Dagens Pony: Baby Firefly

Baby Firefly

Play and Care Baby Ponies 1984 Year 3


Hon kom i samma set som (Euro, Skandinavien & US): Baby Surprise, Baby Moondancer, Baby Cotton Candy, Baby Blossom och Baby Glory.
Set( Skandinavien & UK): Baby Applejack, Baby Blossom och Baby Cotton Candy.

De släpptes både både i USA och i europa, dock skiljer förpackningarna och blöjpaketen och för UK/skadinaviska setet får man lägga till Baby Lickety Split och Baby Applejack. Nedan visas US varianten med det gula blöjpaketet, detsamma gäller för backcardet.
Jag saknar Baby Surprise och Baby Applejack som jag bara vill ha MIB såklart.
Baby Firefly är alltså Firefly's baby, för mig är det ganska odd då Firely inte var någon "mamma" direkt i varken filmerna eller serierna utan den ponyn som var mest äventyrlig och också lite oansvarsfull, kanske till och med lite naiv ibland.
Den här Baby Firely har jag hittat som nyöppnad, komplett och allt intakt :D

Borste: Lavendel teddy borste
Satin Ribbon: Vit
Tillbehör: Flaska med rosa band, puffy sticker, vit playpen, blå/vit filt, vit necklace med rosa BABY text, blå/vit skallra och blöjpaket.Baby Firefly BackcardBackcard bilden är lånad av Lady Twilight


Bålsta 4H i Årsta

Nu har jag haft ett möte med Eva angående om att ha tävlingar på deras mark kring paddocken och förvaringsutrymme för Uppsala Läns Kannhoppare. Här nedan har jag lagt upp bilder på gräsytorna och förrådet som är uppe på loftet i magasinet, de grejer som syns på bilden ska bort såklart :) ytan är lite större än en släpkärra av större modell så allt ska nog gå in. Jag mailar styrelsen om mer information för det fanns vissa villkor för det.


Dagens Pony: Water Lily (July)

Water Lily

Mail Order Brightflower Ponies 1984 Year 3

Juli

Dessa kom i ett set av 12 st som gick att beställa via mail order, en representant för varje månad och blomma. Alla står i samma pose, kalad collector pose och samtliga hade vit kropp och mörkrosa lockigt hår dock varierar färgen på symbolerna. Juli ponyn är den enda av dessa som jag hittills har i min samling mest på grund utav att de är svåra att få tag på i fint skick, de har allt för ofta drabbats av åldersfläckar. Jag är osäker på om min är klippt i manen eller om ska se ut så här? Jag köpte henne på Tradera för nått år sedan lite drygt. Vad jag vet så kom de inte med några tillbehör.


 

En Mail order broschyr där man kunde beställa dessa samt andra ponier och spiltan, den är min egen samlingen från när jag var liten men minns inte vad den följde med, om dte var en pony eller playset.

 


Dagens Pony: Baby Ember

Baby Ember

Mail Order 1983 Year 2

Denna Baby kom i fyra olika varianter. Den första såldes i affärerna i USA redan 1983 med tillsammans med ett kasettband "Embers Dream" men hon var lavendelfärgad till kroppen och hade mörklila man och svans och en vit sjärna som symbol men inga kindroser, kallas ofta Ember 1. Men ingen kam, sticker eller satin ribbon medföljde
De andra tre såldes sedan via Mail Order "My Beautiful baby Pony" men är betydligt vanligare än den första. Själv har jag bara denna variant i min samling Lavender Baby Ember 2 med lavendel kropp och rosa man och svans. De andra två kom i följande kombinationer:
 Pink Ember 3: Rosa kropp och lila man och svans.
Blue Ember 4: Blå kropp och mörkare blå man och svans. Samtliga av dessa tre sistnämnda kom utan varken kammar, symboler eller kindroser men dock satin ribbons och det ska tydligen finnas puffy sticker till dem också.
Lavender Baby Ember förekommer i vinjetten till "My Little Pony The Movie".

Kam: Ska inte ha någon
Satin Ribbon: Någon som vet vilken ribbon hon ska ha?
Inventering

Under tiden medan jag håller på att inventera i MLP samlingen har jag hittat annat som kan också kan vara av intresse. Dessa otroligt söta Lady Lovely Locks katter. nej, jag samlar inte på dem men hade dessa två kvar sen jag var liten. Jag öppnade dem när jag var liten men upptäckte att de doftade och eftersom att jag inte ville att det skulle försvinna så stoppade jag tillbaka dem illa kvickt, sen dess har de varit i kartongen så de är nästan MIB hihi.
Vi har nästan betat av en kartong av loose ponier till Dagens Pony men det är 3 st ponier kvar i den och sen ytterligare 7 st kartonger och alla MOC/MIP/MIB:s samt en mängd ribbons som ska sorteras och jag tror inte ens att jag har ribbons till alla samtidigt som jag säkert har köpt på mig ribbons som inte tillhör någon utav mina. Nu har jag iaf tagit ut 4 st kartonger till som står i temperering för att komma någon vart, annars kommer detta projekt att ta månader -no kidding! Det är faktiskt så att jag skulle behöva en anställd -serious. Jag har inte så mycket tid framöver och är man två och betar av allt så skulle det nog "bara" ta en hel dag. En kan plocka fram och fota och en kan kolla av i listor, böcker och hemsidor vems ribbon som är vems (alla dessa nyanser!), kolla back cards samt bläddra i serier efter stories m m då skulle det gå betydligt mycket snabbare för alla dessa steg tar otroligt mycket tid när man måste göra det själv och att hela kontoret är invanderat av leksaker gör att det bra känns än mer kaotiskt.

SunnySoft & PeachyPuff
Jätteroligt men....not!

