display ponierna

Det här är altså de ponier som jag har som display ponier dvs de enda som jag har framme. Magic Star, Truly och Cupcake är deflocks och Rapunzel och Baby Hello Kitty är Customs. Pony Bride, Princess Sparkle, Baby Lickety Split FT och Sun Spot är i dåligt skick och bara stylade (dvs deras fading rose hår är fake haha) och Buzzer blev tyvärr i dåligt skick när vi fick för oss att ha henne som dekoration (hon köptes enbart till det). De står just nu inne på kontoret men funderar att flytta in dem i det nya rummet sen :)
 
 

Rebecca Stella svart paljettklänning

 
Jag gillar även klänningar med open back med häng det är så himla fint! Jag har en i guld men utan paljetter men tyvärr sitter den inget vidare. Den här skulle jag kunna tänka mig att köpa men skulle helst vilja ha en annan modell i just silver när det kommer till just paljettklänning. Finns även i färgerna silver och navy.
 
 
 
 
 
Klänningen finns att köpa här.
 
 

Spike växer upp

Här är ytterligare en till episode av my little pony "Spike växer upp" (är titeln på svenska) som jag inte sett tidigare. Jättegulligt avsnitt. Detta avsnitt är dock på engelska och har titeln "Spike's Search".
 
 

Paljettklänningar -Vilja Dress Sparkz

 
Jag har funderat på att köpa en paljetklänning men skulle helst vilja ha en i silver men alla dem verkar vara slutsålda -den här tycker jag är ursnygg men har man sparat klänningar sedan slutet av 90-talet så känns det som att vissa modeller kommer igen. Jag har en liknande fast utan paljetter. Den här finns att köpa här.
 
 
 

Klänning och armband

Idag har jag kikat bland bloggar, toppbloggar. Jag har faktsikt aldrig läst de där stora bloggarna men jag måste säga att en av dem gjorde mig positivt överraskad, det var Blondinbellas blogg hon är mycket mer öppen och går ibland in på djupare saker vilket gör hennes blogg mer intressant än de andra toppbloggarna -som sagt det är härligt när folk kan blanda yta och djuphet på ett bra sätt. 
Sen kollade jag vidare vad som fanns på nelly rean och hittade denna snygga klänning -älskar rosa och den är nedsatt till endast 90kr! Ingenting för en klänning! Och grymt snygg var den också tycker jag. Den finns at köpa här.
Jag har faktiskt beställt ett sådant armband som finns på bilden fast längre, på gund av att dessa armband är incainspirerade men jag tycker dem är helt sjukt snygga och jag har länge velat ha ett sådant seda jag var liten och tittade på "Guldstäderna" och såg att Zia hade ett sådant armband :)
 
 

My Little Pony: Spöket på Paradisgården

Jag har alla My little Pony avsnitt på DVD som går att få tag på men det betyder att jag har långt ifrån alla avsnitt som den här som jag kollade på youtube idag -jag hade inte sett den tidigare faktiskt men jag håller med om att det är en favorit! Det kommer bli mer my little pony bloggande framöver, det har varit lite av annat här också men så handlar det faktikst lite om mig och mitt liv som my little pony samlare också, kul att variera sig lite även om majoriteten av inläggen ska handla om my little pony såklart :)
Ikväll blir det Stjärnorna på slottet! Vad ska ni göra idag?
 
 

tång caviar

För er som inte vet vad det är så är det alltså vegetarisk kaviar gjort på tång! Dessa är de enda som jag känner till i butik men det ska finnas fler sorter. Efter som att jag är vegetarian så vill jag rekommendera alla till detta som ett alternativ för att inte stödja fiskeindustrin och alla de gifter som nu finns i fisken. Tång är ett utmärkt alternativ -de säger att det smakar som vanlig inte vet jag då jag aldrig ätit vanlig kaviar.
Den röda (som inte är så röd som på bilden) har en liten smak av dill. Jag har hört ryktem om att just Domstein skulle ha gott i konkurs men idag lugnade dem mig på Ica Kvantum med att säga att detta inte var sant och försäljningen istället gått uppåt för att folk blivit mer och mer medvetna om detta. :)
 
 

Årets Mello ska gå i Swedish House Mafia tema -Love it!

Har ni hör att årets Melodifestival ska gå i Swedish House Mafia sound? Love it!
 
 
 
 

klickat hem! NLY Shoes

Dessa klackar NLY Shoes har jag kikat på ett tag och nu när de är rea på dessa -endast 199 kr paret! Så kunde jag helt enkelt inte låta bli att klicka hem dem på en gång! :) Jag ska skriva lite mer om de heels jag har framöver. :)
Finns även i orange och svart.
De går att köpa här
 

ur ett annat perspektiv

Ibland måste man se saker ur en annan synvinkel som att materiella saker saknar betydelse samtidigt som det är en flykt.
Så ser jag på mitt my little pony samlande idag, att det är en flykt som tyvärr lätt går överstyr. När det händer så hejdar jag mig och inser att det faktiskt finns betydligt viktigare saker i livet och saker som händer i livet men samtidigt är det en flykt och det gör mig lycklig.
 Oftast vill vi vara glamorösa och glättiga för att gylla vardagen och ibland vill man helt enkelt älta och gräva ner sig i djupare saker.
 
