Galaxy komplett

- Galaxy -
 
Nu har jag äntligen fått min Galaxy komplett! En Galaxy i fint skick, som denna som inte utvecklat rmissfärgningar i plasten vilket många rosa ponier lätt gör, kostar en slant. Bara stickern kostade runt 130kr för den tillhör en utav de ovanligare.
 
Kam: Rosa Star Comb
Satin Ribbon: Babyblå
Sticker: Scented body sticker (US) eller puffy sticker (UK)
 
 

att sälja loose ponier -packa rätt!

 
Packa rätt
 
Här nedan ska jag visa hur jag brukar packa loose ponier. I början gjorde jag detta med enbart känsliga ponier men sen insåg jag att alla ponier behövde packas på detta sätt pga att materialet blir stressat men allra mest för att benen faktiskt kan bli sneda och ponyn får svårt att stå! Alltså bör alla göra detta, för lägger man ponyn enbart i en bubbelpåse så blir den mosad under postgången, när brevbäraren klämmer in den genom brevlådeluckan. Så mit tips är att ALLTID skicka i kartong även om frakten blir några kronor högre så är det helt klart värt det!
 
Jag sålde precis en dubbelt av Sugar Apple och tänkte visa hur jag packar.
 
Först stoppar jag ponyn i en ziplock påse -var försiktigt med man och svans samt ev. lockar och tinsel!
 
 
Nästa steg är att packa in den i bubbelplast, packa ganska luftigt så att ponyns hår inte tar skada!
 
 
Sen brukar jag även slå in i ett papper runt om mest för att det ska se lite trevligt ut :)
 
 
 
Allra sist är det dags för kartongen. Jag lägger frigolitbitar i botten, på sidorna och över ponyn, som ni ser på bilden men packa inte allt för hårt så att ponyn blir mosad, det ska va precis så att den inte skakar runt eller plattas till. Lägg garna med en lapp och en liten present :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MLP-festen

Förra helgen hade vi vår årliga MLP fest hos mig. I år var vi hela sex stycken.  
Vi åt mat, fikade och spelade kubb och pratade givetvis en massa massa om ponies såklart! :D
Det va så himla kul att alla kunde komma!
Helst klart bästa ponyfetsen hittills! :D
 
 
Först hade vi en välkomstdrink och lite tilltugg. Mousserat rosé som jag lagt lite smultron i ;) med små kex toppade med avoccado, getost och vegansk kaviar, vegankaviarn är gjort på tång och innehåller alltså ingen fiskrom alls!
 
 
Jag gjorde en enkel sallad med matvete, getost, sparris, tomat, toscana sallad, oliver, soltorkade tomater, vegetarisk chorizo, salladslök etc. Till det drack vi rosé eller vitt.
 
 
 
 
 
 
Till fikat hade alla kommit med något så vi had en massa olika godsaker att äta av -det var verkligen supergott!
 
 
Tack alla! Det var verkligen supertrevligt! Hoppas vi ses nästa år igen!
 
 
 
 
 
 

Packar för fullt

Just nu håller jag på att packa för fullt. För imorgon åker jag till Spanien! :))) Det ska bli såå kul och det pirrar rijält i min mage nu. Jag har tidsinställt ett par inlägg för jag kommer inte ha någon direkt tillgång till internet en tid framöver vilket jag bara tycker är superskönt!
Jag flyger först till Helsingfors med Finnair där jag kommer stanna ett tag (nåja några timmar så jag hinner läsa, strosa runt och äta middag) innan jag sen åker vidare därifrån ner till Palma. Princess Sparkle ska som vanligt med så nu kommer hon även ha varit i Finland! :D
 
När jag kommer tillbaka så ska jag göra en ändring i ponyrummet. jag ska nämligen ta fram alla mina loose ponier från kartongerna och ställa ut dem på hyllorna ffamför MOC och MIB:sen. Alltså rada upp dem med sina tillbehör lite snygg placerade brevid sig för man vill ju se dem när man går in där. Dessutom ramlar de hela tiden omkull när man drar ut och in lådarona vilket egentligen är väldigt skadligt för dem -så de är bättre att de är framme och det finns ju ändå ingen skadlig soljus eller damm där inne.
 
 
Det blir nog två reseväskor ändå och just nu är det totalkaos i klädkammaren. Undrar vilka pumps jag ska välja med? Vissa är giva men...
 