I natt budade jag hem Baby Blossom MIB och Baby North Star (Sparkle) MOC som slutade på väldigt låga bud för att säljaren lagt ut en mängd attraktiva nirvana MOC/MIB som gjorde att dessa hamnade i skymundan. Mmm jag vet jätteroligt kan man tycka om det inte vore för något annat...
 Denne måste ha sålt ut sin samling, någon som vet? Jag hänger inte mycket på arenan mer än kollar nirvana och MOC bilder så jag har ingen koll men jag antar att det är en känd samlare där...? Det är alltid kul att få lite bakgrunds stories om sina ponier för Baby Blossom MIB var en UK/Skandinavisk förpackning och inte US varianten, såg jag och det är klart att jag ser fram emot att få hem dem.  
MEN jag grämer mig något så oerhört över att jag losade Nightlight! Nightflies måste ha Nightlight ju! Jag fattar inte hur jag kunde fega ur på den MOC -hon gick ju för sjutton för 200$ loose innan jul, vad är det här?! Och det värsta är att den gick för en struntsumma ahhh! 255$ för Nightlight MOC är ingenting ahh va arg jag är! Det är klart jag inser att hade jag budat mer så vet man aldrig vart hade slutat troligtvis runt 400$ eller nåt vilket isf hade känts bättre att losa på. Jaha det är väl bara att gratta vinnaren till ett så bra pris, hoppas man kommer se henne uppe snart igen. Ponier jag önskar se MOC på ebay brukar allt för ofta dyka upp...lite väl snabbt ibland.
Jaja suck, vad är en Nightlight...?
Nachtlicht Ich liebe dich

Bilden är lånad från delaneys


Dagens Pony: Baby Tiddley Winks

Baby Tiddley Winks

Lullabye Nursery First Edition 1984 Year 3

Och vad kan då passa som övergång från Hopscotch om inte till Tiddley Winks. En baby pony som ständigt är ute på nya äventyr med Hopscotch, Baby Fifi och många fler. Hennes hår är ljuskänslig och man hittar henne nästan alltid med vitt hår för att hennes rosa hår (kallat Fading Rose) bleknar från rosa till vitt, min har lyckligtvis fortfarande lite rosa kvar men jag förvarar henne långt borta från allt ljus. Hon såldes med playsetet Lullabye Nursery eller "Babyhuset" som kom ut i olika versioner. En med rosa badkar, blå byrå, blått tvättställ med rosa skål och rosa spegel och ett set som istället hade omvända färger dvs: blå spegel, rosa byrå, rosa tvättställ med blå skål och ett blått badkar och det är det setet som jag har. Det verkar även som att de två klossarna med bokstäver kan skilja lite beroende på vilken version det är samt att första USA versionen kom ut med två rosa skålar, blöjpaktet finns också i två olika versioner; den gula som jag har (US version) eller en blå som är Europeisk version. Tiddley Winks kom även ut med Beddy-Bye-Eyes (BBE) dvs med ögon som kunde blinka. Fler Baby Ponier kom ut med BBE i USA där dessa enbart såldes som BBE: Baby Shady, Baby Heart Throb, Baby Lickety Split, Baby Ribbon, Baby Lofty och Baby Gusty. Samma set såldes dock i Europa utan BBE. Personligen gillar jag inte BBE ponierna och vad jag vet att det fler samlare som inte gillar dem och därför inte heller samlar på dem. Andra som också kom ut både original och med BBE är Baby Cuddles med buggyn och Baby Half Note som tillhörde playsetet Dansskolan. Det kom dock 3 st Baby ponier som bara har sålts med BBE och dessa är: Baby Sleepy Pie, Baby Sundance och Baby Frosting.
Som jag nämnt tidigare är Babyhuset ett av mina favorit playset med så mycket vackra små detaljer. I Pony Landet var Babyhuset baby poniernas egna hus förutom de övriga husen som fanns som Paradisgården, Spiltan, Stallet, Dansskolan och Dröm Slottet.

Dröm Slottet ska jag återkomma till senare närmare bestämt nästa helg ska ett stort reportage om de två Dröm Slotts versionerna läggas ut med lite kuriosa från serier också förstås -så missa inte det! :D

Här nedan är en bild på mitt Babyhus med Tiddley Winks -den lilla nallen har ramlat ner under gungan, upptäckte det sen hihi, det var tänkt att han skulle sitta i den. Fler bilder på babyhuset kan ni hitta under kategorin "Playset".Här nedan följer annons utdrag från 3 st olika broschyrer med Babyhuset, först kom Tiddley Winks original och sedan Tiddley Winks med BBE. Först följer annonsen sedan omslagsbilden på brochyren. Som ni ser så förekommer det även två olika stavningar av hennes namn (både i broschyrer och på mlp sidor) Tiddley eller Tiddly.Dagens Pony: Hopscotch

Hopscotch

International My Little Pony "Movie Stars and Friends" 1986

Kom ut i samma set som Gypsy, Honeycomb, Cherries Jubilée, Posey och Snowflake.

Jag minns henne från affären och att så gärna ville ha henne men det blev det inget av med tills jag för en gångs skull hade tur på Tradera. Jag hittade henne hos en säljare som inte var samlare, tittade på bilder och ställde frågor för att sedan chansa och fick hem en superfin Hopscotch i mint skick för nästan inga pengar alls.

I seriena var Hopscotch den lekfulla ponyn som naturligtvis ville hoppa hage med Loving family ponierna eller var ute på upptåg med Baby Tiddly Winks.
Ponier som Hopscotch, som varken har vingar eller horn, kallas earth ponies.

Borste: Ceriserosa fågelborste
Satin Ribbon: Rosa


nelly

Idag kom min klänning från nelly. Jag har precis upptäckt dem och de har en massa fint (och blilligt är det också) men recensenterna hade helt klart rätt om just den här klänningen -att den färgar av sig! Men det känns som att jag kan överleva det då den var så billigt. Jag kommer defenetivt fortsätta att handla där iaf speciellt några fler fina klänningar, det blir väl en eller två MOC ponier mindre hihi istället :)Rosalie Lace Dress SEK 299, Club L - NELLY.COM


Dagens Pony: Sand Digger

Sand Digger

Sunshine Ponies 1988 Year 6

Dessa ponier kom också i ett set av 6 st vilket var: Sand Digger, Mainsail, Shoreline, Wave Runner, Beachball och Seaflower. Samtliga har en hårslinga i både man och svans som ändrar färg i solljus (de jag har sett har ändrat till rosa, finns det andra färger?). Deras hår är utav en annan kvalitet och hittas ofta med extremt torrt hår som inte kan ändra färg längre. Håret bör inte plattas då det nästan blir ännu värre än innan och här hjälper inga balsam kurer enbart.
Den här är från min barndoms samling och jag köpte också denna själv (ja jag var en MLP samlare redan då :)). Tyvärr har jag inte hennes backcard kvar. Hon har bara hamnat i solljus en gång och det var förra sommaren och hennes slinga blev mörkrosa precis som hennes ögon men det är något jag inte gör om då hennes svans tenderade på att bli lite torrt (direkt!), lyckligtvis klarade hon det. Ej lekt med och har bara stått på display under barndomen, arkiverad sedan början av 90-talet dock. Posen hon står i kallas shy pose.