Min katt Pi. Djur ger oss villkorslös kärlek.
 
I onsdags så var jag till katolska kyrkan som hade bjudit in till intellektuella diskussioner och reflektioner i kvantfysik. jag pratade med en professor i kvantfysik om kursen i avancerad kvantmekanik och hur jag skulle få rätsida på mina studier i teoretisk fysik vilket bekymrat mig väldigt så pass till den grad att jag nästan gett upp. Jag vet att jag har några läsare som går ungefär samma väg -det är tungt men tappa inte modet! Ju högre upp i kurserna man kommer, ju mindre tjejer är det, jag har varit med på kurser där det inte funnits en enda tjej eller så hoppar de av efter en vecka, tyvärr :( Kämpa på och ge inte upp! Även om det tar mycket längre tid, saker händer i livet. För er som är intresserad att läsa teoretisk fysik på master nivå så är kandidatprogrammet i fysik fel väg att gå!! Det är det jag gjort och tyvärr är de dåliga på att infomera om det såvida man inte går till en professorer och frågar direkt. Läs helllre matte eller gå kand fy och kompletera med en massa matte kurser utöver ordinarie program (men då tar det en massa extra år såklart men alla som väljer teortisk fysik inser detta och det tar oftast flera år extra av vår studietid för att vi måste byta till matte -no kidding!) och att få reda på det nu har varit oerhört jobbigt -jag har inte tid att ta en massa extra mattekurser nu! Jag önskade att jag hade fått reda på detta för flera år sen, inte nu. Så jag måste klara det ändå! För varje nivå bli ett processande med sin ack så begränsade mänskliga hjärna suck! Professorn poängterade att jag bara ska fokusera på matten, allt annat som förståelse kommer senare -matten är viktigast men också att man är oerhört intresserad och lägger ner extremt mycket tid -lika intresserad som jag är utav My Little Pony med andra ord. Åh vad jag vill hitta det fokuset! :) För det är nämligen precis det som krävs, stänga av allt som fb, mobil och bloggar. 
 
 
 

När kylan sätter in

Igår kände jag mig sjuk. Redan på kvällen kände jag mig helt slut och ramlade i säng. När jag vaknade igår morse hade jag en fruktansvärd huvudvärk och var precis lika slut i kroppen som kvällen innan. Så jag fick inget gjort igår, tur som var, hade jag förberett färdiga inlägg som det bara var att posta iväg på bloggen och sen beställde jag mer saker från Ellos för att utnyttja de rabbatter jag fått där, det blev nya lampor bl a till sovrummet, påslakan, överkast och en tröja. Visar sen när det väl kommer vilket tyvärr brukar dröja ett tag.
Satsar mycket på projekt sovrummet just nu :)
Sen tittade jag på en My Little Pony DVD "Snöstorm i Ponylandet" som innehåller avsnitten "Enhörningen som försvann" och "När Kylan sätter in".
 
"När kylan sätter in" känns väldigt passande nu när det är så himla kallt ute.
 
 
 
 
 
 

My Little Pony 30 års jubilee!

I år är det alltså 30 års jubileum för My Little Pony 1983 började de alltså att sälja de allra första ponierna i butik och först ut var flat foot setet med sex stycken ponier: Cotton Candy, Blue Belle, Butterscotch, Blossom, Minty och Snuzzle. Kika in på Summer Hayes blogg här där hon skriver mer om ponycon i USA och gå också gärna in och gilla deras facebook sida här. Deras officella sida för ponycon 2013 30 års jubileet finns att hitta på mylittleponycon.com.
 
Det hålls fler andra stora ponycon runt om i vrlden som i Sydney, Australien och UK. Fast jag får en känsla av att de flesta ponycon mest är G4 inriktade numera på grund av den växande Bronie-kulturen
Jag skulle jättegärna vilja åka på den till USA nu när det änd är 30 års jubileum men men det blir nog inte av. Ska ni åka på något ponycon i år?
 
 

My little pony tröjor

På sista tiden har det kommit en massa nya my little pony t-shirtar och det finns några stycken som jag skulle vilja ha :)
 
Dessa finns att köpa hos bl a Truffle Shuffle, klicka in här
De har bl a en supercool Princess Sparkle tröja där!
 