 
Som ni ser så har jag nu äntligen hunnit med att måla den andra hyllan vit men som sagt, just nu är det kaos bland allt, så här ska det givetvis inte rikgit se ut hade jag tänkt.
 

pumps Jonas Hallberg

Eva Stars by Jonas Hallberg ligger ute på rean hos Nelly nu. Klickade hem dessa nyligen i storlek 36. Det är precis så att jag får på mig dem och de sitter väldigt tight -få se om jag lyckas töja ut dem. Men verkligen skitsnygga, bland de allra snyggaste jag har rent stilmässigt. Ni hittar dem här.
 
 

Svar på fråga!

Jag fick en fråga angående Basiron och tänkte ta upp det som ett inlägg för jag anser ämnet ganska viktigt.

 

"Hej,

Undrar lite om basiron. Funderar på att använda det, remove zit eller stain remover (retro dolls uk) på en vit ponny som har ett bläckstreck och nu även en mögelfläck. Jag har försökt solbleka bort strecket i säkert över ett år. Inget resultat. Så jag tänkte testa bensoylperoxid - på ett undaskymt ställe först såklart.

Remove zit ska ju neutraliseras med formula 9-1-1, vet du om något liknande behövs för basiron? Vet du hur länge det fortsätter att verka? Såg att du skrev några månader men kan det ta år? Vet du mer "exakt" när det slutar verka? Folk säger att man ska använda aknekräm med 10% i styrka, ser att du har 5% på bilden. Har du testat båda? Vet du om det är någon skillnad på aknekräm och aknegel?"
 

Svar: Hej Anna! Jättebra fråga! Jag förespråkar egentligen att inte använda starka medel alls som basiron eller aceton etc på ponier i överhuvudtaget. Detta är givetvis något som var samlare får överväga från fall till fall men ibland gör det där bläckstrecket mindre skada än vad själva basironet gör, på sikt. Ponyplasten är gjort av en väldigt känslig plasttyp som kallas PVC. Den bryts ner väldigt fort och frigör ständigt såkallad mjukgörande vilket också är skadligt för vår hälsa. Ponierna är därmed känslig för fukt, temperturskillnader och damm. Helst ska man låta bli att rengöra sin pony men vill man få bort lite ytsmuts så kan man ta en fuktig bomullstuss och gnugga ren den med. Se sen till att ponyn är helt torr. De andra två preparaten som du nämner har jag inte provat dock. Hur lång tid det tar innan basironet slutar helt verka beror på hur tjockt lager man smetat på men det är svårt att säga exakt då inga vetenskapliga mätningar gjorts på detta. Du behöver inte tillföra vatten. Jag hade ett väldigt tjockt lager på min Surprise och det tog ganska exakt ett år innan det slutade verka helt. Men som sagt, jag rekommenderar det inte alls egentligen då även vita ponier med högsta sannolikhet kommer att få en viss svag gulnad även om de står mörkt :(. Har ponyn utvecklat mögel är den dess värre bortom all räddning och bör stå isolerad från andra ponier.

 

 


Nly shoes i MLP rosa och blå

Denna serie från Nly shoes älskar jag!
Jag har köpt dessa i rosa och blå men de finns även i svart och vit.
Båda i riktigt MLP rosa och blå. Jag hade mina rosa, passande nog på mlp-festen som jag ska blogga om snart :) Båda är i storlek 37 och det finns bara en sak att säga om dessa efter alla olika pumps man hittils provat: De är supersköna och lätta att gå i! Helt perfekta i storleken! Man märker knappt att man går
i högklackat så med andra ord, dessa åker självfallet med ner i reseväskan! :))))
 
Lite ljusare i färgen kanske. Dessa har jag bloggat och länkat om tidigare på bloggen.
 
 
Dessa finns just nu på rean hos Nelly för endast 199 kr. Ni hittar dessa här.
 
 
 
 
 

nly pumps

Mina pumps från nly shoes
 
 
Dessa Ferrari röda pumps brular jag ha på julafton eller varför inte för att åka Ferrari i? ;) Nåja tog dessa i 38 eftersom att 37 va slut. Köpta från nelly och helt okey att gå i. supersmala klackar, de smalaste jag har och det gör att de ser väldigt stilrena ut.
 
 
 
 
Dessa turkosa klackar med guldfärgade detaljer, också dem från nly shoes förstörde jag helt på midsommar i år. I storlek 37 men känns som 36, va ganska svåra att gå i speciellt om man fått i sig ett glas vin eller två...
med andra ord de flesta pumps är inte gjorda för utomhusbruk!
 
Imorgon ska vi ha ponyfest hos mig! Det är lite av tradition nu :D ska bli så kul att träffa alla samlarna från Uppsala igen. Och då ska jag ha mina mlp-rosa pumps som jag inte skrivit om något än.
Kommer mer om allt sen såklart.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0