Kam: Rosa fjärilsborste
Satin Ribbon: Ska inte ha någon


Dagens Pony: Sun Shower

Sun Shower

Pretty 'n Pearly Baby Sea Ponies 1985 Year 4

Detta är min första sjöpony som jag köpte ganska nyligen från Tradera och hade tur att komma över henne riktigt billigt med badring och frakt inkluderat! :D Vilket var bra då hon är bait/poor skick. Som ni ser har hon ingen pearly coating kvar då jag fått göra rent henne med aceton och plattat håret ett antal gånger, hon har dessutom en mängd åldersfläckar men som sagt hon ska ju sjösättas snart så. I början samlade jag inte på sjöponierena men nu har jag fått upp ögonen för dem med, precis som för Summer och Windy Wings ponierna. Jag söker fortfarande efter fler sjöponier i bait skick med badring för att sjösätta men så småningom kommer jag även att köpa dem MOC som givetvis inte ska decardas eller sjösättas.

Kam: Gul fiskkam
Satin ribbon: VitSun Shower's BackcardBackcard bilden är lånad från Lady Twilight


25 maj, 2011

Dagens Pony kommer upp ikväll. Nu ska jag iväg och fika med en klasskompis vid Fågelsången. Jag tänkte ta lite bilder på Botaniska m m :D
See You!


Dagens Pony: Love Story

Love Story

Romance Ponies 1991 Year 10

Den här har jag fått av Mickan. Jag känner inte igen henne från serierna iaf inte från dem som jag har hittills men sen gav de också ut offantligt många nummer i England och jag har bara ett fåtal brittiska MLP serier.
Romance ponierna såldes i Europa men inte i USA. Små variationer förekommer som nyans i ögonfärg, från lite ljusare rosa till mörkre samt från kaffebrun eyeliner till svart (liksom det gör på de flesta ponier) beroende på vilken fabrik de tillverkades i.

Kam: Lång blå kam med ett hjärta längst ned.
Satin Ribbon: Ljusrosa
Dagens Pony: Bluebell

Bluebell

Flower Ponies 1990

Jag köpte henne själv och det är något senare än 1990 då ponierna antingen kom lite senare till Sverige eller låg kvar i affärerna ett tag. Jag ville ha en pony som var så lik Firefly som  möjligt men eftersom att hon var borsta från sortimentet sedan länge var detta det närmaste man kunde komma. Vid den tiden hade jag ingen pegasus. I barndoms samlingen blev det min första och enda pegasus. Ponierna på 90-talet kom med tråkigare kort, i samma stil som Baby Schoolbag och dem. Jag har tyvärr inte hennes kort kvar och har inte kunnat hitta det någon annanstans heller. Hon ska ha rakt hår, ej lekt med och har bara vart på display så hon ser ut att vara mint med starka kindroser.

Satin Ribbon: Ska inte ha någon.

Kam: Gul flower pickHon är lite mörkare i verkligheten


23 maj, 2011

Sorry att jag inte skrev något igår! Loppisen igår gick över förväntan, jag hann inte ens packa upp förr än det va folk där och köpte nästan hälften av det vi hade med oss. Rörstrand servicen rök på en gång, sen gick det trögare lite här och där men det va kul! :D Vi ska nog dit nästa söndag också då vi hittade mer som måste bort. Efter loppisen var jag så trött att jag somnade och vaknade imorse och såg ut som Bill Kaulitz haha! Håret stod rakt upp och svart smink runt ögonen. Well, så Dagens Pony kommer strax upp här.
Gulliga Whirley kom förbi och jag fick en present av henne :D hur gulligt som helst!
Här nedan kommer en bild på det.

Pretty Ups, Birds and Flowers MOC


21 maj, 2011

Idag var jag ut till min pappa som  fyller år, det var fint väder (lite blåsigt emellanåt dock) och på bilderna nedan syns hans hund Vera som är en blandras eller en rondell korsning som min pappa säger. Bland annat kan man se drag av Irländsk varghund. Vera fyller 12 år i höst.
Imorgon bär det av med styvpappa på loppis, vi har så mycket grejer som vi bara vill bli av med, resten kommer vi nog bara att slänga men jag hoppas att det mesta hamnar hos andra som uppskattar det mer :) Whirley dyker troligtvis också upp och vi ska förstås leta ponisar! :D

En riktig trasselsudd
Dagens Pony: Merriweather

Merriweather

Twice as Fancy Ponies 2nd Edition 1987 Year 5

Hon kom i samma set som de mer populära: Night Glider, Yum Yum, Buttons (TAF), Munchy samt Bonnie Bonnets som dock också hör till den mindre populära i det setet.
Personligen är hon väldigt mycket My Little Pony för mig med sin härliga lila färg och med regnbågar och moln som tema. Köpte henne från en samlare på ebay och hon är i toppenskick.
Som ni ser har jag troligtvis fel nyans på min månkam, det är mörkare i verkligheten än på bilden men inte jättemörk.

Kam: Mörklila månkam
Ribbon: RosaMerriweathers backcardBackcard bilden är lånad från My Little Wiki


20 maj, 2011

Hello Sötnosar!

Idag är bloggen 2 veckor! :D Imorgon ska jag ut till min pappa som fyller år imorgon men som vanligt följs det upp med Dagens Pony innan. Ska också försöka slänga in lite kuriosa från brittiska MLP serier framöver.
Och ni, gå inte på det där om jordens undergång, fast det tror jag inte ni gjort heller ;) hans resonemang stämmer ingenstans och kom ihåg, Bibeln har väldigt stora problem med att förklara dinosauriernas tidsepok!


Dagens Pony: Masquerade

 Masquerade

Twinkle Eyed Ponies First Edition 1985

Henne har jag köpt från Druvdalen. Jag gillar hennes tema, får mig att tänka på en mycket kär vän till mig :D
I serierna är hon nästan alltid utklädd till clown och hon ser fullständigt galen ut med sina illgröna twinkle ögon.

Kam: Ljusrosa star comb
Ribbon: Rosa

Masquerades backcard

Backcard bilden kommer från Lady Twilight

 


Nu blir det Zumba!

Dags för lite Zumba, jag älskar att dansa och det är så smidigt att bara kunna sätta i en DVD och dansa -helt underbart!
Jag har också lovat den klubb som jag är medlem i, Uppsala Läns Kaninhoppare, att kolla med 4H gården hos mig om plast för att hålla tävlingar och något utrymme att förvara våra hinder i. Jag har pratat med dem men ska även skicka iväg ett mail, jag återkommer med mer så fort jag får ett svar.
Imorgon följs det upp med ännu en Dagens Pony, tagit fram en kartong för temperering och nu kan jag äntligen få mina hårband/ribbons sorterade :DDagens Pony: Starflower

Starflower

Rainbow Ponies 2nd Edition 1985

Jag köpte henne för nästan 2 år sedan på Tradera utav en säljare som inte var MLP samlare men hon är i otroligt fint skick utan några åldersfläckar! Ska man vara riktigt petig tycker jag att hennes glittriga stjärnsymboler inte är perfekt tryckta från fabrik men hon har inget glitterloss. Kindroserna kanske är en aning svaga från fabrik.
Borste & Kam: Lila regnbågs borste & original kam
Satin Ribbon: LjuslilaStarflowers backcardBackcard bilden kommer från Lady Twilight


Sportstime & Baby Schoolbag MOC

Diskussionerna som pågått på MLP forum runt om i världen har alltså handlat om huruvida Sportstime och Baby Schoolbag är en han eller hon men inga riktiga bevis har presenterats för hur det skulle förhålla sig med det.