 
 
 

Glasmontrarna

Det blev lite blandade reaktioner i inlägget om glasmontrara igår och jag tänkte förtydliga vissa saker.
De flesta tycker att glasskåpet från Ikea är för litet och jag håller med er där och skulle själv inte köpa det men ville ge det som ett alternativ då prisskillnaden mellan Ikea och More.nu är enorm. Detta med dessa dyra glasmontrar från More.nu är en dröm som jag har. Om jag någon gång skulle ha ett stort rum utan fönster med rätt klimatanläggning och en massa massa pengar över :) då skulle jag köpa de där glasmontrarna som man bygger in i väggen -helt sjukt snyggt det skulle va.
Så jag vill förtydliga vissa saker med glasmontrar:
 
1. Glasmontrarna från More.nu är tillverkade för att förvara känsliga föremål på utställningar och släpper därför inte in något damm som vanliga skåp gör.
2. Ponyrummet i övrigt ska helst inte ha fönster och vara svalt och hålla samma temperatur.
 
Om ni har mer frågor kring detta eller förvaring av my little pony i största allmänhet -så fråga på bara! :)
 

Glasmontrar -perfekta till samlingar

Jag har länge funderat på hur man på allra bästa sätt skulle förvara sina ponier bortsett från det lilla ponyrum som jag har nu (och om man bortser från faktorer som svalt, mörkt etc).
Jag har skrivit en del om förvaring innan -vill nu veta mer om det så klicka in på Tutorial under kategorier här på bloggen så hittar ni det inlägget där :)
Min dröm är att ha glasmontrar. Dessa glasmontrar kommer från More.nu och kan fås specialdesignade så att man lätt kan se ponierna från alla håll dessutom är damminsläppet mindre än från vanliga skåp. Skåp med glasdörrar brukar annars kunna skymma ponysamlingen pga av ramar runt skåpdörrarna -de är snygga att förvara glas och porslin i men kanske mindre lämpade för ponysamlingar. Det finns enklare och billigare varianter av dessa att köpa på exempelvis Ikea här. Dock tycker jag också att det är snyggt med stilrena och enkla vägghyllor i vitt att ha ponierna på, precis så som den norska ponysamlaren My Little Pony Collection har gjort gär här.
 
 
 
Perfekt för playset -tänk att få en sådan sepecialdesignad till sitt Paradise Estate?
 
 
Bilderna är plockade från More.nu via google.
 
 
Hur förvarar ni era ponier?
 
 
 
 

My Little Pony serietidningar

Jag har rensat ut lite under dagarna här och här är alla mina my little pony serietidningar, det är en del och de flesta är på engelska. Vilka my little pony serietidnigar har ni?
 
 
Megan och Sundance annons i en utav de engelska utgåvårna.
 
 

I paketet hittar vi... Molly & Baby Sundance MIB!!!

Just det ni som undrade vad som låg i paketet som jag skrev om i förra veckan i detta inlägg i paketet låg nämligen detta...
 
 
- Molly & Baby Sundance MIB -
 
USA 1986
 
Comb och Bird brush: Rosa.
Satin Ribbon: 2 stycken rosa till Molly och en blå till Baby Sundance.
Tillbehör: Rosa träns med vita blomma, två par vita skor åt Molly och klänning åt Molly med regnbågsfärgade leggings.
Scented body sticker
 
Kom bara ut en gång och troligen enbart i USA och Kanada men är lite osäker där? Hon kan ha sålts i Australien också men hon såldes inte i UK enligt uppgifter från Etherella. Förpackningen föreställer Babyhuset och har en massa små söta detaljer som ni ser på bilderna. Tillhör en utav de lite mer sällsyntare MIB:sen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gå in och kika på Megan och Sundance MIB med svensk text!

Nu har Retrophilia lagt upp mer bilder på sin svensk förpackade Megan och Sundance -hur kul som helst klicka på bilden för att komma till hennes blogg!
 
 
 
 
 

Nya kuddar till sovrummet

Igår hämtade jag ut ett paket från Ellos som innehöll två nya kuddar till sovrummet, jag gillar att de är avlånga och så föll jag för texten "A home is built from love & dreams". I paketet låg även ett läckert knivset och skärbrädor som man fick med vid beställningen.
 
Ursäkta den dåliga kvaliten med mobilkameran.
 
 
 
Knivsetet var mycket finare och bättre i verkligheten än vad jag hade föreställt mig så det blev jag positivt överraskad av :)
 
 

Pegasus bilder!

 
Jag fick en fråga tidigare om vilka pegasus ponier jag som har, jag missade några stycken på den listan, nu har jag samlat ihop bilder på dem alla i ett och samma inlägg :)
 
Blue Bell
 
Flutterbye
 
Baby Firefly
 
Locket
 
Skydancer
 
Wind Whistler
 
Sea Breeze
 
 
Whizzer
 
Wave Runner
 
Sugar Apple
 
Caramel Crunsh
 
Surprise
 
Masquerade
Baby Palm Tree
 
 
 

Svar på kommentar: Vilka Baby ponier jag har?

sJag fick en  fråga på vilka baby ponier jag har. Jag har följande baby ponier:
 
