gör mig upprörd! Folk som slänger ponier ner i en låda huller om buller på varandra eller i en hög som denna?! :o Snacka om att förstöra ponisarna totalt! Deras lockar och för att inte tala om hur stessad plasten blir och hur fort den bryts ner av denna behandling!
Lova mig att ni inte gör så här med era ponier.
Man vill bara komma och rädda dem.
 
Bild: från google -hemskt! En TAF Buttons dessutom ahhh!
 
Här är länken för att komma till artikeln där det bland annat står hur mycket hennes samling är värd -Well, jag skulle nog säga att efter den här behandlingen är den definitivt inte värd 31 000 dollar!
 
 
http://www.huffingtonpost.com/2012/03/23/sarah-butler-my-little-pony_n_1375193.html
 
Detta är alltså INTE min bild och/eller mina ponisar!
 

Om bloggande, bilder och facebook

Många ger tips om att man ska ha stora bilder och väldigt lite text. Jag tycker inte man ska lyssna på det för det finns massor av jättestora bloggar som har en massa massa text -för det beror helt enkelt på vad man har för sorts blogg.
Kommentera mera! Ju mer intressanta kommentarer du skriver i andras bloggar (i synnerhet storbloggares) ju fler besökare får du till din egen blogg.
Var försiktig med bilder! Jag har slarvat en massa nu sista tiden med att inte ange bildkälla. De flesta är mina egna bilder men ibland använder jag ju Nellys pressbilder som finns att ladda ner fritt på deras hemsida för varje produkt. Det står inget om att man måste nämna källa hos dem, jag har bara tagit för givet att folk fattar att bilderna är hämtade hos Nelly för att jag sett att andra bloggar gör likadant utan att ange källa och man fattar direkt vart de kommer ifrån. Ingen har heller sagt något om det men jag kommer ändå att börja med det igen för att jag själv tycker att man ska göra det.
 
Men man ska också va försiktig med vilka bilder man lägger upp på fb! Vänner kan
ladda ner dina bilder och fb har faktiskt rätten att göra precis vad de vill med dina bilder även om du så stänger ner din sida! Dvs de kan hamna i annonser eller på helt andra sidor ute på internet.
Jag har nu rensat bort så gott som alla privata bilder på fb av vänner, hus och dylikt, fast än det egentligen är försent.
En gång uppladdat -alltid kvar!
 
En vän till mig stängde ner sin sida i höstas, han kan fortfarande hitta bilder som cirkulerar på honom ute på olika sajter, trots att vissa bilder är flera år gamla! Alla bilderna är från början från hans egen fb-sida.
Som "tur är", står det inte att det är han, vilket han tycker är skönt då han inte har någon kontroll över bilderna längre. Det kan ju också ge ett mindre seriöst intryck om man söker jobb och de googlar på en och så hittar de exempelvis en massa partybilder på en. Så tänk er verkligen för innan ni lägger upp bilder på fb för jag tror detta är mycket vanligare än folk tror!  Jag skulle bli helt bestört om det hände mig! Och i synnerhet om folk tar ens bilder och sedan utger sig för att vara en annan dvs plockar dina bilder och säger att de är dem, vilket också hände honom. Men fb har faktiskt fulla rättigheter över alla dina bilder som du lagt upp på fb, för alltid och det finns inget att göra åt det.
 
Jag läste en skrämande artikel, Så mycket vet Facebook om dig. Detta är faktiskt något jag tänkt på väldigt mycket och kanske ännu värre, att de rent av kodar av din fb-mail efter vissa sök ord och lägger upp annonser där efter (google's gmail gör det!) det läskiga är bara att på så sätt kan myndigheter samla på sig en massa information om alla som har ett facebook-konto. Det är just det här som får en att fundera på att helt enkelt bara stänga ner sin fb-sida men  som sagt, det är ju i princip redan för sent...
 
Klicka på länken nedan för att komma till artikeln.
 
http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.496788/sa-mycket-vet-facebook-om-dig

Svar på frågestunden

Här kommer svaren på era frågor. Jag tog även med frågor som inte hade hamnat i Frågestundsinlägget samt i mailen.
 
 
Kanskje et dumt spørsmål, men hva står MIB, MOC og MIP for?
Svar: Jättebra fråga :)  MIB = Mint In Box, MOC = Mint on Card och MIP = Mint in Package.
 