Baby Scoolbag: Jag trodde först myten hade uppstått kring en folder där Hasbro hade tagit fram Baby Schoolbag i en Baby Boy pose istället för den typiska flick posen som hon sedan såldes i. Tji fick jag när jag fick se hennes backcard.

Här nedan presenterar jag prototypen som fanns i foldern. Denna folder följde med min spanska Gingerbread som jag en gång lovade att visa bild på i Druvdalen men glömde sedan bort det helt. Jag lovar att jag ska, någon gång inom snar framtid, presentera henne här. Jag tänkte också börja sortera i mina satin ribbons och kolla vems som är vems och därefter börja med Dagens Pony här på bloggen men det är ingen lätt sak för mig då mina ponier måste tas ut och tempereras gradvis innan de kan fotograferas.
Och här kommer Baby Schoolbags backcard där han omnämns som he.Som ni ser så skiljer poserna på de andra ponierna med. Hasbro skriver också ut på sina backcard att ponierna på bilden kan skilja ifrån dem som såldes. Baby Schoolbag och de andra ponierna som kom med MOC loten igår kommer från kreatobergas i Grekland

SportstimeSportstimes backcard där han också omnämns som he. Sportstime MOC är också min egen.

Så nu var dessa mysterier lösta. Andra ponier som det kan ha diskuterats om är Shady och Wind Whistler, mycket pga att Wind Whistler hade en killröst i de svenskdubbade MLP filmerna. På de backcard som jag har sett omnämns de som en hon.
Hela backcard texterna är med, inga berättelser är förkortade.


Som en sommardröm

Oj! Det var nog ett år sedan jag provade Brämhults Hallon och idag drack jag den igen och hade nätsan glömt hur himmelskt god den var. Den smakar verkligen sommar och är i särklass den godaste juicen ever! Högsta betyg till Brämhults Hallon :D
Nu ska jag hjälpa min styvpappa att måla vardagsrumstaket men ikväll ska jag som sagt ordna med materialet för Baby Schoolbag och Sportstime som lovat. Många av er har nog redan listat ut vad det handlar om ;)


Dessa är det som kom i paketet idag! :D

Baby Schoolbag och Baby Count-a-Lot som jag hade beställt. Korten är ganska böjda men jag är, som tur är, inte kinkig när det kommer till skicket på korten -huvudsaken är att ponyn ser ut att vara mint, vilket de gör. Jag ska räta ut korten för det är något som går att fixa! Lägg så många tegelstens böcker som krävs om var sida. Det brukar handla om 3-4 st och låt ligga i ett par dagar eller mer om så krävs så ska det bli hyffsat platt igen. Jag har fått hem MIB som varit nästan helt ihop smaschade men efter mycket töjning med gem och annat som får ligga och spänna ut kartongen överallt igen så brukar det bli så gott som helt uträtat igen. :)
Imorgon kommer jag att lägga fram fakta angående Sportstime och Baby Schoolbag, något som det diskuterats hett om på mlp forum runt hela världen men som sagt, då kommer kalla fakta ;)
Ursäkta bildkvalitéen, mycket gult och varmt ljus gör att korten ser gulnade ut vilket de inte är.

Baby Schoolbag MOCBaby Count-a-Lot MOCOch så kom denna med som jag inte beställt men så klart jag vill ha!!! Och så glad jag blev en MOC for free!!! Snacka om överraskning :D
Limmet har gulnat lite på kanterna av bubblan men bubblan har inte gulnat så det finns ingen anledning till att decarda henne dessutom är ponyn synbart mint. Yay! I UK hette hon Baby Night Song istället för Baby Stella, i detta fall föredrar jag Stella.

Baby Stella MOC


Gissa om jag blev överraskad!

Idag kom ett paket och gissa om jag blev överraskad! Shit asså inte illa!!! :D Lika bra det för skicket på det jag skulle ha var kanske lite sämre än väntat men inget som inte går att fixa som tur är. Kan ni gissa vad det var?

Jag kommer snart att lägga upp bilder på det.


Ponyrum

Här kommer lite bilder från mitt ponyrum som är ett förvaringsrum, det kommer att uppdateras senare då det behöver tömmas ur på annat. Vi förvarar även en mängd tavlor och vhs filmer där. Det är ett svalt rum som håller samma temperatur året om. I kartongerna står loose ponierna med några centimeters mellanrum, det ryms ca 6 st ponier i varje kartong.

Kammar

Den här är min "låda" eller vad man ska kalla det för, med små fack för att förvara varje kam till de ponier som är loose. Den förvaras i mitt ponyrum som är ett förvaringsrum. Jag kanske lägger upp bilder från det senare.
Alla får dock inte plats, visst är den fin?

På bilderna är det inte smuts som ligger i den mörkrosa fiskkammens fack utan små guldfärgade stenar.


Två älskade filmer

Nu har jag kikat på vhs filmerna från när man var liten. Samson & Sally var en film som var med och jag älskar denna välberättade och ganska sorgliga film. Än idag så känns den väldigt högaktuell med ämnen som radioaktivt avfall, oljeutsläpp och valjakt. En film de borde visa mer av idag.En annan film som jag såg och som också är mig väldigt kär, var Den Sista Enhörningen med svenska röster eller  The Last Unicorn som de flesta idag känner igen den som. Otroligt vältecknad och vacker film!
Bilderna är hämtade från google.


Maj 15, 2011

Deppa inte ihop. Det gör ont att se hur besvikna många är nu. Tänk istället på hur bra placering det är. Så bra placering har inte Sverige haft sedan 1999 då Charlotte Perrelli vann. Sen dess har det bara varit rena botten placeringar, förrutom med Carola -06 då hon slutade som femma och glöm inte att vi inte ens kom med förra året. Från det, till en 3:e plats är sannerligen inte fyskam! Tänk, den enda låten jag minns från Eurovision år 2000 var just en 3:e plast låt, det lettiska bandet Brainstorm med sin låt My Star för att jag helt sonika tyckte den var bra.
Well, nästa år skickar vi Danny med en lika välproducerad men inte så plagierad El Club -då kommer det att gå hela vägen hem :)
Idag regnar det här, regnar det hos er också?
Jag tänkte passa på att titta igenom några gamla vhs filmer som jag hittat i förrådet från när man var liten. Ska bli väldigt spännande och nostalgiskt att se vilka serier och filmer som finns med på dem -med originalrösterna! :D
Idag är det final i Hockey VM och Sverige är med -det är allt annat än dåligt!
Trots att det regnar så är det väldigt vackert ute med alla träd som står i blom, jag minns när man var liten, då blommade det inte i våra regioner förrän vid skolavslutningen i juni.