Baby Firefly Komplett Mint
Baby Blossom MIB
Baby Glory MIB
Baby Cotton Candy (barndomspony)
Baby Moondancer (barndomspony)
Baby Gusty MIB
Baby Ribbon Komplett NM
Baby Palm Tree Mint
Baby Ember Rosa MIP
Baby Ember Lavendel Mint
Baby Valentine Komplett Mint
Baby Cuddles Komplett Mint
Baby Princess Sparkle MIP
Baby North Star MOC
Baby Night Song MOC
Baby Count-a-lot MOC
Baby Schoolbag MOC
Baby Applejack MIB
Baby Brother Racer MIB
Baby Brother Contdown MIB
Baby Brother Leaper MIB
Baby Brother Paws MIB
Baby Sister Apple Delight (barndomspony)
Baby Brother Apple Delight (barndomspony)
Baby Sister Bight Bouquet (barndomspony)
Baby Brother Bright Bouquet (barndomspony)
Baby Stargazer MOC
Baby Stripes MIB
Baby Tic Tac Toe (barndomspony)
Baby Lickety Split Fist Tooth x 2 (barndomspony + en display pony)
Baby Love Melody MIP
Baby Flicker MIB
Baby Rainfeather MIIB
Baby Wellyboot MIB
Baby Katie MOC
Baby Ribbon n` Hearts MIP
Baby Stocking MIP
Baby Sea Pony Tiny Bubbles MOC
Baby Stella MOC
 
och en custom made Baby Hello Kitty
 
och sen en till som kommer i ett inlägg mycket snart ;)
 
 
 

Baka och planera

Nu när jag ändå var igång och bakde för en gångs skull så måste jag visa det såklart för som sagt även om det bara blev lite vegetarisk pizza och av resten av degen gjorde jag bröd (dem blev jätebra döremot) den här gången så är det så sällsynt att jag bakar :)
Den blev dock inte så god som jag hade väntat mig och jag som hade längtat så efter pizza med vegetarisk ost.
 
 
I övrigt har jag planer på att måla om ett sovrum som nu står tomt samt att måla några rottingstolar vita, de har ju blivit poppis igen. Rummet har jag inte bestämt färg till än men hyllorna ska också målas vita och sen kanske jag kan ställa pumpsen där samt några ponier som jag har som display.
 
Även vilda terriers blir trötta till slut :)
 
Ikväll blir det "Stjärnorna på slottet!" Traditionen hos oss är champange, getost och vegan kaviar till :) Jag älskar den seirren och önskade att alla äldre kunde få fira ålderns höst på detta sätt genom tid för reflektion men även lite glamour :D Vilka är era favorit serier?
 
 
 
 
 
 
 

Megan & Sundance MIB i Sverige

Jag vill göra ett tillägg angående Megan och Sundance MIB.
Många undrar vad som såldes i Sverige, tyvärr är det så att vi ponysamlare har bättre kolla på vad som sålts i USA och UK än vad som såldes i Sverige men vi har ett ganska bra hum ändå. Senaste tiden har vi diskuterat i vilken förpackning som Megan och Sundance såldes i här i Sverige (för hon såldes här men dock ej som SS) och svaret fick jag från Retrophilia ni kan klicka in för att kika på den på henne blogg här
Hon berättar också att texten är på svenska på kartongen! Hur coolt som helst! Hade ingen aning om att vissa kartonger ens trycktes på svenska! Tusen tack för den informationen -det skulle vara kul att se bilder på den baksidan -vem vet kanske vi får se det snart? ;)

My Little Pony Megan & Sundance MIB

Nytt till samlingen! 
 
- Megan & Sundance MIB -
 
US 1985
 
Comb & Flower brush: blå
Satin Ribbon: aquablå
Tillbehör: Träns rosa med rosa och vit blomma, ett par rosa skor åt Megan och ett rosa satin ribbon åt Megan. Megans klänning som är vit med rosa band.
Puffy sticker
 
Kom ut i sex versioner detta är första US utgåvan, sedan kom de även ut i samma kartong men Sundance hade istället ett träns med gröna blad istället för rosa (se bilder nedan), Sundance kom även ut med Megan som SS och TAF.  
Förpackningen föreställer Drömslottet och jag älskar den med Spike på. Klänningen är den som Megan hade i "Flykten från Catrina".
En bra standard pony som är lite av ett måste som bas i en samlingen
Megan & Sunance utgör en stor del i tv-avsnitten, filmerna och serietidningarna.
 
 
 Framsidan
 
Baksidan -ber om ursäkt för blixten som döljer texten
 
Från sidan
 
Ovan
 
Inuti
 
Mysigt med alla detaljer, som här ser vi Applejack kika in genom fönstret -lovely!
 
De andra släppen -alla bilderna nedan är plockade från google.
 
SS Sundance i samma träns och förpacking men annan klänning åt Megan
 
 
Samma förpackning och klänning men med gröna detaljer i tränset.
 
 
 
 
Uk version ska också ha kommit ut i med Megan i andra kläder.

Mitt My Little Pony samlande: Idag

Som samlare hinner man ändra sig och tänka om flera gånger på vägen. Jag har idag samlat i 3,5 år och snart samlat på MOC/MIB/MIP i 3 år.
Idag har jag försökt skala ner min want list till drygt 110 st ponier (fortfararnde alldeles för många!).
 