 
Du verkar kunna det mesta om "my little pony" och jag undrar ifall du kan säga mig vad avsnittet där små-ponnysarna fantiserar om hur de ska leka med en boll som några äldre ponnys tänker ge till dem heter. De alla har olika fantasier om vad bollen kommer göra en fantiserar om ett roligahus (funhous), en om sport och en om musik.
Tack för hjälpen. 
Svar: Oj, det där va en lite klurig en -sånt gillar jag när det blir lite svårt! :D Jag hade ett vagt minne av det du beskrev men va tvungen att kolla igenom mina filmtitlar och jag tror att du måste mena denna: Låtsasleken är  den svenska titeln och på engelska heter den A Little Piece of Magic.
Här är avsnittet:
 
 
 
När är du färdig med din utbildning? :)
Svar: Det går upp och ner med mina studier, genom åren har det hänt lite saker vilket gjort att jag ibland inte kunnat fullfölja allt som det ska. Innan jag började plugga fysik så pluggade jag andra saker och jobbade samt läste på komvux. Folk brukar blanda ihop det med mina nuvarande studier vilket inte stämmer alls. Jag har tagit alla poäng som man behöver till kandidatprogrammet och påbörjat masterutbildning med inriktningen astrofysik men sen ändrade jag mig och bytte till inriktningen teoretiskfysik vilket verkligen inte har varit så lätt, varje ny nivå på utbildningen känns som en ny process för mig, rent personligen och det är många som hoppat av. Förutom att det fortfarande finns kurser som jag vill gå så måste jag göra mina exjobb. Vi måste göra två stycken, en för kandidat och en för master. Så jag hoppas att kunna bli klar om två år.
 

Hur många kaniner har du?
Svar: Jag har just nu tre vuxna och tre ungar. Jag ska behålla två ungar. En utav kaninerna börjar dock att bli riktig gammal och skröplig nu.
 
 
Samlar du på något annat än MLP? :)
Svar: Ja, sista tiden har jag börjat samla på klackar. Har 8 par pumps och totalt har jag i klädkammaren nu 13 par men tre av dessa 13 är inte högklackade utan bara lågklackade och förutom dessa så har jag ett par högklackade stövlar samt lite vardagsskor som sneakers, converse och snowjoggings etc.
 
 
Önskar jag också kunde ha ett ponyrum :) Men en dag kanske. Känner nu att jag måste tänka om min förvaring av mina ponies. Hade ingen aning om det där att plasten kan stressas. Är det jättedåligt att ha dem i zip-lock påsar också`?
Svar: Jättebra fråga! Detta är något som ofta behöver diskuteras, då det hela tiden kommer nya samlare. Just PVC -plast är extremt känsligt och materialet stressas lätt bl a av att ytskicket påfrestas av att, som i vårt fall, ponisarna exempelvis står tryckta mot varandra eller något annat och det påskyndar ju i sin tur nedbrytningsprocessen. Ja, jag har valt att inte använda zip-lock påsarna längre då de måste bytas ofta och det känns bättre att ha ponienra loose och helt fria från något då de, även om den är liten, på sikt gör viss skada ändå.
 
 
Får man lägga till dig på fb?
Svar: Ja, det får man. Jag har redan några av mina bloggvänner på fb :) Det blir så att när man bloggar och följer varandra så känns det tillslut som att man känner vissa bättre än sina egna vänner. Lite lustigt hihi men ändå. Maila mig bara vad du heter och vilken blogg du har så lägger jag till dig så att jag vet vem som är vem, maila till : nightflies@spray.se
 
 
På Druvdalen har jag samma alias dvs Night Flies och namnet kommer från början ifrån min uppfödning av hoppkaniner som heter Night Flies Hoppkaniner.
 
Fortsätt gärna att ställa frågor i kategorin FRÅGOR!:)
 
 kram Bella
 

rekommenderar en blogg

Ibland rekommenderar jag även andra bloggar som inte är My Little Pony-bloggar och som jag också följer och några utav dem har jag ju skrivit om tidigare här på bloggen.
Den här bloggen ramlade jag över idag! Detta är en blogg som jag verkligen kommer att följa i fortsättningen.
Bloggen heter Unwanted and wanted och handlar om en kille som är 17 år och nyligen gått ut med att han är gay för sina föräldrar. Hans familj är Jehovas vittnen och de slänger genast ut honom. Oerhört gripande att läsa om hans resa sedan februari i år.
 