Jättebra insats Eric Saade och Sverige! :D

Årets startfält i ESC var det jämnaste och tuffaste hittills, var och varannan låt var riktigt bra och höll absolut världsklass. Detta såg man naturligtvis på röstningen, 12:orna gick hit och dit. Jag hade satsat på en topp tio och var helt inställd på att man faktiskt kunde vara helt nöjd med det (med tanke på startfältet) men en 3:e plast är ju helt suveränt!!!! GRATTIS!! :D
Kul att Australien hänger med i Europeisk TV så mycket och bara det att kunna snacka fotbolls EM och annan sport med sina australienska kompisar för de har sett varenda match.


En sån härlig dag

Det blev fint väder i dag trots allt. Jag och Whirley var till parken med hundarna idag. Aragon var så glad av att få en ny kompis, Chiuauan Simpson. Så både mattar och hundar fick en väldigt trevlig dag men en hel del ponyprat med naturligtvis :). Hon har den där boken My Little Pony G1 Collector's Inventory som alla har utom jag -vill så gärna ha!
På bilden nedan ser ni Aragon nytrimmad. Han hade väldigt mycket päls, både tjockt och långt med päls, tittar ni på tidigare inlägg så ser ni skillnaden.Simpson
Nu är bloggen en vecka! :D

Idag blir min blogg en vecka, det har verkligen varit jätteroligt. Bilder på Aragon kommer imorgon då jag och Whirely ska ut i parken med hundarna. Jag kanske dyker upp på Uppsala Läns Kaninhoppares tävling i Årsta på Söndag.


Aragons accessoarer

Jag har trimmat Aragon i etapper under ett par dagar. Ja, ni läste rätt! Han hade kopiöst mycket päls och hade inte blivit ordentligt trimmad sen han var valp! Han såg mer ut som en blandis av Papillon istället för en Norwich. Iag gjorde det i West Highland White terrier stuk vilket fungerade utmärkt då raserna är väldigt lika varandra.
Jag kommer att lägga upp bilder på hur det blev när jag har badat honom :D

Det här royal blåa hundhalsbandet är ett special designat halsband till Aragon med vackra vita och gnistrande stenar. Från Hånsta Sadelmakeri.
En söt namnbricka i form av ett hundben i svart och silver från Arkens Zoo I Uppsala.
Kopplet är i svart läder med samma vita gnistrande vita stenar, urläckert! Från Arkens Zoo i Uppsala.

Inkommet idag 13/5

Idag kom Love Letter med posten. Mickan ska få den av mig för att göra en Rapunzel custom med sina rätta färger! :D Ska bli så kul men vi behöver tips på hur man grundmålar snyggt, utan att det blir fula penseldrag?
Jag tog denna före bild för att ni ska se i vilket dåligt skick hon är i, tuschfläckar och dyligt. Just nu kan hon inte ens står själv! Jag ska göra grundrengöringen och fixa så att hon kan stå igen sen får Mickan jobba vidare med henne.


Kommer ni ihåg dessa?

Jag fick med mig denna lilla katt i en mlp lot från ebay och blev först oerhört förbryllad vart den kom ifrån.
Jag tyckte mig känna igen den men kunde inte placera vart, det var iaf ingen mlp katt.
Jag frågade Mickan och hon utbrast genast "Det är väl till den där med jordgubbshatten!"
Och då föll paletten ner, så klart det var! Det var bara det att jag minns dem från 80-talet, från mina spanska barnböcker och barnprogram.
Den seriern går i Sverige nu (eller iaf nyligen?!) och jag tror inte att de visats tidigare. Jag vet inte vad de kallas för på svenska, någon som vet?Min barnbok tryckt 1984
Princess Sapphire MIB

Princess Sapphire MIB från setet Princess Ponies 1987

Kom också i paketet igår och som jag lovade att lägga ut en bild på idag.
Jag har Princess Amber redan och henne köpte jag själv när jag var liten och jag minns det så väl.
 Jag fastnade direkt för princess ponierna och deras så små läckra baby drakar. I butiken fanns nämligen bara två princess ponier att välja på, Princess Amber och Princess Sapphire. Jag stod länge och funderade på vilken utav dem jag skulle välja men något sa mig att välja Princess Amber. På något underligt sätt var det som att jag tänkte att Sapphire skulle vara lite lättare att få tag eller åtminstonde att våra vägar skulle korsas en vacker dag igen. Även om jag, vid den tidpunkten, tyckte att mitt resonemang kring detta var fullständigt befängt -hur skulle det någonsin kunna göra det? Att folk skulle börja samla på mlp var otänkbart för jag trodde ju att det bara var jag som var så besatt av dem.
Men så möttes vi en dag igen...Backcard


Tiffany

Den här väskan köpte jag för ett antal år sedan när jag var i Belfast. Jag köpte den bara för att jag älskar Audrey Hepburn i denna roll som Holly i Breakfast at Tiffany´s från 1961. Bilden på väskan är tagen från en scen i den filmen och jag anammade hennes stil något. Under en inspelning som jag var produktionsledare i (för lika många år sen som den köptes typ), trodde tonåringarna som medverkade i filmen att det var jag på väskan -Oh my! Det måste vara bland den bästa komplimanger ever :D
Nej, nu måste jag ut och rensa klart iaf framsidan av trädgården innan semifinalen i ESC och jag tror Saade går vidare.


Inkommet idag 12/5

Idag kom den här loten med kammar, jag ska bara ha ribbons och kanske den turkosa fjärils borsten.


Istället för trädgård blev det...

Idag var jag och lunchade på Riverside, jättefint vid ån i Uppsala men den vegetariska maten var ingen höjdare, den smakade rökt så jag förmådde inte att något av det tyvärr.


Dessa kom i paketet idag!

Jag vann en auktion av Axistra och de kom idag -alla tre och de är helt underbara, som nya! Rena Julafton :D
För er andra -enjoy nostalgin!