En annan sak att tänka på vid förvaring: Förvara inte ponier öppet i sovrummet (ha dem i så fall i välförslutna skåp/hyllor) för din egen hälsa och tänk på dessa pukter:
 
1.Vikten av att hålla rent!  Dammfritt.
2. Temperaturskillnader, värme och damm är stora bovar till snabbare nedbrytnig av PVC-plasten.
3. solljus!
 
Så att förvara ponierna där det är mörkt och svalt är alltså optimalt och absolut inget staplande av ponier! Ponier som står tätt inpå varandra eller ovanpå varandra stressar materialet.
Mer om förvaring och sånt kan ni läsa om i kategorin Tutorial här på bloggen.
 
Några Guldkorn i samlingen <3
 
Baby Gusty en utav de allra finaste och sällsyntaste MIB jag har då även förpackningen är mint. Troligen också det enda MIB exemplaret i världen som vi känner til.
 
Baby Applejack samma sak här MIB förpackningen är mint
 
 
Megans Place MIB extremt ovanligt playset och dessutom det enda MIB exemplaret i världen som vi känner till.
 
Trots sprucken bubbla finns det inte många MOC exemplar av honom heller dessutom sätter hans back card P för diskussionen om det är en kille eller tjej -Sport Time är en kille! Det står på hans back card.
 
Night Glider MOC också väldigt sällsynt!

Klickat hem

Jag klickade hem lite saker från Nelly här om dagen och bland annat dessa pumps. Jag har blivit lite smått galen i pumps och detta blir mitt femte par i pumps nu :) det är nästan så att jag funderar på att skaffa en snygg hylla åt dem eller nåt -hoppas att de inte går ut modet snart då jag vill ha fler och också kunna använda dem :)
 
 
Festskor , Fabulous , Nly Shoes - NELLY.COM
 
Dessa heter NLY Shoes Fabulous och klassas som silver även fast jag mer tycker att stenarna gör dem mer metallic svarta. Och de går att köpa här.

Mitt My Little Pony Samlande: MOC-Eran

 
Mina första loose ponier jag behöll är antingen Shady eller Starflower, de kom väldigt tätt inpå så vilket fall som helst kan jag nog räkna in dem båda.
 
Shady -Saknar fortfarande puffy sticker till henne!
 
 
Starflower -saknar puffy sticker till henne med.
 
Min första MOC köpt i april 2010
 
Windy på belgiskt kort -som ni ser är tillbehören lite annorlunda dvs star brushen och ribbon är gul och borsten regnbågsmärket samt att ingen comb följde med.
 
Jag förde en diskussion med whirley om att skaffa mig en mer strukturerad plan i mitt samlande och jag kom fram till att jag bara ville samla på de ponier som hade rymd-, romantic -och tropical-tema samt några klassiker som Firefly och Applejack mfl. Jag kunde även tänka mig att köpa ponier eller playset som var helt kompletta och mint, detta har skett väldigt sällan men gjort att jag ibland även där gjort några missar.
Just nu har jag 14 st ponier som inte är kompletta. Jag har två stycken ponier loose som inte är mint utan near mint men som kostat mig alldeles för mycket pengar och fortfarande är kanonfina för att jag skulle vilja sälja dem, dessutom är de sällsynta och dyra som MIB/MIP och det är Tux n' Tails och Baby Ribbon.  
 
Baby Ribbon Komplett och Near Mint -har för  mig att hon har en ojämnhet i ena kindrosen. Bara hennes puffy sticker kostade runt 350 kr!
 
Min Tux n' Tails tillhör ändå en av mina stora stoltheter i samlingen förrutom en liten ojämnhet i ena kindrosen så är han som ny och bara helt perfekt. Tyvärr kostade han mig mer än vad han är värd i en hetsbudgivning på ebay men så är det att vara samlare ibland ger man alldeles för mycket för något som man sedan absolut inte kan vara beredd på att få tillbaka vid en eventuell försäljning.
 
De två stora stoltheterna i loose samlingen
 
Cascade mint och det gröna vattenfallet komplett!
 
Mint Ice Crystal MINT! Saknar bara puffy sticker åt honom. Peppar, peppar för Ice Crystal brukar också vara en pony som drabbas av ålderns tand.
 
 
 
Jag har inte varit kräsen med förpackningarna och många av mina MOC/MIB är mer eller mindre tilltygade. Jag tycker inte det gör så mycket då det viktigaste för mig är att ponyn är mint.
Jag har runt 10 st som är lite värre än de andra som: Sports Time (sprucken bubbla), Baby Blossom (Gulnad bubbla), Sweet Notes (gulnad Bubbla), Baby Katie (sprucken bubbla), Painting Time (sprucken bubbla m m) och sen några med ganska knögliga kort samt Baby Count-a-Lot som fått en gulnad under halsen pga tejpen/limmet som sitter runt huvudet (tyvärr ett vanligt problem hos vita MOC ponier).
 