Jag har själv bevittnat liknande saker på nära håll. Som några utav er vet är jag är halvspansk och har en del av mitt liv där i Spanien. I närheten där vi bor, finns en familj med tre söner och de är ganska konservativa katoliker så när två av dessa söner gick ut med att de var gay samtidigt så blev detta en oerhörd tragedi i deras familj. Men eftersom att de var två och de båda har tämligen mycket attityd så kändes det som att de snabbt fick mark igen. Idag, så här tio år senare så känns det som att den familjen mer eller mindre har accepterat det men de favoriserar tydligt den tredje sonen.
 
Klicka på bilden för att komma till bloggen!
 
 
 
Nu har jag även lagt till A Fairy Diarys blogg under mina länkar :)
 
 
 
 

NLY Shoes

Nytt från nly shoes i My Little Pony-rosa! :D
Så läckra och de vill jag ju givetvis också ha!
 
Finns i flera olika patellfärger och går att köpa här
 
 
 

Monday

Idag har jag en hel del saker jag måste få undan. Dels med pluggandet men jag ska även börja att besvara de frågor som kommit in -fortsätt att ställa frågor! Jag tycker verkligen att det är jättekul med frågor. Jag tänkte också bli lite bättre på att uppdatera lite om mina kaniner i fortsättningen, nu när det är ungar och allt med i bilden :)
Solen skiner ute men här i Uppsala är det fortfarande ganska kallt. Jag hoppas verkligen att det snart börjat bli vår för nu är man ganska less på det här och om två veckor är det ju påsk!
Vi samlare i Uppsala ska ha en ponyträff den 13 april -det ser jag verkligen fram emot!
 
 
En trött liten Aragon

walk -in -closet

Hela förra veckan målade jag om ett rum som jag gjorde om till klädkammare och så här blev det :)
 
 
Idéen var att inte köpa in något nytt till rummet utan istället återanvända. Hyllan och rottingstolen målade jag om till vitt. Den vita nyansen på väggen kallas "Pärlemor". Jag ska måla om den andra hyllan med till vit och ställa in för att få plast med lite fler klackar.
 
Rummet används alltså både som klädkammare och gästrum.
 
Tavlorna som står på golvet är av Ingrid Almqvist och jag funderar på att sälja dem.
 
Självklart kollade jag och Whirley på Mellon igår. Vi båda hejade på Anton så lite besviken är jag idag, att Robin vann -hade hellre sett Yohio.

ponyrummet efter

I veckan har jag rensat ut rummet där ponierna står från andra saker samt ordnat allt lite bättre och bytt kartonger till mina loose ponier.
 
 
Så här har jag mina loose ponier i en kartong låda från IKEA utan zip-lock påsar. Det är viktigt att de har ett par centimeters mellanrum mellan både kartongvägg och ponier så att pony-plasten inte stressas av beröring.
 
 
Mycket snyggare än innan och inga MOC/MIB/MIP:s som ligger ner. Ska jag dock få in fler måste jag nog få bort lite mer saker samt lägga ner dem men jag är lite skeptisk till att ha MOC:s liggande???

Let's talk about Melodifestivalen 2013!

Jag har tre favoriter på lördag.
David Lindgren, Yohio och Anton Ewald.
 
Jag håller inte alls med om att startfältet i år är svagt utan tvärtom! Jag tycker det fanns flera starka låtar.
Det va synd att Martin Rolinski åkte ut, jag gillade låten och är i överlag väldigt svag för Martin som artist och person.
 
 
David Lindgren
David Lindgrens låt förra året "Shout it out" var bättre men jag tycker att "Skyline" står sig rätt bra ändå och den har fastnat i mitt huvud gott och väl -Go David my friend! :)
 
 
 
 
 
YOHIO
Yohio är så cool att det är kul om han vinner bara därför -Jag älskar stilen! Känns som en blond Bill Kaulitz men låten är tyvärr inge vidare.
 
 
 
 
 
Anton Ewald
Aww va ska man säga? De där ögonen kommer undan med vad som helst! Och han har startfältets grymmaste låt!
 
 
 
 
 
Men jag måste säga att för första gången ever har Ulrik Munther en riktigt bra låt - I like it too.
Kollar man antal visningar på youtube så ligger Anton Ewald bäst tilll.  Fast å andra sidan har ju Army of Lovers flest visningar och de e ju inte ens med! :o
Om jag måste välja ut en, att kora som vinnare, så får det nog bli Anton ;)
Vilka är era favoriter?
 

Frågestund!

