Night Fies Hoppkaniner Del 1: Om Night Flies

- Night Flies Hoppkaniner -


Berättelsen om mina hoppkaniner har valt att dela upp detta i minst tre delar för att det inte ska bli för massivt.

I nuvarande stund har jag 6 st kaniner i kaninstallet. En pensionär, 2 aktiva och de andra tre är helt enkelt inga hoppare.

Jag har haft många kaniner genom åren och min första fick jag när jag var liten typå 7-8 år kanske. Började tävla -93 tror jag att det var eller var det -92?
Roger en stor chinchillafärgad kanin var min allra första hoppkanin, sen köpte jag hermelin blandisen Nicole från Fäboden och tog en kull på dem och då kom min fläckiga Mark Way som sedan fick Mark Way och efter det valde jag att avsluta den blodslinjen och istället satsa på inköpta kaniner från dåtidens bästa kaniner och bara ha vädurar. 

Jag minns inte resultatet från första tävlingen men jag hade tränat mina kaniner ganska mycket och de placerade sig nog iaf redan vid andra tävlingen och det dröjde inte länge förr än Roger och Nicole samt Mark Way och Billy The Kid började plocka hem 1:a placeringar men på den tiden var banorna så otroligt mycket enklare också. Mark Way kom snabbt upp i elit som i dagens mått va typ medelsvår eller nåt?

När denna era nästan var helt över köpte jag min första Vallmo kanin, Vallmons Royal Dodge of Laylock av Louise Jansson uppfödare till Vallmons Hoppkaniner i Värmland och han var efter Louise Janssons berömda kanin "Skåningen". Jag kallade honom "Dogge" och han är den bästa kanin jag någonsin haft.

Han var en höjdhoppare i grunden och var mer en Stefan Holm än en Patrik Sjöberg dvs han satte aldrig några rekord men var tvärsäker -hoppade alltid på första försöket upp till 85 cm vilket gjorde att han så gott som alltid vann och inofficiellt hoppade han 98 cm vilket iaf hade räckt till Svenskt rekord än idag. Han vann sin allra första höjdtävling och sin andra....och tredje tävlingen var SM i höjhopp och han tog silver! Sen fortsatte det bara och nästa år var det han som stod överst på pallen. Då hade Dogge hunnit bli 3 år och var på toppen av sin karriär, både fysiskt och meritmässigt. Han hade även blivit champion i rakbana mkt tack vare att han var så säker över hindrena (han var vääldigt långsam i övrigt) men han hade även börjat plocka cert i krokbana och sin svagaste gren längdhopp!

När han vid 3,5 års ålder plötslig gick bort kunde han titulera sig som Great Champion (Champion i höjd och rak) så att hans fullständiga namn var numera Valloms Great Champion Royal Dodge of Laylock (phu långt) och han hade bara två cert kvar till att få den största titeln en kanin kan få inom kaninhoppning, Grand Champion, ett i krok samt ett i längd. Så bra som han var just vid den tiden så tvekar jag inte sekund på att han snabbt hade plockat dessa cert då vi tävlade så gott som varje helg på den tiden och givetvis hade han försvarat sin titel i höjdhopp också. Han vann alla höjdtävlingar som han ställde upp i utom 2 st, då han tog silvret på höjd SM och en gång i Värmland då han slutade 3:a eller 2:a, jag minns inte riktigt. På den tiden hade Värmland de bästa kaninerna i överlag.Nästan all av dessa priser är tagna mellan åren 96-98 och nästan alla är tagna av "Dogge" men jag hade andra duktiga kaniner vid den tiden som Magic's Champion Dreamer av Vallmon efter "Vicky" "Dogges" kullsyster som blev champion och kom 6:a under längd SM. Alla kartonger med rosetter är dock antingen slängda eller bortskänkta.


Kommentarer
Postat av: mymlplife - Jenny

åh va mycket priser! kul :)

2011-08-05 @ 16:37:26
URL: http://mymlplife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0