Jag tycker dock inte att sprucken bubbla gör så mycket då PVC-plasten får en chans att andas då den avsöndrar mjukgörande hela tiden och det finns absolut inget som tyder på att ponyplasten skulle ta skada av en sprucken bubbla så länge som man håller den i dammfri miljö (så gott det går).
 
 
 
Sweet Notes med aning gulnad bubbla å andra sidan finns det än så länge inget som tyder på att ponierna tagit skada av gulnad bubbla.
 
Jag går in på det mer i mitt nästa inlägg om mitt MLP samlande.
 Vad som fanns i paketet kommer också snart inom kort :)
 

Ett paket har kommit!

Ett paket har kommit idag -gissa vad det är?


Mitt My Little Pony samlande: Beslutet

Ganska snart inleddes en ny fas i mitt samlande, jag kom i underfund med att jag enbart ville samla på ponier som är mint. Detta kom jag fram till ganska snabbt ändå, efter två månaders samlande kanske. De ponier jag hittills hade köpt var risiga i jämförelse med mina egna barndomsponier.
 
Jag började sälja av och jag gjorde många många missar ändå! Med att köpa ponier från säljare som inte beskrivit ponierna ordentligt, jag hade nog en 3-400 stycken ponier i omlopp och jag hade köpt på mig 7 exemplar av vissa. Tillsut blev jag så less på allt detta och det blev så otroligt kostsamt, tänk er själva: du betalar först för kanske fem olika exemplar, visserligen kan du sälja fyra av dem men du har lagt ut en massa i fraktkostnader och sen kostnader för att hitta tillbehör till dem -en snabb uträkning visade på att i längden var MOC/MIB/MIP billigare, enklare och snabbare för en kräsen samlare som mig att gå över till helt och hållet. Så jag bestämde mig för att bara samla MOC/MIB/MOC vilken till en början var en enda röra, jag budade på alla jag såg och hade ingen plan i mitt samlande alls.
 
Jag började samla tillbehör till de loose ponier som jag sedan bestämde mig för att behålla. Jag letar fortfarande fribilt efter Puffy Stickers till några utav dem.
 
När det gäller vissa ponier kan jag erkänna att jag varit överpetig, då några har varit som nya men många av de allra finaste och käraste har hamnat hos andra Uppsalasamlare vilket glädjer mig som: Fudji_blomma, Celebrion, Nightshade och Whirley. Här nedan följer några exempel.
 
 
 Baby Applejack ägs numera av Nightshade
 
 
Barnacle -ägs numera av Celebrion. Jag har länge att försökt få tag på honom MOC. Hans popularitet sköt i höjden i och med Pirates of the Caribbean filmerna och även jag gillar dem och i synnerhet Jack Sparrow så han springer lätt över 200 dollar som MOC.
 
 
Lightning -ägs av Fudji_blomma
 
 
Sparkle -ägs av Whirley
 
Jag ska ta någon dag och räkna igenom alla ponier jag haft.
 Jag kommer att fortsätta skriva om mitt samlande, så som det är idag i nästa inlägg :)

Mitt My Little Pony samlande: hur allting började

Det var i slutet av juli 2009 som jag rensade ut mina förråd (de behöver fortfarande rensas ut en del) som jag öppnade två kartonger där alla mina barndomsponier stod fint staplade på rad. Playseten stod i sina originalkartonger uppe i kattvinden på kontoret.
 
Jag noterade att de flesta fortfaranda var i nyskick då jag redan på den tiden, som barn, inte såg mina egna My Little Ponies som leksaker utan samlingsobjekt. Istället lekte jag med mina grannars ponisar, både här i Sverige och i Spanien. Jag minns en tjej i synnerhet för hon hade nästan alla playset och fasligt många my little ponies och eftersom att hennes pappa var pilot hade hon även ponisar från USA så som SS Sundance och Molly och Baby Sundance, minns jag.
I samma stund som jag öppnade den första kartongen drabbades jag utav en enorm nostalgitripp som var så pass överväldigande att den sköt mig tillbaka till det allra första ögonblicket, då jag såg en My Little Pony för allra första gången. Detta ögonblick har jag skrivit om tidigare i Dagens Pony: Lickety Split: 
 
 "Det var jag och pappa som hade cyklat iväg till Stor & Liten i Kvarnen för att köpa en soffa till mitt dockskåp men det blev inga mer dockskåps grejer för där i en korg på govlet i affären föll jag pladask för Lickety Split och sedan den dagen har jag varit som besatt av dessa plastponier och tänker allt för ofta på MLP (då som nu kretsade alla mina tankar i MLP världen well, iaf nästan, så gott som). Jag satt bara tyst och ihopkrupen på golvet i affären och sa ingenting, jag bara höll i henne och stirrade och stirrade medan pappa tittade på soffor åt dockskåpet och småtjatade om att jag skulle komma och titta för att välja ut en fin soffa men snart insåg han att jag blivit som  uppslukad av ponyn. Expediten kom och sa "Ja, dem där har vi precis fått in!".
Det var alltså första gången den leksaksaffären fick in MLP och troligtvis alldeles i början när de fick in MLP i Sverige i huvudtaget. De hade bara slängt dem i en korg på golvet för de hade inte en aning om hur populära de skulle bli. Detta var till pappas stora glädje då ponyn var betydligt mycket billigare än soffan och frågade om jag ville ha ponyn istället för soffan.
Jag var som förhäxad -ville ha och ville ha det var klart jag ville ha! Dockskåpet var som bortblåst, det fanns inte längre men det står än idag inne i pannrummet faktiskt."
 