Jag brukar få lite frågor både på mailen och i kommentarerna men även privat ibland så jag tänkte fråga om det kanske är läge för en frågestund i bloggen? Ni får fråga precis vad ni vill om My Little Pony men även annat om mig eller att va vegetarian/vegan, om kaninerna etc.
Visst låter det kul så fråga på en massa nu!
 
 
Puss!
 
Bella
 
 

Kaninbäbisar!

Mina kaninbäbisar!
 
Födda 130206 dvs de är en månad nu! Nu ska jag ut och städa åt dem och gosa lite exktra och försöka kolla könen på dem.
Två kommer jag nog att behålla men en söker ett nytt hem.
 
Pappa är Roger och Mamma är Night Flies Paris.
 
De är helt obesläktade! Och jag har härstamningsbevis i många led bakåt på båda föräldrarna -ska sätta mig och börja skriva det åt dem. Och det är friska sunda släkter.
 
Jag har inte bestämt mig helt för namnen än men har en lång lista på förslag jag ska kolla igenom -det blir ingen tema-kull.
 
Ett givet namn är
 
Night Flies Crazy Diamond
 
 
 
En mix av mamma och pappa, så otroligt söt, de allra sötaste av dem tre faktiskt :)
Det är Paris bak man ser i bakgrunden. 
 
Roger Junior för att hen är väldigt lik pappa Roger och den allra minsta i kullen. Är det en han så ska den heta Roger IV och då behåller i den :)
 
Den som blev mest lik mamma Paris och är också den största i kullen -tror att denne kommer att fälla ner öronen som en vädur då öronen är lite längre än på de andra.
 
Ska bli så kul att börja träna dem sen lite lätt med selträning och sånt först om drygt en månad. Det är först om en månad som de kan lämna mammam dvs efter den 6:e april.

Restylane produkter

Dessa Restylane produkter fick jag av Whirley sist vi sågs. Det är en Hand Cream, en lipgloss och en Day Cream. Jag har provat dem och tycker att dem är jättebra -ej testat på djur!
Jag applicerade lipglosset enbart en gång och sen var läpparna varit mjuka och fina i en hel vecka efter det! Innan  var de så torra att de nästan hade spruckit av vinterkylan (trots att jag använt annat lipgloss innan). Day creamen har nästan slätat ut mina "bekymmer/tänkar-rynkor" helt i pannan! :)
 
Tack Whirley för den jättefina presenten!
 

Nya bloggar!

Nu har jag lagt till två nya bloggar i mina Länkar-Lista. Kika gärna in på dem!
 
MarriMarrizols MLP Blogg
 
 
 
 
Och A Fairy Diary Blogg som heter sotarflikkan på druvis :)
 
 
 
På bloglovin har jag skapat en grupp som heter My Little Pony Bloggar och där har jag förutom dessa två även alla dessa bloggar -alltså totalt 15 st MLP bloggar! :D 
Kika in och glöm inte att följa varandra på Bloglovin -enkelt och smidigt!
 
My MLP Life -Nence
 
 
 
Arcando Wolf's MLP Blogg
 
 
 
Allis MLP Blogg
 
 
 
Becca Pysslar -zzzova
 
 
 
Grodaaa
 
 
 
Karlbergskan
 
 
 
Jackie
 
 
 
Retrophilia
 
 
 
Countsnew -Tuneful
 
 
 
Fanny M Bystedt -Fanny
 
 
 
My Little Pony Collection -en norsk samlare
 
 
 
My Littel Pony Collector -Summer Hayes MLP Blogg!
 
 
 
 
Har du en MLP blogg eller vet någon som har en som inte finns med här så tipsa gärna mig om det!
 
 
 

Person of Interest

Person of Interest
 
Grym serie -en av de bästa just nu och sen är ju Jim Caviezel så himla läcker :P
 
21.00 ikväll på kanal 5
 
 
Ben från "Lost" är ju med också. När "Lost" gick så var det den absolut bästa serie jag någonsin sett och jag står nog fast vi det än idag.
 
Annars kollar jag även på Selfridge och Miss Fisher's Murder Mysteries och givetvis Downton Abbey som är min favvo serie no. 1! Säsong 1 ska börja på Tv 8 17 mars. Säsong 3 ska komma till hösten på svt 1.
 
Vilka serier kollar ni på?
 
 
 
 

Tvätta ponies

 
 Det är upp till var och att avväga vad man vill använda på sina poner men man bör tänka på att ponier innehåller PVC och denna plast bryts ner väldigt lätt och egentligen är så ott som det mesta skadligt för ponierna även vatten.
 