Baby Countdown MIB Playtime Baby Brother Ponies 1988Baby Countdowns backcard.
Läs berättelserna, Hasbros backcard stories är oftast helt hysteriskt flummiga! :D
Love Token Romance Ponies 1991Love Tokens backcard
Den tredje kommer imorgon, för till den finns en liten berättelse som jag vill lägga till...

Until Next Time...


Och detta damp helt oväntat ner idag...

För ett tag sedan budade jag hem ett set innehållande tre kammar och som några av er redan vet, att jag aldrig fick förrän idag. Så nu sitter jag med svindyra dubbletter -någon som är intresserad?
Den blåa fiskkammen tillhör sjöponyn Water Lily, den lila sun picken tillhör både Shady & Locket och den gröna grodkammen tillhör både Ice Crytal & Steamer. Det kan hända att det tillhör fler kolla på denna sida: http://www.kimsites.net/dreamvalley/ponycombs.html


Fly Away

Den här väskan är bara så cool -min fly bag som jag fått från min styvpappa. Han hade den när han va ung/liten, 70-tal skulle jag gissa på och den är i väldigt fint skick map ålder.


I Like

Hugo Boss XX Woman parfume   

Den doftar äventyr CK One deodorant

För att den inte innehåller någon aluminium och passar både tjejer & killarNivea Volume Sensation mousse

Passar lika bra till mlp hår som mitt eget :)


Ett nytt paket!

Nu har det kommit, mitt efterlängtade paket!
Kan ni gissa va det är?


Bunny Bags


Här kommer lite bunny bag, transportväskor åt mina kaniner. På tävlingarna brukar jag dock släppa ut dem i hagar under tiden då väskorna egentligen inte är avsedda för kaniner, speciellt inte Chester som gärna biter sönder allt som kommer i hennes väg. Men jag älskar dessa väskor, de är inte bara snygga utan också bättre för kaninerna som slipper krånglas ut från burar utan öppningsbart tak och betydligt mindre plast att andas in!

Den första väskan är egentligen avsedd för hundar. Det är Chesters bag. Lägg märkte till den lilla detaljen inuti väskan, ett spänne för koppla till hudens halsband. 
Den här väskan tillhör Paris, ganska anspårkslös men stilren. Jag ska köpa en rosa åt henne istället.
Hennes bling bling är plockat från en väska -troligtvis 20-tal.
Den här är min absoluta favorit a la Burberry och den är Newtons.

MLP is the shit

Jag & Aragon har precis varit ute och power walkat -jätteskönt och nu känns det som att sommaren är här på riktigt, hur fint som helst ute.

Inkommer idag. Ska bara behålla det rosa och lila original comb + rainbow brush samt lila sun picken, resten ska Whirley få välja ut på lördag då vi ska ut och leka med våra hundar i parken :)

Imorgon ska jag pyssla lite i trädgården och funderar på att ta upp hoppträningen med Paris & Newton igen annars kommer jag att lägga upp inkommet och bunny bags -see u!


Cisco bär MLP necklace!

LA is the shit

Erika Walton -Alter Ego Jewellery har designat vackra smycken av leksaker bl a kan man finna armband och halsband av Hello Kitty, My Little Pony, Care Bears m m. Bland kunderna hittar vi inga mindre än Paris Hilton och Cisco Adler från bandet Whitestarr.
Ponyn är Twisty Tail från Brush 'n Grow Ponies setet 1988 Year 6.

Hur coolt som helst!Bilden är tagen från http://blogs.fashionclub.com


PI

Min andra katt Pi at the office


My

Hur snuttigt är inte det här?
Min katt MyNytt idag

Idag damp det ner borstar och satin ribbons till mina ponier, nu väntar jag bara på 2 st paket till sen har jag alla borstar och ribbons, tror jag. Skönt med topp säljare på ebay de må vara dyra men det är det värt med god service :D Inventerar i sommar med bilder.
Saknar dock fortfarande en hel del puffy stickers!


OK igen :D

Som de flesta säkert vet vid det här laget så har min och många andras bloggar strulat sista dygnet men nu verkar allt vara OK igen :D


Hello Kitty

Hello Kitty glassen va god den va mmm massa kemikalier mmm
Lite lustigt att hon i kassan trodde att det va en liten flickas glass (som va före mig i kön) men jag svarade "Nej, det är bara jag som e så här löjlig" Hon blev ganska generad

I just love it

Escada parfume Incredible Me i den rosa söta lilla asken


Jag älskar orkidéer och det har blvit något av ett nyfunnet intresse om någon är duktig på dem så snälla ge mig tips, en utav mina håller på att dö.


Night Flies Metal Jacket "Jack"

Min älskade lilla gosenalle Jack som påminner väldigt mycket om Dogge fast han inte är besläktad utan från min egen blodslinje. Jack fyller 8 år i augusti men är lika pigg för det dock slutade han tävla för några år sen. Här njuter han av den ljuva vår solen.


Tux 'n Tails and Dolce & Gabbana -Bid war!

Dagens  pony! Den här ponyn vann jag genom bid war på ebay. Jag vet! Inte så bra...ibland blir man bara irriterad och tänker inte alls, låt oss säga att väskan han ligger i budade jag hem på samma gång och Tux gick för mer än väskan -det är en Dolce & Gabbana Milano.
Men han är iaf superfin NM skick.Vilken Härlig Dag!

Jag och Aragon har vait ute och power walkat och sedan släpp ut kaninerna i sina hagar -helt underbar dag! :D
På bilden syns Aragon, han är en Norwich terrier och i bakgrunden kan man skymta Night Flies Paris. Jag kommer att ha en egen kategori för mina djur med mer bilder på dem.


Förvaring

Det bästa är naturligtvis att arkivera ponierna i syrefria lådor av kartong/papp som inte släpper in fukt och solljus eller skadedjur. Förvara dem i ett svalt rum som ständigt håller samma temperatur som tex ett matförråd! Men vill man absolut ha dem på display så bör du ha ett speciellt rum för din samling med hyffsat täta glasskåp och förtäckta fönster samt att temperaturen i rummet ska vara ungefär den samma och absolut inte fuktig men kom ihåg att ponierna kanske inte håller så länge då. I nästa steg det gäller även MO MIP tyvärr sett sådan fall MOC.


Tips & Råd

Det är upp till var och en att restore men läs först OBS Viktigt rubriken längst ner -allt är skadligt för PVC pony plasten och själv har jag valt att numera aldrig vidta några åtgärder. Mitt första råd är att slänga åldersdrabbade ponier då det är luftburen smitta, om ni läser hela PVC texten så förstår ni varför men ibland vill man behålla om det är barndomspony och då rekommenderar jag isolering.

 Här kommer korsta sammanställningar om lite tips och råd på hur man kan åtgärda vissa saker emn kom ihåg, allt är på egen risk!