Det var alltså som alting annat försvann, och det var bara jag och Lickety Split som existerade i hela universum.
 
 En bild jag tog med min mobilkamera sommaren 2009. Bildkvaliten är riktigt dålig tyvärr. På Bilden (förutom Night Flies Paris) ser vi Trickles och Princess Amber i Drömslottet med Spike och Flash. Majesty är från min syster som inte va lika fin som min egen var från början men som nu blivit slängd, för hon hade blivit alldeles brun av alla åldersfläckar.
 
Efter denna enorma känsla så insåg jag snabbt att jag var tvungen att behålla alla mina ponier, däremot var Majesty allt för åtgången av åldersfläckar och hon åkte i soporna direkt samt alla mina takara fakies (takara fakisarna ågrar jag djupt att jag slängde idag). Tex och Baby Fifi var också drabbade och dem sålde jag senare iväg i en lot tillsammans med andra risiga ponier som jag sedan råkade köpa på Tradera. För jag gick direkt in på Tradera den där dagen för att i enbart ren nyfikenhet ville kolla om det fanns något värde på dem. Alltså helt utan intentioner att samla på dem...och då upptäckte jag vilken stor marknad det var och började att buda direkt. Tyvärr var mina första köp under drygt en månad inga lyckade köp och jag har nästan inga ponier kvar från de allra första månaderna. Jag har säkert haft 3-400 ponier i omlopp sedan dess.
 
Ett av mina allra tidigaste köp -en gulnad Wind Whistler (som jag inte har kvar heller) som hade pindots och urblekt hår samt playwear. Lite skillnad på den och den Wind Whistler som jag har idag men sen kostade den ju 450 kr mer också.
 
Nästa fas i mitt samlandet kommer i ett senare inlägg av "Mitt MLP Samlande :)
 
 

Om Mig

Tyckte detta va lite kul som jag hittade på Arcando Wolf's blogg som i sin tur hämtat den från mymlplife.
 
Namn: Isabel (Bella)
~ Ålder: -
~ Bor: I Uppsala
~ Intressen: Ponies, heels, inredning, filmer, Maya och lite sport med ibland :)
~ Favoritfärg: Rosa.
~ Allätare eller Vegetarian: Vegetarian
~ Husdjur: En Hund, en katt och tre kaniner.
~ Jobb/plugg/arbetslös: Pluggar fysik.
~ Favoritgenre på ponies i ordning: G1
~ Hur länge samlandet pågått: 3,5 år.
~ Barndomsponies: Lickety Split, Baby Lickety Split FT, Family Bright Bouquet, Family Apple Delight, Baby Tic Tac Toe, Lemondrop, Peachy, Princess Amber, Baby Cotton Candy, Trickles, Moonstone, Moondancer, Baby Moondancer, Sand Digger, Gingerbread/Muñeca (SPAIN), Wig Wam, Confetti (wedding), Bluebell, Baby Fifi (ej kvar) pga åldersfläckar, Tex (ej kvar pga av åldersfläckar numera har jag honom som MOC nu) och Majesty (ej kvar pga åldersfläckar).
~ Första ponyn i samlingen (bortsett från barndomsponies): Ehm...minns inte... köpte en Tickle loose som va jätterisig och har inga av dem kvar som jag köpte i början men den första som jag behållt är...nog Shady men är inte hundra, dock var min första MOC/MIB/MIP Windy MOC på belgiskt kort.
~ Highlight-ponies: Oj det är många...Night Glider MOC, Baby Gusty MIB, Sport Time MOC, Magic Star MOC, Lickety Split (min allra första pony :)) och Grön Lickety Split/Helados (Argentina) MOC, min spanska Gingerbread/Muñeca, Fizzy MOC, Skydancer MOC, Baby Applejack MIB, Love Token MOC, Tux n` Tails, Cascade, Ice Crystal, Baby Leaper MIB, Baby Racer MIB och Princess Sapphire MIB samt Baby Princess Sparkle MIP.
~ Highlight-playset: Megans Place MIB och det gröna Waterfall :)
 
Jag tycker om alla mina MOC/MIB/MIP/loose i samlingen eller iaf 90% av dem :)

My Little Pony filmer som jag har

Jag fick en fråga om vilka MLP filmer jag har. Dessa har jag på dvd samt en Vhs som dock förvaras i ponyrummet där det är svalt.
 