Helst ska man inte använda  något men samtidigt är ytsmuts lika skadligt som vatten, i längden.
Till mina barndomsponier, som jag är allra mest rädd om, och inte vill ändra något på, dvs åldras dem så gör dem det och det får helt enkelt vara som de är.
 
 
Sensitive wash
 
Ta en fuktig bomullstuss och och stryk försiktigt bort smutsen se till att ponyn är torr mer behövdes inte på mina barndoms ponier medans andra köpa aldrig varit i kontakt med något, inte ens vatten.
 
 
Ordinary wash
 
Oftast behövs inte mer än tvål eller diskmedlen för en vanlig tvätt på ponyn -glöm inte balsam och att ponyn måste torka ut ordentligt!
 
 
Ruff wash
 
Alla andra medel är givetvis mer eller mindre skadligt på sikt men där måste man som salmlare själv ta ett beslut.
 
 
Gripens sortiment. Att den acetonfria removen skulle vara mindre skadlig än acetonen tåls att diskuteras då det inte finns några belägg för det och den är ganska stark den med. När jag deflockat/rengjort ponier så föredrar jag den röda framför den gröna då den är lite oljig.
 
 
Extreme Ruff Wash
 
Kombineras ofta med ovannämda samt att man applicerar Basiron på fläckar.
Basiron kan lämna såväl vita eller gula fläckar på vit pony eller ljusare fläckar på andra färger. Basiron bör egentligen inte anvädas på annat än vita ponier då det bleker plastellens färg.
När Basiron applicerats på ponyn så ska den stå mörkt och det kan ta månader innan den verkat klart.
 
 
Glöm som sagt inte att ange detta vid en eventuell försäljning!
Vad ni använt och gjort på ponyn! Vissa samlare vill gärna veta om ponyn vart i kontakt med vatten och detta kan för mer sällsynta ponier på ebay öka värdet på en helt "orörd pony" även om den nödvändigtvis inte är MINT ändå.
 
 
En loppis pony som jag tvättade och plattade håret på åt Whirley. Den fick jag köra lite mer ruff wash på då smutsen var ingrodd. Det en italiensk Windy.
 
För mer information -se kategorin Tutorial.
 
 
 
 
 
.

Mitt samlarmål 2013

2013 har varit ganska otsrukturerad genom åren förutom att jag sen bestämde mig på att samla på ponier med astro -och -romatic samt tropical tema ponier. I år har jag inte många mål bara dessa och kommer troligen att uppfylla alla:
 
Baby Fifi MINT eller MIB -en förlorad barndomspony
Majesty MINT eller MIP - en förlorad barndomspony
En Flutter MIB
Newborn twins MIB
En gammal goding MOC -typ Firelfy eller Applejack
Få ett MOC eler MIB set komplett -saknar en eller två i kanske två set :)
Ett till playset MIB
 
samt alla tillbehör som jag saknar vilket bara det är ett sort och smått hopplöst projekt.
 
En mörklila flower brush till Baby Palm Tree
 En gul candy comb till Sugar Apple -Got it!
 
Stickers till:
 
Shady*
Starflower*
Sky Rocket*
Galaxy* -Got it!
Bubbles*
Wind Whistler*
Ice Crystal*
Wedding Confetti
Princess Amber
Trickles
Skyflier
 
* De är köpta ponies och högsta prioritet på att hitta stickers till, de andra är barndoms ponier och inte superviktiga att hitta till -jag  var mycket nogrann när jag var liten men just stickers brydde jag mig inte så mycket  om just då.
 
Har ni något av detta som ni vill sälja så hojta till!

att handla på ebay fortsättning

Det finns tre sätt att handla på på ebay.
Ett är auktioner där man bara budar. Ett annat är att klicka hem varan direkt genom att klicka på "Buy it now" och det tredje är att ange ett "Best Offer".
 
Oftast kombinerar säljaren två av dessa, exempelvis att man kan ta det på "köp nu" direkt eller vara lite iskall och ge ett lägre bud sedan kan säljaren godkänna det eller komma med ett såkallat "Counter offer" om de tyckte ditt bud va för lågt och då kan du antingen välja att komma med ett nytt bud eller acceptera. Så länge som säljaren inte godtagit ditt "Best Offer" -bud har du rätt till att bara ignorera ett "counter offer" ifall att du skulle ändra dig och inte vill ha varan längre, däremot har säljaren accepterat ditt bud så är varn såld och därav måste man fullfälja affären. Både säljare och köpare har 48 timmar på sig att bestämma sig för ett "Best offer" -eller "Counter offer" -bud.
 