Frizzigt hår & skrynkligt tinsel: Blöt håret och lägg i balsam, ta håret i slingor och dra igenom plattången -tänk på att hålla håret blött och med balsam i.

Svansrost/svart som skiner igenom plast: Min erfarenhet är att det är svansrost, borsta ur med tandbortse så mkt det går, ta med topps på svåra ställen, koka bort resten och dra med topps igen och då ska det va borta -byt sedan metallring och gnugga svansroten med schampoo och vanish så kanske allt förvinner eller så är bara lite kvar som man ist döljer innanför ponyn.

Gulnad plast & playwear: Ska inte gå att bota sägs det men de ponier jag haft har enkelt botats med att ställas i solen så försvinner det -ponier jag provat på är: Night Glider, Daddy Sweet Celebration, Chief & Cuddles -alla led av mycket svår playwear dessutom. Tar allt från några dagar till flera månader.

Tusch & Bläck: Något vi håller på att testa fram, det finns acne medel från apoteket att använd men det är mycket riskfyllt då det även kan bleka plasten. Aceton bleker inte plasten. Gnugga länge med aceton, ställ sedan ut ponyn i solen i en vecka, gnugga igen länge osv tills fläcken är borta -kan också ta allt från några dagar till flera månader men tillslut försvinner det med lite (hmm ett oerhört stort tålamod skulle jag nog säga) tålamod!

Nyansskillnader mellan kropp och huvud: Är nyansskillnaden mycket liten så går det att bleka i solljus. Ta av huvudet och sola den del som är mörkast, oftast är det huvudet som är det.

Pindots & åldersfläckar: Går ej att bota och smittar -Sägs det, men pindots går oftast att bota med Vanish, lägg vanish i hett vatten och låt ponyn bada runt i 15 min, skrubba sen med vanish som en peeling kur över det drabbade området och tvätta. Kokas och behandlas med aceton, det förvinner tyvärr inte men stoppas dock.

Dölj allt på ponyn i den mår det går när du utsätter den för extremt solljus som hår, symboler, ögon och framförallt kindrosor!

Ett balsam som jag verkligen kan rekomendera är L' oréals Nutri-Gloss Shine Booster (den rosa flaskan) -funkar jätte bra på ponier men kan tyvärr inte säga det samma mitt dreadsaktiga hår.


PVC Pony Plast

OBS NYTT & Viktigt! Jag har gjort lite efterforskningar kring MLP kort och enkelt sagt de är gjorda av PVC plast och den typen av plast är extremt känslig för typ allt och hälsofarligt! Den bryts ner ständigt och bör inte förvaras i sovrummet! Glöm allt jag sagt om blixtlås påsarna utan det är syrafria arkiverings lådor från museiservice som gäller men de ska förvaras torrt och svalt (helst 8 grader, absolut inte över 18!) och mörkt som nämnt tidigare OCH de får absolut inte staplas eller stå kontakt med varandra eller box väggarna!!!! Det ska vara samma temperatur hela tiden och de får inte utsättas för damm och mögel partiklar (finns i luften hela tiden), det är bla damm som skadar plasten och påbörjar en del av nedbrytningen samt fluktationer i polyemerna (bildar åldersfläckar med framförallt pin dots dvs mögel, att ponier får porer beror på att de bryts ner och när den börjat att brytas ner går det väldigt fort därför måste man förhindra att den ens når till det stadiet) vid temperatur ändringar och alla former av lösningsmedel är mycket skadligt så försök undvika basiron och aceton samt tusch! Allt bryter ner plasten och det är sant allt om pindots och åldersfläckar -de smittar!!! Ponier som drabbats måste isoleras det har att göra med att plastens partiklar sprids av sönderfallet. Solen är skadlig -undivik all framtid exponering och helst -undvik vatten!

PVC plasten har inte funnits tillräckligt länge för att man skulle ha kunna gjort tillräcklig forskning kring arkivering av PVC plast och jag måset nog säga att jag till viss del inte håller med om solen -visst den är skadlig på sikt men gulnad kan faktiskt också försvinna av solljuset men detta är något jag inte kommer att fortsätta med för om inte annat så utsätts de ju för häftiga temperatur växlingar som ju är det allra skadligaste för plasten.

 


Buzzer

Min enda pony av det här slaget dvs Flutter, windy wing eller summer wing. Buzzer är en summer wing från 1988.
Jag hade svårt för dem fram tills nyligen -nu älskar jag dem de är så älv lika.Uppsala collection

Vi är ett gäng på fem stycken i Uppsala som brukar ses titt som tätt och prata ponisar och mycket annat också.
De flesta av mina ponier hamnar hos dem vilket glädjer mig stort. Det har varit mycket svårt att sälja många av mina loose ponier men man måste prioritera här i livet. Det känns dock bra att veta att de kommer till fina samlar hem.
Jag älskar mina ponier men jag älskar min köpare med!
En massa pony luv till er alla!

Puss!


Mina playset


Show Stable -Barndoms samlingen

Megan's Place MIB

 

Dream Castle -Barndoms samlingen
Pretty Parlor ITALY -Barndoms samlingen

Sweet Dreams Crib -Barndoms samling

Waterfall -Det gröna vattenfallet
Poof`n Puff Perfume Palace -MIBKitchen -MIB
Scrub-A-Dub Tub -MIB
Rock- A-Bye Bed -MIB

 

Baby BuggyPrincess Baby Buggy -MIBGymkhana -MIB

Paradise Estate

 

Carry Case -Barndoms samlingen
Samtliga playset är kompletta!


Platta!

Att plattånga pony hår är inte bara och bara. Jag har plattat ett hundratal ponier och har en del att sammanfatta om de erfarenheter jag fått på vägen för de som är intresserade och behöver lite tips och råd. Många tror att det bara är att platta och köra på men det är många faktorer som spelar in som temperatur, märke på plattången, ponyns kvalité på håret osv.  Som ni kanske har märkt så har ponier från 80-talet en anna hår kvalité än ponierna från 90-talet och efter att ha jämfört med dolly hair hår vill jag iinte påstå att det rör sig om samma sorts hår.
130° C är det som i överlag fungerar bäst på riktig frizzigt hår. Pony hår innehåller plast så det kan smälta när plasten når sin smältpunkt. Jag har själv förstört håret på några ponier vid för höga temperaturer runt 180-200° C. skaffa en plattång som inte är för dyr och som du kan ställa in temperaturerna på. Jag har bränt sönder några plattänger själv då mycket vatten och balsam rinner.
Håll håret vått och rikligt med balsam under hela tiden du plattar! Om du är det minsta osäker och om håret bara är lite torrt/frizzigt så börja vid 100° C och stega sedan fram om du inte får önskvärt resultat. Ta och platta håret i tunna slingor. Låt ponyn stå med mycket balsam i ca en timme innan du sköljer ur efter plattning.