VHS innehåller "Flykten från Catrina" och "I Drömlandet"
 
DVD boxen innehåller 5 st filmer:
 
* Glasprinsessan: Glasprinsessan och Sweet Stuff och skattjakten
* Slottet bland molnen: Slottet bland molen, Uppfinnar aporna, En sabla röra, Låtsasleken och den lilla drakdödaren.
* Den gyllende porten: Den gyllende proten, Hund valpen och Stackars mig:
* Mysteriet på Paradisets Herrgård: Mysteriets på Paradisets Herrgård och De magiska mynten
* Snöstorm i Ponnyland: När kylan sätter in och Enhörningarna som försvann
 
 
 
*  My Little Pony The Movie
 
 
7-tales 6 st dvd:
 
* Prinsessan som Försvann: Picknick på landet, Prinsessan som försvann, Rullskridskotävlingen och Vår nya fröken.
* Pyjamasparty!: Pyjamasparty, Plugga först, Ja se killar och Lillebror sjuk.
* Paradisön: Skrattar bäst som skrattar sist, Stora saftkalaset, Simtävling -och fördelsedag och Paradisön.
* Rock'n Roll: Rocktävlingen, Försvunnet, Lotteriet och My little ponys teparty.
Maskerad: Maskerad, Tearterpjäsen, Den magiska tekannan och Hos damfrissan.
* Upp i det blå: Upp i det blå, Bröloppsbevär, Grönvingarna och Stora stjärnor.
 
 
Så totalt har jag alltså 13 st filmer :)
Vilka är era favoriter?
 
Min favorit är "Mysteriet på Paradisets Herrgård" men också "Sweet Stuff och Skattjakten", "När kylan sätter in" och "Enhörningarna som försvann" samt "Hundvalpen". "Stackars mig" är ett ganska förvånandsvärd psykologisk avsnitt.
Mina favoriter bland 7-tales avsnitten är: "Paradisön" och "Upp i det blå" men också "Bröllopsbesvär", "Maskerad".
 
 

My Little Pony G1 Collector's Inventory

Jag vet att jag bloggat om denna bok tidigare med eftersom att det tillkommit både lite nya läsare och ponysamlare så vill jag puffa för denna bok lite extra :) Jag tycker denna bok är ett måste för varje samlare. Man har spenderat många timmar åt att kika i den. Man kan kryssa i alla ponier man har samt all dess tillbehör för alla ponier som såldes i USA samt Mail Order. Boken går att köpa på hos Amazon.com här eller ebay.com här
 
 
 
 

Vilken My Little Pony G1:a är du?

Jag blev inspirerad av Arcando Wolf's blogg att göra detta ponytest. Alla MLP bloggar är har sin nisch och på hans blogg kan man ofta hitta nya blogg-idéer att pyssla med :) Gör det alla pony-fans, det är enkelt och går fort att göra och sånt här är ju altid jättekul! Jag blev Wind Whistler. Vilken blev ni? Kommentera gärna när ni gjort det? Klick på bilden för att komma till testet!
 
 
 
Which 80's (G1) My Little Pony are YOU?
Wind Whistler Wind Whistler is a pegasus pony who knows all about everything. She is like a walking dictionary! She is often accused of having no feelings, although that isn't true. Wind Whistler is probably the most logical and sensible pony, and is brave, too. She often goes back to rescue her friends when they are in trouble.

Symbol: 3 pale pink whistles and 2 blue whistles
Facebook quizzes & Blog quizzes by Quibblo

Ny My Little Pony Blogg!

Vi har fått ännu en ny My Little Pony-bloggare till vårt gäng -Varmt Välkommen! Hoppas att du kommer att blogga en massa massa framöver -det är alltid lika kul eller hur!
Jennie (mylittlepony på Druvis) har bloggen My Collections -klicka in på bilden och kika:
 
 
Jag har länkat henne i min blogg såklart :)
Kika gärna på mina länkar för där har jag Länkat MLP bloggar och MLP sidor. Följ gärna varandra på bloglovin och lägg alla MLP bloggar i en egen grupp som jag gjort -jag upptäckte att jag redan har 13 st MLP bloggare där!
 

Nu så!

Nu klias det ordentligt i fingrarna att börja blogga ordentligt igen. Det är så mycket som händer just nu. jag har fått lite inspiration att göra nya saker och nya blogg-ideer tack vare att ni läsare ställer frågor! Har jag skummat igenom de andra pony-bloggarna och sett att det hänt en massa i pony-blogg världen under den tid som jag har vart borta och jag ska ta en dag och läsa igenom, kommentera och blogga igenom allt noga -för jag vill inte va sämre såklart :) och pony-blogg världen börjar bli en egen värld snart -det är nästan så att vi måste ha det där MLP-Blogg jippot snart ju nu när det är 30 års jubileum för MLP!
I'm back on track! :D

RSS 2.0