Betalning sker på samma sätt för alla tre alternativen, när man vunnit/köpt en vara så klickar man på "Pay now" och därefter slussas man vidare till att logga in på sitt Paypal konto, därefter kan man granka sin order så att alla uppgifter stämmer samt att där visas även hur mycket det motsvarar exakt i svenska kronor (då kursen på valuta går upp och ner från dag till dag) och sen klicka man bara på "continue" och sen är köpet klart :)
 
Räkna med att vissa paket kan ta upp till en månad innan de kommer fram.

20-tals inspirerade hårband love it! Must have!

 
Sånna här har jag tänkt på att jag vill ha! Skulle matcha den 20-tals inspierade klänningen som jag precis klickat hem (se inlägget nedan). Fick tipeset från Retrophilia -tack så jätemycket! Men vilken färg ska man ha? Jag gillar båda lika mycket och skulle vilja ha båda även om den svarta kanske är lite mer classic. 
Finns att köpa hos Lindex i svart eller rosa.
 
 
Bild från Lindex online shop.
 
Bild från Lindex online shop.
 

Att handla på ebay

Jag fick en fråga om hur det fungerar att handa på ebay. Det är en jättebra fråga. Personligen handlar jag allra mest därifrån för att jag tycker det känns tryggare och de har oftatst väldigt mycket MOC/MIB:s ute.
 
När du registrerar ett konto hos ebay så ska du samtidigt registerar ett Paypal konto som sedan alltid är automatskt kopplat till ditt ebay konto -detta är jättelätt att göra, följ bara instruktionerna! Paypal är det sätt som man använder när du klickat hem något och sedan betalar för något på ebay, det är knutet till ditt bankkonto och transaktionen görs alltså via Paypal, detta för att det ska vara säkrare att handla på nätet.
 
Skulle något hända ex att du inte får din vara så öppnar du ett open case hos ebay som nästan alltid dömer till kundens fördel och då du får dina pengar tillbaka, detta har bara hänt mig en gång.
Jag har bara handlat på ebay men aldrig sålt något där.
 
Det kan bli tullavgifter från alla länder utanför EU om det överstiger 50 $. Tullavgiften brukar då hamna på runt 2-300 kr. Det är dock många säljare som inte fyller i dessa uppgifter utan skriver 10 $ fast än att man kanske köpt den för 100 $ och då slipper man ju tull. Detta är inget jag bett om utan säljarna gör så ändå för att de vill vara schyssta och det har hänt ganska ofta faktiskt -en tumregel brukar va att: köper du av privatperson är chansen stor att de skriver en låg summa och du slipper tull, handlar du av ett företag så kommer du inte att slippa tull.
 
Tullavgift går til såhär: Det står i din avi att du måste betala en angiven summa i tull för att få ut paketet.
 
Om ni har några fler frågor kring detta så är det bara att fråga på! :)
 
 

Klickat hem flapper och Steve Madden pumps

Klickade nyligen hem dessa två. Denna klänning, väldigt mycket flapper-modell 20-tal över denl, typisk med fransar. Jag är hel såld på 20-tal och kan sitta och titta på serien "Miss Fisher´s Murder Mysteries" som går på knala 9 enabrt för att gota mig i de tidsenliga och moeriktiga kreationerna som Fisher ständigt froterar sig i scen efter scen. Och så blev det även ett par Steve Madden pumps.
 
 
 
Steve Madden DEJAVU pumps -så himla snygga älskar hans design tycker den är den mest stilrena och snyggaste designen ever på pumps!
 
Kommer lägga upp bilder sen på de jag har samt klädkammaren som jag nyligen blivit klar med.
 
Klänningen är slutsåld nu men pumpsen finns nu på rean dock enbart  storlek 38 och 39 kvar och går att köpa här

ponyrummet

Ponyrummet och kammar just nu men idag ska jag rensa ut och ordna lite bättre där :)
 

Nly Fabulous

Dessa klickade jag hem och är nu på väg hem till mig. Är så spänd på att få hem dem då jag redan har de svart/silver metallicfärgade paret och de är verkligen helt sjukt snygga i verkligheten :)
Finns även som rosa och går att köpa på rean här
 
 
 

Hej allihopa!

Sorry att jag inte bloggat på ett tag igen men ska komma igång med det nu igen lite grann hoppas allt är bra med er -ska svara på alla frågor inom kort! :D

RSS 2.0