History

Det kommer mycket mer....
I juli har jag samlat i 2 år! :D
Jag ska ta mig tid och försöka kolla igenom hur många ponier jag har ägt totalt. I dagsläget har jag bara 103 st kvar om jag räknar in customs och display ponier samt min G3:a men jag tror att det skulle röra sig om en 300 st ponier i omlopp iaf vilket inte är dåligt på 2 år. Detta pga att jag aldrig blev nöjd med skicket och kunde skaffa mig en hel arme ponier av samma sort men som sagt nu är det bara MOC som gäller.

MOC = Mint On Card


Balsam

Två stycken balsam sorter som jag verkligen kan rekommendera är L'oréal Elvital Nutri-gloss Shine Booster (den rosa flaskan) och Volume Collagen (den lila flaskan) och så passande färger för mlp sen! :) De håller verkligen vad de lovar när de kommer till mlp hår! Håret gnistrar som diamnater! :D Men kan dock inte säga detsamma på mitt egent hår. Jag använder dem till plattning också och helst båda i en kombination!


Oh nej!

Detta är därför jag är trött på loose ponier! De ponier som man köpte för drygt ett år sen och upplevde som nya då, är inte längre så fina när man tar sig en andra eller kanske tom en tredje gångs titt på dem. Denna gång är det min Starflower som råkat illa ut, jag har upptäckt en åldersgulnad på kinden. Men av erfarnhet vet jag att det går bort, iaf till 99% av fallen så här kommer ett hett tips som jag testade hela förra sommaren på ponier i alla dess färger, mer eller mindre drabbade av åldersgulnad eller playwear.
Sola, sola och sola!
Vissa förvinner det på bara efter ett par dagar, andra måste sola 4-5 månader. Fungerar även på vita ponier som blivit off white! :D Det var min pappa, som har varit målare men som även jobbat med plastmattor, som gav mig tipset.
Ni vet, han kom på det när han såg de gulnade ponierna och sa "Det är så det blir när plastmattor inte fått någon sol. Om man flyttar möbler som stått i några är på en plastmatta så ser man en gulnad fläck efter dem, det försvinner med tiden om man låter det sola."
Precis så visade det sig också vara med ponier. De ponier som tar allra längst tid att sola bort gulnaden på, är de blåa ponierna. Förra sommaren hade jag en hårt åtgången Daddy Sweet Celebration (det hade varit kul att visa före och efter bilder men jag har honom inte kvar). Han hade mycket gulnad överallt och var matt/blek till färgen -på gränsen till bait med sitt torra hår och skrap i kindrosen. Men efter drygt 6 månader av intensivt (och ett oerhört tålamod) solande var allt borta och hans färger blev starkare och klarare! Efter en del plattande så var även hans man och svans nästa som nytt igen och han kunde gradera upp sig till att bli en pony i fint skick. :) Samma var det med min Moonstone, en barndoms pony, jag blev väldigt ledsen när jag såg att hennes huvud gulnat men samma sak där, sola och hon fick starka fina färger igen -blev som ny helt enkelt! :D
Så nu är Starflower ute på solning, det kommer att ta ett tag men det är det värt när hon inte har några fel annars. Ska man va petig är jag inte nöjd med styrkan på hennes kindroserna (från fabrik) de kunde gott vara lite starkare.


Truly

Också denna sköna donna en ML
Hon ser off white ut på bilden men det är hon inteBaby Hello Kitty

Gjord av Fudji_blomma Mickan (ML)
fick den i julklapp av henne"Baby huset"

Baby huset som man sa när man var liten eller Lullabye Nursery som det egentligen heter är ett utav mina absoluta favorit playset -det är så fullt av vackra små detaljer och bara såå fint. Playseten som jag så gärna ville ha som liten och som jag ännu inte kommit över är: Paradise Estate, det lilafärgade Dream Castle och den lila spiltan Grooming Parlour suck...


loadedNight Flies

Namnet kommer från min uppfödning av Hoppkaniner, Night Flies Hoppkaniner som jag startade redan 1996. De som tävlade i kaninhoppning  i slutet av 90-talet kommer nog ihåg mig med min kanin "Dogge" eller Vallmons Great Champion Royal Dodge of Laylock som han egentligen hette.
Därför kommer jag nog också att göra ett och annat inlägg om mina kaniner.
Vad jag vet, ska jag ha varit först med Nightflies, sökte redan när internet begavs sig och framåt men vad jag vet så var det bara jag som hade det, fram tills nu då jag sett att det dykt upp i andra sammanhang.

Min senaste pony som kom i brevlådan idag, Baby Ribbons n`Hearts MIB -väntar ivrigt på att fler ska dimpa in :D


Välkommen till min MLP samling!

Denna blogg kommer att handla om My Little Pony och mitt My Little Pony samlande som började i juli 2009.
My Little Pony tillverkas av Hasbro och kom ut 1982 (Year 1) men har en förlaga kallad Pretty Pony som kom ut 1981. Jag samlar enbart på G1:or (äger en G3:a dock), efter G1 kom G2, G3, G3.5 och nu finns även G4:orna ute men jag har inte fattat tycke för någon utav de näst kommande generationerna.
Det hela började när jag rensade i förrådet för att slänga en hel del saker (fortfarande alldeles för mycket saker kvar dock puh) som jag kom över mina barndoms ponier och drabbades av en oerhörd nostalgi känsla och därifrån var det kört -numera utgör mlp hela mitt liv (nästan) och jag är som besatt i dem vilket jag var redan som liten. Egentligen kan man säga att jag började samla redan då, jag ville ha många och var mycket rädd om dem. Att leka med dem var otänkbart och hade dem bara på display. Min allra första pony som jag fick, och jag minns det som igår, var Lickety Split som också är min favorit och om jag måste välja, den allra mest betydelsefulla för mig men givetvis har jag fler favoriter. Sådana som man ville ha som liten var bl a Ribbon och Paradise annars är det Gingerbread, Nightlight och Nightglider. Jag är en ganska kräsen samlare och bestämde mig för drygt ett år sendan att enbart samla på MIB/MOC/MIP ponier. Jag har sålt ut de flesta av mina loose men behåller givetvis alla mina barndoms ponier samt några få köpta loose. Om jag köper en loose numera så är det troligtvis en sjöponny i dåligt skick (poor/bait skulle aldrig falla mig in att lägga en sjöponny i fint skick i vatten) som används som "poolponny".


Äger inte henne längre (hon var i för dåligt skick)


RSS 2.0